Mihai Chirica validat candidat pentru un nou mandat la Primaria Iasi . Nu se vor face alianţe locale cu PSD

000000  ULTIMA-ORA

Dimensiune font:

| 27-02-2024 10:17

PNL Iaşi nu va face alianţe politice locale cu organizaţiile PSD. Filiala PNL Iaşi anunţă că Biroul Permanent Judeţean a validat 90 dintre cele 98 de candidaturi la alegerile locale, printre care la Consiliul Judeţean, municipiile Iaşi, Paşcani.

 

 


PNL Iaşi nu va face alianţe politice locale cu organizaţiile PSD. Filiala PNL Iaşi anunţă că Biroul Permanent Judeţean a validat 90 dintre cele 98 de candidaturi la alegerile locale, printre care la Consiliul Judeţean, municipiile Iaşi, Paşcani, oraşe şi comune.

O altă decizie este că nu se vor face alianţe locale cu PSD. Printre candidaturile validate, se numără şi cea a preşedintelui Consiliului Judeţean, Costel Alexe, pentru un nou mandat, precum şi pentru cea a primarului de Iaşi, Mihai Chirica.

 


PNL Iaşi nu va face alianţe politice locale cu organizaţiile PSD
"Printre priorităţile PNL se numără susţinerea pentru marile proiecte regionale, precum Autostrăzile A7 şi A8, Spitalul Regional de Urgenţă, Sala Polivalentă Regina 'Maria Iaşi', Institutul Regional de Boli Cardiovasculare, cât şi cele locale, precum sediul nou pentru Opera Naţională Română, din Iaşi.

De asemenea, pentru reabilitarea Filarmonicii de Stat 'Moldova' Iaşi, modernizarea infrastructurii judeţene, dezvoltarea reţelelor de apă şi canalizare, extinderea accesului la gaze, construcţia de noi facilităţi medicale şi investiţiile în Educaţie.

La nivelul municipiului Iaşi, fonduri în valoare de peste 66 de milioane de euro au fost investite în modernizarea transportului public, prin achiziţia a 32 de tramvaie noi.

 

Alte 66 de milioane de lei sunt fonduri atrase pentru achiziţia a 20 de autobuze electrice, şase staţii de încărcare rapidă şi 20 de staţii cu încărcare lentă.

Au început şi lucrările la viitorul depou din Cartierul Dacia, cu fonduri de 50 de milioane de euro, iar Primăria Municipiului Iaşi va continua cu bani PNRR să achiziţioneze alte 18 tramvaie noi, în valoare de 34 de milioane de euro", anunţă PNL.

PNL Iaşi anunţă că la alegerile locale va merge pe liste separate de PSD şi că este pregătit să câştige toate rândurile de alegeri din 2024, în judeţ, începând cu cele locale şi europarlamentare, din iunie, continuând mai apoi cu alegerile parlamentare şi prezidenţiale.

 

"BPJ al PNL Iaşi a luat decizia de a candida singur pe liste, la alegerile locale, fără alianţe cu PSD Iaşi. Am demonstrat că, prin forţe proprii, administraţia liberală are toate resursele necesare să ducă mai departe planul de dezvoltare al judeţului Iaşi, început în anul 2020", se menţionează în comunicatul de presă.

Prin intermediul aceluiaşi comunicat de presă, preşedintele PNL Iaşi, Alexandru Muraru, a subliniat angajamentul partidului faţă de progresele realizate în ultimii aproape patru ani.

"Suntem hotărâţi să câştigăm alegerile pentru Primăria şi Consiliul Judeţean Iaşi, precum şi în cel puţin 60 de UAT-uri judeţene, continuând proiectele de dezvoltare începute.

Modernizare
Ducem mai departe, astfel, modernizarea şi dezvoltarea judeţului şi a municipiului Iaşi, traversând cea mai bună perioadă din istoria post decembristă a oraşului şi judeţului cu investiţii istorice şi cu valori fără precedent", a afirmat Muraru.

 

 

În ultimii aproape patru ani de guvernare liberală, administraţiile locale şi judeţene au investit semnificativ în modernizarea infrastructurii şi în îmbunătăţirea calităţii vieţii, pentru cetăţenii din Iaşi.

Realizările includ investiţii de aproape 100 de milioane de euro, în construirea unui nou terminal, la Aeroportul Iaşi; 220 de milioane de euro, pentru modernizarea şi reabilitarea drumurilor judeţene.

Dezvoltarea judeţului Iaşi
De asemenea, pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare în 100 de localităţi, cu investiţii de 504 milioane de euro; 120 de milioane de euro, pentru îmbunătăţirea accesului la gaze naturale.

Dotarea şcolilor cu mobilier şi echipamente moderne, în valoare de 20 de milioane de euro; finalizarea documentaţiei pentru construirea a două noi spitale, în Miroslava şi Bucium, cu o valoare totală de aproximativ 500 de milioane de euro, potrivit sursei citate.

PNL Iaşi afirmă că s-au făcut progrese în dezvoltarea infrastructurii urbane, inclusiv construirea centurii uşoare a municipiului Iaşi şi iniţierea proiectelor pentru parcuri industriale, dar şi peste 163 de milioane de euro, pentru modernizarea transportului public. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:08

Un ieşean a aşteptat 15 ani şi a plătit 620.000 lei ca să fie reabilitat
14/04/2024 21:25

* bărbatul fusese condamnat pentru mai multe furturi şi talhării * după intoarcerea in libertate, in 2012, a devenit cetăţean model * a achitat toate cheltuielile judiciare, despăgubirile şi daunele, a ...

  „Medicina, la performanțele maxime, nu e niciodată un act al rațiunii, ci unul al rațiunii combinate cu emoția și credința. Pacienții au nevoie de emoția doctorului, nu doar de strălucirea minții sale”
14/04/2024 20:56

„Medicina, la performantele maxime, nu e niciodată un act al ratiunii, ci unul al ratiunii combinate cu emotia si credinta. Pacientii au nevoie de emotia doctorului, nu doar de strălucirea mintii sale ...

Pasiune și expertiză în lumea vinului
14/04/2024 15:04

Luna mai aduce publicului din Suceava primul festival dedicat vinului, care va avea loc la Mandachi Hotel & Spa, sala Regatto. Evenimentul va avea loc pe 18 mai si este urmarea Festivalului „Hai cu Pl ...

Două persoane din Iaşi au fost reţinute pentru trafic de droguri. Aveau un pachet cu heroină, adus din Germania
14/04/2024 10:07

Două persoane din Iaşi au fost reţinute pentru trafic de droguri, după ce una dintre ele a fost prinsă in flagrant delict in timp ce ridica un colet, introdus in ţară din Germania, prin intermediul unei ...

Simulare la Iași pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat
14/04/2024 10:04

Inspectoratul Scolar Judetean Iasi organizează in zilele de 17, 18 si 19 aprilie o simulare, doar la nivelul judetului, a examenelor de Evaluare Natională si Bacalaureat. Inspectorul general, Luciana Antoci ...

Un apartament din municipiul Piatra-Neamț a luat foc
14/04/2024 09:12

Două persoane au fost evacuate in urma unui incendiu care a izbucnit duminică dimineata la etajul 10 al unui bloc din Piatra Neamt, judetul Neamt. Potrivit ISU Neamt, incendiul a izbucnit in jurul orei 7.00, ...

Doi copii de 3 ani au dispărut de la o grădiniță din Vaslui, însă reprezentanții unității școlare nu au alertat inițial poliția. O femeie i-a găsit, după aproape două ore, singuri pe stradă
14/04/2024 00:29

O grădinită din Vaslui a fost amendată cu 10.000 de lei pentru că doi copii de trei ani au dispărut, iar reprezentantii institutiei scolare nu au alertat initial autoritătile, a anuntat Inspectoratul de P ...

 O fermă a luat foc: Cel puțin 70 de vaci au murit carbonizate
13/04/2024 17:19

Un incendiu urias a izbucnit sambătă la o fermă de animale din localitatea Grivita, comuna Cordăreni, judetul Botosani. Din păcate, 70 de vaci nu au putut fi scoase din flăcări. In ferma de animale din ...

O adolescentă s-a dus la Urgențe cerând să i se facă un avort. Reacția ei după refuz a lăsat-o pe doctoriță în lacrimi
13/04/2024 00:10

O elevă de 17 ani s-a prezentat la Urgenta Spitalului Judetean Suceava si a cerut să i se facă un avort. Refuzul doctoritei a dus la deznodămant neasteptat. O elevă de 17 ani, din clasa a XII-a, s-a preze ...

Inculpat pentru fapte de corupţie, candidat PSD la Primăria Suceava
13/04/2024 00:07

PSD l-a desemnat drept candidat pentru Primăria Suceava pe Vasile Rimbu, fost manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, trimis in judecată pentru corupţie. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, intr ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei