Discută acum cu medicul tău de familie pentru a efectua investigația mamografie gratuit, la centrul Optim Diagnostic II Botoșani!

discuta-acum-cu-medicul-tau-de-familie-pentru-a-efectua-investiga-ia-mamografie-gratuit-la-centrul-o

Dimensiune font:

| 20-02-2024 12:28

 Printre cele mai mari temeri ale unei persoane se numără aceea de a afla că un apropiat suferă de cancer, iar în România în jur de 80% din cazurile de cancer mamar sunt descoperite târziu, în stadii mult prea avansate. Incidența bolii în țară nu prezintă la momentul actual nicio scădere, în fiecare an primind diagnosticul de cancer la sân aproximativ nouă mii de femei. La centrul Optim Diagnostic II Botoșani, situat pe B-dul Mihai Eminescu nr. 39, ne dorim să oferim pacienților servicii medicale preventive de calitate, în spectru din ce în mai larg.

 

Înțelegând pe deplin importanța prevenției oncologice și în urma semnării contractului cu CAS BT, pacientele cu vârsta peste 40 de ani pot beneficia de mamografii gratuite, cu bilet de trimitere de la medicul de familie și cu programare telefonică în prealabil. 

Mamografia, principala metodă de examinare a sânilor pentru depistarea cancerului mamar 

Controlul periodic prin intermediul metodelor de screening reprezintă cea mai eficientă metodă de prevenție a cancerului de sân, iar depistarea timpurie a afecțiunii este extrem de importantă pentru un prognostic favorabil. Conform studiilor, această malignitate se află printre puținele afecțiuni oncologice care pot fi depistate într-o fază incipientă, cu ajutorul unui plan de monitorizare, durata de viață fiind mai mare pentru 90% dintre femeile diagnosticate devreme. În plus, în majoritatea celor mai multe astfel de cazuri, nu este nevoie să fie înlăturați ganglionii axilari sau sânul.

Scopul mamografiei poate fi de screening, dacă se adresează femeilor asimptomatice, sau de diagnostic, în cazul în care apar modificări la nivel mamar.

Cu ajutorul mamografiei, pot fi detectate și analizate microcalcificările, care pot reprezenta uneori singurul semn de cancer mamar. Pentru femeile cu o vârstă de peste 50 de ani și al celor cu antecedente familiale de cancer la sân, mamografia trebuie să fie inclusă în pachetul de analize medicale anuale. În aria senologiei, momentul optim de prezentare la un consult îl reprezintă primele două săptămâni ale ciclului menstrual.

Mamograf Siemens Mammomat Inspiration cu tehnologie Prime

Siemens Mammomat Inspiration reprezintă noul punct de referință în domeniul mamografiei. Echipamentul marca Siemens asigură acuratețea diagnosticului prin lărgimea unghiului de 50°, atingând astfel cea mai mare rezoluție de adâncime prin unica tehnologie de tomosinteză mamară HD. Viteza de citire este crescută, iar microcalcifierile sunt caracterizate rapid. Algoritmul inteligent de setare automată a parametrilor și sistemul de ghidare a compresiei determină obținerea unor imagini omogene, calitative. Nivelul de confort este sporit, investigația fiind personalizată în funcție de fiecare pacientă, iar doza de iradiere este redusă cu 30%.

Siemens Mammomat Inspiration este capabil să evidențieze leziunile cele mai mici, rata „cancerelor de interval” fiind redusă substanțial. Totodată, scade și rata necesității efectuării unei biopsii sau a unei intervenții chirurgicale inutile.

Mamografia digitală cu tomosinteză este cel mai pretentios examen radiologic, obligatoriu la femeile având peste 40 de ani, deoarece, odată cu înaintarea in vârstă, țesutul glandular involuează, limitând sensibilitatea ecografiei. 

Care sunt avantajele unei mamografii digitale 3D cu tomosinteză? 

·         Comparativ cu mamografia clasică, o mamografie digitală cu tomosinteză permite vizualizarea aprofundată a țesuturilor și a leziunilor de cele mai mici dimensiuni, care sunt dificil de evidențiat, mai ales în cazul sânului cu structură densă, care prezintă un risc crescut de apariție a bolii. Rata de identificare a cancerului de sân invaziv crește astfel cu 41%.

·         Metoda de examinare este complet atraumatică, și  lipsită de riscuri, iar beneficiul adus de mamografie este net superior gradului mic de iradiere (același ca la o simplă radiografie dentară).

·         Principalele metode prin care medicul și pacienta reușesc să lupte împotriva cancerului mamar sunt prevenirea și detectarea precoce a tumorilor de sân.

·         Drept excepție de la regulă, mamografia poate fi efectuată, la recomandarea medicului, de către persoanele având vârsta sub 40 de ani, în situația în care sunt depistate ecografic leziuni suspecte. 

·         În momentul în care, rezultatul obținut este asociat cu examenele imagistice realizate anterior (RMN sân, ecografie mamară), consultația senologică și istoricul familial, acuratețea diagnosticului poate depăși procentul de 95%.

      Medicul de familie reprezintă primul pas în evaluarea senologică

Având în vedere faptul că adresabilitatea la cabinetul medicul de familie este foarte mare, pacientele se pot programa la centrul Optim Diagnostic II, în baza biletului de trimitere emis de medicul de familie, pentru investigația mamografie, efectuată în contract cu CAS. Investigațiile sunt realizate eficient, într-un timp extrem scurt, confortul, nivelul de siguranță șj claritatea excepțională a imaginilor asigurând un diagnostic țintit și o îngrijire medicală de încredere.

Scopul nostru este acela de a ajuta pacientele care ne trec pragul anual și de a menține încrederea pe care acestea o au în noi, la cele mai înalte standarde. Alege să ni te alături în programul de prevenție și luptă împotriva cancerului de sân!

 Optim Diagnostic II – Centru de Imagistica Medicala

B-dul Mihai Eminescu, nr. 39

0740 72 72 72

0745 72 72 72

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
28 de medicamente noi pe lista  medicamente compensate şi gratuite
23/04/2024 14:07

Guvernul a aprobat, marţi, o hotărare care prevede introducerea in lista de medicamente compensate şi gratuite a unui număr de 28 molecule inovative. Actualizarea listei de medicamente compensate şi gratu ...

De câtă apă ai nevoie să bei zilnic? Poți să calculezi singur cât este necesarul tău
22/04/2024 11:23

   Pană acum, regula de bază era să bei 2 pană la 2,5 litri de apă pe zi. Dar, potrivit expertilor, ar trebui să respectati o altă regulă. Cel mai cunoscut răspuns la intrebarea ...

Asigurătorii din sănătate plătesc despăgubiri de 5,2 milioane euro în fiecare zi calendaristică!
18/04/2024 10:27

  Conform datelor prezentate de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din Romania (UNSAR), cei 458 milioane lei sunt bani care nu au mai fost cheltuiţi din fondul public de as ...

 5 remedii eficiente pentru sinuzita acută
17/04/2024 11:03

 5 remedii eficiente pentru sinuzita acută Orice persoană se poate confrunta cu sinuzită la un moment dat in viată, de aceea este bine să stii ce remedii te pot ajuta să scapi mai repede de această ...

Aliații invizibili. Probioticele
16/04/2024 14:28

Probioticele, acele microorganisme vii care, administrate in cantităti adecvate, conferă beneficii sănătătii gazdei, au devenit un subiect fierbinte in cercetarea medicală si in randul consumatorilor preo ...

Spitalul construit din donații de asociația „Dăruiește Viață” a început să funcționeze
16/04/2024 14:20

Spitalul construit din donatii de asociatia „Dăruieste Viată” a inceput să functioneze, marti, după ce au fost mutati clădirea veche a spitalului „Marie Curie” copiii din sectiile ...

Spitalul ca o morgă. Morțile suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon din București au băgat groaza în pacienți din toată țara
15/04/2024 19:03

Scandalul monstru in care este implicat Spitalul Sf. Pantelimon din Bucuresti, acolo unde in decurs de patru zile si-au pierdut viata 17 pacienti, este departe de a se fi incheiat. Rudele celor decedati au nevo ...

Amurgul echilibrului: călătoria neașteptată a vertijului
15/04/2024 14:07

 Vertigo, un cuvant incărcat de tensiune si mister, descrie o senzatie pe care multi o consideră terifiantă: aceea de a te simti ca si cum te-ai rostogoli prin gol sau ca si cum lumea inconjurătoare se ...

Aliații ascunși: cum ne modelează flora intestinală sănătatea
15/04/2024 11:41

  În adancurile tractului nostru digestiv trăieste o lume complexă si diversificată de microorganisme, cunoscută sub numele de flora intestinală sau microbiomul intestinal. Acest ecosistem micr ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei