Poliția nu reușește să pună în aplicare peste 150 de mandate de arestare!

1urmarite1
1urmarite3

Dimensiune font:

| 27-01-2023 09:31

 Conform site-ului Poliţiei Române, în momentul de faţă, aproximativ 150 de ieșeni sunt căutați în întreaga lume pentru a fi depuși după gratii. Printre urmăriții generali se află și 15 ieşence, acestea fiind condamnate pentru diverse infracţiuni, pornind de la un banal furt ori conducere sub influenţa alcoolului şi culminând cu înşelăciuni la scară industrială. Alte infractoare au comis fapte de proxenitism, o contrabandistă cu ţigări aduse din Republica Moldova, trafic de droguri, evaziuni fiscale. Nicuna nu este căutată pentru crimă!


Emanuela Fayaleh se ascunde de peste două decenii

Campioana absolută în materie este Emanuela Fayaleh, acum în vârstă de 55 de ani. Ieşeanca evită capturarea încă din 2001, deşi are mandat de urmărire internaţională. Fostă patroană a firmei Semiramis, a fost judecată în lipsă de către Tribunalul Iaşi, fiind inculpată pentru înşelăciune calificată în formă continuată.

La vremea comiterii faptelor, Fayaleh era distribuitor autorizat a ţigaretelor produse de Societatea Naţională a Tutunului, având exclusivitate pentru vânzările de pe raza judeţului Vaslui. Cum în acest domeniu nu se facturează cu termene de plată, ci se achită la livrare sau chiar în avans, femeia a profitat din plin de această particularitate o pieţei. În nici doi ani, ea a încasat de la clienţi 3 miliarde lei vechi. Ca garanţii până la furnizarea ţigărilor, a lăsat bilete la ordin şi cecuri fără acoperire.

Păgubiţii au reclamat-o, s-au constituit părţi civile, dar au rămas cu buzele umflate. Inculpata a dispărut în neant, înainte de finalizarea rechizitoriului. De atunci, nimeni nu mai ştie nimic de ea.

O ţepară condamnată la patru ani e de negăsit, deşi are activitate intensă pe facebook

Lăcrămioara Duţu (57 de ani) a fost şi ea condamnată pentru înşelăciune calificată în formă continuată, e de negăsit de multă vreme. Se pare că nu-i pasă de urmăritori şi nici de faptul că trebuie încarcerată. Şi-a făcut cont de facebook şi are o activitate destul de intensă pe platforma de socializare.

Tot pentru înşelăciune a fost condamnată şi cea mai tânără dintre ieşencele date în urmărire generală. E vorba de Cătălina Maria Alamaru (21 de ani), care are de executat doi ani de închisoare în regim de detenţie.
Din lista cu „most wanted” nu puteau să lipsească evazionistele. La această rubrică figurează două ieşence. Viruţa Pavel (54 de ani) ar trebui să stea mai bine de un cincinal după gratii, dar e de negăsit. La fel şi Ortansa, o membră a clanului Stănescu din Grajduri, care se eschivează de la o condamnare la nouă ani.

Cinci proxenete evită, de destulă vreme, braţul legii

Traficul de persoane şi, în subsidiar, traficul de minori reprezintă o îndeletnicire des întâlnită în rândul infractoarelor. Evident, proxenetele sunt şi cele mai bine reprezentate în „clasorul” cu urmăritele. Cinci dintre acestea sunt ieşence, patru au fost condamnate relativ recent, iar una a fugit înainte de emiterea mandatului de arestare preventivă. E vorba de Adriana Puiu (43 de ani), care a dispărut de la domiciliu în octombrie 2021, înainte ca procurorii să termine de redactat rechizitoriul.

Condamnatele sunt Ersilia Petronela Burlacu (47 de ani), Mihaela Chelariu (52 de ani), Ana Maria Merinde (40 de ani) şi bunicuţa Lenuţa Tunza (65 de ani). Merinde a operat pe teritoriul italian până în 2003, are de executat şase ani, dar, de atunci, nicio autoritate nu mai ştie nimic de ea. E greu de crezut că semnalmentele prezentate pe site-ul Poliţiei Române (1,70 m înălţime, 65 kg, atletică, faţă ovală, ten deschis, ochi caprui, păr de culoare şaten) mai pot fi de folos.

Cam la fel stau lucrurile şi în cazul veteranei Lenuţa Tunza. Ultimul domiciliu cunoscut e în suburbia Horpaz, ea a operat în perioada februarie 2004 - martie 2005, tot în Italia. A racolat din ţară mai multe minore, pe care le-a dus la produs pe străzil din Roma ori Milano. La vremea aceea, matroana era obeză. Acum, cine ştie cum arată...

De dată ceva mai recentă, dar tot pentru o infracţiune gravă, este cazul Ioanei Alexandra Buţescu (33 de ani). Tânăra a fost implicată în traficul internaţional de droguri, a fost inculpată şi pentru constituire a unui grup infracţional organizat, faptele au fost comise în perioada 2011-2013, ea alegându-se cu o pedeapsă de trei ani şi 11 luni.

Despre Elena Popa (68 de ani), Poliţia Română nu furnizează prea multe amănunte. Doar că e căutată pentru punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.

Mai bine n-ar fi fugit. Ar fi primit, cel mult, cu suspendare

Trei ieşence au ales să se sustragă urmăririi penale şi au luat calea pribegiei incognito, deşi ar fi ieşit mult mai în câştig dacă s-ar fi pus la dispoziţia organelor de anchetă. Cazul Anei Bodiu (62 de ani) e, oarecum, de înţeles. A fost coordonatoarea unei reţele de traficanţi de ţigări aduse din Republica Moldova, momentul ei de vârf fiind perioada 2014-2015. Filată îndelung de procurorii DIICOT, a ajuns în arestul preventiv, dar avocaţii ei au reuşit să obţină plasarea sub control judiciar. N-a stat mult pe gânduri, a părăsit România cu o lună înainte de sentinţă. Una destul de dură pentru asemenea fapte. Cinci ani şi opt luni, cu executare. Între timp, s-a modificat legislaţia, acum ar avea toate şansele să obţină achitarea.

Cu totul de neînţeles sunt opţiunile de fugă luate de Noemi Veress (36 de ani) şi Ionela Cătălina Mihăilescu (29 de ani). Prima a fost judecată pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, primind o pedeapsă de doi ani şi patru luni, iniţial cu suspendare. Asta se întâmpla la sfârşitul lui 2017. De atunci, nimeni n-a mai văzut-o. Şi mai bizar e comportamentul celeilalte. Judecată pentru furt calificat, s-a ales cu o condamnare de doar nouă luni. Mai bine n-ar fi fugit. Dacă va fi prinsă, o aşteaptă o nouă inculpare...

 

***

După cum se vede, printre cele 15 infractoare intens căutate în toată lumea, nu şi-a găsit loc nicio ucigaşă. Claudiu CONSTANTIN

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:44

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 235 mp, teren curti constructii, situat in intravilan sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, str. Principala nr. 30, comuna Grumazesti, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 09.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 152 mp, teren curti constructii, situat in sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 11.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Orasul Negresti, cu sediul in orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui, telefon/fax 0235/457.679, e-mail: inforpnegresti@gmail.com, cod fiscal 13407333. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: Teren intravilan in suprafata de 35 mp, situat in orasul Negresti, Str. Decebal nr. 5, ce apartine domeniului public al Orasului Negresti, judetul Vaslui, identificat prin Cartea Funciara Nr. 73695 Negresti, Nr. Cadastral 73695, conform H.C.L. Orasul Negresti nr. 49/28.05.2024 si temeiul legal O.U.G. nr. 57/03.07.2019 privind Codul Administrativ, pentru realizarea unei constructii provizorii in vederea desfasurarii de activitati conexe serviciilor medicale referitoare la sanatatea umana. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei, Serviciul Juridic. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Serviciul Juridic, din cadrul Orasului Negresti, Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 Lei/exemplar, se achita cu numerar la Casieria Serviciului Impozite si Taxe Locale din cadrul Orasului Negresti. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 12.06.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 20.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Registratura, Orasul Negresti, Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.06.2024, ora 11.00, Orasul Negresti, Negresti, Sala Mare, parter, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon/fax 0235/311.582, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 29.05.2024.
Guvernul a dat „undă verde” proiectului trenului metropolitan!
19/06/2024 08:21

* trenul metropolitan ar urma să străbată orasul de la vest la est, pornind din apropierea Antibiotice SA, continuand apoi spre Canta si strada Rampei, Gara, cu acces dinspre Piata „Alexandru cel Bun&r ...

Programarea căsătoriei trece în online
19/06/2024 08:11

* persoanele care vor să se căsătorească işi pot programa online ora şi ziua evenimentului Depunerea dosarelor in vederea incheierii căsătoriilor pentru perioada 1 – 4 iulie pot fi depuse in form ...

Primăria scoate la stradă „autospecialele cu vaporizator”
19/06/2024 08:05

Pentru protejarea mediul inconjurător afectat de temperaturile caniculare din aceste zile, principalele bulevarde si străzi din municipiu (Independentei, Păcurari, Nicolae Iorga, Nicolina - CUG, Tudor Vladim ...

Recrutarea și plasarea forței de muncă în străinătate, dezbătute la Iași
19/06/2024 07:55

Sala Mare a Primăriei Municipiului Iaşi (PMI) a găzduit marti, 18 iunie, o intalnire intre reprezentantii institutiilor publice si private Regiunea de Nord-Est (Iaşi, Vaslui, Suceava, Botoşani, Neamţ şi ...

Peste 5 milioane de euro pentru construcția de săli de sport în şcolile ieşene
19/06/2024 07:43

* suma totală investită de la bugetul local pentru construcţia de săli de sport in şcoli se ridică la aproximativ 25,5 milioane de lei * in perioada 2018 – 2024, Primăria Municipiului Iasi a constr ...

Poliția și bancherii au lansat un ghid practic de evitare a capcanelor și fraudelor online
19/06/2024 07:31

Politia Romană, Directoratul National de Securitate Cibernetică (DNSC) si Asociatia Romană a Băncilor (ARB), prin intermediul proiectului national de constientizare „Siguranta Online”, vin cu o ...

 Cod portocaliu de caniculă!
19/06/2024 07:24

În următoarea perioadă este bine să vă luaţi măsuri de precauţie suplimentare din cauza temperaturilor care incing termometrele. Meteorologii au emis un cod galben, dar şi un cod portocaliu de can ...

 Răpire ca-n Vestul sălbatic, la Totoiești
19/06/2024 07:22

* autorii au vrut sex pe pajişte, dar consumul exagerat de alcool si-a spus cuvantul * Justiţia n-a avut deloc milă faţă de ei, fiind condamnati zeci de ani de puşcărie O scenă decupată parcă din wes ...

Dichisuri dulci şi taifasuri boiereşti, la final de an școlar
19/06/2024 07:05

La fiecare sfarşit de an şcolar, buchetele mele pentru „doamna”, apoi pentru „doamnele” aveau crini şi gladiole. În jur de 15 iunie, toată casa mirosea a flori din care mama im ...

 Aleea Tudor Neculai, locul 4 în topul celor mai râvnite zone din țară
19/06/2024 07:00

În topul national al oraselor in care locuitorii se simt cel mai in sigurantă, conform analizei efectuate de una dintre cele mai mari platforme imobiliare din tară, Iasul ocupă pozitia a noua. Brasovu ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei