Motivul pentru care unii oameni fac cancer şi alţii nu. Medicul Vlad Ciurea: 'Vă spun secretul'

15

Dimensiune font:

| 14-05-2024 11:47

A crescut alarmant numărul tinerilor care se îmbolnăvesc de cancer. Prof. dr. Vlad Ciurea a explicat, care sunt soluțiile pentru a ne creşte imunitatea şi remediile pentru a ne menține sănătatea pe termen lung.

"Este un cuvânt foarte greu, este un cuvânt care ne domină. Numai când îl auzim tremurăm pentru că ființa umană știe că acest cancer este ca o sabie deasupra, care în orice moment ne poate ataca, în orice moment ne poate lovi.

Și întrebarea este poți sau nu poți să faci o luptă în asemenea situație, în fața unei asemenea boli crude însăși? S-a întâmplat ceva în ultimii 30 de ani, a crescut total numărul. Noi le spunem neoplazii medical și mult mai frumos. Toate și cele pulmonare, și cele gastrice și de colon şi la doamne, tot felul de asemenea cancere, neoplazii endocrine groaznice și, din nefericire, au crescut și cele cerebrale. Întrebarea e de unde au crescut?

Observați de cât timp n-ați mai văzut cerul deschis deasupra Bucureștiului? Cerul albastru? Este un cer cenușiu, deci înseamnă o poluare fantastică.

Lipsa de oxigen, de aer curat. Am tăiat pădurile și le tăiem în continuare, aer curat. Parcă facem tot ce e posibil împotriva noastră și atunci ne întrebăm de unde avem cancere.

Apa nu mai e. Apă curată, nu în sticlă și tot felul de plasticuri pe care le transportăm. Vrem apă și apă cât mai curată. Mai este curată apa aceea?

Urmează mâncarea de care toți ne îngrozim. Această mâncare super chimică o știm cu toții atât de "bună", atât de aditivă. Și mai urmează starea de stres pe care o avem. Mergem la serviciu sub stres, plecăm de la serviciu sub stres, mergem în acest oraș în care am putea fluidifica perfect circulația.

Toate lucrurile acestea ne ajută să prevenim această boală cumplită. A mai venit și epidemia de COVID care ne-a terminat ca imunitate, pentru că această boală arată mare scădere de imunitate. Și au mai venit aceste informații în media. Dai drumul la media și te sperii. Ba că este război, ba că vine nu știu cine peste tine, ba că tu trebuie să fugi... La serviciu, șefii, șefele sunt din ce în ce mai agresivi, din ce în ce mai răi", a spus dr. Vlad Ciurea.

"Imunitatea este scutul nostru"

"Hai să zicem o poliție interioară care se numește homeostazie, care ne ține în funcțiune la un nivel. Ori dacă asta se clatină continuu la un moment dat se rupe ca un ghețuș pe care începem să alunecăm.

Și atunci toată apărarea, toată imunitatea asta scade și scade și scade și atunci partea cealaltă, agresivitatea, mediile acide în care se dezvoltă aceste celule neoplazice canceroase groaznice încep să crească.

Până la urmă cu toți avem celule canceroase în corp, doar că la unii se dezvoltă, la alții nu, asta e deosebirea. Vă spun secretul.

Pentru că avem zâmbet pe buze fiind, gândim pozitiv și gândim numai partea bună dintr-o dată ne-a crescut imunitatea și dintr-o dată am reușit să facem un mic scut împotriva acestei agresivități.

Facem tot ce este posibil, dacă putem, cum am prins o rază de lumină, să ne ducem la acest soare pe care îl avem. Cum am prins o rază de speranță să plecăm din București oriunde, cât mai la țară, la munte, oriunde este frumos.

Ţara asta este frumoasă și să gândim cât mai mult în bine. Cu cât gândești mai rău, cu atât imunitatea scade. Oamenii spun că a crescut media de viață. Perfect. Dar să nu crească media de viață și în speranța de viață cu foarte multe boli, să crească cât mai natural posibil.

"Mă mișc, deci exist"

Şi alt lucru, pentru că aceste boli groaznice, despre care noi tot discutăm, să le prevenim, nu să ne umblăm cu punga de medicamente.

Înaintea bolii medicina face controale preventive pe toate liniile. Haideți să le facem. De câte timp n-am mai fost la stomatolog, de cât timp n-a mai fost la Oculist ș.a.m.d?

Cei din oraș, vă dați seama, sunt supuși la toate agresiunile. Că eşti în oraș ai foarte multe avantaje, dar și comoditatea. Nu te mai miști, ori mișcarea împinge organismul înainte. Mă mișc, deci exist, altfel nu merge. Dacă numai stau pe fotoliu și apăs pe buton la televizor, la calculator, la tabletă, la telefon, totul îmi vine dea gata și eu nu mai fac nimic.

Obezitatea este un factor predispozitar că nu se mai face metabolism corespunzător. Am devenit o populație foarte, foarte obeză.

Mesajul este: mâncați cât mai sănătos, stați în aer cât mai curat, beţi apă cât mai bună și nu uitați de grădina țăranului și de lucrurile bune din această țară și zâmbiți", a spus dr. Vlad Ciurea.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:04

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Iulian Capsali: Florin Piersic - o victimă a crizei medicinei
19/05/2024 07:55

Cazul Florin Piersic, un "tezaur" national, arată - a cata oară? - falimentul sistemului de sănătate din Romania, incapacitatea de a aborda pluridisciplinar un pacient. Poti să mori cu zile, plimbat intre ...

Dragoș Damian: 18 mai 2024. Lume bună la prima lopată din construcția Spitalului Regional de Urgență Cluj
19/05/2024 06:29

Trei zile inainte, 15 mai 2024. Studiu sociologic Colegiul Medicilor: Medicii romani, burnout 36%, teama de malpraxis 80%, intentia de plecare din tără 58% la medicii sub 35 de ani. Felicitări pentru inaugu ...

Margarină sau unt? Răspunde dieteticianul
18/05/2024 00:19

Stim că margarina, ca si untul, este o substantă grasă. Dar e mai putin cunoscut care este cea mai bună pentru organism. „Grăsimile sunt adesea intelese gresit si simplificate excesiv, chiar si de că ...

Tusea convulsivă și sugarii. Primele decese
18/05/2024 00:18

Tusea convulsivă a provocat decesul a doi sugari, anuntă Institutul National de Sănătate Publică.Este vorba despre doi sugari: unul de 4 luni, din Bucuresti, vaccinat corespunzător varstei, cu 2 doze de ...

Cancerul ovarian, în creștere! Atenție la simptome!
18/05/2024 00:17

Incidenta cancerului ovarian, cel mai letal dintre cancerele detectate la femei, este in crestere. Anual, in tara noastră, sunt diagnosticate aproximativ 1.800 de femei cu acest tip de cancer si mai mult de ju ...

ANSVSA trebuie să facă ordine pe piața suplimentelor alimentare, spune prof. Ion Fulga
18/05/2024 00:14

Pentru a face ordine piata suplimentelor alimentare, ANSVSA trebuie să monitorizeze aplicarea prevederilor Directivei europene in acest domeniu , a precizat prof.univ.dr. Ion Fulga, seful catedrei farmacologi ...

S-au găsit 'vinovații' pentru cheagurile de sânge în urma vaccinării anticovid: Victimele erau predispuse genetic
17/05/2024 21:28

Cheaguri de sange care au cauzat moartea in urma vaccinării cu anticovid cu vaccinuri Johnson & Johnson (J&J) şi AstraZeneca au fost cauzate de o reacţie autoimună la care sunt predispuse anumite pe ...

Minciunile oamenilor de știință cu privire la pandemia COVID-19. Virusul care a omorât milioane de oameni, posibil creat de om
17/05/2024 18:46

Un articol de opinie publicat recent in New York Post sustine că există noi dovezi care ar putea clarifica originile pandemiei de COVID-19, sugerand că oamenii de stiintă au ascuns adevărul despre virus. C ...

AREST la domiciliu pentru medicul de la Institutul Oncologic Bucureşti care ar fi uitat o compresă într-o pacientă
17/05/2024 16:46

Chirurgul de la Institutul Oncologic Bucuresti suspectat că a uitat o compresă intr-o pacientă pe care a operat-o a fost plasat sub arest la domiciliu. Medicul este cercetat pentru ucidere din culpă, in co ...

Două doctoriţe de la Spitalul Clinic CF2 din Bucureşti au fost trimise în judecată. Au falsificat un diagnostic
17/05/2024 13:33

Două doctoriţe de la Spitalul Clinic CF2 din Bucureşti au fost trimise in judecată de Parchetul de pe langă Judecătoria Sectorului 1 pentru săvarşirea infracţiunii de fals intelectual, fiind acuzate c ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei