Speranţe pentru fotbalul amator: o nouă ediţie de campionat are toate şansele să înceapă în iulie

1boca
1Boca1

Dimensiune font:

| 25-03-2021 23:52

 Aproximativ 800 de fotbalişti seniori legitimaţi la echipele din Liga 4 şi Liga 5, precum şi câteva mii de copii şi juniori de la cluburile din judeţ n-au mai disputat o partidă oficială din noiembrie 2019. Toţi aceştia, precum şi prietenii lor, rudele lor, suporterii lor aşteaptă cu nerăbdare reluarea campionatului. Periodic, în tot acest interval, au apărut tot felul de zvonuri, niciunul confirmat. Pentru a afla situaţia de facto a fotbalului ieşean la nivel de amatori, precum şi ce se întâmplă cu sectorul juvenil, ne-am adresat celui ce se află în miezul problemei. Preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Iaşi, Sorin Boca.

- Vreo veste, ceva clar despre data la care se vor relua competiţiile din fotbalul amator? Întreb, că tot apar zvonuri.

 - Sperăm ca din vară, din iulie, să începem de la zero un nou campionat. Pe bază de teste PCR şi adeverinţe de vaccinare, dacă nu intervin alte reglementări. În momentul ăsta, este valabil protocolul aprobat de Ministerul Sănătăţii şi cel al Tineretului şi Sportului, prin care poţi să joci fotbal pe bază de teste PCR. Dar la nivelul judeţelor, partea financiară nu permite acest lucru.

- S-ar cheltui, în doar câteva etape, bugetul pe cinci ani de zile al unei echipe de judeţ...

 - Sigur, sigur. Asta-i speranţa noastră, vaccinarea şi adeverinţa că ai făcut acest lucru. Am discutat în mare şi cu echipele afiliate.

 - Se poate face ceva în sensul ca jucătorii să aibă o prioritate la vaccinare, să avem o siguranţă că se dă drumul la competiţii?

- Nu, nu, n-ai cum. Sunt prea mulţi jucători în toată ţara. Nu ne putem referi doar la AJF Iaşi. Trebuie luate în calcul toate AJF-urile. Dar, zic eu, până în luna iulie e destul timp, mai ales că s-a reglementat problema vaccinării. Nu se mai stă mult pe listele de aşteptare. De asta am şi vorbit cu cluburile, să ne pregătim pentru a începe următorul campionat. Dacă pandemia asta... numărul celor infectaţi o să scadă. Că dacă, Doamne Fereşte!, o să fie din ce în ce mai grav, n-o să putem nici noi să începem un campionat. Cu probleme majore de sănătate.

 - Cu campionatul trecut, 2019/2020, care a rămas în aer după tur, ce se întâmplă?

- N-o să se mai întâmple nimic. Rămâne în istorie. Asta este.

- Înţeleg că toate competiţiile vor fi reluate de la zero? Şi la nivel de Liga 4, Liga 5, dar şi la copii şi juniori.

- Sigur. Nu poţi să faci altfel, n-ai cum. Campionatul trecut este un campionat întrerupt, care rămâne acolo, agăţat în istorie. Nu promovează nimeni, nu retrogradează nimeni.

- Dar voi, acum, financiar, dacă nu mai sunt competiţii de-atâta vreme, dacă nu mai vin bani la AJF, din ce vă mai ţineţi, cum mai supravieţuiţi? Cât mai rezistă AJF-ul în situaţia asta?

-  Mare lucru nu mai avem, decât telefoane, chiria de plătit. În rest, nu prea mai sunt cheltuieli, faţă de timpurile când erau competiţii.

 - Dar veniturile sunt cam zero... Vă mai intră de undeva bani?

 - Am beneficiat, ca orice membru afiliat, de un ajutor de la Federaţie în valoare de 20.000 lei. Asta a fost anul trecut.

 - Vă ajung 20.000 lei pentru un an de zile?

 - Nu ajung, dar încercăm să ne descurcăm aşa. Ce putem face?

- Vor apărea schimbări în modul de organizare în sezonul viitor?

 - În principiu, nu. Doar în cazul în care se vor retrage echipe. Însă, din semnele pe care le avem noi în acest moment, după ce am discutat cu toate cluburile, vor fi chiar mai multe decât în sezonul 2019/2020. Măcar 3-4 în plus. Ca organizare, o să fie la fel. O serie de Liga 4 cu 16 echipe şi trei serii de Liga 5. Aici, numărul de echipe îl vom stabili în funcţie de zona geografică din care provin. Deci, seriile vor fi alcătuite pe criteriul geografic. Dar le vom împărţi în mod echitabil. Însă, deocamdată e prematur să discutăm despre componenţa seriilor. Mai sunt patru luni. Asta-i doar ca perspectivă, ca mod de gândire.

 - Dar la competiţiile de copii şi juniori?

 - Aici e problemă! Pentru că aşteptăm hotărârea Federaţiei Române de Fotbal. Aceasta a solicitat Minsiterului Sănătăţii să aprobe ca, pe baza testelor rapide, să putem începe competiţiile. În acest moment, n-avem niciun răspuns, nicio aprobare. Vom vedea ce se întâmplă în perioada următoare.

 - Deci, la copii şi juniori încă nu-i nimic clar?

 - Nu.  Nu ne putem face niciun program pentru că ei nu se pot vaccina în momentul ăsta. Sunt mai multe aspecte legate de competiţiile juniorilor. Aşteptăm hotărârea Federaţiei, după ce aceasta va primi aprobarea de la Ministerul Sănătăţii.

Toţi doresc să facă mişcare

- Astă vară, după ridicarea stării de urgenţă, când începuseră să se relaxeze restricţiile, multe echipe au început jocuri amicale. S-au organizat chiar diverse competiţii pentru a umple golul lăsat de suspendarea campionatului. Cum era, de exemplu, Cupa Covid. Aţi agreat toate acestea?

- Noi nu am participat în niciun fel pentru că e în afara regulamentului şi în afara legislaţiei în vigoare. Nu poţi să faci aşa ceva. Atât timp cât nu e permis să organizezi jocuri decât pe baza testelor PCR, trebuie să respectăm legea. Toată lumea trebuie să respecte legea. Fiecare răspunde de ceea ce face.

 - Cluburile afiliate la AJF cum au reacţionat? Toată lumea întreabă când se dă drumul la competiţii...

 - Toată lumea, absolut toată lumea, fără excepţie, jucători, antrenori, conducători sunt dornici de a începe un nou campionat. Dar, în acelaşi timp, au fost şi realişti. Le-am explicat pe îndelete situaţia. Asta este! Au înţeles. Dar toţi doresc să facă mişcare.

 - E deja un an şi jumătate de pauză. Nu s-a mai jucat nimic de la sfârşitul toamnei 2019.

 - Da, pentru că exact pe 15 martie 2020, când era programată prima etapă a returului, a intervenit starea de urgenţă şi am oprit totul.

 - În concluzie, în iulie reluăm competiţiile de seniori?

 - E o ipoteză de lucru deocamdată. O gândire, am vrut să avem o perspectivă. Mai mult o să putem şti în lunile următoare, totul depinde de evoluţia pandemiei. Dacă numărul îmbolnăvirilor se diminuează. Dacă situaţia se agravează, atunci o să avem încă un campionat compromis.

 a consemnat Marcel FLUERARU

 

 

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:36

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Noi curse de pe Aeroportul Iași
02/05/2024 12:15

Din această lună au devenit operationale, de pe Aeroportul Iasi, cursele companiei aeriene EuroWings. Pentru inceput se vor opera curse regulate către Stuttgart si Dusseldorf, Germania, a anuntat managerul ...

Controale la toate legumele și fructele din toate piețele agro-alimentare
02/05/2024 12:13

Legumele si fructele din toate pietele agro-alimentare iesene vor fi verificate in vederea stabilirii nivelului de nitriti pe care le-ar putea contine. Directorul Societătii „Eco-Piata”, Radu Bot ...

Teatru liric din Iași, participare importantă la două festivaluri
02/05/2024 11:37

  Opera Natională Romană din Iasi va participa in acest an la SymphOpera Fest. Manifestarea la care vor fi prezenti, printre altii, solisti ai Operei Nationale Cluj-Napoca, precum si Filarmonica Nationa ...

Nouă candidaturi pentru funcția de primar al Iașului au fost admise de biroul electoral
02/05/2024 11:25

 Nouă candidaturi pentru functia de primar al Iasului au fost admise de biroul electoral. Dosarele altor trei candidati au fost respinse din cauza problemelor legate de listele de semnături de sustinere. ...

Nutriționiștii recomandă prudență maximă!
02/05/2024 09:00

Sărbătorile pascale ne bat la usă si, impreună cu acestea, mesele luate impreună cu familia si cu prietenii, din care nu lipsesc, aşa cum e tradiţia, meniurile elaborate, bogate in grăsimi si in zaharur ...

Dilema de Paște: luăm ouă gata vopsite, sau le vopsim acasă?
02/05/2024 08:45

Cu cateva zile inainte de Paste, in supermarketuri este forfotă. Romanii merg să se aprovizioneze si de pe listele de cumpărături nu lipsesc ouăle. Nu există Paste fără ouă vopsite, iar in comert găsi ...

Un deţinut din Penitenciar scapă de brăţara eletronică, deoarece mamei sale i se descarcă mereu telefonul
02/05/2024 08:45

Pană pe 2 mai a.c., C.I.R. din Coarnele Caprei a fost, probabil, singurul deţinut din penitenciarele ţării, obligat, printr-o sentinţă judecătorească, să poarte brăţară electronică prin care să-i ...

Un nou tramvai personalizat, de Ziua Națională a Tineretului
02/05/2024 08:30

Ziua Natională a Tineretului va fi marcată in acest an la Iasi prin inaugurarea unui nou tramvai personalizat, in cadrul proiectului initiat de Compania de Transport Public (CTP) impreună cu Asociatia Pasion ...

Drogurile din duba polonezului i-au adus o condamnare de şapte ani
02/05/2024 08:26

Jacek Andrzejczak e de loc din oraşul Strumiany, regiunea Borek, Polonia. Pană in toamna trecută, a lucrat ca agent internaţional de livrări pentru o firmă din oraş. Acum e in Penitenciarul Iaşi, unde v ...

Campania „grebla și lopata” continuă și în luna mai!
02/05/2024 08:20

Chiar dacă, oficial, campania de curătenie de primăvară a orasului s-a incheiat, municipalitatea va continua si in această lună programul de infrumuseţare a cartierelor şi de plantare de material dendro ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei