Au apărut înregistrări uluitoare de la Spitalul Pantelimon: 'Medicul le-a scăzut doza de noradrenalină! A murit tot salonul 6!'

30_11zon

Dimensiune font:

| 14-05-2024 21:38

Scandalul deceselor suspecte de la Spitalul Pantelimon din Capitală pare să nu se mai termine. În spațiul public au apărut înregistrări cu discuția dintre o asistentă de pe secția de anestezie și terapie intensivă și directoarea de îngrijiri medicale.

Angajata de pe ATI spune cu subiect şi predicat cum medicii le-au cerut explicit asistentelor să scadă nivelul substanței care îi ținea pe pacienți în viață.

Această dezvăluire vine după ce trei instituții au susținut sus și tare că nu au fost găsite nereguli care să fi pus viața pacienților în pericol - Corpul de control al Ministerului Sănătății, Colegiul Medicilor, dar și comisia spitalului care a făcut o anchetă internă.

Înregistrările publicate pe internet sunt cele care au fost depuse la Parchet în cazul morților suspecte de la Spitalul de Urgență "Sfântul Pantelimon". Acestea sunt un dialog între una dintre asistente şi directorul de îngrijiri medicale al Spitalului, în care se vorbește despre pacienții morți pe secția Anestezie Terapie Intensivă.

Iată ce se discută în înregistrări

Asistentă: 20 să fie atât de mulți oameni, atât de mulți pacienți, ca să îi eliberăm și să aducem UPU...

Director Îngrijiri Medicale: Și 20 de joi până duminică?

Asistentă: De joi până sâmbăta dimineață.

Director Îngrijiri Medicale: Până sâmbăta dimineață, au murit 20?

Asistentă: Da, când am ieșit.

Director Îngrijiri Medicale: Dar la toți le-a făcut același lucru cu Noradrenalina, le-a scăzut-o?

Asistentă: Ce v-am scris eu acolo, v-am redirecționat.

Director Îngrijiri Medicale:Da, da.

Asistenta susține că în fișele pacienților erau trecute dozele corecte de Noradrenalină. Însă li se spune verbal să modifice doza, fără ca acest lucru să fie trecut în acte.

Director Îngrijiri Medicale: Dar cine le făcea asta, medicul sau asistenta?

Asistentă: Medicul.

Director Îngrijiri Medicale: Medicul…

Asistentă: Da, și ne spune în foaie 30 cu 20 sau cu 15 şi să-i meargă cu 1. Dacă îmi scrieți în foaie, îi las atâta. Dar dacă nu îmi scrieți în foaie, nu scrie în foaie, eu ce să fac? Păi mă duc la pușcărie degeaba? Dacă vine cineva?

Chiar dacă ea spune că nu asculta ceea ce îi comunicau verbal medicii, alte colege luau drept lege cuvintele acestora.

Asistentă: Și domnul era la 20 la rată.

Director Îngrijiri Medicale: Și la rată la 1 nu are șansa să trăiască?

Asistentă: Dacă el are rata cu 20, în niciun caz. În câteva ore intră stop, pacientul.

Director Îngrijiri Medicale: Și ce tensiune avea?

Asistentă: Păi, cu Nor avea 110 la 20, așa, a scăzut la 45. Dar oricum a murit tot salonul. Tot salonul 6, m-am uitat.

Asistenta a fost sfătuită să nu ascundă adevărul în caz că totul ajunge public.

Director Îngrijiri Medicale: Dacă în cazul în care se aude sau vine cineva peste voi, voi să spuneți adevărul! Să nu-i acoperiți!

O anchetă a Colegiului Medicilor din România nu a găsit însă probleme la Pantelimon. Potrivit acestora, nu există nicio suspiciune că un angajat al spitalului a făcut ceva pentru a provoca moartea oamenilor. Pe de altă parte, încă este în curs investigația procurorilor, deschisă după ce acuzațiile au apărut în spațiul public.

Ce a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat la începutul acestei luni, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon, că a fost csiguranţă un conflict intern, El a precizat că suntem şi în campania electorală, şi astfel de scandaluri sunt folosite politic. ”Este nepermis din punctul meu de vedere să foloseşti astfel de scandaluri politic, dar lipsa de responsabilitate se manifestă, din păcate, şi în zona politică”, a mai spus el.

”Cel puţin până în acest moment noi nu am identificat ca fiind vreo culpă medicală, dar nu vreau să mă antepronunţ până când Parchetul nu pronunţă o concluzie, pentru că nu vrem în niciun fel de influenţăm ancheta”, a declarat ministrul Sănătăţii la Digi24, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon.

”Asta a fost şi concluzia Corpului de Control de la Ministerul Sănătăţii, noi am cerut managerului un plan de măsuri care să ducă la exercitarea coresponzătoare a atribuţiilor fiecărei persoane care este în Comitetul Director al Spitalului”, a mai spus Rafila, precizând că ”neînţelegerile dintre cei din spital nu trebuie să afecteze în niciun fel siguranţa pacienţilor, imaginea spitalului şi nici imaginea sistemului de sănătate, pentru că deserviciile sunt mult mai mari decât îşi închipuie unii sau alţii”.

”Dacă transformăm mizele personale în chestiuni care duc la compromiterea activităţii unor oameni, fie că sunt medici, asistenţi medicali, lucrul ăsta este din punctul meu de vedere nepermis”, a completat ministrul Sănătăţii, el adăugând că şi ”organismele profesionale, fie că ne referim la Colegiul Medicilor din Bucureşti sau ordinul Asistenţilor Medicali din Bucureşti ar trebui să ia poziţie în acest caz”.

”Şi pe mine mă afectează lucrul ăsta foarte mult pentru că, indiferent cât muncim şi noi (..) se fac investiţii, încercăm să schimbăm mentalităţile (..) toate aceste eforturi sunt compromise de multe ori de aşa-zise scandaluri cum a fost cel de la Pantelimon. Suntem şi în campania electorală, ele sunt folosite politic, este nepermis din punctul meu de vedere să foloseşti astfel de scandaluri politic, dar lipsa de responsabilitate se manifestă, din păcate, şi în zona politică”, a mai spus Rafila.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Orasul Negresti, cu sediul in orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui, telefon/fax 0235.457.679, e-mail: inforpnegresti@gmail.com, cod fiscal 13407333. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: -Spatiu in suprafata de 35,16 mp, situat in orasul Negresti, Str. Unirii, bl. E2, sc. D, parter, judetul Vaslui, ce apartine domeniului privat al Orasului Negresti, judetul Vaslui, identificat prin Carte Funciara nr. 70102-C1-U27, nr. cadastral 1/4;0;3, conform H.C.L. Orasul Negresti nr. 63/19.07.2024 si temeiului legal O.U.G. nr. 57/03.07.2019 privind Codul Administrativ, pentru desfasurarea de activitati de coafura si alte activitati de infrumusetare. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: Se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei, Serviciul Juridic. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Serviciul Juridic din cadrul Orasului Negresti, orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, se achita cu numerar la Serviciul Impozite si Taxe Locale din cadrul Orasului Negresti. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.08.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 14.08.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Orasul Negresti, Compartimentul Registratura, orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 19.08.2024, ora 10.00, Orasul Negresti, orasul Negresti, Sala Mare, parter, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon/fax 0235.311.582, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.07.2024.
„hAM grijă de tine”: Câini de terapie introduși în spitalele din Ilfov pentru îmbunătățirea stării de sănătate a pacienților
27/07/2024 00:25

Intr-o premieră pentru consiliile judetene, spitalele din Ilfov implementează proiectul „hAM grijă de tine”, care aduce caini de terapie in unitătile medicale. Initiativa a fost lansată recent in Spita ...

Mâncare de spital: Biscuiți alteraţi, primiți de un pacient la Institutul Fundeni
26/07/2024 09:16

Un pacient internat la Spitalul Fundeni din Bucuresti a reclamat că a primit biscuiti alterati la micul dejun. In urma reclamatiei, Institutul Fundeni a precizat că a verificat intregul stoc de biscuiţi ca ...

3 cauze ale furnicăturilor în brațe și mâini și remedii potrivite pentru acestea
25/07/2024 10:18

3 cauze ale furnicăturilor in brate si maini si remedii potrivite pentru acestea   Furnicăturile in brate si maini sunt simptome frecvent intalnite, care pot fi determinate de diverse afectiuni si p ...

Dr. Michael Yeadon: Nu a existat nicio pandemie, ci doar un ”atac letal planificat asupra civililor, îndelung coordonat de la nivel supranațional”. ”Lipsesc dovezile privind existența Covid și a altor virusuri” - Amplă recapitulare cu privire la plan
25/07/2024 00:07

Alăturandu-se mai multor alti oameni de stiintă, Dr. Michael Yeadon sustine că virusul COVID-19 si virusurile in general nu există, ceea ce inseamnă că nu a existat nicio pandemie, ci doar un „atac plan ...

Harmina, o nouă speranță în vindecarea diabetului. Planta din care se extrage se găsește și în România
23/07/2024 15:02

Într-o descoperire revolutionară care promite să schimbe vietile a milioane de oameni, cercetătorii au dezvăluit potentialul unui nou produs numit harmina, extras din planta Peganum harmala, cunoscut ...

SC MAZILU CHIRURGIE RECONSTRUCTIVĂ SRL – Anunț de începere proiect: Modernizarea și diversificarea activității S.C. MAZILU CHIRURGIE RECONSTRUCTIVĂ S.R.L. prin dotarea cu noi echipamente moderne și performante
22/07/2024 10:20

 COMUNICAT DE PRESĂ DATA 22.07.2024 Anunt de incepere proiect  Denumire beneficiar: SC MAZILU CHIRURGIE RECONSTRUCTIVĂ SRL Titlu proiect: Modernizarea si diversificarea activitătii SC ...

Dedesubturile murdare ale unei industrii de miliarde ies la iveală: omul care a ajutat Coca-Cola să dea dependență dezvăluie cum suntem păcăliți
21/07/2024 07:27

Stim cu totii că marile corporatii care vand mancare ultraprocesată si băuturi carbogazoase fac eforturi considerabile pentru a creste consumul. De ani de zile se discută despre dependenta pe care aceste al ...

Beneficiile colagenului pentru organism
19/07/2024 12:24

Colagenul este una dintre cele mai abundente proteine din corpul uman, reprezentand aproximativ 30% din totalul proteinelor din organism. Este componenta principală a tesutului conjunctiv si se găseste in pie ...

Medicii: Pepenele galben reduce riscul de a face aceste boli
19/07/2024 07:25

Medicii: Pepenele galben reduce riscul de a face aceste boli. Medicii rusi, cardiologul German Gandelman si oftalmologul Mikhail Konovalov, au vorbit despre proprietătile benefice neasteptate ale pepenelui gal ...

Când ai nevoie de un balon gastric?
18/07/2024 15:36

Cand ai nevoie de un balon gastric? Îti doresti să slăbesti? Balonul gastric este o solutie din ce in ce mai populară datorită eficientei si sigurantei sale, insă inainte de a opta pentru o astfel d ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei