Împlinirea unui vis - Echipa feminină CSM Iaşi 2020 a promovat în Liga Florilor la handball

1handbal

Dimensiune font:

| 13-05-2024 00:21

* finalul meciului decisive, cu Activ Prahova Ploieşti, a fost dramatic. Cu zece secunde înainte de sfârşit, la scorul 24-24,  Mitrache înscrie, dar arbitrii nu acordă golul pentru călcarea semicercului. Ploieştencele repun rapid, mingea ajunge la mijlocul terenului unde Borges Lima o interceptează şi o trimite în poarta goală a adversarelor pentru 25-24. În ultima secundă! 1.500 de oameni în delir: ieşencele încing hora bucuriei, publicul aplaudă, se iau interviuri la cald. Un vis împlinit!

În urmă cu doi ani, îşi începea activitatea Clubul Sportiv Municipal Iaşi 2020, club aflat în structura Primăriei, susţinut de Consiliul Local. La iniţiativa consilierului local Mihai Liviu Gavril, prima secţie a noii structuri a fost cea de handbal feminin, sport cu tradiţie şi performaţe la Iaşi, întrerupte, însă, în urmă cu peste 20 de ani, prin dispariţia echipei de senioare. În anul 2022, formaţia a fost înscrisă în Divizia A (eşalonul secund al handbalului românesc), cu obiectiv promovarea în elită, adică în Liga Florilor! Şi totul a pornit de la zero, începând cu alcătuirea unui lot competitiv, până la asigurarea condiţiilor materiale şi a spaţiilor de antrenament.

După primul an competiţional, CSM Iaşi 2020 (director, Vladimir Danilov) s-a clasat pe locul 5 în Turneul final pentru promovarea în Liga Florilor, avându-i antrenori pe Gheorghe Irimescu, Macrina Tomuleac şi Daniel Bura. În anul 2023, echipa a fost fortificată  cu jucătoare care au evoluat în Liga Florilor şi cu antrenorul Marius Dănuleţ, venit de la lotul naţional de junioare. Forţa grupului a crescut treptat, iar în martie 2024, la cârma echipei a venit Daniel George Gheorghe, antrenor care pregătise până atunci o altă candidată la promovare, CSM Deva.

Zilele de 10 şi 11 mai 2024 au fost hotărâtoare pentru ieşence în împlinirea visului. Federaţia a hotărât ca Turneul final al Diviziei A pentru stabilirea echipelor promovate direct şi a celor care vor juca baraj de promovare să aibă loc la Iaşi. În prima zi, s-au înregistrat rezultatele, conform împerecherii echipelor în regulamentul FRH: CSM Slatina - CSM Roman 38-20, CS Activ Prahova Ploieşti - CSM Unirea Slobozia 24-22, CSM Iaşi 2020 – CS ,,U” Cluj Napoca 32-25, CSM Galaţi – CSM Deva 22-27. Echipele învingătoare au intrat în lupta finală de patru echipe. Echipele învinse în prima zi au jucat, sâmbătă şi duminică, pentru un clasament onorific al locurilor 5-8.

Unitate, eficienţă, succes   

Astfel poate fi caracterizată evoluţia formaţiei CSM Iaşi 2020 în partida cu CS Universitatea Cluj. Că au jucat mai mult sau mai puţin, handbalistele pregătite de trioul Gheorghe -Tomuleac-Bura şi-au făcut pe deplin datoria.. Din min.5, ieşencele au trecut la cârma jocului conducând permanent cu diferenţe între două şi opt goluri: 17-11 (min.27), 17-14 la pauză, 17-15 (min.33), 29-21 (min.56) şi 32-25 la final. La noi, au jucat  Behfar Fatemeh Khalili (18 intervenţii salvatoare din 34 de aruncări), Victoriia Timoşenkova (1/9) –portari, Julia Borges Lima (10 goluri din 12 aruncări), Amalia Coman (5/8), Ioana Stanca (3/3), Georgiana Olaru (3/5), Adina Cârligeanu (3/7), Valentina Trică (2/2), Sladjana Prelevic (2/3), Anisa Şerban, Iulia Bîţă, Diana Dincă (câte 1/1), Roxana Juverdeanu (1/2).

În ultima secundă, Juliana Borges Lima a adus victoria!

CSM Iaşi 2020 pornea favorită în meciul cu CS Activ Ploieşti, partidă care hotăra a doua echipă promovată în Liga Florilor. Debutul handbalistelor ieşene a fost unul entuziasmant pentru gazde, cu Prelevic, Cârligeanu şi Borges Lima în prim plan. A fost 3-0, în min.4 şi 6-2, în min.10. Dorinţa de a se desprinde decisiv, a făcut ca elevele lui Daniel Gheorghe să nu mai aibă, în continuare, precizia în aruncări de la  începutul meciului şi prahovencele au egalat la 9, în minutul 25. La pauză a fost, totuşi, 12-10 pentru favoritele publicului, prezent în număr mare în Sala Polivalentă din Iaşi. Repriza a doua a continuat în aceeaşi cadenţă până în minutul 50, când jucătoarele de la Activ Prahova Ploieşti au profitat de unele inexactităţi ale gazdelor şi au preluat conducerea. prima dată, pe tabelă: 21-20. Finalul meciului a fost dramatic. Cu zece secunde înainte de sfârşit, la scorul 24-24,  Mitrache înscrie, dar arbitrii nu acordă golul pentru călcarea semicercului. Ploieştencele repun rapid, mingea ajunge la mijlocul terenului unde Borges Lima o interceptează şi o trimite în poarta goală a adversarelor pentru 25-24. În ultima secundă! 1.500 de oameni în delir: ieşencele încing hora bucuriei, publicul aplaudă, se iau interviuri la cald. Un vis împlinit!

Lotul pentru acest meci a fost alcătuit din Behfar Fatemeh Khalili, Victoriia Timoşenkova (10 intervenţii salvatoare din 29 de aruncări), Ancuţa Moroianu şi Ana Maria Sandu – portari, Julia Borges Lima (6 goluri din 11 aruncări), Amalia Coman (2/3), Ioana Stanca (3/3), Georgiana Olaru (1/1), Adina Cârligeanu (3/4), Valentina Trică, Sladjana Prelevic (6/9), Anisa Şerban, Iulia Bîţă, Cristina Mitrache (4/7), Diana Dincă, Roxana Juverdeanu, Mădălina Olariu, Alexandra Pintilie, Bianca Drăghici, Andreea Dinu, Olexandra Jolobovich, Szilvia Szabo, Bianca Lupaşcu Visic şi Karina Stoian.

 De bunul mers la activităţii s-au ocupat Mihai Liviu Gavril, preşedintele C.A. al clubului, Iustin Jalaboi, directorul clubului, Vladimir Danilov, şeful secţiei handbal, care au coordonat staful tehnic şi medical alcătuit din Daniel George Gheorghe, antrenorul principal, Macrina Tomuleac, antrenorul secund, Daniel Bura, antrenorul cu portarii, kinetoterapeuţii Iustina Calara şi Andrei Ciubotaru, asistenta medicală Sabina Săcăleanu şi analistul video Robin Vasilius.

A doua echipă promovată direct este CSM Saltina (32-22 cu CSM Deva). Echipele învinse din aceste partide vor juca un turneu de baraj cu formaţiile de pe locurile 11 şi 12 din Liga Florilor.

Gânduri la ceas de bucurie

Juliana Borgrs Lima: ,,M-am rugat înaintea meciului la Dumnezeu să reuşim. Ne-am pregătit bine, dar uneori îţi trebuie şi un sprijin de Sus. Cred că aceasta a făcut să pot intercepta mingea şi să marchez în ultima secundă golul promovării. Sunt departe de familia mea din Brazilia şi de un an de zile mă pregătesc foarte serios doar pentru acest triumf.”

Ioana Stanca: ,,E o sărbătoare mare l-a care am visat încă de la înfiinţarea clubului. Am reuşit împreună cu aceşti oameni minunaţi care iubesc handbalul, la Iaşi. Am fost permanent încurajate de staful tehnic şi ni s-a sădit o mare încredere că vom izbândi.”   

Adina Cârligeanu: ,,Ne bucurăm pentru acest rezultat. Am trăit un meci greu, cu emoţii mari, cu tensiuni, un meci care pe care din care am ieşi învingătoare. Am fost întrebată de jurnalişti, când am venit la Iaşi, dacă nu este un pas înapoi pentru mine, pentru că am jucat mulţi ani în Liga Florilor. Iată, astăzi aveţi răspunsul. Împreună cu aceste colege minunate, am făcuit un pas mare înainte.”  

Daniel George Gheorghe, antrenorul echipei CSM Iaşi 2020: ,,Epuizantă partidă. Ţin să mulţumesc publicului ieşean care a crezut până la sfârşit în noi şi care a fost senzaţional. Mulţumesc, Iaşi! Dorinţa de a învinge şi lupta până în ultima secundă au contat în această izbândă a acestor fete minunate care şi-au făcut pe deplin datoria”.

Vasile ARHIRE

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:04

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Șase românce vor juca în calificările pentru Roland Garros 2024
19/05/2024 19:59

 Cel de-al doilea Grand Slam al anului debutează peste o săptămană la Paris, iar Romania are sase jucătoare pe tabloul calificărilor pentru Roland Garros. Gabriela Ruse  Ruse, Bara, Mitu ...

Un gol de senzație al lui Campana îi oferă lui Inter Miami victoria în fața lui D.C. United
19/05/2024 13:04

 Leonardo Campana (23 de ani) a iesit de pe bancă si a marcat golul victoriei in minutele de prelungire, iar Inter Miami a invins D.C. United cu 1-0, sambătă, in Major League Soccer. În ciuda rev ...

VIDEO Iga Swiatek, campioană la WTA Roma în fața Arynei Sabalenka - Al patrulea titlu din acest an
18/05/2024 22:14

 Lidera mondială Iga Swiatek a cucerit pentru a treia oară trofeul turneului de categorie „WTA 1000” de la Roma, după ce a invins-o in finală pe Aryna Sabalenka (2 WTA), scor 6-2, 6-3. A ...

Florin Talpan intervine după ce FCSB a anunțat că va juca din nou pe stadionul Steaua: “Nu au ce căuta în Ghencea!”
18/05/2024 20:57

Florin Talpan, nou atac impotriva FCSB-ului! Juristul de la CSA Steaua oferă un nou mesaj pentru echipa lui Gigi Becali: „Nu au ce căuta in Ghencea” Florin Talpan, a atacat din nou gruparea patronată de ...

 Final pe muchie de cuțit în SuperLiga
18/05/2024 06:00

FC Botosani a ratat, aseară, o sansă uriasă de a transa barajul rămanerii/accederii in SuperLiga. Desi toată lumea ii vedea favoriti pe fotbalistii moldoveni, acestia s-au chinuit teribil cu ocupanta locul ...

VIDEO SuperLiga: Victorie la limită pentru FC Botoșani, în prima manșă a barajului
17/05/2024 23:19

 FC Botosani a invins vineri la limită CS Mioveni, scor 1-0, in prima mansă a barajului de mentinere / promovare in SuperLiga, cu un gol venit in minutele de prelungire ale partidei.  FC Botosani ...

Trofeul Clarins: Gabriela Ruse, în semifinale după o victorie categorică – Duel cu principala favorită
17/05/2024 21:59

 Gabriela Ruse a reusit vineri calificarea in semifinalele Trofeului Clarins (competitie de categorie WTA 125), după un succes categoric in fata frantuzoaicei Alize Cornet (99 WTA), scor 6-1, 6-2. Gabr ...

Echipa națională: Edi Iordănescu a anunţat lista preliminară a stranierilor pentru ultimele amicale înainte de Euro 2024
17/05/2024 19:44

 Selecţionerul Edward Iordănescu a anunţat lista preliminară cu jucători din străinătate in vederea celor două jocuri de pregătire rămase de disputat inaintea participării la Campionatul Europea ...

CSA Steaua anunţă că palmaresul din perioada 1947-1998 îi aparţine conform hotărârii Curţii de Apel
17/05/2024 15:59

Clubul Sportiv al Armatei Steaua a anunţat că palmaresul echipei de fotbal Steaua din perioada 1947-1998, pe care şi-l dispută cu gruparea FCSB, ii aparţine conform motivării primite, vineri, din partea C ...

Vineri se joacă primul meci al barajului pentru menținerea/promovarea în primă ligă
17/05/2024 06:43

FC Botosani si CS Mioveni vor disputa vineri, 17 mai, de la ora 20:00, primul meci din cadrul barajului pentru mentinerea/promovarea in prima ligă. Cel de-al doilea joc din cadrul turului, cel dintre Dinamo si ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei