Pietrele călăuzitoare din Georgia, cel mai misterios monument din SUA

0000   0141700

Dimensiune font:

| 25-02-2021 15:35

 Pietrele călăuzitoare din Georgia sunt uneori numite „Stonehenge-ul american” datorită formei și dimensiunii lor, dar mai ales pentru misterul din jurul monumentului și al creatorilor săi.

Pietrele călăuzitoare din Georgia sunt alcătuite din patru blocuri înalte de granit, o coloană centrală de aceeași înălțime și o piatră care stă deasupra celorlalte cinci elemente. Cele patru blocuri de granit verticale identice au 4.97 metri înălțime.

 

 

Pietrele călăuzitoare din Georgia
Pietrele călăuzitoare din Georgia. Foto: Mark Hyre/Flickr

 

 

Au lățimea de 1.97 metri și grosimea de 48 de centimetri. Fiecare cântărește peste 20 de tone. Piatra de sus este ceva mai ușoară, cântărește circa 11.340 de kilograme. realizat până atunci) fără să fie sigură că-și va primi banii. Așa că Richard C. Christian s-a dus la o bancă, unde a vorbit cu bancherul Wyatt Martin.

I-a spus acestuia că „Richard C. Christian” era un pseudonim și că el și un grup privat plănuiau construirea monumentului de 20 de ani. Doreau ca întregul proiect să rămână strict anonim.

Mai târziu, Wyatt a declarat că Christian era bine îmbrăcat și părea că știe despre ce vorbește. Nu avea niciun motiv să creadă că bărbatul era nebun.

Totuși, trebuia să afle numele adevărat al lui Christian înainte de orice tranzacție. Christian a fost de acord să îl dezvăluie, însă cu câteva condiții. După ce înțelegerea avea să fie făcută, documentele care conțineau numele său trebuiau distruse.

 

 

Lucrătorii așază cu atenție „capacul” pe stâlpii verticali ai Pietrelor călăuzitoare din Georgia. Piatra de sus are o fantă prin care pătrunde o rază de lumină ce indică pe una dintre coloane ce zi a anului este. Foto: The Municipal

 

 

De asemenea, Wyatt trebuia să semneze un document prin care se angaja să nu dezvăluie niciodată identitatea lui Christian. Condițiile au fost acceptate, așa că Christian s-a apucat să caute un loc pentru monument și să stabilească toate detaliile.


ietrele călăuzitoare din Georgia sunt opera unei organizații necunoscute

Numele grupului din partea căruia acționa Christian nu a fost dezvăluit niciodată, și nici identitatea altor părți implicate. Construirea Pietrelor călăuzitoare din Georgia a început în 1980.

 

 

Pietrele călăuzitoare din Georgia
Pietrele călăuzitoare au fost ridicate în nord-estul statului american Georgia. Foto: Captură Google Maps

 

 

Încă dinainte ca pietrele să fie cioplite, au apărut zvonuri care spuneau că erau „lucrarea diavolului”. Alte zvonuri spuneau că pietrele „aveau să devină un centru păgân”.

Zvonurile s-au înrăutățit după ce monumentul a fost terminat. Unii cred că a fost comandat de un grup ce reprezintă așa-zisa Nouă Ordine Mondială. Alții cred că cuprinde „poruncile Antihristului”.

lții, în schimb, cred că monumentul conține sfaturi pentru „cei care vor supraviețui apocalipsei”. O altă supoziție este că monumentul a fost comandat de adepții raționalistului englez Thomas Paine.

Acest lucru ar putea fi adevărat, dat fiind faptul că se pot face paralele între pietre și lucrarea „Epoca Rațiunii” a lui Paine. Cele mai multe întrebări sunt ridicate de funcția monumentului și de mesajele de pe el.

 

 

Pietrele călăuzitoare din Georgia
O particularitate ieșită din comun a monumentului este alinierea sa față de mișcările Soarelui, ceea ce sporește și mai mult controversa. Foto: Will Folsom/Flickr

 

 

Richard C. Christian – oricine a fost acest om – a prezentat constructorilor o listă de cerințe. Pietrele aveau crestături și găuri care permiteau ca structura să fie folosită ca busolă și calendar.

Soarele strălucește printr-o gaură din piatra de deasupra celorlalte și arată ce zi este în fiecare zi la prânz, printr-o proiecție pe piesa centrală. Steaua Nordului poate fi văzută mereu printr-o tăietură din piesa centrală.

Există și alte modalități prin care Pietrele călăuzitoare din Georgia urmăresc mișcarea Soarelui și a stelelor. Funcțiile de mai sus îi conferă monumentului o aură de monument păgân.

Totuși, altul este motivul pentru care mulți creștini contestă monumentul. Problema pare să fie cauzată de „poruncile” care au fost scrise pe fiecare latură a celor patru blocuri și propoziția ca un fel de titlu care a fost ștanțată pe piatra de sus.

Pe piatra de deasupra, cuvintele „Fie ca acestea să fie pietre călăuzitoare spre o epocă a rațiunii” au fost scrise în greacă veche, sanscrită, hieroglife egiptene și cuneiforme babiloniene.

 

 

 

 

Pe pietre se află zece „reguli”, „sfaturi” sau „porunci”, în funcție de cum le înțelege fiecare. Au fost scrise în engleză, swahili, ebraică, spaniolă, rusă, arabă, chineză și hindi.

Iată ce spun aceste „porunci”:

  • Menține populația planetei sub 500.000.000 de oameni, în echilibru cu natura.
  • Ghidează cu înțelepciune reproducerea – îmbunătățind starea de sănătate și diversitatea.
  • Unește omenirea printr-o limbă vie.
  • Condu pasiunea-credința-tradiția și toate lucrurile cu o rațiune echilibrată.
  • Protejează oamenii și națiunile cu legi și tribunale drepte.
  • Lasă toate națiunile să se conducă intern, rezolvând disputele externe într-un tribunal mondial.
  • Evită legile meschine și oficialii inutili.
  • Prețuiește adevărul-frumusețea-dragostea căutând armonia cu infinitul.
  • Nu fi un cancer pe Pământ – Lasă loc pentru natură – Lasă loc pentru natură.

Semnificația monumentului este relativ clară. Un grup de oameni a vrut să-și înscrie credințele pe un monument care să poată fi văzut de restul omenirii.

 

 

Este, de asemenea, clar că sperau ca aceste credințe să rămână vizibile pentru o perioadă lungă de timp. Aceasta este o practică comună și nu este misterioasă în sine.

 

 

O mulțime de aproximativ 400 de spectatori a participat la dezvelirea Pietrelor călăuzitoare din Georgia, pe 22 martie 1980, a doua zi după echinocțiul de primăvară. Foto: The Municipal

 

 

Totuși, faptul că nu știm cui aparțin aceste credințe neliniștește un număr mare de oameni. Să fie doar niște idei pe care acești oameni sperau că lumea le va înțelege și într-o zi le va urm Sunt cumva niște idealuri care să ghideze lumea după o eventuală catastrofă globală? Sau sunt credințele Noii Ordini Mondiale? S-ar putea să nu aflăm niciodată.

Omul care cunoștea identitatea singurului individ legat de textele de pe Pietrele călăuzitoare din Georgia a jurat să ducă secretul cu el în mormânt.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:26

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Sfaturi de la experți pentru încărcarea corectă a telefonului mobil. Greșeala făcută de toți utilizatorii
17/05/2024 21:23

 Încărcarea telefonului mobil este un subiect care generează multe discutii. Iată cateva practici recomandate de experti pentru a incărca eficient telefonul si a maximiza durata de viată a bater ...

Ceva de pe Pământ este de cinci ori mai fierbinte decât temperatura suprafeței solare
15/05/2024 08:21

Fulgerele sunt printre cele mai fierbinti fenomene de pe Pămant, depăsind chiar temperatura Soarelui. Aerul din jurul unui fulger este incălzit la extrem, atingand aproximativ 27.760 de grade Celsius, adică ...

VIDEO| Construcția care va schimba istoria Europei: un tunel uriaș, care va ajunge pe un alt continent
13/05/2024 16:30

  Istoria Europei a fost, de multe ori, extrem de complicată, iar unul dintre punctele extrem de fierbinti a fost Stramtoarea Gibraltar, care leagă Spania (Europa) de Maroc (Africa). În urmă cu 4 ...

Cântăreţul elveţian Nemo spune că Elveția are nevoie de al treilea gen
13/05/2024 14:39

Cantăreţul elveţian Nemo, care a caştigat competiţia muzicală Eurovision desfăşurată in Suedia in acest weekend graţie melodiei ''The Code'', a fost intampinat de peste 100 de fani entuziasmaţi pe Ae ...

Ce este un sistem de apărare antiaeriană Patriot și cum funcționează
12/05/2024 18:09

  Un militar patrulează in preajma a două sisteme de apărare antiaeriană Patriot in timpul unui antrenament militar pe aeroportul din Varsovia, Polonia, 7 februarie 2023. &n ...

Aurora boreală, observată în două nopți consecutive
12/05/2024 16:18

Pentru a doua noapte consecutivă, privitori din lumea intreagă au incercat să surprindă momentele in care aurorele boreale au iluminat cerul sambătă, provocate de o furtună solară descrisă ca fiind &bd ...

Plantele dumneavoastră de interior pot gândi, vorbi, citi gândurile: Noi cercetări aduc dovezi
07/05/2024 17:16

Noile cercetări ale unei echipe de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Australia de Vest (UWA) arată că plantele au memorie pe termen lung. Concluzia se adaugă la un mănunchi intreg de cercetări ...

Inteligența artificială este aidoma bombei atomice, spune miliardarul Warren Buffett
06/05/2024 21:59

Miliaradul Warren Buffet s-a refrit recent la inteligenta artificială si a tras un puternic semnal de alarmă. El compară aparitia inteligenta artificială cu crearea bombei atomice. Am lăsat geniul să ia ...

VIDEO Cum arată și unde se află aeroportul cât o țară? E de trei ori mai mare ca Bucureștiul
03/05/2024 11:59

 Un aeroport international se intinde pe o suprafată cat o tară si e de trei ori mai mare ca Bucurestiul. Este cel mai mare aeroport din lume si a intrat in Cartea Recordurilor.   ...

Tractoarele autonome, fără conducător: Ce caracteristici au, ce avantaje oferă
02/05/2024 13:44

 Vehiculele autonome sunt considerate viitorul in agricultură. Cand vine vorba de astfel de tractoare, există două tipuri: vehicule conventionale care pot functiona si in mod autonom sau roboti agricoli ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei