Poliția nu reușește să pună în aplicare peste 150 de mandate de arestare!

1urmarite1
1urmarite3

Dimensiune font:

| 27-01-2023 09:31

 Conform site-ului Poliţiei Române, în momentul de faţă, aproximativ 150 de ieșeni sunt căutați în întreaga lume pentru a fi depuși după gratii. Printre urmăriții generali se află și 15 ieşence, acestea fiind condamnate pentru diverse infracţiuni, pornind de la un banal furt ori conducere sub influenţa alcoolului şi culminând cu înşelăciuni la scară industrială. Alte infractoare au comis fapte de proxenitism, o contrabandistă cu ţigări aduse din Republica Moldova, trafic de droguri, evaziuni fiscale. Nicuna nu este căutată pentru crimă!


Emanuela Fayaleh se ascunde de peste două decenii

Campioana absolută în materie este Emanuela Fayaleh, acum în vârstă de 55 de ani. Ieşeanca evită capturarea încă din 2001, deşi are mandat de urmărire internaţională. Fostă patroană a firmei Semiramis, a fost judecată în lipsă de către Tribunalul Iaşi, fiind inculpată pentru înşelăciune calificată în formă continuată.

La vremea comiterii faptelor, Fayaleh era distribuitor autorizat a ţigaretelor produse de Societatea Naţională a Tutunului, având exclusivitate pentru vânzările de pe raza judeţului Vaslui. Cum în acest domeniu nu se facturează cu termene de plată, ci se achită la livrare sau chiar în avans, femeia a profitat din plin de această particularitate o pieţei. În nici doi ani, ea a încasat de la clienţi 3 miliarde lei vechi. Ca garanţii până la furnizarea ţigărilor, a lăsat bilete la ordin şi cecuri fără acoperire.

Păgubiţii au reclamat-o, s-au constituit părţi civile, dar au rămas cu buzele umflate. Inculpata a dispărut în neant, înainte de finalizarea rechizitoriului. De atunci, nimeni nu mai ştie nimic de ea.

O ţepară condamnată la patru ani e de negăsit, deşi are activitate intensă pe facebook

Lăcrămioara Duţu (57 de ani) a fost şi ea condamnată pentru înşelăciune calificată în formă continuată, e de negăsit de multă vreme. Se pare că nu-i pasă de urmăritori şi nici de faptul că trebuie încarcerată. Şi-a făcut cont de facebook şi are o activitate destul de intensă pe platforma de socializare.

Tot pentru înşelăciune a fost condamnată şi cea mai tânără dintre ieşencele date în urmărire generală. E vorba de Cătălina Maria Alamaru (21 de ani), care are de executat doi ani de închisoare în regim de detenţie.
Din lista cu „most wanted” nu puteau să lipsească evazionistele. La această rubrică figurează două ieşence. Viruţa Pavel (54 de ani) ar trebui să stea mai bine de un cincinal după gratii, dar e de negăsit. La fel şi Ortansa, o membră a clanului Stănescu din Grajduri, care se eschivează de la o condamnare la nouă ani.

Cinci proxenete evită, de destulă vreme, braţul legii

Traficul de persoane şi, în subsidiar, traficul de minori reprezintă o îndeletnicire des întâlnită în rândul infractoarelor. Evident, proxenetele sunt şi cele mai bine reprezentate în „clasorul” cu urmăritele. Cinci dintre acestea sunt ieşence, patru au fost condamnate relativ recent, iar una a fugit înainte de emiterea mandatului de arestare preventivă. E vorba de Adriana Puiu (43 de ani), care a dispărut de la domiciliu în octombrie 2021, înainte ca procurorii să termine de redactat rechizitoriul.

Condamnatele sunt Ersilia Petronela Burlacu (47 de ani), Mihaela Chelariu (52 de ani), Ana Maria Merinde (40 de ani) şi bunicuţa Lenuţa Tunza (65 de ani). Merinde a operat pe teritoriul italian până în 2003, are de executat şase ani, dar, de atunci, nicio autoritate nu mai ştie nimic de ea. E greu de crezut că semnalmentele prezentate pe site-ul Poliţiei Române (1,70 m înălţime, 65 kg, atletică, faţă ovală, ten deschis, ochi caprui, păr de culoare şaten) mai pot fi de folos.

Cam la fel stau lucrurile şi în cazul veteranei Lenuţa Tunza. Ultimul domiciliu cunoscut e în suburbia Horpaz, ea a operat în perioada februarie 2004 - martie 2005, tot în Italia. A racolat din ţară mai multe minore, pe care le-a dus la produs pe străzil din Roma ori Milano. La vremea aceea, matroana era obeză. Acum, cine ştie cum arată...

De dată ceva mai recentă, dar tot pentru o infracţiune gravă, este cazul Ioanei Alexandra Buţescu (33 de ani). Tânăra a fost implicată în traficul internaţional de droguri, a fost inculpată şi pentru constituire a unui grup infracţional organizat, faptele au fost comise în perioada 2011-2013, ea alegându-se cu o pedeapsă de trei ani şi 11 luni.

Despre Elena Popa (68 de ani), Poliţia Română nu furnizează prea multe amănunte. Doar că e căutată pentru punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.

Mai bine n-ar fi fugit. Ar fi primit, cel mult, cu suspendare

Trei ieşence au ales să se sustragă urmăririi penale şi au luat calea pribegiei incognito, deşi ar fi ieşit mult mai în câştig dacă s-ar fi pus la dispoziţia organelor de anchetă. Cazul Anei Bodiu (62 de ani) e, oarecum, de înţeles. A fost coordonatoarea unei reţele de traficanţi de ţigări aduse din Republica Moldova, momentul ei de vârf fiind perioada 2014-2015. Filată îndelung de procurorii DIICOT, a ajuns în arestul preventiv, dar avocaţii ei au reuşit să obţină plasarea sub control judiciar. N-a stat mult pe gânduri, a părăsit România cu o lună înainte de sentinţă. Una destul de dură pentru asemenea fapte. Cinci ani şi opt luni, cu executare. Între timp, s-a modificat legislaţia, acum ar avea toate şansele să obţină achitarea.

Cu totul de neînţeles sunt opţiunile de fugă luate de Noemi Veress (36 de ani) şi Ionela Cătălina Mihăilescu (29 de ani). Prima a fost judecată pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, primind o pedeapsă de doi ani şi patru luni, iniţial cu suspendare. Asta se întâmpla la sfârşitul lui 2017. De atunci, nimeni n-a mai văzut-o. Şi mai bizar e comportamentul celeilalte. Judecată pentru furt calificat, s-a ales cu o condamnare de doar nouă luni. Mai bine n-ar fi fugit. Dacă va fi prinsă, o aşteaptă o nouă inculpare...

 

***

După cum se vede, printre cele 15 infractoare intens căutate în toată lumea, nu şi-a găsit loc nicio ucigaşă. Claudiu CONSTANTIN

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:53

PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 7 Tribunalul Neamţ, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1238/103/2021, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei și de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunrilor imobile şi mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „Star Construct” S.R.L., cu sediul în loc. Târgu Neamţ, judeţul Neamţ, după cum urmează: Nr. crt. Denumire activ Adresa Valoare -lei- 1. Imobil – teren intravilan curţi-construcţii cu o suprafaţă de 414 m.p. Loc. Târgu Neamţ, bd. Ștefan cel Mare, nr. 92, jud. Neamţ 188.500,00 2. Aparatură birotică: calculator, monitor, imprimantă, xerox -- 5.712,00 TOTAL * 194.212,00 Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus şi nu conţine TVA. Vânzarea se va face conform regulamentelor de vânzare aprobate de către adunarea creditorilor din data de 06.09.2022. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 13.04.2023, ora 1200 şi se vor organiza şedinţe la un interval de 7 zile pentru bunurile imobile şi mobile, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini pentru bunurile imobile este 1.000 lei, iar pentru bunrile mobile este de 100 lei, şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul – verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035, 0727/850.575. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 5 Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1518/89/2019, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. CLUB TOMA S.R.L. Huşi, cu sediul în mun. Huşi, judeţul Vaslui. Nr. crt. DENUMIRE ACTIV Valoare - lei - 1. Echipamente tehnologice 34.569,50 2. Aparate, instalaţii 1.074,00 3. Mijloc de transport 197,50 4. Aparatură birotică 380,50 Total 36.221,50 Preţul de pornire al licitaţie este cel de mai sus și nu conţine T.V.A.. Vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 23.09.2022. Vânzarea în bloc prin licitaţie publică pentru bunurile mobile va avea loc la data de 27.03.2023, ora 1000 şi se vor organiza şedinţe săptămânal, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini – 500 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0727/850.575, 0335/566.035, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
Şcoală în containere, la Colegiul Pedagogic!
28/03/2023 11:00

Primarul Mihai Chirica şi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi s-au intalnit ieri, conform unei promisiuni anterioare, cu reprezentanţii conducerii, a părinţilor şi elevilor de la Colegiul Pe ...

Repetiţia generală pentru Bac a început cu basmul
28/03/2023 10:59

Basmul cult i-a prins aproape nepregătiţi pe elevii de clasa a XII-a care au susţinut Simularea Examenului de Bacalaureat. „Credeam că ne vor da vreun personaj, cum ar fi Vitoria Lipan, din Baltagul. ...

Un deţinut a obţinut în instanţă daune de 10.000 lei de la poliţistul care l-a bătut
28/03/2023 10:59

La vremea respectivă, bătaia dintre chelnerul Radu Constantin Talabă (fost Holban) şi agentul de poliţie Iulian Dorel Dumitraş a fost intens mediatizată in presa ieşeană. Acesta din urmă este un pract ...

Primăria preia oţelăria şi turnătoria Fortus
28/03/2023 10:59

Este de notorietate faptul că Primăria Iasi si-a exprimat intentia de a infiinta un parc industrial (primul din oraş) pe platforma fostului combinat de utilaj greu CUG Iasi (Fortus), unde functionează si Pa ...

Mihai Chirica, întâlnire cu Ambasadorul Bulgariei
28/03/2023 09:44

Primarul Mihai Chirica s-a intalnit luni, 27 martie, cu Excelenta Sa Radko Vlaykov, Ambasadorul Republicii Bulgaria in Romania, acesta fiind insotit de Delyan Nikolov secretar III al Ambasadei. Aceasta este p ...

Un traficant arestat la domiciliu a fost învoit pentru a merge la consiliere psihologică
28/03/2023 08:59

 Andrei A., zis Axi, a devenit dependent de droguri acum caţiva ani. Nărav costisitor, banii nu-i ajungeau, deşi incasează un salariu peste medie. Aşa că s-a decis să se facă producător şi dealer ...

Opera ieșeană, invitată la un festivalul în Veliko Tărnovo
28/03/2023 06:59

Primarul Mihai Chirica s-a intalnit ieri, cu Excelenta Sa Radko Vlaykov, Ambasadorul Republicii Bulgaria in Romania, acesta fiind insotit de Delyan Nikolov secretar III al Ambasadei. Aceasta este prima vizită ...

Primăria Iaşi le atribuie arhitecţilor un sediu ce stă să se prăbuşească
28/03/2023 05:59

Ordinul Arhitecţilor din Romania - Filiala Teritorială Iaşi a solicitat, la finele anului trecut, atribuirea unui spaţiu in vederea amenajării unui sediu reprezentativ. Pentru a veni in sprijinul acestei s ...

„Purtăm cu noi Lumina pe care o transmitem mai departe”
28/03/2023 05:11

Si-a dedicat viata frumosului si iubirii de oameni, cu increderea că toti pasii ii sunt indrumati de o fortă divină in care crede fără putere de tăgadă. Este un medic de succes, un profesor remarcabil, u ...

Fetiță de 4 luni, recuperată de mascați din brațele tatălui
27/03/2023 15:27

O fetiţă de patru ani şi nouă luni a fost recuperată in siguranţă in urma unei intervenţii in forţă a poliţiştilor din judeţul Neamţ, după ce tatăl său a refuzat să o inapoieze mamei, cei do ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei