VIDEO: Autorităţile, luate prin surprindere de iarnă. Trafic de coșmar în țară din cauza ninsorilor. Zeci de mașini s-au răsturnat ori au rămas blocate

62319880

Dimensiune font:

| 27-01-2023 13:45

 

 

Este iarnă în toată regula în jumătate de țară, iar meteorologii au emis un cod portocaliu de viscol și ninsori abundente în cinci județe. Alte 22 și capitala sunt sub cod galben de vreme severă până duminică dimineață.

 

 Pe o astfel de vreme, circulația a fost un coșmar. Zeci de mașini s-au răsturnat sau au rămas blocate, după ce șoferii au fost surprinși de viscol, zăpadă și polei. Iar la malul mării porturile au fost închise din cauza furtunii.

Județele Buzău și Vrancea sunt sub avertizare de cod portocaliu, iar toate echipele disponibile pentru deszăpezire sunt deja în mai multe zone, unde s-au produs incidente din cauza poleiului. Ploaia de joi noapte s-a transformat în chiciură, acoperită cu zăpadă. Șoselele s-au trasformat în adevărate pationare.

 

Două tiruri au derapat și au blocat drumul national DN 2 B care face legătura cu Brăila, iar altul s-a răsturnat la Merei, tot în județul Buzău. Un vehicul de teren s-a răsturnat pe Drumul European 85.

Și tot în Buzău, 20 de mașini au rămas blocate între localitățile Han Ovidiu și Casota. Șoferii acuză drumarii că nu și-au făcut treaba. Circulația în acea zonă s-a desfășurat pe un singur fir.

Și în Dâmbovița un microbuz care transporta muncitori spre Titu a derapat.

Din cauza poleiului și a zăpezii, șoferul nu a mai reușit să controleze direcția și a ajuns cu microbuzul direct în șanț. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

 

Pe același drum județean, în localitatea Văcărești, o dubă a intrat pe contrasens și a izbit un autoturism de lux. La volanul autoutilitarei era o femeie.

Rău a fost și în alte zone. Pe DN 7, între Pitești și Râmnicu Vâlcea, s-a așternut zăpada și s-a circulat cu greutate toată noaptea.

La ora 3, un tir a derapat și s-a pus de-a curmezișul șoselei, în zona localității Morărești. Mașinile au circulat pe o singură bandă, în coloană, iar problemele au persistat până aproape de prânz.

Circa 40 de mașini au rămas blocate, în zori, pe drumul județean care face legătura între Băbana și Pitești, din cauza zăpezii de pe carosabil.

În comuna Padeș, din Gorj, trei persoane au fost rănite după ce mașina în care se aflau a ieșit de pe șoseaua înghețată și s-a răsturnat pe o parte. Mai multe ambulanțe și echipaje SMURD au fost trimise la fața locului. Pasagerii erau conștienți și au fost transportați la Spitalul din Târgu Jiu.

La Rânca, vântul puternic viscolește zăpada înapoi pe șosea, deși toate utilajele de curățare sunt pe teren. Vizibilitatea în zonă este foarte redusă. Șoferii nu mai au voie să urce fără lanțuri și sunt opriți de echipaje de poliție.

Iarna a venit brusc și în județul Timiș.

În vestul țării ninge neîntrerupt de câteva ore. Pe autostrada A1, drumarii au acționat vineri dimineață cu 28 de utilaje și au împrăștiat peste 140 de tone de material antiderapant. Șoferii trebuie să circule cu mare atenție. Vizibilitatea e redusă pentru că este ceață și vântul viscolește zăpada.

Iar la Sibiu, vineri dimineață, zăpada a îngreunat traficul.

Șofer: „De dimineață, pe la 7 jumate, s-a circulat foarte greu, gheață pe asfalt, zăpadă”.

Oamenii au pierdut minute bune ca sa-și curețe mașinile de zăpadă.

Șofer„Până la urmă nu e o surpriză, totuși e luna ianuarie. Ne așteptam să vină, nu scăpam de ea”.

Pe autostrăzile A1 și A3 din Sibiu s-au împrăștiat 46 de tone de sare, iar pe drumurile naționale din județ peste 66 de tone de material antiderapant.

Și în Dolj, 70 de utilaje au ieșit joi noapte pe teren.

Pe litoral, din cauza viscolului puternic, au fost închise toate porturile.

Este furtună, porturile fluviale și martitime sunt închise, în larg vântul ridică valuri mari.

Județul Constanța este sub cod galben de furtună, cu rafale de până la 60 de kilometri pe oră.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 7 Tribunalul Neamţ, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1238/103/2021, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei și de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunrilor imobile şi mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „Star Construct” S.R.L., cu sediul în loc. Târgu Neamţ, judeţul Neamţ, după cum urmează: Nr. crt. Denumire activ Adresa Valoare -lei- 1. Imobil – teren intravilan curţi-construcţii cu o suprafaţă de 414 m.p. Loc. Târgu Neamţ, bd. Ștefan cel Mare, nr. 92, jud. Neamţ 188.500,00 2. Aparatură birotică: calculator, monitor, imprimantă, xerox -- 5.712,00 TOTAL * 194.212,00 Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus şi nu conţine TVA. Vânzarea se va face conform regulamentelor de vânzare aprobate de către adunarea creditorilor din data de 06.09.2022. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 13.04.2023, ora 1200 şi se vor organiza şedinţe la un interval de 7 zile pentru bunurile imobile şi mobile, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini pentru bunurile imobile este 1.000 lei, iar pentru bunrile mobile este de 100 lei, şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul – verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035, 0727/850.575. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 5 Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1518/89/2019, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. CLUB TOMA S.R.L. Huşi, cu sediul în mun. Huşi, judeţul Vaslui. Nr. crt. DENUMIRE ACTIV Valoare - lei - 1. Echipamente tehnologice 34.569,50 2. Aparate, instalaţii 1.074,00 3. Mijloc de transport 197,50 4. Aparatură birotică 380,50 Total 36.221,50 Preţul de pornire al licitaţie este cel de mai sus și nu conţine T.V.A.. Vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 23.09.2022. Vânzarea în bloc prin licitaţie publică pentru bunurile mobile va avea loc la data de 27.03.2023, ora 1000 şi se vor organiza şedinţe săptămânal, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini – 500 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0727/850.575, 0335/566.035, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
Polițiștii, singurii vinovați de cazul bebelușului spânzurat de către tată
27/03/2023 09:46

Politistii puteau preveni tragedia uciderii bebelusului. Bărbatul din Alba Iulia găsit spanzurat alături de fiul său de numai un an a postat anterior pe o reţea socială un mesaj prin care reproşa foste ...

Programul „Masa caldă
22/03/2023 15:59

În sedinta de plen de miercuri, Senatul a adoptat o propunere legislativă pentru modificarea si completarea Legii educatiei nationale 1/2011. Aceasta ar permite extinderea programului-pilot „Masă ...

Bărbat strivit de o bucată de BCA. Cărămida a căzut de la etajul al şaselea al unei clădiri în construcţie
22/03/2023 14:09

Un bărbat de 59 de ani a murit, miercuri, in urma unui accident de muncă produs la Constanţa, după ce o bucată de BCA a căzut de la etajul la şaselea al unei clădiri aflate in construcţie. ” ...

Poliția Română a modificat circulația în sensul giratoriu
21/03/2023 16:44

Politia Romană a modificat modul in care se face circulatia in sensul giratoriu.  Vechea practică nu mai este valabilă, conform noilor reguli de circulatie. Astfel, soferii nu vor mai putea să iasă d ...

Argeş: Doi băieţi, căutaţi după ce au dispărut de acasă încă de sâmbătă
13/03/2023 10:51

Doi băieţi din judeţul Argeş, de 12 şi 13 ani, sunt căutaţi, după ce au dispărut de acasă incă de sambătă. Copiii au fost văzuţi in Bucureşti, dar ultrior nu s-a mai putut lua legătura cu ei. ...

Plan Roșu de Intervenție în Teleorman, după un incident feroviar. Trei persoane au fost transportate la spital
13/03/2023 10:17

Autorităţile au declanşat Planul Roşu de Intervenţie, in noaptea de duminică spre luni, după anunţarea deraierii unui tren in judeţul Teleorman, insă accidentul nu s-a confirmat, informează Inspect ...

BANCUL ZILEI: O explicație pentru a te simți bine...
03/03/2023 03:35

  Nu, multumesc, ce le-aş spune după aceea copiilor la şcoală, ii răspunde tanăra? Merg mai departe şi o invită la un pahar. - Nu, multumesc, ce le-aş spune după aceea copiilor la şcoală ...

Beneficiile incredibile ale verzei murate: 4 motive să o consumi regulat
28/02/2023 12:18

 Varza murată nu este doar gustoasă, ci si sănătoasă. Cand varza este fermentată, legumele proaspete sunt imbogătite suplimentar cu vitamine si noi substante valoroase, care răman in prod ...

Adolescent de 17 ani, arestat preventiv pentru viol. Victima este un tânăr cu trei ani mai mare
27/02/2023 16:26

Un adolescent de 17 ani a fost arestat preventiv pentru violarea unui tanăr de 20 de ani, informează, sambătă, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova. Conform sursei citate, poliţiştii din cadrul ...

 De ce Mircea Badea a ajuns cel mai longeviv om de televiziune din postcomunism, alături de Andreea Esca
24/02/2023 14:48

Arthur Suciu, scriitor, comunicator si publicist, specialist in discurs, a vorbit despre Mircea Badea, explicand de ce, in viziunea sa, a ajuns să fie cel mai longeviv om de televiziune din postcomunism, ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei