Cum să îți protejezi sănătatea, indiferent de vârstă

familie-fericita_optimized

Dimensiune font:

| 14-03-2023 11:08

Chiar dacă suntem conştienţi cât de important este să fim sănătoși, nu întotdeauna ne este ușor să facem alegerile corecte pentru un stil de viață echilibrat. Poate fi dificil să găsim timp și energie pentru a face sport în mod frecvent sau pentru a pregăti mese sănătoase. Cu toate acestea, cu câteva tactici eficiente, putem face paşi spre o stare mai bună de sănătate. Iată câteva idei care să te inspire.

Fă-ți analizele şi controalele medicale la timp
Pentru a te bucura de sănătatea ta mult timp este foarte important să acorzi atenţia cuvenită prevenţiei. În acest sens, analizele şi controalele anuale sunt esenţiale. Controalele anuale sau bianuale pot identifica la timp diferite probleme, de la boli cardiovasculare până la anumite forme de cancer, iar asta înseamnă creşterea șanselor tale de a primi un tratament eficient.

Sunt mai mulți factori, cum ar fi vârsta, sexul, starea actuală de sănătate, istoricul medical, riscurile genetice și alegerile privind stilul de viață, care influențează frecvența controalelor medicale. Poţi discuta aceste aspecte cu medicul tău generalist sau cu specialiştii pe care îi consulţi.

Vizitele la stomatolog sunt şi ele foarte importante şi ar trebui să facă parte din rutina ta anuală de evaluare a stării de sănătate. Mergând la un control de specialitate cel puţin o dată pe an poţi evita probleme mult mai grave de sănătate orală, care au un impact semnificativ asupra stării tale generale.

Investește în protecția sănătății tale
Asigurarea de sănătate poate elimina stresul pe care îl reprezintă latura financiară, atunci când te confrunţi cu o problemă de sănătate. Acest lucru îţi va permite să te concentrezi mai mult pe recuperarea medicală.

Un pas activ pe care îl poţi face pentru a-ţi oferi cele mai bune şanse de a primi un tratament eficient, în cazul unei afecțiuni grave este alegerea unei asigurari de sanatate. O astfel de asigurare oferă acoperire în cazul celor mai frecvente afecțiuni grave și îți oferă sprijin pentru a gestiona diagnosticul.

În același timp, și asigurările care îți oferă sprijin financiar în cazul unui accident sau a unor îmbolnăviri ce necesită zile de spitalizare sau chiar intervenții chirurgicale merită explorate pentru o protecție sporită.

Află la ce tipuri de boli ești predispus
Factorii genetici sunt relevanţi atunci când vine vorba de prevenţie. Dacă ai antecedente familiale de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă sau diabetul, este posibil să fii mai predispus acestor boli. De aceea, este important să cunoşti istoricul medical al rudelor apropiate şi să îl aduci la cunoştinţă medicului tău, astfel încât să stabiliţi care sunt paşii pe care îi poţi face pentru a reduce cât mai mult riscurile dezvoltării unor afecţiuni similare. În funcţie de fiecare caz specific, medicul îţi poate recomanda o serie de analize care vor fi efectuate la intervale regulate, dar şi anumite schimbări pe care le poți face în stilul tău de viață.

Renunță la obiceiurile nocive
Printre cele mai frecvente obiceiuri nocive se numără fumatul și consumul frecvent de alcool. Renunțarea la fumat scade riscul apariției unor probleme grave de sănătate, cum ar fi bolile de inimă, cancerul și bolile pulmonare.

Consumul excesiv de alcool poate duce la apariţia unor afecţiuni precum hipertensiunea arterială, boli de inimă și boli hepatice. Limitarea semnificativă a consumului de alcool te va ajuta să reduci aceste riscuri pentru sănătate.

Dacă te confrunți cu oricare dintre aceste dependenţe este important să ceri ajutorul medicului tău, cât şi susţinerea familei. Pe lângă tratamentele cu medicamente, în unele cazuri, psihoterapeutul poate fi de ajutor, aşa că nu trebuie să eziți să apelezi la toate resursele pe care le ai la dispoziție.

Aşadar, punând accentul pe prevenţie, având o bună comunicare cu medicul tău şi făcând anumite schimbări pentru a atenua riscurile ce ţin de stilul de viaţă, te poţi bucura de o stare bună de sănătate, pe termen lung.

Sursa foto: pexels.com

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

06:14

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Cele două legume pe care să le mănânci obligatoriu de Paște: “Detoxifică ficatul”
04/05/2024 14:40

 Cele două legume pe care să le mănanci obligatoriu de Paste. Au beneficii uimitoare si nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbătoare. Mihaela Bilic a dezvăluit cele două legume pe care să le ...

Cât timp rezistă ouăle roșii fără să devină un pericol pentru sănătate
04/05/2024 12:51

Directorul Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), Alexandru Ciric, a explicat, la Antena 3 CNN, cat timp rezistă ouăle fierte de la Paşte, fără să fie periculoase pentru sănătate. "Î ...

Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua de Florii? Primele rezultate ale analizelor
04/05/2024 05:31

Au apărut rezultatele analizelor in cazul copilei de 4 ani care a murit după ce a mancat peste macrou cumpărat de la un magazin din Călărasi. Bunicul fetei este in continuare in spital. Ce continea macrou ...

Cum depistezi ouăle expirate. Cinci metode rapide pentru a le evita
01/05/2024 19:46

 Atentie la ce fel de ouă consumati de Paste: spitalele din Romania raportează an de an, in această perioadă, o explozie a cazurilor in care oamenilor li s-a făcut rău. Iată aspectele de care trebu ...

Societatea DENTARIONCLINIQUE SRL, derulează începând cu data de 10.04.2024, proiectul “Spre o nouă eră a stomatologiei”, cod SMIS 313491
01/05/2024 09:00

 COMUNICAT DE PRESĂ Aprilie 2024 SPRE O NOUĂ ERĂ A STOMATOLOGIEI Societatea DENTARIONCLINIQUE SRL, derulează incepand cu data de 10.04.2024, proiectul “Spre o nouă eră a stomatologiei&r ...

Societatea DORADENTAL SRL, derulează începând cu data de 03.04.2024, proiectul “Investiție în tehnologie de vârf în protetică dentară”, cod SMIS 313498
01/05/2024 09:00
6.000 de pacienți consultați de o terapeută falsă într-un spital din România. Cum verificăm competența unui psihoterapeut
30/04/2024 23:40

 3 ani de inchisoare este pedeapsa pe care a primit-o o terapeută falsă care a evaluat si a oferit consultatii intr-un mare spital din Romania, după cum a scris Hotnews.ro aici. Mii de pacienti au ...

30 aprilie, ultima zi când se pot depune candidaturile pentru alegerile din 9 iunie
30/04/2024 15:12

Astăzi este ultima zi in care se mai pot depune candidaturile pentru alegerile locale de la 9 iunie. Potrivit dispoziţiilor legale, termenul este cu 40 de zile inainte de data alegerilor pentru desemnarea pr ...

Cafeaua cu lapte poate avea un efect nebănuit asupra organismului
29/04/2024 00:05

O cafea cu lapte poate avea un efect antiinflamator benefic datorită combinaţiei de proteine şi antioxidanţi din această băutură, care dublează capacitatea celulelor sistemului imunitar de a lupta impot ...

16 alimente foarte bogate în minerale / Aceste elemente sunt necesare pentru funcționarea inimii și a creierului
28/04/2024 14:32

 Mineralele sunt elemente care se găsesc in pămant si in alimente si care sunt esentiale pentru viată. De exemplu, mineralele sunt necesare pentru functionarea inimii si a creierului, precum si pentru p ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei