O profesoară i-a rugat pe părinți să doneze banii de flori în scop caritabil: ”Am vrut să aduc o fărâmă de speranță în sufletul acestei mame”

17
17-1
17-3

Dimensiune font:

| 18-10-2023 20:02

O învățătoare din comuna Vama, i-a rugat pe părinții elevilor săi să nu mai dea banii pe flori și să-i strângă pentru un copil de 14 ani, diagnosticat cu o formă gravă de tetrapareză spastică.

Oana Maria Craiuț, o învățătoare din comuna Vama, județul Suceava s-a gândit ca în loc de florile pe care părinții le cumpără cu diferite ocazii, să ajute un copil de 14 ani din comună, grav bolnav.

Băiatul are nevoie să-și achite medicamente și ședințe de terapie, pe care familia sa nu-și mai poate permite să le acopere.

” Am considerat că este mai important ca banii aceia să fie folosiți pentru terapiile lui Alexandru”

Cadrul didactic a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre inițiativa sa, dar și despre cum îi îndreaptă pe elevii săi spre a face astfel de fapte bune.

”Nu a cumpărat nimeni cadouri, dar, cum știm cu toții, la început de an școlar elevii oferă flori cadrelor didactice. În fiecare an am primit buchete și coșuri cu flori care, cu siguranță costau mulți bani. Anul acesta, am îndrăznit să le cer părinților să nu mai cheltuie banii pe flori, ci să îi adune pentru a putea face o faptă bună.

Am considerat că este mai important ca banii aceia să fie folosiți pentru terapiile lui Alexandru, decât pentru flori care în câteva zile se ofilesc”, a spus Oana Maria Craiuț.

De asemenea, învățătoarea a spus că a fost impresionată de cazul băiatului bolnav, deoarece o cunoaște pe mama acestuia din copilărie. Mai mult, povestea sa este una foarte tristă, femeia fiind părăsită de soț cu ani în urmă, iar acum singura ei dorință este să-și poată vedea unicul copil sănătos.

”Mă gândesc cât de greu îi este, dar niciodată nu se plânge”

”O cunosc pe mama acestui copil de când eram mică pentru că am fost colegă de clasă cu fratele ei. Cornelia este o mamă singură care luptă din răsputeri să își îngrijească fiul cât mai bine. Soțul ei a părăsit-o la puțin timp de la nașterea lui Alexandru, care are 14 ani și nu a gustat niciodată din bucuriile copilăriei: nu merge, nu vorbește, nu se poate juca. Ce poate fi mai trist de atât pentru o mamă? Fiind și eu mama unui băiat de 7 ani, tot Alexandru, empatizez de fiecare dată cu Cornelia și mă gândesc cât de greu îi este, dar niciodată nu se plânge. După părerea mea, cea mai mare împlinire pentru o femeie este să devină mamă, iar cea mai mare bucurie este să aibă copilul sănătos”, a mai adăugat învățătoarea.

”Așadar, prin gestul pe care l-am făcut, am vrut să aduc un strop de bucurie și o fărâmă de speranță în sufletul acestei mame. Poate făcând terapiile necesare, va putea zâmbi și ea într-o zi auzindu-și copilul că îi spune ”mamă” ”, a precizat Oana Maria Craiuț.

Și aceasta nu este singura faptă bună la care a încurajat cadrul didactic din Suceava. Adesea, aceasta își învață elevii că trebuie să îi accepte pe cei din jurul lor așa cum sunt, să le asculte povestea și să încerce să se pună în pielea lor.

”De data aceasta am apelat la bunăvoința mamelor, copiii fiind abia în clasa a III-a. Elevii meu sunt copii care au o educație foarte bună de la părinții lor, dar firește că la școală, fiind un colectiv de 24 de copii mare apar și situații cu care ei nu s-au mai întâlnit și, evident nu știu cum să reacționeze. De exemplu, în anul școlar trecut, am avut un elev nou, refugiat din Ucraina pe care ei nu l-au acceptat de la început, dar până la sfârșitul anului s-au și împrietenit cu el. I-am supus unui exercițiu de imaginație în care ei ar trebui să își părăsească locuința, satul, țara, jucăriile preferate, animalele de companie, prietenii și ar trebui să plece într-un loc în care nu cunosc pe nimeni, nu înțeleg limba și nu au nici măcar un adăpost. Au conștientizat că le-ar fi foarte greu și din momentul acela au fost mult mai înțelegători cu noul lor coleg. Îl învățau cuvinte în limba română, îi ofereau rechizite și îl includeau în activitățile lor din pauza. Parth s-a mutat acum la Timișoara, dar păstrăm în clasa noastră un ceas confecționat de el la ora de abilități practice”, a povestit învățătoarea.

”Puterea exemplului este cea mai bună metodă de a educa școlarii mici. Majoritatea au o situație materială foarte bună și le spun, ”Imaginați-vă cum ar fi să nu aveți ceea ce v-au oferit părinții”. Astfel, ei devin empatici cu cei care au nevoie de ajutor și îmi spun că sunt dispuși să renunțe la unele din jucării sau la hăinuțe pentru a da și celor care au nevoie. Aceleași metode aplic și cu fiul meu și chiar funcționează. Nu e puțin lucru să auzi copii de 7-8 ani spunând că sunt bucuroși că au făcut o faptă bună”, a explicat Oana Maria Craiuț.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:06

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Liderii PNL Iași, furioși după declarația președintelui PSD despre moldoveni: ”Orice zi cu Ciolacu premier e o rușine”
27/04/2024 19:09

Moldovenii nu sunt cetăţeni de mana a doua ai Romaniei şi orice zi cu Marcel Ciolacu incă in funcţia de premier este o jignire la adresa Iaşiului şi a Moldovei, susţine preşedintele CJ Iaşi, Costel Al ...

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende
27/04/2024 15:09

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botosaniului, o retea de beciuri adanci, intinsă pe kilometri intregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei ...

Cum arată cel mai impozant pod construit la ordinul domnitorului Ștefan cel Mare. Încă există și intră în restaurare
27/04/2024 14:00

O asociatie din Transilvania a inceput in toamna anului trecut lucrări de restaurare a podului construit la ordinul lui Stefan cel Mare, in 1495, in satul Negoiesti, din comuna băcăuană care poartă numele ...

Un proiect de anvergură din Bacău s-a împotmolit în mocirla birocrației și a fostei albii a Bistriței
27/04/2024 13:46

Pe 12 mai 2024, băcăuanii ar fi trebuit să circule pe jos sau cu bicicleta pe traseul Parcul Cancicov - Stadionul Municipal-Bazin de Inot- Universitatea ”Vasile Alecsandri”, proiect de anvergură denumit ...

Aqua Park de la Insula de Agrement din Bacău, investiție eșuată, nefuncțională și nerecepționată de aproape 10 ani
27/04/2024 13:30

Modernizarea Insulei de Agrement din Bacău poate fi considerată esecul ultimelor trei administratii locale, desi s-au cheltuit peste 12 milioane de euro si s-au pierdut fondurile europene in proiectul incă n ...

„Frumosul vine din oameni, iar copiii sunt și ei niște oameni mici, pe care noi ne străduim să-i facem mari”
27/04/2024 10:53

  „Frumosul vine din oameni, iar copiii sunt niste oameni mici pe care noi ne străduim să-i facem mari” * dialog cu Daniela Anghelescu, profesor de Limba si literatura romană la Liceul Teo ...

Pelerinaje de Florii în județele Moldovei
27/04/2024 10:43

In această zi, vor avea loc mai multe pelerinaje organizate in Arhiepiscopia Iaşilor cu prilejul sărbătorii Floriilor. Astfel, la Piatra Neamţ va avea loc pelerinajul Fiul lui Dumnezeu – Izvorul Vietii. ...

La Iași, tradiționalul Pelerinaj de Florii va începe astăzi, de la ora 15, la Biserica Bărboi
27/04/2024 10:26

Purtătorul de cuvant al arhiepiscopiei Iasului, Lucian Apopei, a precizat că cei 60 de slujitori ai sfintelor altare vor străbate, ca si in anii precedenti, traseul Biserica „Sfintii Petru si Pavel” – ...

BCU Iași: Stagiu de formare profesională în Oslo și activități de mentorat pentru angajați
27/04/2024 10:09

În luna aprilie, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” (BCU Iasi) si Asociatia Ready to Open Intercultural Spaces (ROIS) au derulat activităti cu profil international prevăzute ...

BCU Iași încheie lucrările și activitățile prevăzute în proiectul RO-CULTURA
27/04/2024 09:57

Luni, 29 aprilie, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” (BCU Iasi) si Asociatia Ready to Open Intercultural Spaces (ROIS) ii invită la Palatul Fundatiei Universitare „Regele Fer ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei