Programari oftalmologice Suceava - de ce este important să mergi la un consult periodic

programari oftalmologice suceava

Dimensiune font:

| 10-08-2022 16:09

Cauți programari oftalmologice Suceava? Ca să înțelegi mai bine de ce este atât de important să mergi periodic la un consult și care sunt beneficiile pentru tine, am pregătit în acest articol informații valide și folositoare legate de consultul oftalmologic. 

Vei afla ce este un consult oftalmologic, de ce trebuie efectuat periodic, care sunt factorii de risc și cum se desfășoară.

Ce este un consult oftalmologic și de ce trebuie efectuat periodic

Așa cum mergi periodic ca să-ți faci analize la sânge sau diferite ecografii pentru sâni sau inimă, așa și ochii au nevoie de investigații oftalmologice. Analizele la sânge te ajută să descoperi din timp boli grave care pot avea consecințe fatale. La fel se întâmplă și cu ecografiile sau alte tipuri de analize. 

Ce nu cunosc atât de bine majoritatea oamenilor e că așa se întâmplă și cu investigațiile oftalmologice. Problemele oculare nu se rezolvă niciodată de la sine și nu se „fac mai bine” fără tratament. De aceea, consultul periodic este la fel de important ca orice altă analiză pe care o faci peste an.

Consultul oftalmologic este recomandat nu doar persoanelor care poartă ochelari de vedere, ci și celor care vor să afle care este starea de sănătate a ochilor și ce afecțiuni minore există. Aceste afecțiuni, dacă nu sunt tratate, au de foarte multe ori complicații.  Așadar, acest examen de rutină este necesar pentru păstrarea sănătății ochilor.

PROGRAMARI OFTALMOLOGICE SUCEAVA - FACTORI DE RISC

Medicii oftalmologi recomandă realizarea consultului o data pe an, între vârstele 18-55 ani. După vârsta de 55 de ani, consultul oftalmologic trebuie efectuat mai des. 

Factorii de risc care pot determina apariția de  patologii oculare sunt:
antecedentele familiale. Dacă mai ai membri ai familiei care au avut glaucom, degenerescență    maculară sau alte  patologii oculare.
antecedente personale. Dacă ai mai fost diagnosticat în trecut cu afecțiuni oculare.
boli generale care pot să afecteze sănătatea ochilor. Ex: diabetul sau hipertensiune arterială.
dacă ai prescrise medicamente care pot afecta ochii.
dacă porți lentile de contact.
dacă lucrezi în domenii care presupun lucrul în fața unui calculator.
 
În situația în care ai glaucom sau alte afecțiuni mai severe, consultul oftalmologic se face mai des. Doctorii recomandă să măsori tensiunea oculară de cel puțin 3 ori pe an. 

Bolile ochilor sunt silențioase. Nu te doare nimic, ci pot apărea doar simptome minore. Tocmai de asta este atât de important acest consult. Ca să descoperi problemele încă de la rădăcină, atunci când tratamentul este ușor și accesibil. 

Medicii oftalmologi descoperă din timp simptomele care arată o anumită afecțiune, recomandându-ți tratamentul potrivit.

Cum se desfășoară un consult oftalmologic

Odată ce te-ai hotărât că un consult oftalmologic este cea mai bună decizie pentru sănătatea ta, este momentul să te programezi. La programare, când ajungi la cabinetul Optik Tataru, vei purta o discuție cu medicul oftalmolog, numită anamneză. Acesta va afla detalii despre simptome, istoricul medical și motivele care te-au făcut să vii la consult. Urmează apoi examinarea:

Un consult oftalmologic de rutină cuprinde:
Autorefractometria
Biomicroscopia;
Examinarea fundului de ochi;
Măsurarea tensiunii intraoculare;
Determinarea acuității vizuale;
Stabilirea dioptriilor și prescrierea lentilelor (dacă e cazul).
Să le luăm pe rând și să vedem ce înseamnă fiecare.

1. Autorefractometria sau mai clar: măsurarea automată a refracției oculare.

În cadrul acestui examen oftalmologic se depistează erorile de refracție a luminii la nivelul ochilor. Cele mai des întâlnite sunt: hipermetropia, miopia și astigmatismul.
Autorefractometria este o metoda obiectivă, deoarece măsuratorile se fac fără vreo acțiune din partea pacientului sau informații subiective.
La fel ca toate celelalte proceduri, și aceasta este neinvazivă și nedureroasă.

2. Biomicroscopia.

Aceasta constă în examinarea părții anterioare a ochiului, a vitrosului și a polului posterior. 
Cu ajutorul biomicroscopiei se pot depista leziuni la nivelul corneei, cristalinului și irisului, conjunctivei, camerei anterioare a ochiului și a pleoapelor.
Biomicroscopul se numește și lampă de secțiune deoarece folosește un fascicul de lumină cu intensitate mare pentru a oferi o imagine de secțiune (oblică) a corneei, a camerei anterioare și a cristalinului. Lumina permite medicului oftalmolog să localizeze cu precizie orice anomalii.

3. Examen fund de ochi

Această investigație oftalmologică ne oferă posibilitatea diagnosticării afecțiunilor retinei și pe cele ale coroidei.
Medicul oftalmolog poate descoperi atât probleme oculare cât și prezența altor tipuri de boli: glaucom, dezlipire de retină, degenerescență maculară, ateroscleroză, diabet sau hipertensiune arterială.

4. Măsurarea tensiunii intraoculare - se face neinvaziv

La OptikTataru, tensiunea intraoculară se măsoară prin metoda non-contact.
Acest examen este recomandat pentru a depista o eventuală creștere a presiunii intraoculare, care poate marca apariția glaucomului. Această afecțiune se manifestă prin alterarea nervului optic, ceea ce duce la pierderea treptată a vederii.

5. Determinarea acuității vizuale - metoda subiectivă

Pentru determinarea acuității vizuale se folosesc teste speciale, care conțin litere, cifre, semne sau desene, numite optotipuri. 
Examinarea se face monocular apoi binocular, prin citirea literelor de pe optotipul situat la distanța de 5 metri.
Pentru acuitate vizuala la aproape se procedeaza la fel, însă se apropie optotipul la 30-35 cm sau la distanțe intermediare în funcție de ocupația pacientului.
Tot la acest pas se vor pune lentile de probă pentru a determina cu exactitate dioptriile de care tu ai nevoie.

6. Stabilirea dioptriilor și prescrierea lentilelor (dacă e cazul).

În cazul în care medicul oftalmolog nu depistează alte complicații (care necesită un control amănunțit) se va prescrie rețeta de lentile (ochelari sau lentile de contact), dacă este cazul.

Consultul oftalmologic nu este nicidecum un moft. Este o necesitate care poate să-ți salveze vederea. Efectuat periodic, acesta te scapă de eventualele probleme grave, pentru care se intervine greu și care pot avea drept consecință orbirea. 

Un consult pe an este suficient ca să te asiguri că vezi bine și că nu ești predispus la afecțiuni severe. Dacă încă nu ai efectuat consultul oftalmologic sau simți că ceva este în neregulă cu ochii tăi, programează-te acum într-una dintre locațiile Optik Tataru. 

Consultul durează maxim 60 de minute, iar statul pe hol sau așteptatul la rând nu există, pentru că începem la ora stabilită prin programare. Programează-te online pe www.optiktataru.ro sau sună la cea mai apropiată locație (vezi numerele de telefon pe site).

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:10

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Primarul Botoşaniului, trimis în judecată după ce ar fi dat unei candidate subiectele la un concurs pentru funcţia de consilier
08/05/2024 15:08

Primarul municipiului Botoşani, Cosmin Andrei, a fost trimis in judecată, miercuri, de procurorii Serviciului Teritorial Suceava al DNA pentru săvarşirea infracţiunii de folosire, in orice mod, direct sau ...

Student la Medicină, mort la un mare spital din Iași. A căzut de la etajul al treilea
08/05/2024 14:59

Un student la Medicină din Iasi, in varstă de 20 de ani, a căzut de la etajul al treilea al Spitalului „Sfantul Spiridon” din Iasi, unde era internat. Tanărul suferise o interventie chirurgical ...

Caz incredibil în Iași: Un preot a fugit cu amanta și cheile de la biserică. Enoriașii fac acuzații grave
08/05/2024 14:16

Telenovelă in Iasi unde un preot a fugit cu cheile de la biserică si cu presupusa amantă, după ce sătenii s-au plans de el. Caz incredibil in localitatea Hăbăsesti, judeţul Iaşi! Săteni nu mai au lin ...

 Romanian Fashion Week 2024: cel mai longeviv și așteptat catwalk al anului va găzdui, la Palas Iași, zeci de designeri, talk-uri și expoziții
08/05/2024 13:30

Romanian Fashion Week 2024: cel mai longeviv si asteptat catwalk al anului va găzdui, la Palas Iasi, zeci de designeri, talk-uri si expozitii  Irina Schrotter: „Ne-am intors să ne reconsolidăm pe ...

„O istorie a balului cuprinsă în ordinele de dans”, expoziție la Palatul Culturii
08/05/2024 13:30

Complexul Muzeal National „Moldova” Iasi - Muzeul de Istorie a Moldovei - Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu”, in parteneriat cu Muzeul National Brukenthal Sibiu, organizează in peri ...

Comunele hi-tech din nordul Moldovei. Cum se dezvoltă unele localități făcând economie datorită sistemelor IT
08/05/2024 12:48

In judetul Botosani, cateva comune incep să se bazeze pe tehnologii industriale moderne pentru a dezvolta comunitătile, dar si pentru a face economie la buget. Printre altele, au iluminat stradal cu telegesti ...

Sinucidere înfiorătoare în Neamț. Un ieşean s-a aruncat de pe un pod în faţa unui tren care trecea în viteză
08/05/2024 11:59

In judeţul Neamţ, cateva cazuri de sinucidere petrecute in acest an au frapat prin modul in care victimele au ales să-şi pună capăt zilelor. In unele situaţii, motivul gestului extrem va rămane un miste ...

Joia Verde sau Paștile țigănești
08/05/2024 11:36

Joia Verde, numită si „Joia rea” in folclorul romanesc, este considerată o zi cu mare putere, ea aflandu-se la mijlocul Săptămanii Luminate. Credintele populare o descriu ca fiind o zi nefast ...

Casă distrusă de foc la Bacău
08/05/2024 11:21

O gospodărie din localitatea Sănduleni a fost distrusă de un incendiu care a izbucnit, miercuri dimineaţă, din cauza coşului de fum, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău. L ...

  Țara Fagilor, Catedrala de lemn a Bucovinei
08/05/2024 10:44

Gigantii verzi, martori ai secolelor, domină peisajul,turistii fiind incantati de molizi care se inaltă pană la 60 de metri, brazii maiestuosi de peste 50 de metri si fagii robusti, care cresc la altitudini ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei