Cinci greșeli pe care le fac aproape toate gospodinele când gătesc carnea de pui

0000   917418852800

Dimensiune font:

| 01-12-2022 12:02

 Cinci greșeli pe care le fac aproape toate gospodinele când gătesc carne de pui. Sursa - pixabay.com

Dintre toate tipurile de carne, cea de pui se prepară cel mai ușor.

 


Din păcate, unele gospodine fac greșeli atunci când gătesc carne de pui. Iată cinci greșeli pe care le fac bucătarii când gătesc carnea de pui.

Prima greșeală. Dezghețare prea lungă. Dacă decideți să scoateți carnea de pui din congelator și să o preparați seara, faceți o mare greșeală. La temperatura camerei, bacteriile se formează activ pe carne. În astfel de situații, este suficient să mutați pur și simplu carnea din congelator în frigider.

A doua greșeală. Gătiți carnea imediat ce ați scos-o din congelator. Produsul trebuie pregătit pentru tratament termic, astfel încât carnea să fie suculentă și preparată uniform. De aceea, trebuie să acordați cel puțin 40-50 de minute pentru dezghețare.

Clătite de post, fără ouă și fără lapte: rețeta unui desert ușor și delicios

 

A treia greșeală. Îndepărtarea pielii. După cum știți, această parte a puiului este dăunătoare. Prin urmare și multe gospodine elimină în avans. Nu ar trebui să faceți acest lucru, deoarece carnea va fi uscată și dură după gătire. Bucătarii cu experiență recomandă să îndepărtați pielea după gătit.

A patra greșeală. Spălarea cărnii. Este important să spălați bine cuțitele și tocătorul înainte și după lucrul cu carnea de pui. Nu este necesar să spălați și carnea de pui, deoarece toate bacteriile vor fi distribuite pe suprafață.

A cincea greșeală. Servirea imediată pe masă. Multe gospodine sunt obișnuite cu faptul că, de îndată ce un fel de mâncare este pregătit, acesta trebuie servit pe masă. Nu ar trebui să faceți asta cu carnea de pui. Acest tip de carne are nevoie de timp pentru ca sucurile să pătrundă mai bine în întregul produs. De aceea, trebuie să așteptați cel puțin 10 minute, înainte de a aduce carnea de pui pe masă.


Pulpe de pui în sos de caramel. Toată lumea va aprecia rețeta

Pulpele de pui, în sos de caramel, pot fi servite și pe mesele festive.Carne a este apetisantă, cu o crustă aurie și suculentă în interior. O astfel de carne, cu siguranță, va fi apreciată de toată lumea. Și cel mai important este că se prepară ușor și nu trebuie să cheltuiești mulți bani pe produse.

Carnea de pui este cea mai disponibilă carne din magazine. Pulpele sau aripioarele de pui pot fi gătite într-o varietate de moduri. Cu toate acestea, unul dintre cele mai reușite este să le faci într-un sos de caramel dulce și picant.

Vei avea nevoie:

10 pulpe sau aripi de pui;

50 grame de unt;

5 căței de usturoi;

50 grame de zahăr brun (poate fi înlocuit cu zahăr obișnuit);

2 linguri de miere;

sare, piper și condimente (boia și turmeric) după gust;

verdeață proaspătă.


Modul de preparare

Pulpele de pui se spală, se usucă cu prosoape de hârtie, apoi se condimentează cu sare, piper, boia și turmeric. Încinge uleiul într-o tigaie antiaderentă și prăjește carnea pe toate părțile până se rumenește.

Trece usturoiul printr-o presă și prăjește-l puțin, apoi adaugă mierea și zahărul și amestecă. Puneți pulpele de pui în tigaie și fierbe-le, sub capac, timp de 20 de minute, la foc mic. Nu uita să le întorci în timp ce se gătesc.

Plăcintă turcească: ingredientele secrete vor înlocui făina și laptele


La servire, carnea trebuie stropită cu ierburi tocate mărunt. Pulpele de pui în sos de caramel pot fi servite alături de o salată ușoară de legume. Poftă bună!


Pulpe de pui, cu sos din brânză feta: un preparat fantastic care nu va lăsă pe nimeni indiferent

Pulpele de pui cu sos din brânză feta este o mâncare atât de bună încât vei vrea să o gătești mereu.

Acest fel de mâncare se prepară foarte simplu și rapid și este incredibil de gustos și sățios. Necesită cele mai simple ingrediente, din care puteți face o cină pentru întreaga familie, în doar 20 de minute.

Pentru gătit veți avea nevoie de:

brânză feta,

roșii cherry,

ceapă,

pulpe de pui,

ulei de măsline,

condimente după gust.

Cantitatea de produse poate fi ajustată în funcție de preferințele de gust: cineva va dori să adauge mai multă carne, iar cuiva îi va plăcea brânza feta coptă cu multe roșii.


Prepararea

Se toarnă ulei de măsline pe fundul formei de copt. Puneți brânza feta în mijloc. Tăiați ceapa felii, iar pulpele de pui în bucăți mici. Aranjați ceapa, puiul și roșiile în jurul brânzei. Dacă doriți, puteți adăuga puțin rozmarin și ardei iute.

Coaja de lămâie și ardeiul murat picant vor face mâncarea mai delicioasă și mai aromată. La final, adăugați puțin ienibahar și ulei de măsline și amestecați ingredientele.

Cu se poate fi înlocuită drojdia în aluat? Aceste produse sunt în bucătăria fiecărei gospodine


Dați vasul într-un cuptor preîncălzit la 200 de grade. Mâncarea gata se servește cu pâine proaspătă, care este delicioasă, dacă este înmuiată în brânză feta coptă.

Sau mai există o variantă: folosiți ca brânză feta coptă cu legume pentru paste. Scoateți carnea și îndepărtați coaja de pe roșii, combinați produsele până la o consistență uniformă cu un blender și adăugați-le în pastele fierte. Poftă bună! 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:38

PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 7 Tribunalul Neamţ, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1238/103/2021, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei și de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunrilor imobile şi mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „Star Construct” S.R.L., cu sediul în loc. Târgu Neamţ, judeţul Neamţ, după cum urmează: Nr. crt. Denumire activ Adresa Valoare -lei- 1. Imobil – teren intravilan curţi-construcţii cu o suprafaţă de 414 m.p. Loc. Târgu Neamţ, bd. Ștefan cel Mare, nr. 92, jud. Neamţ 188.500,00 2. Aparatură birotică: calculator, monitor, imprimantă, xerox -- 5.712,00 TOTAL * 194.212,00 Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus şi nu conţine TVA. Vânzarea se va face conform regulamentelor de vânzare aprobate de către adunarea creditorilor din data de 06.09.2022. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 13.04.2023, ora 1200 şi se vor organiza şedinţe la un interval de 7 zile pentru bunurile imobile şi mobile, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini pentru bunurile imobile este 1.000 lei, iar pentru bunrile mobile este de 100 lei, şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul – verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035, 0727/850.575. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 5 Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1518/89/2019, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. CLUB TOMA S.R.L. Huşi, cu sediul în mun. Huşi, judeţul Vaslui. Nr. crt. DENUMIRE ACTIV Valoare - lei - 1. Echipamente tehnologice 34.569,50 2. Aparate, instalaţii 1.074,00 3. Mijloc de transport 197,50 4. Aparatură birotică 380,50 Total 36.221,50 Preţul de pornire al licitaţie este cel de mai sus și nu conţine T.V.A.. Vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 23.09.2022. Vânzarea în bloc prin licitaţie publică pentru bunurile mobile va avea loc la data de 27.03.2023, ora 1000 şi se vor organiza şedinţe săptămânal, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini – 500 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0727/850.575, 0335/566.035, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
AFINELE medicament si ce trateaza. Efecte impresionante
01/04/2023 17:11

Desi este vremea vacantelor, a soarelui arzator si a bucuriei ultimei luni de vara, natura se pregateste de... iarna. Cele mai puternice fructe si legume terapeutice apar acum, ca un ajutor oferit tuturor vie ...

 Limba soacrei liniștește durerile
01/04/2023 16:15

  Cunoscută drept plantă decorativă, Limba soacrei (Sansevieria) este folosită si ca leac. Planta vine din vestul Africii tropicale. Vracii triburilor africane o folosesc de secole ca leac  impot ...

Beneficii ale uleiului de trandafiri, pentru sănătate
01/04/2023 16:00

Obtinut din planta Rosa damascena considerata cea mai aromata specie de trandafiri si cu cel mai mare continut de ulei, uleiul de trandafiri contine compusi aromatici ai florii si astfel se poate obtine un&nb ...

Detoxifierea ficatului cu sare amară
01/04/2023 14:30

Detoxifierea cu sare amară este una dintre cele mai sănătoase, mai scurte si mai ieftine diete, astfel că in doar două zile te vei simti diferit, iar corpul tău va arăta mai suplu. Mare grijă, totusi, l ...

Cafea cu ulei de cocos. Care sunt beneficiile acestei băuturi aromate
01/04/2023 12:05

Multă lume este dornică să afle de ce este bine să consume cafea cu ulei de cocos. Pe langă faptul că savuroasa cafea este o sursă de energie, aceasta este bogată in antioxidanti si nutrienti. Specialis ...

Terapia japoneză cu apă
01/04/2023 11:00

Terapia japoneză cu apă presupune să bei mai multe pahare de apă la temperatura camerei in fiecare dimineată, cand te trezesti. Se pretinde că această practică poate trata o serie de probleme, de la hip ...

Secretele uleiului esential de lemongrass
01/04/2023 09:50

Lemongrass sau iarba de lamaie este o planta erbacee, inalta, aromatica, perena, cu crestere rapida, originara din India, Guatemala, Madagascar. Medicii greci, Dioscoride si Pliniu cel Batran cunosteau propr ...

Spitalele se umplu iar de cazuri COVID: secţia ATI, aproape plină
01/04/2023 09:36

 Numărul cazurilor de COVID-19 este in creştere de mai bine de o lună. Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, dr. Florin Roşu, a explicat   creşter ...

600 de copaci au prins viață astăzi pe platforma Antibiotice
31/03/2023 15:40

 Astăzi, 31 martie,150 de angajati ai Antibiotice au plantat 600 de artari si paltini in zona de vest a platformei industriale a companiei. Copacii au fost plantati in cadrul celei de a patra actiuni a pr ...

Salata de păpădie reglează glicemia
31/03/2023 14:50

  Păpădia este o plantă care are calităţi diuretice şi tonice. Cea mai cunoscută formă de administrare, infuzia, are o serie de indicaţii terapeutice, insă fomele in care putem beneficia de pr ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei