Începe campania de curăţenie de primăvară!

1curatenie1

Dimensiune font:

| 27-02-2024 22:42

Vineri, 1 martie, la Iaşi va debuta campania de curăţenie de primăvară a oraşului. Sub genericul „Iașul nostru curat”, aceasta va fi coordonată de Salubris SA, cu sprijinul celorlalte societăţi aflate în subordinea Primăriei. În acest sens, în prezenţa primarului Mihai Chirica şi a directorului general al Salubris SA, Cătălin Neculau, pe pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt a avut loc, marţi, prezentarea câtorva dintre utilajele cu care se va acţiona pe perioada campaniei pe străzile din municipiu.

„Dăm startul campaniei de primăvară, ca în fiecare an în prejama zilei de 1 martie, acţiunea fiind cu atât de importantă pentru oraşul nostru, în condiţiile în care Iaşul este un oraş cu o vizibilitate internaţională din ce în ce mai mare, iar unul dintre principalele atuuri ale celor care ne vizitează este curăţenia oraşului şi siguranţa cetăţenilor.Toate utilajele și echipele Salubris SA, precum și ale celorlalte companii sunt mobilizate pentru amplul program de salubrizare. Vom interveni pe bulevardele principale, dar și în toate cartierele orașului”, a declarat primarul Mihai Chirica.

În acest an, campania de curățenie de primăvară se va desfura în perioada 1 martie - 15 aprilie, cu posibile modificări ale programului, în funcție de starea vremii. „Curăţenia de primăvară  are loc ca o încheiere a campaniei de iarnă, unde titular a  fost Citadin SA, de această dată urmând ca Salubris SA să coordoneze toate activităţile legate de  de curăţenie, împreună cu ceilalţi colegi ai noştri, respectiv cei de la Citadin SA, Servicii Publice SA, Poliţia Locală, Compania de Transport Public şi Termoservice SA, fiecare dintre aceste societăţi având în cadrul acestei campanii temele lor de lucru. De altfel, dacă aţi observat, deja Compania de Transport Public a început să lucreze la reparaţia peroanelor, Servicii Publice SA a intrat pe spaţiile verzi şi pe refacerea gardurilor verzi de la nivelul trotuarelor, în timp ce echipele de muncitori de la la Citadin SA au intrat şi ele în campania de primăvară. De mai puţin de o săptămână şi Salubris SA a demarat activitatea de curăţenie a oraşului”, a precizat edilul. În ceea ce privește străzile principale, echipele Salubris SA lucrează zilnic, între orele 8.30 și 18.00. În campania de salubrizare stradală sunt angrenați zilnic circa 160 de angajați și în jur de 40 de utilaje ale Salubris SA, în afara celor implicați în acțiunile de curățenie obișnuite.

Programul de salubrizare stradală

Primele acțiuni de salubrizare vor avea loc vineri, 1 martie pe str. Păcurari și șos. Păcurari, pe partea dreaptă de la intrarea în oraș către Niciman. Lucrările de curățenie vor continua săptămâna viitoare pe străzile Moara de Foc și Canta, bd. Socola și șos. Nicolina - CUG.  Pe  întreaga durată a campaniei, în zonele în care se va acționa cu automăturători și utilaje de spălat stradale se va interzice parcarea autovehiculelor pe carosabil. Aceste acțiuni vor fi anunțate cu 24 - 48 ore înainte de data programată pentru salubrizarea mecanizată atât în mediul online, cât și fizic în zonele respective, de către Salubris SA și Poliția Locală Iași, prin flyere și panouri stradale. Proprietarii de autovehicule parcate în zona și perioada planificată pentru salubrizare trebuie să asigure eliberarea carosabilului pentru a facilita intervenția utilajelor. În caz contrar este posibil ca autovehiculele să fie ridicate. „Programul de spălare a străzilor este foarte important, pentru că s-a acumulat destul de mult praf la rigole. Programul de lucru este afişat pe site-ul Primăriei, acţiunea urmând să înceapă din partea de vest a oraşului, respectiv dinspre Şoseaua Păcurari şi continuâînd cu strada Canta. Proprietarii autoturismelor parcate la pe prima bandă de circulaţie vor ava la dispoziţie între 24 şi 48 de ore pentru a elibera spaţiul respectiv, pentru a putea permite echipelor de la Salubris să spele rigolele de lângă trotuare”, a menţionat primarul. 

„Este o campanie care va dura până pe 15 aprilie, aceasta fiind în acelaşi timp o foarte bună ocazie de pregătire a oraşului în vederea Sărbătorilor Pascale. Sperăm să avem şi sprijinul cetăţenilor municipiului Iaşi pentru buna desfăşurare a acestei acţiuni şi aici mă refer, în special, la asociaţiile de locatari. Avem, de asemenea, câteva solicitări venite din partea universităţilor, care şi-au exprimat dorinţa de a planta copaci în campusuri”, a adăugat acesta.

Şeful municipalităţii şi-a exprimat dorinţa ca la buna desfăşurare a campaniei să contribuie şi ieşenii. „Sperăm că și cetățenii municipiului Iași se vor implica direct în această campanie, dar mai ales în menținerea curățeniei. Mi-aș dori ca oameni de toate vârstele și din toate mediile sociale să participe alături de noi la curățenia de primăvară, pentru că astfel de acțiuni ne responsabilizează pe fiecare dintre noi și transformă Iașul într-un adevărat oraș european”, a spus Mihai Chirica. .

Investiții importante la Salubris SA

Pentru a se menține performantă, astfel încât și Iașul să rămână un oraș curat, Salubris SA are un program continuu de investiții importante. Astfel, în anul 2023, Salubris SA a achiziționat utilaje și recipienți pentru colectarea deșeurilor în valoare totală de 14.895.000 lei fără TVA, respectiv 17.725.050 lei cu TVA, circa 3,6 milioane de euro.  În anul 2023 Salubris SA a achiziționat o autovidanjă medie, două automăturători medii, două autospeciale pentru spălat puncte gospodărești, două autoutilitare cu platformă și prelate, două autoutilitare pentru ridicat saci bigbags, o autobasculată, două autovehicule multifuncționale cu echipamente pentru iarnă / vară și o autoutilitară pentru ecarisaj. La acestea se adaugă 300 de coșuri de gunoi stradale tip stâlp, și 1.000 de puncte de colectare Glasdon de 240 litri pentru colectarea deșeurilor. Recipientele Glasdon au sistem anti-vandalism, vor fi montați în intersecții și la trecerile de pietoni și vor înlocui actuala rețea de coșuri stradale. Recipientele vor fi golite mecanizat (nu manual, ca în prezent) cu ajutorul unor autospeciale dedicate achiziționate de Salubris SA. Edi MACRI

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Orasul Negresti, cu sediul in orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui, telefon/fax 0235.457.679, e-mail: inforpnegresti@gmail.com, cod fiscal 13407333. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: -Spatiu in suprafata de 35,16 mp, situat in orasul Negresti, Str. Unirii, bl. E2, sc. D, parter, judetul Vaslui, ce apartine domeniului privat al Orasului Negresti, judetul Vaslui, identificat prin Carte Funciara nr. 70102-C1-U27, nr. cadastral 1/4;0;3, conform H.C.L. Orasul Negresti nr. 63/19.07.2024 si temeiului legal O.U.G. nr. 57/03.07.2019 privind Codul Administrativ, pentru desfasurarea de activitati de coafura si alte activitati de infrumusetare. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: Se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei, Serviciul Juridic. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Serviciul Juridic din cadrul Orasului Negresti, orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, se achita cu numerar la Serviciul Impozite si Taxe Locale din cadrul Orasului Negresti. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.08.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 14.08.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Orasul Negresti, Compartimentul Registratura, orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 19.08.2024, ora 10.00, Orasul Negresti, orasul Negresti, Sala Mare, parter, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon/fax 0235.311.582, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.07.2024.
Turiștii străini, impresionați de frumusețile Iașului. O familie de italieni s-a îndrăgostit de capitala Moldovei
26/07/2024 08:42

Iasul, unul dintre cele mai mari si importante orase ale tării creste anual la capitolul turism. Astfel, foarte multe persoane ajung să cunoască frumusetile din capitala Moldovei si să fie cucerite de clăd ...

Cinci ani de cercetări inutile pentru o bătaie pe peronul gării
26/07/2024 08:42

* victima a avut nevoie de 50 zile de ingrijiri medicale, dar nu i se va face dreptate * a intervenit prescripţia Autorităţilor ieşene (poliţie, procuratură, magistratură) le-au trebuit cinci ani pent ...

Arme albe la modă printre ieşeni: şurbelniţa, lustra, furca
26/07/2024 08:41

În acest sfarşit de săptămană, magistraţii ieşeni au avut de luat decizii in cateva dosare ce privesc infracţuni săvarşite cu violenţă. Asta nu-i deloc o noutate, aşa ceva se intamplă zilnic, ...

UAIC mai prinde un top favorabil
26/07/2024 07:45

* Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi a fost plasată pe pozitia 118 la nivel mondial in lista universitătilor care oferă cele mai bune conditii de studiu, fiind singura universitate din ...

Sudenții TUIASI lucrează la un monopost electric
26/07/2024 07:45

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iasi (TUIASI) este organizator principal al celei de-a doua editii consecutive a competitiei de masini de curse pentru studenti – Formula Student R ...

Cinematografele ieșene, pregătite să reintre în circuitul cultural
26/07/2024 07:44

Cele patru cinematografe iesene beneficiază in prezent de ample lucrări de reabilitare si modernizare, in cadrul unui proiect initiat de municipalitate care vizează tranformarea si extinderea activitătii lo ...

Voluntarii din  centrele de salvare a animalelor
26/07/2024 07:12

Într-un oras ca Iasul, cunoscut pentru istoria sa bogată si cultura sa vibrantă, există povesti care răman adesea nespuse. Una dintre acestea este cea a voluntarilor care lucrează neobosit in centrel ...

Toxicoman prins din cauza maşinii parcate anapoda
26/07/2024 06:46

* agenţii au oprit, au venit la cei doi şi au incercat să-i legitimeze * aceştia, drogaţi fiind, n-au colaborat defel, astfel incat s-a trecut la incătuşarea lor şi la percheziţionarea autoturismului * ...

Holboca își face pistă pentru biciclete
26/07/2024 06:40

* ideea amenajării unei piste pentru biciclete in comună a impărtit locuitorii - unii dintre ei consideră că acest lucru este necesar, avand in vedere tendinta manifestată pe plan global privind introduce ...

Grecia, destinația preferată de ieșenii care doresc să își petreacă concediul în străinătate
25/07/2024 21:36

Alegerea unei destinatii perfecte pentru petrecerea concediului a devenit o misiune foarte dificilă pentru ieseni, sustin specialistii in turism. Destinatiile din afara tării sunt la mare căutare, iar oferta ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei