Două victorii şi un egal, bilanţul echipelor româneşti care au jucat joi în Conference League

fotbal  1 UEFA

Dimensiune font:

| 28-07-2023 07:49

Farul Constanţa, Sepsi Sf. Gheorghe şi CFR Cluj au terminat neînvinse seara de Conference League pentru echipele româneşti.


Farul Constanţa a învins formaţia armeană FC Urartu cu scorul de 3-2 (2-2), joi seara, la Ovidiu, în manşa întâi din turul al doilea preliminar al Europa Conference League la fotbal.

Farul a marcat prin Tudor Băluţă (minutul 27), Adrian Mazilu (45+4) şi Ionuţ Larie (90+5), iar Urartu, prin Artem Maksimenko (23) şi Ivan Zotko (38).

Echipa antrenată de Gheorghe Hagi a dezamăgit în cea mai mare parte a meciului. În faţa unui adversar care a arătat destul de bine din punct de vedere tactic, campioana României a evoluat modest, lent, previzibil, cu multe greşeli în apărare şi imprecizii în atac, iar câţiva jucători, ca Denis Alibec, nu au fost în formă.

Farul a fost destul de periculoasă în primele 20 de minute. Dragoş Nedelcu a reluat imprecis în minutul 7. David Kiki a şutat slab pe spaţiul porţii (13). Nedelcu nu a reuşit să fructifice o acţiune iniţiată de Benchaib (20).

Urartu a deschis scorul împotriva cursului jocului, prin Artem Maksimenko în minutul 23 la capătul unei acţiuni rapide, la care defensiva gazdelor nu a fost atentă. Farul a egalat în minutul 27 după o mare greşeală a portarului Melihov, care nu a reuşit să reţină şutul lui Tudor Băluţă.

La o nouă neatenţie a fundaşilor Farului, căpitanul Jirair Margarian a fost aproape de gol (34). Patru minute mai târziu, Ivan Zotko a transformat o lovitură liberă, la portarul Marian Aioani a fost vinovat.

Alibec a trimis în portar din lovitură liberă, din poziţie foarte bună (44). Adrian Mazilu a egalat în min. 45+4 cu o execuţie spectaculoasă. Alibec a avut şansa golului la ultima fază a primei reprize.

Urartu a început mai bine actul secund, părând o echipă mai articulată, iar Maksimenko a lovit bara (48). Farul a revenit destul de repede la cârma jocului, iar Piloian a scos din faţa porţii la şutul lui Rivaldinho (55). Tot Rivaldinho a fost periculos după două minute.

Urartu a avut o mare ocazie prin Dramane Salou (64), când apărarea Farului a fost din nou nesigură.

Farul a controlat finalul întâlnirii, în care Urartu s-a retras mult şi a părut să acuze oboseala. Mazilu a irosit o mare ocazie, trimiţând în afara cadrului porţii (83), la fel ca Băluţă patru minute mai târziu. Ratarea meciului a aparţinut lui Alibec, care a trimis paralel cu linia porţii (90+2).

Ionuţ Larie a adus golul unei victorii meritate, cu un şut de la circa 20 de metri (90+5), scrie Agerpres.

CFR Cluj, doar egal cu Adana Demirspor
CFR Cluj a terminat la egalitate cu formaţia turcă Adana Demirspor, 1-1 (1-0), joi seara, pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca, în prima manşă din turul al doilea preliminar al Europa Conference League la fotbal.

Spaniolul Jefte Betancor (6) a marcat pentru gazde, în timp ce golul turcilor a fost reuşit de francezul Benjamin Stambouli (77).

Oaspeţii au avut prima mare ocazie a meciului, portarul Sava salvând golul la şutul marocanului Belhanda, la colţ (5).

Un minut mai târziu, Camora a trimis un şut-centrare, Avounou a deviat, iar Jefte Betancor a reluat în poartă (6). CFR Cluj a fost aproape de desprindere, dar voleul lui Manea, cu pământul, a trimis mingea peste poartă (9).

Ajeti (22) a avut şi el o situaţie bună, dar a trimis cu capul pe direcţia portarului.

Sava a avut o nouă intervenţie remarcabilă (35), în faţa lui Ndiaye (35).

Ultima ocazie a primei reprize a fost semnată de Avounou, care a şutat de la 22 de metri, dar portarul a reţinut (45+3).

Oaspeţii au început mai bine repriza secundă, dar Sava a respins şutul trimis de Akbaba (49) din afara careului. Adana Demirspor a ratat o mare ocazie de egalare prin Belhanda (62), care a reluat pe lângă poarta goală, după o minge respinsă greşit de Ajeti.

CFR, care a arătat o scădere fizică odată cu trecerea timpului, a avut o şansă notabilă (72), prin noul-intrat Filip, care a reluat cu capul pe lângă poartă din centrarea lui Camora.

Echipa antrenată de Patrick Kluivert a dominat jocul minute bune şi şi-a creat mai multe ocazii de gol. Sava a respins şutul trimis de Yusuf Sari (75) din marginea careului, apoi Ndiaye (76) a reluat cu capul pe lângă bară. Adana Demirspor a egalat în min. 77, când mingea a sărit din Ndiaye perfect pentru Benjamin Stambouli, care a reluat imparabil reia cu latul.

Imediat, CFR a avut şansa de a reveni în avantaj (78), dar Karacic a respins salvator la şutul lui Camora.

Oaspeţii au mai avut ocazii prin Yusuf Sari (80), când Sava a fost la post din nou, şi prin Nani (82), al cărui şut din careu a fost deviat de Kresic în corner.

Sepsi, victorie la zero cu ŢSKA Sofia
Echipa de fotbal Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a câştigat cu scorul de 2-0 (0-0) partida cu formaţia ŢSKA Sofia disputată, joi seara, pe Stadionul Bulgarska Armia din Sofia, în prima manşă a turului al doilea preliminar al Europa Conference League.

Considerată favorită la calificarea în faza următoare, formaţia bulgară a început în ofensivă meciul, reuşind să pună constant presiune pe defensiva echipei covăsnene. În aceste condiţii, antrenorul Liviu Ciobotariu a mizat pe contraatac, lucru care a făcut ca ocaziile mari şi golurile să aparţină formaţiei sale.

Marius Ştefănescu a fost jucătorul care a condus atacul celor de la Sepsi, reuşind să destabilizeze apărarea adversă de mai multe ori prin viteza sa. În minutul 17 a scăpat pe contraatac după o degajare a portarului Niczuly, însă pasa către Safranko, aflat într-o poziţie foarte bună, a fost imprecisă şi mingea a fost ulterior respinsă. Ştefănescu a centrat în minutul 35 dintr-o lovitură liberă, dar Bălaşa a trimis cu capul peste poartă din 6 metri.

Acelaşi Ştefănescu s-a mai aflat în două rânduri aproape de gol, dar portarul Gustavo Busatto a reuşit să se opună şuturilor sale (41 şi 45+2).

Alte două mari ocazii au fost ratate de Safranko (28), care nu a reuşit să profite de o bîlbâială a defensivei adverse, şi Cosmin Matei (29), cel care din poziţie singur cu portarul a ales să paseze la Păun în loc să şuteze, iar fundaşii au respins.

De partea cealaltă, formaţia bulgară, în ciuda unei posesii prelungite nu a reuşit să pună prea mult în pericol poarta lui Niczuly în prima repriză. Heinz (6 şi 20) şi Phaeton (16) au încercat să deschidă scorul, însă şuturile lor au fost fie respinse, fie nu au prins cadrul porţii. În minutul 27 Koch a prelungit o centrare până la Lindseth, însă acesta a trimis cu capul peste bara transversală.

Repriza secundă a avut aceeaşi desfăşurare, singura diferenţă fiind faptul că Sepsi a reuşit să fructifice două dintre ocaziile sale de gol, cu ajutorul portarului brazilian al formaţiei ŢSKA Sofia, Gustavo Busatto.

Tabela de marcaj s-a modificat prima oară în minutul 68, când Păun i-a pasat lui Varga, portarul Busatto a respins în faţă, iar mingea revenită la Păun a fost trimisă de acesta în plasă.

Golul al doilea a venit tot în urma unei erori a lui Gustavo Busatto, care a ieşit greşit din poartă şi a fost deposedat de Rondon (81). Acesta i-a pasat scurt lui Roland Varga, care a înscris de la aproximativ 25 de metri lateral stânga în poarta goală.

Partida se putea încheia cu o diferenţă şi mai mare de scor, însă Vitalie Damaşcan (88) şi Branislav Ninˆaj (89) au trimis în bară.

Singurele ocazii ale formaţiei ŢSKA Sofia în repriza secundă au fost semnate de Ivan Turiţov (59) şi Estrada (90+2). 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
VIDEO SuperLiga: Dan Petrescu revine cu victorie pe banca CFR-ulu
05/05/2024 23:47

 Dan Petrescu a revenit cu un succes pe banca celor de la CFR Cluj. Ardelenii s-au impus in derby-ul cu Rapid Bucuresti, scor 3-2, intr-un meci din cadrul etapei cu numărul 8 a play-off-ului SuperLigii Ro ...

 E rândul Politehnicii Iași la surprize!
05/05/2024 18:59

* luni, de la ora 15, pe Stadionul Municipal din Sibiu, in penultima etapă a play-out-ului SuperLigii, FC Hermannstadt - FC Politehnica Iasi Au trecut sapte luni si jumătate de cand, pe 23 septembrie 2023, P ...

VIDEO SuperLiga: Victorie pentru Petrolul în duelul cu Oțelul/CLASAMENT
05/05/2024 18:45

 Petrolul Ploiesti a pus punct seriei de trei etape consecutive fără succes in play-out, după ce s-a impus in duelul cu Otelul Galati, scor 2-1, in etapa cu numărul 8. Petrolul Ploiesti   ...

 Lionel Messi, un gol și 5 pase de gol în duelul cu New York Red Bulls - Hat-trick pentru Luis Suarez
05/05/2024 11:37

 Inter Miami a făcut show in duelul de duminică dimineată contra celor de la New York Red Bulls, din etapa cu numărul 12 a Conferintei de Est din Major League Soccer. Echipa lui Leo Messi s-a impus cu ...

Flacăra Olimpică va fi purtată de un travestit (drag queen) la Jocurile Olimpice de la Paris 2024
05/05/2024 08:29

Travestitul (drag queen) Minima Gesté a fost selectat de orasul Paris pentru a purta Flacăra Olimpică. Este o premieră pentru Jocurile Olimpice, dar una care a starnit numeroase reactii contradictorii in me ...

Campionatul Mondial de Formula 1: Max Verstappen, în pole position şi la a şasea cursă a sezonului
05/05/2024 04:51

Max Verstappen (Red Bull) va porni de pe prima poziţie a grilei in Miami Grand Prix, a şasea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Olandezul a fost in pole position şi in primele cinci etape, dintre ...

Universitatea Cluj, remiză spectaculoasă cu Dinamo, scor 3-3
04/05/2024 22:09

 Dinamo a scăpat printre degete o victorie foarte importantă pe terenul Universitătii Cluj, gazdele egaland, scor 3-3, in minutul 91. Disputa de pe Cluj Arena a făcut parte din etapa cu numărul opt di ...

Max Verstappen, victorie în cursa de sprint de la Miami! cursă perfectă pentru campionul mondial
04/05/2024 21:23

Max Verstappen a castigat si a doua cursă de sprint din acest sezon. Campionul mondial a plecat din pole position la Miami si a condus pană la final, adjudecandu-si a doua victorie din tot atatea posibile in ...

SuperLiga: Remiză (0-0)  în derbiul de la retrogradare dintre Botoșani și Voluntari
04/05/2024 18:02

 FC Botosani si FC Voluntari au remizat, scor 0-0, intr-un meci contand pentru etapa a opta din play-out-ul SuperLigii Romaniei la fotbal.   Egalul nu ajută neapărat pe niciuna dintre formatii ...

 Poli Iași își joacă viitorul la Sibiu
04/05/2024 11:25

* FC Hermannstadt - FC Politehnica Iasi, luni, 6 mai, de la ora 15, pe Stadionul Municipal din Sibiu, in penultima etapă a play-out-ului SuperLigii Iasul incearcă minunea, in a doua zi de Paste, tocmai la Si ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei