Radu Herjeu:Pe rug cu toate rochițele roz!

1

Dimensiune font:

| 20-05-2024 05:55

Puneți mâna pe torțe, fraților, și la luptă! Să aprindem rugurile pe tot globul și să ardem toate rochițele roz, să nu mai tenteze vreun bărbat să le poarte! Căci rochița roz, se știe, e ochiul dracului, și cine-o poartă fără să-i dea voie tribunalul popular, e sortit pe veci unei vieți de perversiuni inimaginabile care ne afectează pe toți telespectatorii, pardon, apărătorii dreptei căi, așa cum a fost ea trasată din moși strămoși! Iar blestemul se va prinde și de cei care privesc impasibili, fără să se isterizeze public ca să-și arate indignarea că așa ceva se poate întâmpla în plin secol 21!

Acum 100 de ani, locul rușinos, aproape blasfemic, sigur contrar bunelor moravuri și purității de gen, era ocupat de pantaloni, iar cele gata să fie aruncate în foc pentru purtarea lor erau femeile. Era plin de legi care le interzicea, pur și simplu, afișarea publică în veștmintele considerate apanajul masculinității. Presupun că ”argumentele” erau precum cele de azi: se duce lumea de râpă, dispărem ca specie, ce ne facem dacă și copiii noștri o să vrea să se îmbrace așa, unde ajungem cu depravarea asta, maică, o să ne bată Dzeu de-o să sară din nou ultima urmă de decență și respect față de viețile unor oameni cu care, până la urmă, nu avem nicio treabă, și nici ei cu noi. Azi, femei care ar ieși să protesteze împotriva ocultei mondiale dacă le-ar interzice să poarte nădragi, vituperează la adresa obscenității de pe scena Eurovisionului, un spectacol de televiziune, unde un tânăr a apărut gătit ca o păpușă Barbie, cu mult roz și pene.

Și, ca să toarne ultima picătură în paharul dreptcredincioșilor religioși mioritici, plin cu toleranță și iubire pentru aproape, nu judeca dacă nu vrei să fii judecat, nu ridica piatra etc., etc., etc., băiatul se declară și non-binar, de le-a scurtcircuitat sinapsele celor care-l înjură vârtos, dar ar vrea măcar să știe cum să i se adreseze. Cică ”ei”! Cum adică ”ei”, că e un ”el”, chiar dacă e în fustă. E travestit, maică? Poate, dar de ce sunt mai mulți? E gay? Nu, că are prietenă. E transexual? Nu, că rochița ascunde sexul de la naștere! Atunci ce e? Nu contează, să-l porcăim cu toții-n cor, că așa am învățat noi, tot de la moșii și strămoșii noștri că trebuie făcut cu orice nu înțelegem, cu oricine iese din tiparele pe care mentalitățile de ev mediu le-au săpat în ampla frescă a viziunii noastre despre univers, despre ce e bine și rău. Să ne agităm și să ne chinuim să descoperim injurii cât mai vâscoase pentru a arăta că existăm și suntem ultragiați de ceea ce face un om care nu a dat buzna peste noi în casă (decât, poate, prin televizorul deschis de noi) și nici nu ne-a legat, obligându-ne să facem schimb de haine cu el. Sau, doamne ferește, cu copiii noștri care, se știe, sunt clar: băieții-băieți și fetele-fete, că i-am crescut bine și i-am ferit de prostiile astea sexomarxiste progresiste despre identitatea de gen, o chestie cât se poate de reală și mult mai profundă și complicată decât sexualitatea biologică. Deci incomprehensibilă pentru noi care știm un singur lucru: să urâm! Două lucruri, pardon: să urâm și să o arătăm fără rețineri!

Pfuuu… pe vremea mea câștiga Eurovisionul ABBA! Ce muzică, ce spectacol, ce haine, ce altceva! Eleganță, nene, nu desfrâul ăsta, de-ți vine să acoperi ochii copiilor, sau să-i trimiți să se uite pe tik-tok! Sigur, habar n-aveam că, acum 50 de ani, suedezii au considerat apariția încă necelebrei formații aproape de limita kitschului, din cauza vestimentației extrem de colorate aleasă de membrii ei. Că au fost criticați dur pentru melodia considerată prea comercială. Că tinerii, mai ales, au fost revoltați că ea nu era despre problemele grave ale planetei pe care trăiau, despre războaie, apartheid, foamete, injustiție socială, mă rog, fleacuri din astea care-i preocupau pe atunci. Deși cântecul a fost un succes care a deschis drumul spre glorie trupei nordice, în țara de origini a trebuit să treacă mult timp până să se stingă reproșurile și nemulțumirile.

Oare, în loc să ne consumăm în isterii pentru alegeri de viață pe care le fac oameni de care nu auzisem niciodată și care nu ne vor influența nici starea de sănătate, nici salariul, nici relațiile cu familia, prietenii sau șefii, nici gustul mâncării preferate, nici convingerile că suntem cei mai buni, frumoși și inteligenți, dar lumea e rea și nu vrea să vadă asta, nu mai bine, spuneam, ar fi să ne vedem de universurile noastre care sunt și așa destul de limitate ca să le mai umplem cu ură?

PS. Și mai lăsați-mă cu dacii, cu romanii, vikingii, scoțienii, beduinii și cu toți ceilalți perverși care au purtat sau poartă fuste, tunici, kilturi, kimonouri, sarong, mundu, thawb, că măcar nu erau roz!

Radu Herjeu pentru canal33.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 235 mp, teren curti constructii, situat in intravilan sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, str. Principala nr. 30, comuna Grumazesti, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 09.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 152 mp, teren curti constructii, situat in sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 11.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
Scandal mondial! Presa slovacă scrie despre un blat la meciul România - Slovacia! Vom ajunge sigur în optimi
23/06/2024 11:07

Nici bine nu s-au răcorit spiritele după ce Romania a fost invinsă de Belgia, că presa din Slovacia a inceput speculatii fierbinti. Un celebru jurnalist scrie că meciul Romania - Slovacia ar fi deja aranaj ...

O fetiță de doar 6 ani, din Olt, s-a aruncat de la etaj din cauza concubinului mamei
21/06/2024 12:30

O fetită de doar 6 ani, din Olt, s-ar fi aruncat de la etajul 4 al blocului, după ce mama sa a fost amenintată de concubin. Tatăl fetitei spune că micuta plangea mereu din cauza scandalurilor provocate de ...

Peste 25.000 de angajaţi ai MAI, mobilizaţi în minivacanţa de Rusalii
21/06/2024 10:45

Peste 25.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor şi Internelor (MAI) vor fi mobilizaţi pentru a veghea la buna desfăşurare a evenimentelor care vor avea loc in toată ţara, in minivacanţa de Rusalii, ...

Ştafeta României, cu David Popovici în componenţă, calificată în finală la 4x100 metri
20/06/2024 16:49

Ştafeta Romaniei, formată din Patrick Sebastian Dinu, Alexandru Szilagyi, Mihai Gergely şi David Popovici, s-a calificat in finală la 4x100 metri liber, la Campionatul European de nataţie, de la Belgrad. ...

Bărbat de 73 de ani, ținut cu forța într-o anexă a unei rude
19/06/2024 18:58

Poliţiştii din Constanţa au găsit un bărbat de 73 de ani care era ţinut cu forţa intr-o anexă din curtea unei rude, iar anchetatorii au stabilit că el nu avea urme de violenţă pe corp şi a fost inte ...

Vești proaste pentru românii care vor să-și cumpere locuințe. Ce urmează în perioada următoare
18/06/2024 22:49

Luna iulie vine cu schimbări in ceea ce priveste ratele romanilor, in cazul celor care au deja un credit, dar si cu scumpiri semnificative pentru cei care nu au incă rate la bancă, dar se gandesc să isi cum ...

România, debut cu victorie la Euro-2024: Klaus Iohannis, mesaj pentru tricolori
17/06/2024 20:18

Echipa natională de fotbal a Romaniei a invins luni la Munchen reprezentativa Ucrainei, in primul meci de la Campionatul european de fotbal din Germania. Tricolorii au făcut un meci tactic perfect gandit de E ...

Un nou caz „Bodnariu”, în Suedia? Două fete de 10-11 ani au fost luate dintr-o familie de români. Sen. Titus Corlățean: Două fete, cu cetățenia română exclusivă, sunt ținute ilegal și abuziv de statul suedez
17/06/2024 15:52

Un nou caz „Bodnariu” este pe cale să explodeze in tările nordice, de data aceasta in Suedia. Două fete, de 10, respectiv 11 ani, au fost luate de statul suedez, după ce una dintre copile a incercat s ...

CE dă undă verde achiziționării Alpha Bank România de către UniCredit
12/06/2024 19:07

Comisia Europeană a aprobat, in temeiul Regulamentului UE privind concentrările economice, preluarea controlului exclusiv asupra Alpha Bank Romania SA de către UniCredit S.p.A. din Italia Tranzactia se refe ...

Descoperire șocantă la Brăila! Doi concubini, găsiţi morţi într-un imobil, cu urme de violenţă pe corp - Anterior, femeia ar fi sunat la 112
11/06/2024 21:52

Cadavrele a două persoane – o femeie şi un bărbat – au fost găsute, marţi, intr-un imobil din judeţul Brăila, cu urme de violenţă pe corp. Poliţiştii şi procurorii au deschis o anchetă. Anterio ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei