Păcatele candidaţilor la Preşedinţie

Jmhhc2g9ODViZjgyMzRkMjZlODZmOTM5YTMxZjZiNmMyMTM3NjA=.thumb

Dimensiune font:

| 08-11-2019 00:00

 

* după ce a fost analizată integritatea candidaţilor propuşi de principalele partide pentru alegerile prezidenţiale, s-a constatat că 7 dintre aceştia sunt în zona roşie * sunt prezentate informaţii pe care partidele nu ar dori ca cetăţenii să le afle şi care sunt pierdute în timp sau în sute de surse diferite (penali, traseişti, incompatibili, inamici ai justiţiei independente şi ai statului de drept etc.)

Votul informat este fundamental pentru democraţie. Nu înseamnă, însă, că cetăţenii trebuie să devină enciclopedii de politici publice sau de biografii ale candidaţilor şi nici că emoţiile, simbolurile sau personalitatea candidaţilor nu ar trebui să ne intereseze.

Alegerile prezidenţiale, în cadrul cărora se va alege viitorul preşedinte al României, au loc în data de 10 noiembrie 2019. Dacă niciunul dintre candidaţi nu reuşeşte să obţină peste 50% dintre voturile alegătorilor înscrişi pe listele electorale permanente, pe data de 24 noiembrie 2019 se va organiza al doilea tur de scrutin.

Lista candidaţilor la alegerile prezidenţiale 2019

Klaus Iohannis (susţinut de PNL, preşedintele în exerciţiu); Viorica Dăncilă (PSD); Mircea Diaconu (susţinut de PRO România şi ALDE); Dan Barna (Alianţa USR-PLUS); Theodor Paleologu (PMP); Kelemen Hunor (UDMR); Ramona Ioana Bruynseels (Partidul Puterii Umaniste Social-Liberal); Cătălin Ivan (Partidul Alternativa pentru Demnitate Naţională); Viorel Cataramă (Dreapta Liberală); John-Ion Banu (Partidul Naţiunea Română); Sebastian-Constantin Popescu (Partidul Noua Românie); Ninel Peia (Partidul Neamul Românesc); Alexandru Cumpănaşu (candidat independent); Bogdan Stanoevici (candidat independent).

Oferta de candidaţi pentru alegerile prezidenţiale de duminică conţine şi nume implicate în controverse, fie în justiţie, fie în afaceri sau viaţa profesională.

Astfel, potrivit Societăţii Academice din România (SAR), fondatorul proiectului România Curată, 7 dintre candidaţii la prezidenţiale sunt în zona roşie, cu notabile probleme de integritate pe baza criteriilor lor, iar ceilalţi 7 intră în categoria candidaţilor cu menţiuni de integritate.

Klaus Iohannis, candidatul PNL, nu este investigat de niciun organ al statului datorită imunităţii de care se bucură ca preşedinte, dar faptele sale nu corespund cu poziţionarea sa ca principal candidat promotor al justiţiei şi integrităţii, după cum arată România Curată.

Theodor Paleologu, candidat al PMP, este traseist. A fost membru PNL, PD-L şi Mişcarea Populară, înainte de a se înapoia în PNL, de unde a fost eliminat în urma susţinerii sale pentru Nicuşor Dan. Paleologu a fost în anturajul Elenei Udrea.

Dan Barna, candidatul USR-PLUS, nu are un profil care să justifice poziţionarea sa drept campion al unei clasei politice noi şi integre, potrivit celor de la SAR.

Viorica Dăncilă, candidata PSD, a crescut bugetele SRI şi SIE fără o motivaţie clară şi a numit un fost director SRI guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. Fiul său este consilier al preşedintelui Curţii de Conturi, Mihai Busuioc, fost secretar general al Guvernului.

Alexandru Cumpănaşu, candidat independent, este un apropiat al instituţiilor de forţă pe care le pretinde acum că le demască şi un profitor de pe urma acestora. Deşi nu are nici studii de licenţă, a predat la SNSPA şi a lucrat la Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării si Inovării (UEFISCDI). A semnat că are studii superioare, ceea ce reprezintă un fals. Ţine prelegeri atât la Academia Naţională de Informaţii, cât şi la Colegiul Naţional de Afaceri Interne al Academiei de Poliţie.

Ninel Peia, candidat PNR, este traseist, bifând următoarele partide: PER, PC, PD. Acum conduce Partidul Neamului Românesc, pe care l-a fondat şi care are în conducere 3 generali în rezervă. Este absolvent al Academiei Naţionale de Informaţii (2011), dar şi al Colegiului Naţional de Apărare (2008) al Academiei Militare Carol. A depus în Parlament un proiect de lege care propunea ca predarea educaţiei sexuale fără acordul scris al părinţilor să fie pedepsită cu închisoarea, motivând că „în şcolile copiilor noştri se introduc, pe ascuns, pornografia, prozelitismul LGBT şi sexualitatea deviantă”.

De asemenea, potrivit proiectului România Curată, nu doar că a susţinut activ Referendumul pentru familie, dar a declarat că va convoca unul nou dacă va ajunge preşedinte.

Are multiple declaraţii homofobe şi xenofobe emise în spaţiul public.

Viorel Cataramă, candidat Dreapta Liberală, a recunoscut public că şi-a făcut primii bani după Revoluţie profitând de relaţiile pe care şi le-a format în perioada în care a lucrat în domeniul comerţului exterior (unde Securitatea controla totul), precum şi de legislatia fiscală problematică de la începutul anilor 1990 ce favoriza specula financiară. De-a lungul vremii, a fost anchetat pentru mai multe probleme (precum dosarul SAFI), dar nu a fost niciodată condamnat definitiv.

Menţiuni de integritate (7 candidaţi)

Cătălin Ivan (ADN), a susţinut Referendumul pentru familie. A luptat contra lui Liviu Dragnea până la excluderea sa din PSD, potrivit SAR.

Sebastian-Constantin Popescu, Partidul Noua Românie, nu a menţionat absolut nimic nici în declaraţia de avere, nici în cea de interese. Asta înseamna că el nu are nicio proprietate, niciun cont bancar, nicio formă de venit, nu este membru al niciunei organizaţii în afară de Partidul Noua Românie al cărei preşedinte este.

Potrivit propriilor declaraţii, el a fost proprietarul a 2 site-uri de ştiri online, exclusivnews.ro şi recentnews.ro, pe care le-a cedat unui coleg de partid înainte de a-şi anunţa candidatura la alegerile prezidenţiale. Tot în anul 2018 decide să renunţe şi la orice cont bancar în nume propriu. Partidul e asociat cu persoane cu condamnări pentru activitate informatică ilegală şi fake news.

John Ion Banu, Partidul Naţiunea Română, a declarat în 2016 pentru Adevărul că este în favoarea reintroducerii pedepsei cu moartea.

Mircea Diaconu, independent susţinut de ALDE şi Pro-România, a fost definitiv achitat de ÎCCJ pentru o situaţie din anul 2007, când fusese acuzat că şi-a favorizat soţia, actriţă la teatrul unde era director.

S-a aflat în incompatibilitate în perioada în care a ocupat atât demnitatea de senator, cât şi funcţia de director al Teatrului Nottara, conform deciziei Curţii de Apel Bucureşti. Diaconu a fost un critic al lui Traian Băsescu şi a susţinut că acesta a fost motivul campaniei ANI contra sa.

Kelemen Hunor, candidatul UDMR, o angajează, conform declaraţiei de avere, pe soţia sa la UDMR, formaţiune condusă chiar de el.

Ramona Ioana Bruynseels, n. 1980, Partidul Puterii Umaniste, şi-a început cariera publică drept consilier juridic la Direcţia Juridică a Ministerului Apărării Naţionale, ulterior absolvind, printre altele, şi Academia de Înalte Studii Militare din cadrul Colegiului Naţional de Apărare (UNAp), conform CV-ului.
Bogdan Stanoevici, candidat independent, a fost susţinător al exploatării miniere de la Roşia Montană, dar şi unul dintre responsabilii scandalului votului din diaspora ca ministru al Românilor de Pretutindeni în Guvernul Ponta. Florentina SANDU

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:53

BANCUL ZILEI

05:08

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Unde sunt banii Securitatii si cum scapa marii vinovati. Nu exista mare privatizare in Romania fara un securist in poveste
29/12/2019 05:53

 Dupa un scurt moment de recul in 1990, Securitatea s-a repliat si s-a salvat pe toate caile posibile: nu exista mare privatizare in Romania care sa nu aiba undeva in povestea ei o figura importanta din Se ...

VIDEO Au apărut imaginile cu momentul în care Klaus Iohannis e apostrofat, când depune o coroană, la Arcul de Triumf, de Ziua Națională: Nu vă mai bateți joc
03/12/2019 12:10

 Klaus Iohannis a fost tinta unor atacuri verbale, de Ziua Natională, la parada militară de la Arcul de Triumf din Bucuresti! În timp ce depunea o coroană in memoria eroilor, un bărbat a pro ...

Rezultate finale la alegerile prezidentiale: Iohannis - 66,09 %, Dancila - 33,91%
28/11/2019 14:32

 Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preotescu, a anuntat, joi la amiaza, rezultatul final al alegerilor prezidentiale. Astfel, Klaus Iohannis a obtinut 66,09 % din numarul ...

Peste 770.000 de ieşeni, aşteptaţi la vot
23/11/2019 00:00

  * peste 18 milioane de romani cu drept de vot sunt aşteptaţi, maine, la vot, la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale * romanii au de ales intre Klaus Iohanis, actualul preşedinte al Romaniei, ...

Dan Lungu: „Voi vota împotriva reciclării analfabetei de tristă amintire”
09/11/2019 00:00

  Alianţa 2020 USR-PLUS locală a semnalat, printr-un eveniment electoral desfăşurat la Iaşi, importanţa participării comunităţii la vot, duminică. Membrii celor două filiale ieşene menţioneaz ...

Hai la vot!
09/11/2019 00:00

  * romanii merg duminică la vot, la alegeri prezidenţiale * in cazul in care niciunul dintre candidaţi nu adună jumătate plus 1 din voturi, raportat la totalul listelor, pe 24 noiembrie 2019 se va o ...

Şi deţinuţii se înghesuie să voteze
09/11/2019 00:00

  * 621 de deţinuţi din Penitenciarul Iaşi şi-au exprimat intenţia de a participa la vot, maine Astfel, duminică, in ziua votării, incepand cu ora 8, cate o echipă formată din cel puţin 2 membr ...

  Campania „candidaţilor laşi” /  Iohannis – Dăncilă, finala aşteptată de toată lumea!
07/11/2019 00:00

  * şeful statului se bucură de 38,9% din intenţiile de vot, fiind urmat de Viorica Dăncilă (PSD) - 22,6%, şi de candidatul USR-PLUS, Dan Barna, cu 19,1% Peste 18 milioane de romani sunt aşteptaţ ...

Maricel Popa: „Parlamentarii au trădat voinţa poporului”
06/11/2019 00:00

  * liderul social-democraţilor ieşeni consideră că, „pentru liberali, depesedizarea Romaniei inseamnă concedieri masive in intreg sistemul bugetar, in urma cărora sute de mii de romani şi-ar ...

Chirica, primul politician ieşean care trece de bariera „100.000 urmăritori”
05/11/2019 12:22

  * politicienii folosesc reţelele sociale pentru a-şi promova imaginea şi a interacţiona cu potenţialii alegători * dacă ţinem cont de interacţiunea puternică existentă pe pagina sa https ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei