Pietrele călăuzitoare din Georgia, cel mai misterios monument din SUA

0000   0141700

Dimensiune font:

| 25-02-2021 15:35

 Pietrele călăuzitoare din Georgia sunt uneori numite „Stonehenge-ul american” datorită formei și dimensiunii lor, dar mai ales pentru misterul din jurul monumentului și al creatorilor săi.

Pietrele călăuzitoare din Georgia sunt alcătuite din patru blocuri înalte de granit, o coloană centrală de aceeași înălțime și o piatră care stă deasupra celorlalte cinci elemente. Cele patru blocuri de granit verticale identice au 4.97 metri înălțime.

 

 

Pietrele călăuzitoare din Georgia
Pietrele călăuzitoare din Georgia. Foto: Mark Hyre/Flickr

 

 

Au lățimea de 1.97 metri și grosimea de 48 de centimetri. Fiecare cântărește peste 20 de tone. Piatra de sus este ceva mai ușoară, cântărește circa 11.340 de kilograme. realizat până atunci) fără să fie sigură că-și va primi banii. Așa că Richard C. Christian s-a dus la o bancă, unde a vorbit cu bancherul Wyatt Martin.

I-a spus acestuia că „Richard C. Christian” era un pseudonim și că el și un grup privat plănuiau construirea monumentului de 20 de ani. Doreau ca întregul proiect să rămână strict anonim.

Mai târziu, Wyatt a declarat că Christian era bine îmbrăcat și părea că știe despre ce vorbește. Nu avea niciun motiv să creadă că bărbatul era nebun.

Totuși, trebuia să afle numele adevărat al lui Christian înainte de orice tranzacție. Christian a fost de acord să îl dezvăluie, însă cu câteva condiții. După ce înțelegerea avea să fie făcută, documentele care conțineau numele său trebuiau distruse.

 

 

Lucrătorii așază cu atenție „capacul” pe stâlpii verticali ai Pietrelor călăuzitoare din Georgia. Piatra de sus are o fantă prin care pătrunde o rază de lumină ce indică pe una dintre coloane ce zi a anului este. Foto: The Municipal

 

 

De asemenea, Wyatt trebuia să semneze un document prin care se angaja să nu dezvăluie niciodată identitatea lui Christian. Condițiile au fost acceptate, așa că Christian s-a apucat să caute un loc pentru monument și să stabilească toate detaliile.


ietrele călăuzitoare din Georgia sunt opera unei organizații necunoscute

Numele grupului din partea căruia acționa Christian nu a fost dezvăluit niciodată, și nici identitatea altor părți implicate. Construirea Pietrelor călăuzitoare din Georgia a început în 1980.

 

 

Pietrele călăuzitoare din Georgia
Pietrele călăuzitoare au fost ridicate în nord-estul statului american Georgia. Foto: Captură Google Maps

 

 

Încă dinainte ca pietrele să fie cioplite, au apărut zvonuri care spuneau că erau „lucrarea diavolului”. Alte zvonuri spuneau că pietrele „aveau să devină un centru păgân”.

Zvonurile s-au înrăutățit după ce monumentul a fost terminat. Unii cred că a fost comandat de un grup ce reprezintă așa-zisa Nouă Ordine Mondială. Alții cred că cuprinde „poruncile Antihristului”.

lții, în schimb, cred că monumentul conține sfaturi pentru „cei care vor supraviețui apocalipsei”. O altă supoziție este că monumentul a fost comandat de adepții raționalistului englez Thomas Paine.

Acest lucru ar putea fi adevărat, dat fiind faptul că se pot face paralele între pietre și lucrarea „Epoca Rațiunii” a lui Paine. Cele mai multe întrebări sunt ridicate de funcția monumentului și de mesajele de pe el.

 

 

Pietrele călăuzitoare din Georgia
O particularitate ieșită din comun a monumentului este alinierea sa față de mișcările Soarelui, ceea ce sporește și mai mult controversa. Foto: Will Folsom/Flickr

 

 

Richard C. Christian – oricine a fost acest om – a prezentat constructorilor o listă de cerințe. Pietrele aveau crestături și găuri care permiteau ca structura să fie folosită ca busolă și calendar.

Soarele strălucește printr-o gaură din piatra de deasupra celorlalte și arată ce zi este în fiecare zi la prânz, printr-o proiecție pe piesa centrală. Steaua Nordului poate fi văzută mereu printr-o tăietură din piesa centrală.

Există și alte modalități prin care Pietrele călăuzitoare din Georgia urmăresc mișcarea Soarelui și a stelelor. Funcțiile de mai sus îi conferă monumentului o aură de monument păgân.

Totuși, altul este motivul pentru care mulți creștini contestă monumentul. Problema pare să fie cauzată de „poruncile” care au fost scrise pe fiecare latură a celor patru blocuri și propoziția ca un fel de titlu care a fost ștanțată pe piatra de sus.

Pe piatra de deasupra, cuvintele „Fie ca acestea să fie pietre călăuzitoare spre o epocă a rațiunii” au fost scrise în greacă veche, sanscrită, hieroglife egiptene și cuneiforme babiloniene.

 

 

 

 

Pe pietre se află zece „reguli”, „sfaturi” sau „porunci”, în funcție de cum le înțelege fiecare. Au fost scrise în engleză, swahili, ebraică, spaniolă, rusă, arabă, chineză și hindi.

Iată ce spun aceste „porunci”:

  • Menține populația planetei sub 500.000.000 de oameni, în echilibru cu natura.
  • Ghidează cu înțelepciune reproducerea – îmbunătățind starea de sănătate și diversitatea.
  • Unește omenirea printr-o limbă vie.
  • Condu pasiunea-credința-tradiția și toate lucrurile cu o rațiune echilibrată.
  • Protejează oamenii și națiunile cu legi și tribunale drepte.
  • Lasă toate națiunile să se conducă intern, rezolvând disputele externe într-un tribunal mondial.
  • Evită legile meschine și oficialii inutili.
  • Prețuiește adevărul-frumusețea-dragostea căutând armonia cu infinitul.
  • Nu fi un cancer pe Pământ – Lasă loc pentru natură – Lasă loc pentru natură.

Semnificația monumentului este relativ clară. Un grup de oameni a vrut să-și înscrie credințele pe un monument care să poată fi văzut de restul omenirii.

 

 

Este, de asemenea, clar că sperau ca aceste credințe să rămână vizibile pentru o perioadă lungă de timp. Aceasta este o practică comună și nu este misterioasă în sine.

 

 

O mulțime de aproximativ 400 de spectatori a participat la dezvelirea Pietrelor călăuzitoare din Georgia, pe 22 martie 1980, a doua zi după echinocțiul de primăvară. Foto: The Municipal

 

 

Totuși, faptul că nu știm cui aparțin aceste credințe neliniștește un număr mare de oameni. Să fie doar niște idei pe care acești oameni sperau că lumea le va înțelege și într-o zi le va urm Sunt cumva niște idealuri care să ghideze lumea după o eventuală catastrofă globală? Sau sunt credințele Noii Ordini Mondiale? S-ar putea să nu aflăm niciodată.

Omul care cunoștea identitatea singurului individ legat de textele de pe Pietrele călăuzitoare din Georgia a jurat să ducă secretul cu el în mormânt.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

 

Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iași, șos. Aleea Nicolina, nr, 82, jud. Iași, tel: 0232-243.864; fax: 0232-212.231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. Starmod S.A. Suceava cu sediul social în mun. Suceava, str. Universității, nr. 29, jud. Suceava, nr. înregistrare în Registrul Comerţului J33/69/1991 , C.U.I. RO3177717, numită potrivit Sentinţei Civile nr. 19 din data de 25.01.2022, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 9819/86/2010**, invită toți agenții economici interesați ca, până la data de 11.11.2022, ora 16:00, să depună o ofertă financiară și o ofertă tehnică pentru efectuarea lucrărilor cadastrale de reglementare a situațiilor tehnico-cadastrale pentru bunurile imobile din patrimoniul societății Starmod S.A. Suceava. Condiții de formă: Ofertele vor fi depuse la sediul lichidatorului judiciar MANAGEMENT REORGANIZARE LICHIDARE IAȘI S.P.R.L., din Iași, str. Aleea Nicolina, nr. 82, într-un plic închis şi sigilat prin aplicarea ștampilei ofertantului, ce va conţine documentele de participare mai jos menţionate. Plicul va menţiona în mod obligatoriu şi limitativ: numele/denumirea ofertantului, adresa domiciliului/sediului social al ofertantului, precum şi menţiunea „ofertă servicii cadastrale, a nu se deschide înainte de data de 11.11.2022, ora 16.00”. Solicităm ca oferta financiară să conţină următoarele elemente obligatorii: -Preț (va fi exprimat în lei, fără T.V.A.); -Acordul expres al ofertantului ca plata prețului să se efectueze în conformitate cu dispozițiile Legii 85/2006, pe măsură ce se vor obține fonduri din valorificari de active din patrimoniul societății debitoare. Solicităm ca oferta tehnică să conţină următoarele elemente obligatorii: -Termen de execuţie; -Lista serviciilor cadastrale ce vor fi prestate pentru reglementarea situațiilor tehnico-cadastrale pentru bunurile imobile din patrimoniul societății Starmod S.A. Suceava. -Certificatul de atestare din care reiese că ofertantul este calificat şi atestat în vederea efectuării de operațiuni/servicii cadastrale. Va fi descalificată automat orice ofertă care nu conţine toate documentele sus-menţionate. Pentru cuantificarea preţului de executare a lucrării, accesul în incinta societăţii debitoare se face cu programare (48 de ore) şi este condiţionat de semnarea unui Protocol de vizitare a acesteia care cuprinde clauze de confidenţialitate. Pentru programare ofertanţii trebuie să-şi anunţe prin fax la 0232-243.864 sau e-mail iasi@insolventa.ro intenţia de vizitare. Relații suplimentare se pot obține de la: -tel. 0232-243.864 0755.132.473 -fax: 0232-212.231 -email: secretariat@insolventa.ro
VANZARE TEREN SI CONSTRUCTII PIATA NEAMT str. Piata Garii, nr.7, loc. Piatra Neamt, jud. Neamt. Subscrisa BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L. desemnata in calitate de administrator judiciar al debitoarei PERLA INVEST S.R.L., in reorganizare, prin Incheierea de sedinta nr. 236 din data de 19.04.2016, pronuntata in Dosarul nr. 2699/103/2015/a4, de Tribunalul Neamt – Sectia a II-a Civila, de Contencios Administrativ si Fiscal, organizeaza in data de 23.11.2022, ora 13:00, la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., din Bucuresti, Str. Invingatorilor nr. 24, Victory Business Center, Et. 4, Sector 3, sedinta de licitatie publica cu strigare pentru vanzarea, in bloc, a proprietatii imobiliare compuse din: -teren intravilan, in suprafata de 1.000 mp, inscris in CF nr.54618 a Mun.Piatra Neamt, avand nr. cadastral 54618; -constructie in suprafata utila de 567,46 mp, inscrisa in CF nr.54618-C1-U1 a Mun. Piatra Neamt, avand nr. cadastral 54618-C1-U1; -constructie in suprafata utila de 1.707,65 mp, inscrisa in CF nr.54618-C1-U2 a Mun. Piatra Neamt, avand nr.cadastral 54618-C1-U2 situate in Mun. Patra Neamt, str. Piata Garii, nr.7, jud. Neamt. Pretul de pornire al sedintei de licitatie 1.379.000 EUR, exclusiv TVA. Detalierea componentei acelor blocuri de active poate fi solicitata administratorului judiciar la adresa de e-mail business.restructuring@bdo.ro. Ofertantii care doresc sa participe la licitatie trebuie sa depuna la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., cel tarziu cu o zi lucratoare inaintea sedintei de licitatie publica la care doresc sa participe, personal sau prin curier, ora 17:00, toate documentele specificate in cuprinsul Caietului de sarcini, ce poate fi achizitionat de la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L. pentru suma de 1.000 Lei, exclusiv TVA. Plata Caietului de sarcini se va realiza prin transfer bancar in contul unic de insolventa al societatii PERLA INVEST S.R.L., pe baza facturii comunicate de catre administratorul judiciar. Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la numarul 021.319.94.76 sau e-mail business.restructuring@bdo.ro.
China va lansa capsula Shenzhou-15 către staţia sa spaţială
28/11/2022 11:13

China va lansa capsula Shenzhou-15 către staţia sa spaţială pe 29 noiembrie, ora locală 23:08 (15:08 GMT), a anunţat luni Agenţia spaţială chineză pentru zboruri cu echipaj uman, ultima misiune progra ...

Capsula Orion va stabili un nou record luni, când se va afla la cea mai mare distanță de Terra/VIDEO
28/11/2022 09:30

 Capsula Orion din misiunea Artemis 1 a NASA a intrat vineri pe orbita alungită retrogradă a Lunii, iar pe 28 noiembrie va atinge cel mai indepărtat punct al misiunii. Sambătă, capsula a doborat recor ...

Atenție, români. Detaliul de pe telefonul tău mobil care arată ca ești spionat
26/11/2022 20:07

Stiai că telefoanele mobile te spionează?! Desi este socant, smartphone-urile moderne pot urmări orice miscare pe care o faci. Atentie la acest detaliu care le dă de gol. O functie adăugată la telefoane d ...

VIDEO Capsula Orion - Cât de departe a ajuns și care este următorul moment important al misiunii din jurul Lunii
22/11/2022 12:58

 Capsula Orion a trecut luni la doar 130 km de suprafata selenară, dar s-a indepărtat apoi rapid si orbitează la o altitudine de 40.000 km, cu o viteză de 5.000 km/h. Sambătă urmează un alt moment i ...

Cum a ajuns apa pe Pământ?
22/11/2022 11:27

Apa reprezintă aproximativ 71% din suprafata Pămantului, nu degeaba „casa” noastră este cunoscută drept „planeta albastră”. Avem nevoie de apă la tot pasul. Fără apă nu am putea ...

O ploaie de meteori a înspăimântat populația Norvegiei
21/11/2022 10:59

Un meteor neobişnuit de strălucitor a luminat cerul Norvegiei in noaptea de sambătă spre duminică şi a putut fi văzut in mare parte din sudul ţării, relatează BBC. Mingea de foc, cauzată de ardere ...

Astronauții vor locui și lucra pe Lună în anul 2030
21/11/2022 09:03

​NASA ar vrea ca cel tarziu in 2030 astronautii să poată avea sederi indelungate pe suprafata Lunii, unde să locuiască si să facă cercetare, a spus Howard Hu, sef al programului Orion, intr-un intervi ...

Twitter este în mare criză. Angajații vor să plece în masă
18/11/2022 11:02

 Elon Musk a dat un ultimatum angajatilor, spunand că ar trebui să rămană doar cei care sunt decisi să ia parte la o „resetare culturală” a aplicatiei si la construirea unui nou Twitter, ...

Lidia Buble, un an de închisoare. A dat mită
18/11/2022 09:15

Cantăreaţa Lidia Buble a fost condamnată joi la un an de inchisoare cu suspendare pentru dare de mită, după ce a dat 900 de lei unor agenţi de poliţie pentru a nu fi testată cu aparatul etilotest. Con ...

Surpriză pentru utilizatorii WhatsApp. O funcție mult așteptată va fi lansată
16/11/2022 17:57

Începe implementarea unei noi functii utile WhatsApp, si anume posibilitatea de a ne trimite mesaje singuri. Anticipată in urmă cu cateva săptămani pe versiunile beta, noutatea a apărut in versiun ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei