Începe "FEStudIS", cel mai mare festival studențesc

cover-festudis

Dimensiune font:

| 18-04-2024 15:15

 

Casa de Cultură a Studenților Iași și organizațiile studențești anunță cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului Studenților Ieșeni "FEStudIS"

În perioada 20 - 28 Aprilie, Casa de Cultură a Studenților Iași (CCS), alături de organizațiile studențești, își deschide porțile pentru a găzdui unul dintre cele mai așteptate evenimente ale anului - Festivalul Studenților Ieșeni "FEstudIS".

Acest festival reprezintă o tradiție pentru instituția noastră și o oportunitate unică de a încuraja implicarea tinerilor în activitățile organizate de asociațiile studențești, oferindu-le astfel posibilitatea de a-și promova talentele și pasiunile.

Directorul Casei de Cultură a Studenților Iași, Bogdan Crucianu, a subliniat importanța acestui eveniment, afirmând:

„FEStudIS se află deja la cea de a XXIV-a ediție, un eveniment de tradiție al mediului academic ieșean și nu numai. În aceste opt zile orașul se încarcă cu energia și creativitatea studenților noștri. În plus, trebuie să menționez că FEStudIS oferă o oportunitate distinctă pentru promovarea unei game variate de evenimente culturale și artistice, în care talentul studenților este subliniat și apreciat."

Programul ediției din acest an al Festivalului Studenților Ieșeni "FEstudIS" este următorul:

20 Aprilie - Parada FEStudIS

Începem evenimentul în forță cu celebra paradă studențească, care va începe în același timp la ora 16:00, atât din Tudor, cât și din Copou. Marșul va aduna în total 23 de organizații studențești, care se vor reuni în fața Palatului Culturii. Aici, vor avea oportunitatea de a impresiona juriul cu momente artistice scurte, în cadrul unei probe de originalitate. După această etapă plină de creativitate, marșul va continua spre Casa de Cultură a Studenților, unde va avea loc deschiderea oficială și premierea evenimentului.

 


21 Aprilie - Tribut Nirvana

Dăm timpul înapoi până în anul 1993, atunci când cea mai iubită trupă rock susține cel mai așteptat concert la New York, și aducem trecutul în prezent cu alte trupe, alt loc, dar cu aceleași versuri.
Concertul tribut Nirvana este o ocazie unică de a te bucura de muzica legendarei trupe într-un mod autentic și captivant. Cu intrarea liberă, în sala Gaudeamus, ora 18:00, atmosfera plină de energie, este un eveniment pe care nu vrei să-l ratezi. Adună-ți prietenii și pregătește-te să te pierzi în sunetele care au definit o generație întreagă!


22 Aprilie - „Eu cu cine votez?”

O dată la 5 ani are loc evenimentul „Eu cu cine votez?”, eveniment umoristic de stimulare a participării tinerilor la vot. Reprezentații ligilor și asociațiilor studențești susțin un moment de umor pe scena noastră, urmând ca la finalul serii să fie votați de către spectatori. Totul se întâmplă în Sala Gaudeamus, de la ora 19:30.

* Evenimentul nu este unul de susținere a unui partid politic, nu susține campania electoralã a partidelor politice implicate în alegerile din 9 iunie

23 Aprilie - Gaudeamus Show „Pierduți în voalul fericirii”

Câștigătorii celei de a X-a ediție a Festivalului Artei și Creației Studențești „Gaudeamus”, vor urca din nou pe scenă, începând cu ora 20:00, pentru o nouă reprezentație. Dorim ca toată lumea să se bucure de spectacolul creat de alianța formată între Liga Studenților Electrotehniști (LS ETH) și Asociația Studenților și Tinerilor Ingineri Politehniști (ASTIP).

24 Aprilie - Conferință „Decizia este a ta!”

Nu doar o dată în viață am fost puși în fața faptului împlinit, când presați de timp, de oamenii din jur, dar și de alte circumstanțe am fost nevoiți să luăm o decizie care ne-ar fi putut schimba lumea la 180 de grade. O invitație către tineri să își asume controlul asupra propriului viitor și să fie arhitecții schimbării pe care o doresc în lumea lor.
Astfel, vă invităm miercuri, 24 aprilie, de la ora 18:30, în sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenților pentru a asculta poveștile de viață a unor personalități importante din orașul tău, care au reușit să schimbe lucruri datorită propriilor lor decizii.

25 Aprilie - Gaudeamus Show „Toate viețile pe care le-am avut”

Un spectacol realizat de câștigătorii celui de al II-lea loc în cadrul Festivalului Artei și Creației Studențești „Gaudeamus”, Liga Studenților de la Geografie și Geologie (LSGG) și Liga Studenților Economiști Iași (LSE), vor fi prezenți pe scenă începând cu ora 20:00 și ne vor vorbi despre toate viețile pe care le poate avea un suflet pe pământ.

26 Aprilie - Conferința „Romanian Business Leaders” (RBL)

Un eveniment captivant ce își propune să inspire și să educe viitoarea generație de antreprenori. Cu un lineup impresionant de lideri de succes în mediul de afaceri românesc, precum DAN ADRIAN BERINDE, ALEXANDRU PLĂMADĂ, EMIL-DANIEL TĂRNICERIU și CLAUDIU DAMIAN, această întâlnire promite să fie o sursă de inspirație și cunoștințe neprețuite pentru toți cei pasionați de antreprenoriat.

27 aprilie - Concert Stud Party

Șirul evenimentelor continuă, iar sâmbătă 27 Aprilie, ora 19:00, invităm toți studenții și nu numai în parcarea Casei de Cultură a Studenților pentru a se bucura de un concert susținut de artistul Vescan.

28 Aprilie - Campionat PUB-G/ Concert "Susține Artiștii Ieșeni"

În inima orașului, la Casa de Cultură a Studenților, se va desfășura un campionat de PUBG plin de acțiune și strategie. Echipele vor concura pentru glorie și premii pe 28 aprilie, ora 12:00, Sala Gaudeamus, într-o atmosferă electrizantă, unde fiecare decizie contează. Înscrieți-vă pentru a vă testa abilitățile și a deveni campionii supraviețuirii!

Continuăm tradiția de a evidenția tinerii talentați prin intermediul concertului "Susține Artiștii Ieșeni". Evenimentul va începe la ora 18:00 și se va desfășura în Parcul Voievodal, situat în apropierea instituției noastre.


 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Tragedie înainte de cununie. Ionela și George, cei doi motocicliști morți în accidentul de lângă Iași, urmau să se căsătorească
20/05/2024 20:01

Ionela si George, cei doi tineri din judetul Galati, care si-au pierdut viata in groaznicul accident rutier produs duminică, 19 mai 2024, pe drumul ce leagă Iasiul de Vaslui, trebuiau să se căsătorească i ...

Cum arde la buzunare lipsa colectării selective în România. De vină este toată lumea, iar penalitățile sunt uriașe
20/05/2024 19:36

Indiferenta si slaba gestionare a deseurilor costă scump. Romania este repetentă la colectarea selectivă a deseurilor, din perspectiva normelor europene, mai ales in mediul rural. Neindeplinirea cerintelor U ...

Vești bune pentru utilizatorii transportului în comun din Iași. Investițiile vizează și persoanele nevăzătoare
20/05/2024 18:08

Iesenii primesc vesti bune din partea Companiei de Transport Public. In curand, va fi implementat un proiect important care vizează toate statiile de asteptare din oras. Astfel, compania intentionează să ad ...

O angajată de la Parchetul Vaslui a vrut să se sinucidă la birou. Pe numele ei a fost deschis dosar penal
20/05/2024 17:30

Poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă şi distrugere prin incendiere in cazul angajatei de la Parchetul Vaslui despre care se crede că ar fi incendiat ni ...

Un ieșean beat i-a lăsat mască pe polițiști după ce s-a răsturnat cu mașina la podul unde s-a blocat Ciolacu: A dat vina pe stafia soacrei!
20/05/2024 17:18

Un iesean beat i-a lăsat mască pe politisti după ce s-a răsturnat cu masina! Urcat la volan nitel băut, bărbatul a pierdut controlul masinii si s-a răsturnat. P0litistii ajunsi la fata locului au tratat ...

Percheziţii într-un dosar de furt calificat - Suspecţi, doi minori şi doi adulţi
20/05/2024 16:31

Un adult din Coţofăneşti a fost arestat preventiv iar un minor a fost pus sub control judiciar, in urma unor percheziţii in cadrul unui dosar penal privind infracţiunea de furt calificat, a informat, luni, ...

Primul spectacol imersiv Van Gogh la Iași, din 13 iunie, la Palas Campus
20/05/2024 15:01

 Iasi, 20 mai 2024 - Primul spectacol imersiv Van Gogh la Iasi, din 13 iunie, la Palas Campus Spectacolul imersiv „Van Gogh” va fi adus in premieră la Iasi, pe 13 iunie, in cadrul MINA P ...

Un primar PSD din Vaslui a fost săltat de Poliție: A încercat să dea șpagă unor polițiști să își scape nevasta de amendă!
20/05/2024 14:49

Un fost primar al comunei Pogana şi actual candidat PSD la fotoliul de edil-şef a fost reţinut de poliţişti după ce ar fi incercat să mituiască doi poliţişti. Potrivit unui comunicat de presă remis d ...

Povestea ceasului din Turnul Palatului Culturii Iași
20/05/2024 13:49

  De aproape un veac, ceasul din turnul Palatului Culturii din Iasi anuntă ora exactă in acorduri muzicale. Orologiul care măsoară trecerea timpulu a fost construit pe principiul carillonului, ap ...

  Opera Iași, două opere celebre în această săptămână
20/05/2024 13:06

Opera Natională Romană din Iasi oferă iubitorilor de operă posibilitatea de a urmări două titluri celebre in această săptămană. Maine, de la ora 18:30, in Sala Mare, este programat spectacolul &bdq ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei