Restricții!

1iasul galben2

Dimensiune font:

| 24-09-2021 00:00

Municipiul Iași a trecut ieri de incidenţa de 2,15 cazuri la mia de locuitori, fapt care a determinat autorităţile să impună restricţii * acestea sunt valabile de astăzi şi până pe 7 octombrie, când, funcţie de evoluţia infectărilor, restrucţiile ar putea fi suplimentate prin alte măsuri şi mai dure * din nefericire, numărul cazurilor de infectări cu COVID-19 este pe un trend ascendent la Iași, numărul claselor care își suspendă cursurile fiind, de asemenea, în creștere


Municipiul Iași a atins ieri, 23 septembrie, incidenţa de 2,15 cazuri de coronavirus la mia de locuitori, cumulată în ultimele 14 zile, situaţie în care, potrivit legii, oraşul a intrat în scenariul galben. Conform legii, în cazul în care o localitate depăşeşte pragul de 2 cazuri de coronavirus la mia de locuitori, cumulate în interval de 14 zile, autorităţiel dispun restricţii valabile pentru 14 zile. Este exact ceea ce s-a întâmplat ieri în şedinţa Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, materializată prin în  Hotărârea nr. 124 / 23 septembrie 2021.

Cinematografe şi spectacole - 70%, sport – 50%

O primă măsură se referă la organizarea competițiilor sportive în spaţiile închise sau deschise. Acestea sunt permise cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. De altfel, toate acestea categorii sunt valabile pentru fiecare măsură în parte.

Apoi, organizarea și desfășurarea în interior a activităților cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie. Organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt permise numai dacă ocupanţii unui autovehicul sunt membrii aceleiaşi familii sau reprezintă grupuri de până la 4 persoane. Activitățile de organizare și desfășurare în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 2.500 de spectatori şi cu purtarea măştii de protecţie. În fine, activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber sunt permise cu participarea a cel mult 30 de persoane care nu locuiesc împreună.

Maximum 300 de invitaţi la nuntă, toţi vaccinaţi

În ceea ce priveşte organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc) cu un număr de participanţi de maximum 150 de persoane în exterior sau de maximum 100 de persoane în interior este permisă cu respectarea normelor de protecţie sanitară. La stabilirea numărului de persoane în exterior şi/sau în interior nu sunt luate în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani. Organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc) cu un număr de participanţi de maximum 300 de persoane în interior şi cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2. Organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc) este permisă  până la capacitatea maximă a spaţiului în exterior cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2.

Reguli pentru conferinţe şi workshop-uri

Organizarea de cursuri de instruire şi workshopuri pentru adulţi, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene este permisă cu un număr de participanţi de maximum 150 de persoane în interior şi de maximum 200 de persoane în exterior, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măştii de protecţie şi cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătăţii. Organizarea de conferinţe este permisă cu un număr de participanţi de maximum 150 de persoane în interior cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măştii de protecţie şi cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătăţii. Organizarea de conferinţe cu un număr de participanţi mai mare de 300 de persoane în interior cu asigurarea unei suprafeţe de 2 mp pentru fiecare persoană, este permisă doar dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARSCoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Sunt necesare certificatele digitale

În ceea ce priveşte activitatea în baruri, cluburi şi discoteci, aceasta este permisă în intervalul orar 5,00 - 2,00 fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. Apoi, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de administrare a piscinelor interioare este permisă fără a depăşi 70% din capacitatea maximă a spaţiului. Şi activitatea operatorilor economici care administrează săli de jocuri este permisă fără a depăşi 70% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00 - 2,00, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Atestarea vaccinării, testării sau vindecării de infecţia cu virusul SARS-CoV-2 se realizează prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 68/2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID pentru a facilita libera circulaţie pe durata pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare.

În cazul în care incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile va depăși  3/1000 de locuitori, respectiv 4/1000 de locuitori, se vor stabili măsuri/restricţii suplimentare.

Restricţii în cinci comune ieşene

Tot ieri au fost impuse restricţii la Leţcani şi Miroslava, după ce rata de infectare a depăşit pragul de 3 la mie, respectiv în comunele Aroneanu (2,05), Ciurea (2,07), Rediu (2,06). La acestea din urmă, restricţiile sunt identice cu cele valabile pentru municipiul Iaşi. Pentru primele două, însă,  procentele de spectatori sau invitaţi sunt mult mai mici: sport - 30% din capacitatea maximă a spaţiului, cinematografe/spectacole - 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie, spectacole în aer liber - cel mult 1.000 de spectatori şi cu purtarea măştii de protecţie, nunți, botezuri - maximum 200 de persoane în interior. În ceea ce priveşte

activitatea în baruri, cluburi și discoteci în comunele Lețcani (3,25) și Miroslava (3,23), aceasta este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00 – 2,00, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Aproape 300 de cazuri noi, într-o singură zi

Numărul cazurilor de infectări cu COVID-19 este pe un trend ascendent la Iași. S-a ajuns ca într-o zi să fie aproape 300 de persoane declarate pozitive, conform raportărilor făcute de cei de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași. Mai mult, numărul deceselor se apropie de o mie, ieri fiind înregistrate încă 4, totalul fiind de 998. Nici cu numărul paturilor libere lucrurile nu merg într-o direcție bună deoarece,  la nivel de județ,  ieri mai era un singur pat ATI disponibil, la Spitalul Sf. Spridion”, fiind ocupate în spitalele din județ 437 de paturi, în total, din care 65 ATI.

De asemenea, în ultima perioadă, s-au înmulțit și solicitările de recoltări la domiciliu întrucât oamenii au devenit tot mai panicați și având simptome, sună la 112.  Numai ieri, s-au efectuat 158 de recoltări la domiciliu pentru persoanele suspecte de coronavirus.

Situația din școli, tot mai rea

De la o zi la alta, raportările Direcţiei de Sănătate Publică arată că situația se înrăutățește și în unitățile de învățământ din  Iași în ceea ce privește infectările cu COVID-19. Ieri au apărut alte cazuri noi atât la preșcolari, cât și la elevi, dar și cadre didcatice. În timp ce numărul de preșcolari confirmați pozitiv la COVID 19 s-a ridicat de la 4 cazuri la 6, la elevii de clase I-XII a crescut într-o singură zi la 126.

De asemenea, a crescut nu doar numărul elevilor confirmaţi pozitiv, ci şi al cadrelor didactice. Astfel, în doar o singură zi cifra a crescut de la 32 la 35 de cadre didactice infectate cu noul coronavirus. Oficialii Direcţiei de Sănătate Publică susţin că numărul grupelor de învățământ preșcolar şi primar care au cursuri suspendate din cauza confirmării unor cazuri de infectare cu noul coronavirus a ajuns la 30, faţă de 26 cât erau în ziua precedentă. De asemenea, a crescut şi numărul claselor de învățământ gimnazial, liceal, profesional sau postliceal care au cursuri suspendate din cauza confirmării unor cazuri de infectare cu noul coronavirus, acesta fiind de 84 în prezent, comparativ cu 65 cât era ieri.

Până acum, singura grădiniţă unde cursurile au fost suspendate din cauza confirmării unor cazuri de infectare este Grădinița cu Program Prelungit „Cuvioasa Parascheva” din Iași. Oana POPA, Lucian STATE

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei SC IRSIDO S.R.L.–societate în faliment, dosar nr. 380/99/2017 aflat pe rolul Tribunalului Iași, în temeiul dispozițiilor Legii nr.85/2014, vinde prin licitație publică cu strigare următoarele bunuri proprietate ale debitoarei:1. Bunuri mobile conform Raport de evaluare-Preț de pornire 65% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare, astfel: a. Stocuri/echipamente birotică–în valoare totală de 26.525 lei (exclusivTVA) b. Obiecte de inventar/mijloace fixe: Nr. crt. Denumire activ Valoare de pornire la licitație–65% lei–fără TVA 1. Mașină ambalat role hârtie 2.465 2. Utilaj de fabricat role hârtie 50.694 3. Autoturism Mazda IS-01-YRS 9.883 4. Autovehicul Ford Tranzit Connect IS-12-YRS 7.352 5. Mobilier pal 483 6. Masina ștampile UM 1100-1200 1.306 7. Scaun directorial 1.177 8. Notebook Benq 1.376 9. Notebook Acer Aspire 743 10. Notebook Acer Aspire 743 11. TV 3d Sony Bravia LX900 2.348 12. Mobila Element Corp 3.300 13. Set canapele 2.007 14. Mobila Element Part 1.009 15. Mobila Sidney alb 1.208 Licitațiile vor avea loc în zilele de: 01,08,15,22,29.10.2021 respectiv 05.11.2021 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun.Iași, Str. Grigore Ureche, nr.3, Bl. Gh. Şonțu, Demisol, Birou nr.4, Jud.Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 500 lei fără TVA;- dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în cont colector RO35PIRB2400711906003000 deschis pe numele debitoarei la First Bank; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul lichidatorului judiciar RO33PIRB2400738563001000 deschis la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare,sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau la tel:0744520508, 0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
CONSENSUS OMNIUM IPURL, lichidator al S.C. M.G.P. DISTRIBUTION SRL, cu sediul in Municipiul Iaşi, Str. Anastasie Panu Nr. 56, Bl. B1, Sc. A, Et. 4, Ap. 15, Bir 1, Județ Iaşi, J22/3084/2007, CUI 22664786, scoate la vanzare prin licitatie publica urmatorul bun imobil, proprietatea S.C. M.G.P. DISTRIBUTION SRL: Apartament cu 3 camere si dependinte, in suprafata utila de 74,02 mp, plus balcon in suprafata de 6,96 mp, situat in Mun. Iasi, Str Otilia Cazimir Nr. 15, Et. 7, Ap. 5, Jud. Iasi, inscris in CF nr. 129406-C1-U53, plus boxa nr. 2, in suprafata utila de 2,83 mp, cota indiviza in suprafata de 34,65 mp, la pretul de 103.300 EUR, la cursul BNR din ziua platii. Prima licitatie va avea loc, in data de 18.11.2021, ora 14.00, la sediul lichidatorului din Bucureşti, sector 5, str. Dr. Carol Davila Nr. 103. În caz de neadjudecare, licitatia se va relua saptamânal, în fiecare zi de miercuri, începând cu data de 25.11.2021, în aceleaşi conditii. Ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului, cu cel puțin 24 de ore înainte de inceperea licitației, garantia de participare la licitatie, în cuantum de 10% din preţul de pornire al licitatiei si vor cumpara caietului de sarcini. Prezentul anunt constituie si notificare pentru creditori, debitor si orice persoana fizica sau juridica interesata in cauza. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunului imobil care urmeaza a fi scoas la licitatie, au obligatia sub sanctiunea decaderii, sa faca dovada acestui fapt pana la data licitatiei, la sediul lichidatorului judiciar din Bucureşti, sector 5, str. Dr. Carol Davila Nr. 103. Relatii la nr. de tel.: 0724 265 555.
Mihai Chirica Licitaţii importante pentru ieșeni: săli de sport, alei în cimitir și lucrări la un pasaj
16/10/2021 12:04

Valoarea contractelor depăşeşte 10 milioane de lei. Municipalitatea a lansat ieri trei licitaţii in sistemul naţional de achiziţii, cu o valoare totală a contractelor care depăşeşte 10,5 milioane ...

Costel Alexe Lista drumurilor din judetul Iasi propuse pentru modernizare prin Programul National de Investitii „Anghel Saligny”
16/10/2021 11:59

O serie de investitii in modernizarea drumurilor din judetul Iasi ar putea fi realizate prin Programul National „Anghel Saligny”, avizat de Guvernul Romaniei in urmă cu cateva săptămani. Acest pr ...

53 de cadre medicale din Iași detașate la Spitalul din Lețcani
16/10/2021 11:51

Ca urmare a răspandirii fără precedent a infectiei cu noul coronavirus si a cresterii numărului de cazuri COVID-19, redeschiderea Spitalului Modular de la Letcani a reprezentat un obiectiv principal in acea ...

Trei pelerini sosiți din țară, ajunși la Urgențe bolnavi de COVID
16/10/2021 10:30

Trei bărbaţi care au venit in Iaşi din dorinţa de a lua parte la pelerinajul de hramul Sfintei Parascheva au ajuns la spital. Bărbaţii, cu varste cuprinse intre 40 şi 60 de ani, sunt din Botoşani, Huned ...

Alarmă de incendiu la Spitalul Suceava. Patru autospeciale de la pompieri au ajuns imediat la faţa locului
16/10/2021 09:02

Dispeceratul pompierilor militari a fost anuntat vineri după-amiază despre faptul că se simte miros de fum intr-un salon (camera de resuscitare) din Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Suceav ...

Situaţie alarmantă în Iaşi
16/10/2021 08:48

Situaţie alarmantă in Iaşi şi judeţ din cauza infectărilor cu SARS-CoV2. Judeţul Iaşi este primul judeţ din ţară care a depăşit pragul de 1000 de infectări pe zi, de la inceputul pandemiei. Ultim ...

Rezultatele la concursul de ocupare a posturilor de director şi director adjunct de școli și licee
16/10/2021 08:14

La proba scrisă a concursului de ocupare a posturilor de director şi director adjunct din unităţile de invăţămant preuniversitar de stat din judeţul Iaşi s-au prezentat 369 de candidaţi din totalul de ...

Mihai Chirica Astăzi ajunge la Iaşi al doilea tramvai Bozankaya
15/10/2021 20:48

Primul tramvai ultramodern construit pentru municipiul Iasi de compania Bozankaya din Turcia a ajuns in depoul de la Gară al CTP Iaşi in dimineata zilei de sambătă, 18 septembrie. Urmează incă 15 care vor ...

Autostrada Unirii finalizată pe 31 decembrie 2030
15/10/2021 20:45

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care stabileşte ca termenul pentru finalizarea Autostrăzii Unirea să fie 31 decembrie 2030. Actul normativ vizează aprobarea Ordonanţei de urgenţă ...

Numărul infectărilor a ajuns la 1.150 cazuri, în 24 de ore la IASI
15/10/2021 16:44

  Numărul infectărilor a ajuns la 1.150 cazuri azi, la Iaşi si 13.720 de doze de vaccin antigripal au ajuns in capital in Capitala Moldovei. Acestea reprezintă prima tranşă, urmand ca in perioa ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei