Măreția rugbiului!

IMG_8285 2
IMG_8313 2
IMG_8289 2
IMG_8298 2

Dimensiune font:

| 05-12-2023 08:30

Rugbiștii de la CS Politehnica Iași, pregătiți de antrenorii Cosmin Rațiu și Mihai Stuparu, se apropie de finalul celui de-al doilea campionat întreg de la reînființarea formației, petrecută în 2021. Încă de anul trecut s-a izbit de schimbarea sistemului competițional și a fost nevoită să se confrunte și cu rugbiul profesionist din România, dar tot a reușit o clasare mai mult decât onorabilă, locul 8 din 14 formații participante. Anul 2023 a adus-o în faza a doua a campionatului în grupă cu campioana en-titre, CSM Știința Baia Mare, formație care sâmbătă va juca din nou finala Ligii Naționale. Formația ieșeană s-a clasat a doua în acea grupă, în urma grupării maramureșene, și fost parcă un semn că și-ar putea îmbunătăți rezultatul de anul trecut.

 

Totul depindea însă de deznodământul meciului de sâmbătă, de pe Stadionul „Tepro”, cu CS Năvodari. Era una din cele două „semifinale” pentru locurile 5-8 în clasamentul final. În prima dintre ele, RC Bârlad nu s-a prezentat la Cluj-Napoca, așa că Universitatea, cea de-a cincea echipă considerată profesionistă, alături de Baia Mare, Timișoara, CSA Steaua și Dinamo, a câștigat cu 28-0 la „masa verde”.

 

Meciul dintre CS Politehnica Iași și CS Năvodari avea însă o încărcătură aparte. Trei din ultimele patru întâlniri dintre cele două echipe se desfășuraseră tot pe Stadionul „Tepro”, dar toate fuseseră câștigate de CS Năvodari, care s-a impus și în meciul de pe propriul teren! Așadar, 19-25 în aprilie, la Năvodari, în Grupa 2, și 25-31, în iunie, în retur, la Iași, în faza I a ediției 2023 a Ligii Naționale, respectiv 17-20 în aprilie și 17-21, în august, la Iași, în play-out, în ediția 2022! Meciuri echilibrate, încheiate la diferențe mici, meciuri încrâncenate, deschise de fiecare dată oricărui deznodământ. Sâmbătă, însă, miza a fost parcă mai mare ca niciodată: echipa învingătoare își asigura locul 6!

 

Formația ieșeană a început timorată disputa. Precedentele patru înfrângeri își spuneau din plin cuvântul și s-a văzut condusă cu 0-3, oaspeții transformând o lovitură de pedeapsă din chiar primele secvențe ale disputei. CS Politehnica Iași n-a părut prea impresionată și și-a așezat cu răbdare acțiunile. S-a blocat bine în apărare, a început să mute jocul cât mai departe de propriile buturi și a așteptat la pândă ca o formație mult mai experimentată. Experiența și valoarea lui Curcan au fost decisive când centrul ieșean a sesizat găurile din defensiva oaspete și a pătruns irezistibil spre primul eseu al meciului. Budăian, un transfer inspirat în linia a III-a, a reușit o fază la indigo, iar Ghenea, potrivit ca o mănușă în linia a II-a ieșeană, a marcat și el o încercare, finalizată cu o rostogolire spre deliciul susținătorilor prezenți în tribune. Nicuță a înscris a patra încercare a formației ieșene, Michiduță le-a transformat pe toate, așa că la pauză tabela indica 28-8!

 

Tot la pauză au apărut și calculele privind meciul decisiv pentru locurile 5-6, cel cu Universitatea Cluj-Napoca, calcule care spuneau că dacă formația ieșeană câștiga la o diferență mai mare de 28 de puncte va susține meciul la Iași, ca o surpriză oferită inimoșilor săi suporteri. La cum se desfășurase prima repriză, părea un obiectiv realizabil, însă socotelile nu prea s-au potrivit pe teren.

 

Așa cum CS Politehnica Iași nu s-ar fi deplasat la Cluj, pe CS Năvodari ar fi așteptat-o un drum la Bârlad și se părea că nu i-a fost deloc pe plac. A intrat mult mai decisă pe teren, a dominat disputa, a marcat trei eseuri la rând, iar scorul indica 28-23! Deliu și Nicuță s-au accidentat în dificilul meci pentru care Văcaru, Micu, Chiriac și Ignea nici n-au intrat în calcule tot pe motive de ordin medical, așa că Vaman, care absenta de câteva meciuri, a fost nevoit să intre deși nu era pe deplin refăcut! Trecuse însă euforia că meciul putea fi câștigat la peste 28 de puncte diferență, acum trebuia doar câștigat...

 

Michiduță a adus liniștea cu două precise transformări din lovituri de pedeapsă, după ce în prima repriză, în urma unuia dintre eseuri, mingea șutată de el a lovit bara din stânga, apoi bara din dreapta înainte de a se odihni câteva clipe în terenul de țintă advers. Scorul devenise 34-23, CS Politehnica își permitea să încaseze un eseu transformat și o lovitură de pedeapsă pe deasupra pentru a câștiga la un punct diferență, însă n-a vrut să le mai dea emoții celor prezenți. Neagu a marcat eseul care a închis practic jocul, dar ultimul cuvânt l-a avut tot Michiduță, transformând cu siguranță pentru 41-23 scor final!

 

A fost un meci spectaculos, un meci pe placul spectatorilor și câștigat de CS POLITEHNICA IAȘI chiar când a contat mai mult și mai mult. A fost o victorie a unei generații de jucători care fac din echipa ieșeană, cu resurse atât de limitate încât nu-i deloc exclus să le și pun cu altă ocazie pe tapet pentru că ieșenii au tot dreptul să afle adevărul, să fie cea mai bună din România dintre cele de teapa sa, adică exceptându-le pe cele cinci echipe profesioniste de care deja am amintit. Și-a asigurat locul 6, se află în progres evident și poate ar fi loc și de mai bine dacă ar fi susținută corespunzător.

 

Deocamdată a obținut maximum posibil. Cine spune că s-ar fi putut mai mult probabil că elev fiind prin clasa a IV-a își permitea să-i dea afară pe băieții de liceu care puneau stăpânire pe terenul de fotbal din curtea școlii. Asigurarea locului 6 înseamnă că formația ieșeană s-a autodepășit tot anul, nu doar în meciul de sâmbătă. N-am să compar, deocamdată, acest loc cu cele ocupate de alte grupări de seniori ieșene, n-am să compar bugetele avute la dispoziție, n-am să compar nici sacrificiile rugbiștilor care vin la antrenamente după o zi de muncă, așa cum fac și colegii lor handbaliști de la CS Politehnica, așa cum fac și colegii lor baschetbaliști, cu cele ale sportivilor de la alte discipline colective!

 

Voi adăuga însă că rugby-ul de la CS Politehnica mai are ceva ce nu mai întâlnim la nivelul Iașului. Echipa de seniori are în spate o echipă de juniori Under 20 bazată pe generația vicecampioană națională crescută de antrenorul Claudiu Clapon la CSS „Unirea” Iași. CS Politehnica Iași, cu resursele sale de club universitar, s-a încumetat s-o adopte pentru ca rugbiul ieșean să aibă viitorul asigurat cu jucători tineri, cu ieșeni care să și simtă ceva pentru culorile clubului și ale orașului.

 

Cam despre asta este vorba la rugby, iar cine nu înțelege și nu susține cum se cuvine un astfel de spirit are numai de pierdut!

 

Iată în încheiere și echipa care a fost pe teren sâmbătă în cel mai important meci al anului: Cangea, Matei, Platon – Holbocianu, Ghenea - Budăian, Baboiu, Arariței – Moroșanu, Husdup – Nicuță, Curcan, Deliu, Neagu – Michiduță (căpitan; a fost desemnat omul meciului). Rezerve au fost Stanciuc, Vieru-Găină, David, Fânariu, Sidău, Vaman, Sandu și Novac. Dragoș GAȘPAR

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:36

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Deposedare prin alunecare la Academia Politehnica Iași!
02/05/2024 10:24

Academia Politehnica Iasi a organizat luni si marti, pe Stadionul „Tineretului”, un trial de selectie pentru grupa 2008, una din cele două echipe ale sale calificate in play-off. Antrenorul care a ...

Derby, astăzi, în Agronomie: ACS USV Iași - Tonmir Iași!
02/05/2024 09:38

ACS USV Iasi, formatia de fotbal a Universitătii de Stiintele Vietii „Ion Ionescu de la Brad” din Iasi, a sustinut săptămana trecută două meciuri importante, ambele in deplasare, unul in sfertu ...

Bătaie de joc la adresa elevilor de la țară pe milioane de euro. Autoritățile au investit în săli de sport neîncălzite sau în câmp
01/05/2024 22:43

Ca să fie in pas cu vremurile in materie de investitii, autoritătile locale de la tară construiesc săli de sport pe bandă rulantă, fără să ia insă in calcul utilitatea lor sau costurile ulterioare. S- ...

Nadal, ultimul meci la Madrid cu lacrimi în tribune: imaginile fac înconjurul lumii
01/05/2024 14:47

Rafael Nadal s-a oprit in optimile turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid, fiind invins in două seturi, 7-5, 6-4, de cehul Jiri Lehecka, intr-o partidă disputată marţi seara. Nadal, care va implini 38 de ...

Messi ”și-a reglat șutul”! Argentinianul, desemnat a doua oară jucătorul etapei în MLS
30/04/2024 11:20

  Messi    Pentru a doua oară in această lună, Lionel Messi a fost desemnat, luni, jucătorul rundei in MLS, pentru prestatia spectaculoasă din meciul castigat de Inter Miami cu ...

Nici atitudine, nici noroc, nimic!
29/04/2024 18:38

O nouă prestatie rusinoasă in compania unei echipe venită in Copou ca-n vacantă! Atitudinea promisă de Tony a rămas uitată cine mai stie pe unde, iar cele trei puncte absolut obligatorii n-au trecut de m ...

VIDEO. Messi și Suarez pun umărul la victoria echipei Inter Miami. 9 goluri în 7 apariții
28/04/2024 11:30

  New England Revolution - Inter Miami 1-4AFP Lionel Messi si-a continuat seria de goluri in MLS, reusind să inscrie de două ori, iar liderul campionatului, Inter Miami, s-a impus sambătă cu ...

 Poli Iași, între cojones și minuni
28/04/2024 06:00

* FC Politehnica Iasi - UTA, in această seară, pe stadionul din Copou, de la ora 18,15 Ni s-a transmis că FC Politehnica Iasi tocmai ce a implinit 79 de ani. De fapt, nu clubul aceasta, siluit de toată lum ...

FCSB a cucerit primul titlu după 9 ani
27/04/2024 22:35

FCSB este noua campioană a Romaniei. Gruparea antrenată de Elias Charalambous a castigat disputa cu Farul pe Arena Natională, scor 2-1, si si-a asigurat titlul din punct de vedere matematic, in etapa cu num ...

Medalie de aur pentru România la Europenele de canotaj. Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc, pe primul loc la dublu vâsle feminin
27/04/2024 17:05

Medalie de aur pentru Romania la canotaj! Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc au caştigat, sambătă, medalia de aur in proba de dublu vasle feminin, categorie uşoară, la Campionatele Europene de Canota ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei