Bătălia listelor - Se ascut săbiile în politica ieşeană

1PSD
1USR2
1PMP

Dimensiune font:

| 16-08-2020 20:32

Cu mai puţin de o lună şi jumătate înaintea alegerilor locale, partidele politice ieşene şi-au scos pe tarabă listele electorale, atât pentru Consiliile locale, cât şi pentru Consiliul Judeţean. Din listele electorale depuse la Biroul Electoral Judeţean Iaşi nu lipsesc, bineînţeles, surprizele, de la cele mici, la cele uriaşe, una dintre acestea fiind tragerea pe linie moartă a şefului organizaţiei Iaşi a PSD, Marius Ostaficiuc, consilier judeţean în funcţie, însă înscris în lista pentru CJ abia pe poziţia 16!

Ostaficiuc, locul 16 în lista PSD la Consiliul Judeţean

La Consiliul Judeţean, lista PSD este deschisă de actualul preşedinte, Maricel Popa. Următorii pe listă sunt consilierul judeţean Cristian Stanciu, senatorul Vasile Toma, deputatul Vasile Cîtea. Tot pe lista PSD de la Consiliul Judeţean, pe locul 5 se află Mircea Manolache, fostul lider de la UNPR, urmat de deputaţii Vasile Axinte şi Silviu Macovei, pe poziţiile 6 şi 7, şi de foştii prefecţi Marian Şerbescu şi Romeo Olteanu. Surprinzător, liderul organizaţiei municipale Iaşi PSD, Marius Ostaficiuc, a fost inclus în liste abia pe poziţia 16, una neeligibilă după actualele sondaje de opinie.  

La Primărie, parlamentarii PSD sunt în capul listei pentru localele din septembrie, începând cu deputatul Camelia Gavrilă, care vânează postul de primar al Iaşului. Pe locul al doilea la Consiliul Local este deputatul Petru-Bogdan Cojocaru, el fiind urmat de Elvira Rotundu, directoarea Colegiului Naţional „Costache Negruzzi”, şi senatorul Doru Adrian Pănescu. Urmează, în ordine, Bogdan-Radu Balanișcu, Costel-Marian Dalban, Bogdan Crucianu, Ovidiu-Mugurel Laicu, Liviu-Mihai Gavril, Costică Florea, Marius-Cătălin Aur, Florin-Viorel Avasilcăi, Constantin Iordache, Gerd Franc, Dorin Luca, Adrian Nedelcu, Mihai-Cristian Andrieş.

„La primul mandat am promis un miliard de euro pentru ieşeni. Am depăşit această sumă. Îmi depun candidatura pentru un nou mandat, pentru a-mi continua proiectele. Iaşul este într-o direcţie bună, se dezvoltă. A obţinut în cei patru ani de mandat al meu al doilea fond de investiţii din ţară. Suntem în topul absorbţiei fondurilor europene. La ora actuală avem şase primari care au venit la noi, din PNL, în 2016, iar acum s-au întors la patria mumă. În schimb, avem patru primari care au venit. Avem mari şanse pentru a câştiga cel puţin şase primării conduse acum de primari PNL. Avem 63 de primării, sperăm ca după alegerile din septembrie să avem mult mai mulţi”, a precizat Maricel Popa, candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Juedeţean.

„Avem o echipă care înseamnă viziune, schimbare, care înseamnă opţiune pentru un oraş european, pentru un Iaşi al dezvoltării arhitecturale armonioase, al regulilor urbanistice, un Iaşi al posibilităţilor de a se realiza într-un oraş în care există iniţiativă antreprenorială, cultură, educaţie, un spirit care să-i susţină. Am văzut toţi că ultimii ani au însemnat proiecte mărunte, mai mult aspecte estetice, încălcări de reguli şi puţină transparenţă. Noi suntem schimbarea care vrea să aducă un alt spirit al oraşului”, a spus Camelia Gavrilă, candidatul PSD la funcţia de primar al Iaşului.

Partidul Social Democrat Organizația Județeană Iași și-a înregistrat la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) mandatarul financiar în persoana domnului ec. Grigoriu Ioan.

Bodea şi-a plasat protejaţii pe locuri bune în listele USR

Cosette-Paula Chichirău, candidatul USR la Primăria Iaşi, deschide lista candidaţilor la Consiliul Local. Aceasta este urmată de Filip Havârneanu, Iulian Nicolau, Ionuţ-Daniel Anastasiei, Diana Finkelştain, Ana-Raluca Roşu, George Pleşu, Iulian Huşanu, Răzvan Timofciuc, Andrei-Vasile Popescu, Cezar Alexandru Baciu, Tatiana-Oana Codru.

Pentru Consiliul Judeţean, fostul liberal Marius Bodea doreşte să câştige potul cel mare, acesta deschizând şi lista la CJ, acolo unde unul dintre protejaţii săi, fostul liberal Etienne Ignat, a obţinut un loc elegibil. Pe lista consilierilor județeni, după Marius Bodea, urmează, în orine: Ștefan Tănasă, Adrian Slabu, Marius Ciobanu, Etienne Ignat, Daniel Dâscă, Răzvan Socolov, Mihail Bogdan, Florin Bodnar, Codrin Dănilă, Florin-Iulian Bucșă, Robert Tamaș.

 „Suntem aici să trimitem acasă toată gaşca politică PSD-PNL care a acaparat Iaşul şi care ne ţine în subdezvoltare, bate pasul pe loc. Noi venim cu o echipă nouă, o echipă tânără de oameni care au cariere frumoase în spate, oameni competenţi. Iaşul este un oraş bogat, are multe terenuri. Primăria are multe terenuri şi clădiri, dar sunt nefolosite. Într-un an putem digitaliza oraşul, putem face parcări, putem reduce poluarea, putem face locuri de muncă bine plătite”, a declarat Cosette Chichirău, candidat USR la Primăria Iaşi. 

„Primul mesaj pe care vreau să-l transmit este că noi candidăm ca să construim. Îmi doresc ca în judeţul nostru investiţiile să fie regula, nu excepţia, acestea să fie la timp, eficient, şi să deservească cu adevărat comunităţile noastre. Al doilea mesaj este că ne-am săturat să vedem cum tinerii ieşeni reprezintă carburantul, combustibilul pentru economia altor oraşe şi judeţe, iar despre Iaşi se vorbeşte că aceşti tineri fac cinste în altă parte. Acest lucru trebuie să înceteze”, a precizat Marius Bodea, care râvneşte la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi din partea USR.

Petru Movilă ţinteşte funcţia de preşedinte CJ Iaşi

Primii care au depus listele electorale la Biroul Electoral Judeţean Iaşi pentru alegerile locale din 27 septembrie au fost reprezentamţii Partidului Mişcarea Populară. Încă de joi, deputatul Petru Movilă şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, iar, odată cu acesta, PMP şi-a înaintat şi propunerile de candidatură la funcţiile de consilieri judeţeni. „Echipa PMP este una puternică, cu reprezentanţi din tot judeţul, pentru că dezvoltarea Iaşului înseamnă o creştere unitară a tuturor comunităţilor, fără discriminare între localităţi. În ultimii ani, am văzut cum PMP la Iaşi a înregistrat o creştere constantă, cum a evoluat şi cum proiectele consilierilor judeţeni şi locali au fost fundamentale pentu dezvoltarea economică şi socială a judeţului. În paralel, am urmărit declaraţiile şi acţiunile celor care au condus Iaşul în ultimii ani şi pot spune, fără echivoc, faptul că este nevoie de o schimbare. De aceea, mi-am depus candidatura. Ieşenii merită să aibă parte de un preşedinte implicat, unul care cunoaşte judeţul şi ştie care îi sunt problemele, dar mai important, ştie care sunt soluţiile pentru rezolvarea lor. Munca mea de parlamentar este dovada faptului că sunt cel mai bun candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi’, a declarat deputatul Petru Movilă. În ceea ce priveşte lista de consilieri judeţeni, PMP are încredere că va depăşi cu mult scorul obţinut în 2016, datorită muncii şi proiectelor implementate până în prezent. Primul pe listă este deputatul Petru Movilă, urmat de Adrian Acostoaiei, Constantin-Marian Uscatu, Radu-Ionel Ursanu, Violeta-Adriana Găburici, Constantin Coțofană, Cristian-Mihail Rus, Elena Zaharia, Iulian-Dan Ştefan, Mihai-Liviu Vornicu, Ali Ghneim, Costel-Sorin Olariu.

Pentru funcţia de primar al municipiului Iaşi, PMP a desemnat drept candidat pe prof. univ. Dorina Iosipescu, decanul Facultăţii de Construcţii şi Instalaţii din cadrul TUIASI. Lista pentru CL va fi prezentată astăzi. Laura RADU, Daniel BACIU

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

VANZARE TEREN SI CONSTRUCTII PIATA NEAMT str. Piata Garii, nr.7, loc. Piatra Neamt, jud. Neamt. Subscrisa BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L. desemnata in calitate de administrator judiciar al debitoarei PERLA INVEST S.R.L., in reorganizare, prin Incheierea de sedinta nr. 236 din data de 19.04.2016, pronuntata in Dosarul nr. 2699/103/2015/a4, de Tribunalul Neamt – Sectia a II-a Civila, de Contencios Administrativ si Fiscal, organizeaza in datele de 12.10.2022 si 26.10.2022, ora 13:00, la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., din Bucuresti, Str. Invingatorilor nr. 24, Victory Business Center, Et. 4, Sector 3, sedinta de licitatie publica cu strigare pentru vanzarea, in bloc, a proprietatii imobiliare compuse din: -teren intravilan, in suprafata de 1.000 mp, inscris in CF nr.54618 a Mun.Piatra Neamt, avand nr. cadastral 54618; -constructie in suprafata utila de 567,46 mp, inscrisa in CF nr.54618-C1-U1 a Mun. Piatra Neamt, avand nr. cadastral 54618-C1-U1; -constructie in suprafata utila de 1.707,65 mp, inscrisa in CF nr.54618-C1-U2 a Mun. Piatra Neamt, avand nr.cadastral 54618-C1-U2 situate in Mun. Patra Neamt, str. Piata Garii, nr.7, jud. Neamt. Pretul de pornire al sedintei de licitatie 1.379.000 EUR, exclusiv TVA. Detalierea componentei celor blocuri de active poate fi solicitata administratorului judiciar la adresa de e-mail business.restructuring@bdo.ro. Ofertantii care doresc sa participe la licitatie trebuie sa depuna la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., cel tarziu cu o zi lucratoare inaintea sedintei de licitatie publica la care doresc sa participe, personal sau prin curier, ora 17:00, toate documentele specificate in cuprinsul Caietului de sarcini, ce poate fi achizitionat de la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L. pentru suma de 1.000 Lei, exclusiv TVA. Plata Caietului de sarcini se va realiza prin transfer bancar in contul unic de insolventa al societatii PERLA INVEST S.R.L., pe baza facturii comunicate de catre administratorul judiciar. Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la numarul 021.319.94.76 sau e-mail business.restructuring@bdo.ro.
Ligia Deca, noul ministru al Educației
03/10/2022 11:50

Consilierul prezidenţial Ligia Deca a fost votată, luni, in şedinţa conducerii PNL, pentru a prelua portofoliul ministerului Educaţiei. S-au inregistrat doar două voturi de abţinere, care au venit din ...

  Scandal la mitingul AUR din Piaţa Victoriei
03/10/2022 08:59

Cei maxim 3.000 de oameni adunati la protest de George Simion au mers de la Universitate in Piata Victoriei, unde au fost asteptati de aproximativ 300 de persoane, in frunte cu Diana Sosoacă, aflată pe o scen ...

  PSD anunță excluderea din partid a deputatului Aurel Bălășoiu, pentru „încălcarea legii, a demnității umane și a moralei creștine”
03/10/2022 08:45

PSD a anuntat excluderea din partid a deputatului Aurel Bălăsoiu si spune că se asteaptă ca acesta să demisioneze urgent din Parlament. Partidul vorbeste despre „incălcarea legii, a demnitătii uman ...

Adrian, înfrânt la CEDO în dosarul Zambaccian
29/09/2022 15:45

Fostul premier Adrian Năstase a pierdut la CEDO procesul intentat Romaniei in cazul condamnării sale la 4 ani de inchisoare, alături de Dana Năstase, in dosarul Zambaccian, in care a fost acuzat că a pri ...

Primarii, viceprimari, președinți de consilii județene se umplu de bani!
28/09/2022 08:39

  Cu 168 de voturi pentru, 79 impotrivă si 4 de abtineri proiectul de lege a fost adoptat de deputati. Proiectul de lege merge la promulgare, Camera Deputatilor fiind forul decizional in acest caz. Proie ...

USR solicită demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcţia de ministru al Educaţiei
27/09/2022 09:30

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, solicită demisia lui Sorin Cimpeanu din funcţia de ministru al Educaţiei, după ce in presă a apărut o informaţie potrivit căreia acesta ar fi plagiat un curs unive ...

Comisia parlamentară pentru legile Justiţiei a adoptat proiectul privind organizarea judiciară
27/09/2022 09:15

  Comisia parlamentară specială pentru legile justiţiei a adoptat, ieri luni, proiectul privind organizarea judiciară, inregistrandu-se 12 voturi „pentru” şi şase „impotrivă&rdquo ...

  Localitățile pe care Guvernul le-a șters de pe harta electorală a României
27/09/2022 08:58

În zeci de localităti din Romania, oamenii nu-si pot alege primarii pentru că Guvernul nu dă drumul procedurii, desi posturile sunt vacante si de doi ani. Desi prevederile legale sunt destul de clare, ...

Elena Udrea rămâne în pușcărie. Degeaba s-a dus cu tocuri la instanță!
26/09/2022 17:45

Elena Udrea s-a prezentat, luni, 26 septembrie, la sediul ÎCCJ din Bucuresti, fiind imbrăcată la costum si purtand tocuri, unde a cerut personal eliberarea in faţa judecătorilor de caz. Totusi, aceas ...

PSD se opune majorării salariilor parlamentarilor
23/09/2022 09:30

PSD va propune in cadrul coaliţiei de guvernare ca prevederile proiectului de lege adoptat de Senat, referitoare la actualizarea salariilor demnitarilor, să nu se aplice parlamentarilor şi altor categorii de ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei