ERR(8): Notice: Undefined variable: GDPR
ERR(8): Notice: Undefined variable: GDPR_CONSENT_755
Programari oftalmologice Suceava - de ce este important să mergi la un consult periodic

Programari oftalmologice Suceava - de ce este important să mergi la un consult periodic

programari oftalmologice suceava

Dimensiune font:

| 10-08-2022 16:09

Cauți programari oftalmologice Suceava? Ca să înțelegi mai bine de ce este atât de important să mergi periodic la un consult și care sunt beneficiile pentru tine, am pregătit în acest articol informații valide și folositoare legate de consultul oftalmologic. 

Vei afla ce este un consult oftalmologic, de ce trebuie efectuat periodic, care sunt factorii de risc și cum se desfășoară.

Ce este un consult oftalmologic și de ce trebuie efectuat periodic

Așa cum mergi periodic ca să-ți faci analize la sânge sau diferite ecografii pentru sâni sau inimă, așa și ochii au nevoie de investigații oftalmologice. Analizele la sânge te ajută să descoperi din timp boli grave care pot avea consecințe fatale. La fel se întâmplă și cu ecografiile sau alte tipuri de analize. 

Ce nu cunosc atât de bine majoritatea oamenilor e că așa se întâmplă și cu investigațiile oftalmologice. Problemele oculare nu se rezolvă niciodată de la sine și nu se „fac mai bine” fără tratament. De aceea, consultul periodic este la fel de important ca orice altă analiză pe care o faci peste an.

Consultul oftalmologic este recomandat nu doar persoanelor care poartă ochelari de vedere, ci și celor care vor să afle care este starea de sănătate a ochilor și ce afecțiuni minore există. Aceste afecțiuni, dacă nu sunt tratate, au de foarte multe ori complicații.  Așadar, acest examen de rutină este necesar pentru păstrarea sănătății ochilor.

PROGRAMARI OFTALMOLOGICE SUCEAVA - FACTORI DE RISC

Medicii oftalmologi recomandă realizarea consultului o data pe an, între vârstele 18-55 ani. După vârsta de 55 de ani, consultul oftalmologic trebuie efectuat mai des. 

Factorii de risc care pot determina apariția de  patologii oculare sunt:
antecedentele familiale. Dacă mai ai membri ai familiei care au avut glaucom, degenerescență    maculară sau alte  patologii oculare.
antecedente personale. Dacă ai mai fost diagnosticat în trecut cu afecțiuni oculare.
boli generale care pot să afecteze sănătatea ochilor. Ex: diabetul sau hipertensiune arterială.
dacă ai prescrise medicamente care pot afecta ochii.
dacă porți lentile de contact.
dacă lucrezi în domenii care presupun lucrul în fața unui calculator.
 
În situația în care ai glaucom sau alte afecțiuni mai severe, consultul oftalmologic se face mai des. Doctorii recomandă să măsori tensiunea oculară de cel puțin 3 ori pe an. 

Bolile ochilor sunt silențioase. Nu te doare nimic, ci pot apărea doar simptome minore. Tocmai de asta este atât de important acest consult. Ca să descoperi problemele încă de la rădăcină, atunci când tratamentul este ușor și accesibil. 

Medicii oftalmologi descoperă din timp simptomele care arată o anumită afecțiune, recomandându-ți tratamentul potrivit.

Cum se desfășoară un consult oftalmologic

Odată ce te-ai hotărât că un consult oftalmologic este cea mai bună decizie pentru sănătatea ta, este momentul să te programezi. La programare, când ajungi la cabinetul Optik Tataru, vei purta o discuție cu medicul oftalmolog, numită anamneză. Acesta va afla detalii despre simptome, istoricul medical și motivele care te-au făcut să vii la consult. Urmează apoi examinarea:

Un consult oftalmologic de rutină cuprinde:
Autorefractometria
Biomicroscopia;
Examinarea fundului de ochi;
Măsurarea tensiunii intraoculare;
Determinarea acuității vizuale;
Stabilirea dioptriilor și prescrierea lentilelor (dacă e cazul).
Să le luăm pe rând și să vedem ce înseamnă fiecare.

1. Autorefractometria sau mai clar: măsurarea automată a refracției oculare.

În cadrul acestui examen oftalmologic se depistează erorile de refracție a luminii la nivelul ochilor. Cele mai des întâlnite sunt: hipermetropia, miopia și astigmatismul.
Autorefractometria este o metoda obiectivă, deoarece măsuratorile se fac fără vreo acțiune din partea pacientului sau informații subiective.
La fel ca toate celelalte proceduri, și aceasta este neinvazivă și nedureroasă.

2. Biomicroscopia.

Aceasta constă în examinarea părții anterioare a ochiului, a vitrosului și a polului posterior. 
Cu ajutorul biomicroscopiei se pot depista leziuni la nivelul corneei, cristalinului și irisului, conjunctivei, camerei anterioare a ochiului și a pleoapelor.
Biomicroscopul se numește și lampă de secțiune deoarece folosește un fascicul de lumină cu intensitate mare pentru a oferi o imagine de secțiune (oblică) a corneei, a camerei anterioare și a cristalinului. Lumina permite medicului oftalmolog să localizeze cu precizie orice anomalii.

3. Examen fund de ochi

Această investigație oftalmologică ne oferă posibilitatea diagnosticării afecțiunilor retinei și pe cele ale coroidei.
Medicul oftalmolog poate descoperi atât probleme oculare cât și prezența altor tipuri de boli: glaucom, dezlipire de retină, degenerescență maculară, ateroscleroză, diabet sau hipertensiune arterială.

4. Măsurarea tensiunii intraoculare - se face neinvaziv

La OptikTataru, tensiunea intraoculară se măsoară prin metoda non-contact.
Acest examen este recomandat pentru a depista o eventuală creștere a presiunii intraoculare, care poate marca apariția glaucomului. Această afecțiune se manifestă prin alterarea nervului optic, ceea ce duce la pierderea treptată a vederii.

5. Determinarea acuității vizuale - metoda subiectivă

Pentru determinarea acuității vizuale se folosesc teste speciale, care conțin litere, cifre, semne sau desene, numite optotipuri. 
Examinarea se face monocular apoi binocular, prin citirea literelor de pe optotipul situat la distanța de 5 metri.
Pentru acuitate vizuala la aproape se procedeaza la fel, însă se apropie optotipul la 30-35 cm sau la distanțe intermediare în funcție de ocupația pacientului.
Tot la acest pas se vor pune lentile de probă pentru a determina cu exactitate dioptriile de care tu ai nevoie.

6. Stabilirea dioptriilor și prescrierea lentilelor (dacă e cazul).

În cazul în care medicul oftalmolog nu depistează alte complicații (care necesită un control amănunțit) se va prescrie rețeta de lentile (ochelari sau lentile de contact), dacă este cazul.

Consultul oftalmologic nu este nicidecum un moft. Este o necesitate care poate să-ți salveze vederea. Efectuat periodic, acesta te scapă de eventualele probleme grave, pentru care se intervine greu și care pot avea drept consecință orbirea. 

Un consult pe an este suficient ca să te asiguri că vezi bine și că nu ești predispus la afecțiuni severe. Dacă încă nu ai efectuat consultul oftalmologic sau simți că ceva este în neregulă cu ochii tăi, programează-te acum într-una dintre locațiile Optik Tataru. 

Consultul durează maxim 60 de minute, iar statul pe hol sau așteptatul la rând nu există, pentru că începem la ora stabilită prin programare. Programează-te online pe www.optiktataru.ro sau sună la cea mai apropiată locație (vezi numerele de telefon pe site).

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:19

REZILIENȚA I.P.U.R.L. Târgu-Neamț, str. M:Sadoveanu, nr.39, organizează licitații publice. *La 14.10.2022 ora 15:30 bunuri aparținând SC AGROINSTAL EUROFERM SRL Răucești, conform Codului de procedură civilă: 1.Autoturism Volkswagen Golf NT-07-TBI- 3.750 lei. 2.Stand de muls 2x4 Standa-10.317 lei. 3.Agregate, utilaje, aparate, obiecte de inventor specific producției de lapte-preț în bloc-18.806 lei. În cazul nevânzării licitația se va relua în zilele de 28.10.2022, 11.11.2022, 25.11.2022 sau 09.12.2022, după caz. *La 14.10.2022 ora 16:00 bunuri aparținând SC PROD ABC COMPANY SRL Grumăzești Neamț: 1.Imobil FABRICA DE PROCESARE A LAPTELUI situat în comuna Grumăzești, jud. Neamț, format din teren intravilan în suprafață de 1.271 mp, împreună cu construcția C1- fabrica de produse lactate P+1, în suprafață construită de 808 mp, suprafață desfășurată de 1.616 mp și suprafață utilă de 1.454 mp, preț 400.000 lei. 2.Imobiliar Stație de epurare, compus din teren intravilan în suprafață de 339 mp împreună cu construcția evidențiată ca fiind C1- Stație epurare în suprafață de 20 mp și instalația tehnică aferentă funcționării stației de epurare, preț 25.750 lei. În cazul nevânzării licitația se va relua în zilele de 28.10.2022, 11.11.2022, 25.11.2022 sau 09.12.2022, după caz. *La 14.10.2022, ora 15:00 FERMA SUINE aparținând SC FERMA COROLA SRL Filipești, jud. Bacău-preț în bloc-1.661.936 lei. -Hala suine -CF63827-C1, 2008 în suprafață de 1499 mp, -Cladire administrativă- CF63827-C2, în suprafață de 222 mp, Două silozuri CF 63827-C3, construite in 2008 a câte 700 tone fiecare, Teren curți-construcții și arabil în suprafață de 22.911 mp, cu acces pe drum public la 100 m de E85, și 34 bunuri mobile, utilaje, aparatură, obiecte de inventar, obiecte sanitare. În cazul nevânzării licitația se va relua în zilele de 28.10.2022, 11.11.2022, 25.11.2022 sau 09.12.2022, după caz. *La 21.10.2022, ora 13:00 bunuri aparținând SC MGT FOREST SRL Pângărați, jud. Neamț respectiv: 1. Motocositoare BCS 615 S MAX-cel mai mare preţ oferit; 2. Motofierăstrău STIHL 361/40- cel mai mare preţ oferit; 3. Autoutilitară ARO 320, NT-14-NAY -261 Euro. În cazul nevânzării, licitația se va relua în aceleași condiții la 28.10.2022, 04.11.2022 sau 11.11.2022, după caz. *La 21.10.2022 ora 15:00 -teren arabil intravilan în suprafață de 6000 mp situat în com. Mărgineni, jud. Neamţ, aparținând SC M.N.G. GRUP INVEST SRL Mărgineni. În cazul nevânzării licitația se va relua în aceleași condiții la 28.10.2022, 04.11.2022 sau 11.11.2022, după caz. *La 21.10.2022 ora 14:00 -utilaje aparținând SC LEMN CONSTRUCT SRL Tașca, jud. Neamț respectiv:-circular pendulă 1000 lei-fierăstrău mecanic Husqvarna-120 lei, Circular de retezat 600 lei. În cazul nevânzării licitația se va relua în aceleași condiții la 28.10.2022, 04.11.2022 sau 11.11.2022, după caz. Info:0740952867, stefannechitastefan@yahoo.com, office@rezilienta.com.
Biciclist din Neamț, la un pas de moarte din cauza unui șofer
06/10/2022 13:06

Un biciclist in varstă de 49 de ani, din Piatra-Neamţ, a fost grav accidentat de un autoturism condus de un şofer, in varstă de 50 de ani, pe E85, in afara localităţii Boteşti. "Din primele cercet ...

Caravana
06/10/2022 13:00

Actorii Maia Morgenstern şi Marius Bodochi, dar şi regizorul Victor Canache şi producătoarea Luana Georgiţă pleacă in Caravana "Capra cu Trei Iezi", unde se vor intalni cu publicul din ţară ...

 Facturile la energie, de 20 de ori mai mari, la Aeroport!
06/10/2022 08:44

* directori de aeroport din tară s-au mutat pentru două zile la Iasi * Asociatia Aeroporturilor din Romania si Aeroportul International Iasi au organizat o dezbatere pentru a discuta problemele din sistem * p ...

După gratii pentru nişte şlapi aruncaţi în gârlă şi o bicicletă stricată
06/10/2022 08:15

 Mai bine de trei ani le-au trebuit anchetatorilor şi judecătorilor pană să ia o decizie surprinzător de dură impotriva tanărului inculpat Daniel D. din Balş. Sentinţa dată marţi de către magis ...

De Ziua Mondială a Educației –Premiul Mentor pentru excelență în educație. Au început nominalizările
06/10/2022 08:11

    Zece profesori si antrenori vor primi si in acest an Premiul Mentor pentru excelentă in educatie. Premiul constă dintr-un trofeu realizat de artistul sticlar Ioan Nemtoi si o sumă in valoare ...

Încălzirea orașului este asigurată. Rămâne să vedem cu ce costuri!
06/10/2022 07:59

Primarul Mihai Chirica a semnat contractul pentru transportul cantitătii de cărbune necesară functionării sistemului centralizat de furnizare a apei calde si energiei termice in sezonul de iarnă 2022 &ndas ...

La puşcărie pentru că şi-a părăsit nevasta şi copiii
06/10/2022 07:59

 Dănuţ A. din Harlău a divorţat de soţia sa, Roxana, in vara lui 2015. Prin sentinţa civilă dată atunci, cei trei copii minori au fost incredinţaţi mamei spre creştere şi educare, iar bărbatul ...

„Safety First IV 2022”, la Liceul Cuza
06/10/2022 07:47

Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi a desfăsurat a desfăsurat, pe 4 octombrie 2022, o serie de activităti de preventie si de sigurantă rutieră in cadrul Proiectului Social „Saf ...

 Iașul vrea un nou spital de boli respiratorii, în Bucium
06/10/2022 07:31

* investitia va depăsu cu mult 100 de milioane de euro * viitoarea clădire va avea o amprentă la sol de 8.000 de metri pătrati, suprafata desfăsurată de aproximativ 26.000 mp * „Acest spital ar treb ...

La Iaşi, locuri de muncă din belşug pentru absolvenţii de facultate
06/10/2022 06:59

Numărul locurilor de muncă vacante şi inregistrate ca atare la AJOFM Iaşi a atins un nou maxim al ultimilor doi ani şi jumătate. Acum, pe raza judeţului, sunt disponibile 1.021 de posturi, cu 20 mai mult ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei