HARTA celor 13 țări UE care au impus restricții pentru persoanele nevaccinate împotriva COVID-19 / Vezi ce libertate de mișcare ai în jumătate din Europa dacă n-ai făcut vaccinul

+ 18  47764044891_n

Dimensiune font:

| 09-08-2021 21:14


13 țări din Uniunea Europeană au impus restricții speciale împotriva persoanelor nevaccinate împotriva COVID-19, rezultă din analiza măsurilor sanitare impuse de pandemie în statele membre UE, realizată de G4Media.   

 Marea majoritate a restricțiilor se adresează populației generale și vizează limitarea accesului la viața socială, cum ar fi intrarea în restaurante sau participarea la evenimente. În majoritatea cazurilor, cei nevaccinați pot evita restricțiile prezentând un test PCR negativ sau un certificat care atestă trecerea prin boală.

Cele mai dure restricții sunt în țările unde persoanele nevaccinate sunt aproape excluse din viața socială a comunității, nu au voie să participe la aproape niciun eveniment, să meargă în niciun loc de petrecere a timpului liber (cum ar fi restaurantele, sălile de sport, cinematografele sau mallurile).

În unele situații, nu pot merge în mari supermarketuri, nici să călătorească pe distanțe mari sau să participe la evenimente. Astfel de măsuri sunt în vigoare în Cipru, Franța și Italia.

Cele mai permisive măsuri sunt în Lituania, unde persoanele nevaccinate pot participa doar la evenimente cu un număr redus de persoane.

  • Nu au fost incluse în această listă măsurile de protecție de la care cei vaccinații sunt exceptați în anumite țări (de exemplu, purtarea măștii în interior sau distanțarea fizică) și obligativitatea unor categorii profesionale la vaccinare (de exemplu, personalul medical din Franța).

14 țări din UE printre care și România, nu au impus nicio restricție împotriva persoanelor nevaccinate în mod special.

Iată lista țărilor U.E. care au introdus restricții pentru persoanele nevaccinate împotriva COVID-19. Atenție: În majoritatea cazurilor, cei nevaccinați pot evita restricțiile prezentând un test PCR negativ sau un certificat care atestă trecerea prin boală.

 

Austria

Persoanele nevaccinate nu au voie să intre în hoteluri, restaurante, cluburi, frizerii, saloane, teatre, concerte, stadioane, spa-uri, piscine publice, săli de sport și nici nu au voie să participe la orice fel de evenimente.

Cehia

Persoanele nevaccinate nu au voie în restaurante și să participe la evenimente culturale. De asemenea, nu au voie să-și viziteze rudele din locuințe sociale sau cunoștințele din spital.

Cipru

Persoanele nevaccinate nu au voie să intre în restaurante, cafenele, baruri, teatre, cinematografe, săli de spectacol, săli de sport / dans, hoteluri, pensiuni, cazinouri, biserici, magazine mari, cămine de bătrâni, cămine pentru bolnavi cronici și nu au voie să participe la evenimente sociale (nunți, botezuri, înmormântări).

Danemarca

Persoanele nevaccinate nu au voie să intre în teatre, cinematografe (în interior, în săli cu mai mult de 500 de locuri), săli de concerte, parcuri de distracții, parcuri acvatice, săli de sport, saloane, frizerii, restaurante (în interior), cafenele (în interior), baruri (în interior) și nu pot participa la evenimente în aer liber cu mai mult de 2.000 de participanți.

Franța

Persoanele nevaccinate nu au voie să intre în niciun spațiu cultural sau de relaxare, în baruri, restaurante, malluri, spitale, cămine de bătrâni, centre sociale, nu pot călători pe distanțe mari cu autocarul, trenul sau avionul și nu pot participa la evenimente cu mai mult de 50 de persoane.

Italia

Persoanele nevaccinate nu au voie să intre în restaurante, baruri, cafenele, instituții culturale, piscine, săli de sport, spa-uri, parcuri tematice și parcuri de distracții, centre culturale, centre sociale, săli de jocuri, săli de pariuri, cazinouri și nu au voie să participe la spectacole, evenimente, competiții sportive, sporturi de echipă, festivaluri, târguri, conferințe, congrese și concursuri publice.

Letonia

Persoanele nevaccinate nu au voie să intre în restaurante, cafenele și baruri (în interior), cinematografe, teatre, săli de concerte, cluburi și săli de sport și nu pot participa la evenimente publice.

Lituania

Persoanele nevaccinate nu pot participa la evenimente cu număr nelimitat de persoane.

Luxemburg

Persoanele nevaccinate nu pot intra în centre acvatice, piscine, săli de sport și nu pot participa la antrenamente (cu mai mult de zece persoane) și activități muzicale (cu mai mult de 50 de participanți).

Proprietarii cafenelelor, restaurantelor și barurilor pot decide dacă primesc doar persoane vaccine sau nu. Dacă primesc doar persoane vaccinate, operează fără restricții. Dacă nu, sunt obligați să funcționeze la capacitate redusă.

Polonia

În Polonia, teatrele, operele, filarmonicele, cluburile, discotecile, hotelurile, sălile de sport, cluburile de fitness, parcurile acvatice, piscinele funcționează la capacitate redusă. De asemenea, toate tipurile de evenimente (ceremonii religioase, concerte etc.) pot fi ținute cu un număr finit de participanți. Persoanele vaccinate nu sunt vizate de aceste restricții.

Portugalia

Persoanele nevaccinate nu au voie să intre în hoteluri, pensiuni, restaurante (în interior; vineri, după ora 19, în weekenduri și de sărbătorile legale), băi termale, spa-uri, cazinouri, săli de sport (în grupuri, pentru antrenamente) și nu au voie să participe la evenimente culturale și sportive (cu peste 1.000 de participanți în aer liber sau cu peste 500 de participanți în interior) și nici la nunți sau botezuri (cu peste 10 participanți).

Irlanda

Persoanele nevaccinate nu au voie să intre în restaurante, baruri sau cafenele în interior.

Slovenia

Persoanele nevaccinate nu au voie în restaurante (în interior), baruri (în interior), cafenele (în interior), hoteluri, pensiuni, piscine publice, cazinouri, cluburi și nu pot participa la adunări în interior, întâlniri în aer liber (cu peste 100 de persoane), evenimente culturale și sportive.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
În fiecare an, aproape o mie de femei mor de cancer ovarian
08/05/2024 14:45

În Romania, 1.800 de femei sunt diagnosticate anual cu cancer ovarian si mai mult de jumătate dintre ele pierd lupta cu boala. Global Cancer Observatory atrage atentia că fenomenul este ingrijorător si ...

Cardul național de sănătate se mută pe telefon. Medicii de familie: „Alte cheltuieli!”
08/05/2024 09:50

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a anuntat că sistemul cardului national de sănătate urmează să fie refăcut, deoarece este invechit tehnic. Mai mult, cardul va fi disponibil inclusiv in format elect ...

De sărbători, românii au sunat la 112 de aproape 160.000 de ori!
08/05/2024 09:36

În perioada 1 – 6 mai, la nivel national, operatorii STS au preluat si procesat 159.660 de apeluri primite la numărul de urgentă 112. Dintre acestea, 59,11% (94.383) au reprezentat cazuri de urgen ...

Peste 22.000 de copii şi adolescenţi suferă de afecţiuni psihice, susține ASSMB
06/05/2024 20:03

Peste 22.000 de copii şi adolescenţi din Romania suferă de afecţiuni psihice, sustine Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB), actuala infrastructura fiind total depăsită. In a ...

Prăjelile și zahărul, în topul alimentelor cu potențial cancerigen, avertizează dr. Cezar
06/05/2024 19:55

Prăjelile si zahărul sunt pe primele două locuri intr-un top al alimentelor cu potential cancerigen, mai ales dacă sunt mancate frecvent si in cantităti mari. Cardiologul Cezar pune pe primul loc prăjeli ...

Gripă aviară: ”Dovezi puternice” că virusul a trecut pentru prima dată de la mamifere la om
06/05/2024 19:49

Cercetătorii sunt ingrijorati că gripa aviară s-a răspandit de la mamifere la oameni pentru prima dată, marcand un alt pas in evolutia virusului H5N1. O nouă analiză ajunge la concluzia că există ” ...

Neurologul Constantin Dulcan avertizează: Gândurile negative pot fi cauza bolilor, inclusiv a cancerului
06/05/2024 19:42

In cadrul unei emisiuni televizate, reputatul neurolog Dumitru Constantin Dulcan a adus in atentie impactul devastator pe care gandurile negative il pot avea asupra sănătătii noastre. Afirmand că stresul, i ...

Remedii eficiente pentru excesele culinare de Paște
05/05/2024 17:29

Sărbătorile de Paste sunt adesea asociate cu mese abundente si delicioase, care pot duce la excesele culinare. Dacă ai exagerat putin cu mancarea in această perioadă si te confrunti cu disconfort gastroint ...

Cele două legume pe care să le mănânci obligatoriu de Paște: “Detoxifică ficatul”
04/05/2024 14:40

 Cele două legume pe care să le mănanci obligatoriu de Paste. Au beneficii uimitoare si nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbătoare. Mihaela Bilic a dezvăluit cele două legume pe care să le ...

Cât timp rezistă ouăle roșii fără să devină un pericol pentru sănătate
04/05/2024 12:51

Directorul Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), Alexandru Ciric, a explicat, la Antena 3 CNN, cat timp rezistă ouăle fierte de la Paşte, fără să fie periculoase pentru sănătate. "Î ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei