Credința propăvăduită de un înalt ierarh ortodox: "Nici o femeie nu este violată fără consimțământ"

000000   media-1447

Dimensiune font:

| 22-09-2022 12:32

 Credința propăvăduită de un înalt ierarh ortodox:

Un duhovnic grec de rang înalt, episcopul de Dodoni Chrysostomos, a făcut declarații care au stârnit indignarea vineri, 2 septembrie.

„Nici o femeie nu este violată fără consimțământ” și „avortul nu trebuie efectuat nici măcar în caz de viol” sunt afirmațiile inadmisibile care au declanșat indignarea nu numai în rândul societății elene, ci și în rândul miniștrilor guvernului conservator.

Vorbind la Skai TV, episcopul a pledat împotriva avorturilor.

„În vremuri de natalitate scăzută, precum cele prin care trecem, avorturile nu pot fi tolerate”, a spus el, adăugând că „avortul este o crimă”.

Duhovnicul a fost invitat la postul TV cu ocazia inițiativei Sfântului Sinod al Bisericii Greciei de a se citi predici împotriva avorturilor în bisericile din toată țara.

„O femeie nu rămâne însărcinată în urma unui viol”, a spus el, susținând că sarcina și concepția nu sunt posibile fără consimțământ.

El a refuzat să recunoască adevăratul sens al violului ca act de violență care nu are acordul femeii, spunând „Un viol nu are loc fără consimțământ” și „o femeie nu rămâne însărcinată în urma unui viol”.

„Întotdeauna sunt doi oameni implicați în [a face] dragoste”, a spus episcopul.

„Când avem o rată atât de scăzută a natalității, este posibil să permitem distrugerea unui sugar, un copil care, atunci când a fost conceput, a început deja să aibă viață?”, a menționat Chrysostomos despre avorturi.
 

Întrebat dacă acest lucru ar trebui să se aplice și în cazurile de viol, el a răspuns: „O femeie nu poate fi violată fără să vrea, să nu înnebunim acum”.

La încercarea jurnaliştilor de a-i explica ce înseamnă viol, el a reacționat: „Îţi dai seama că o femeie stă, este violată şi rămâne însărcinată? Este nevoie de participare.”

Doar dacă fătul are probleme grave de sănătate poate fi avort, însă, Biserica trebuie să-și dea mai întâi permisiunea, a adăugat el.

El a mai spus că copilul care este rezultatul unui viol trebuie să fie protejat și statul trebuie să prevadă unde va merge copilul.

Episcopul Chrysostomos a reiterat abordarea Bisericii cu privire la actul sexual, spunând că acesta poate avea loc cu singurul scop de a crea o viață nouă.

„Biserica este împotriva contracepției”, a subliniat el.

Greci și miniștri revoltați după declarațiile Episcopului

Afirmațiile episcopului au declanșat valuri de indignare.

Ministrul Turismului, Vassilis Kikilias, a postat pe Twitter: „Declarația episcopului de Dodoni despre femeile care sunt victimele violenței este o rușine pentru noi toți și calomnioasă pentru credința creștină ortodoxă și pentru Biserica noastră, care are mereu grijă de victimele violenței”.
 

Ministrul Educației Niki Kerameos, care este și o femeie evlavioasă, a scris: „Declarația episcopului de Dodoni cu privire la viol este de neconceput și condamnabilă. Ofensează brutal societatea și este în contradicție cu atitudinea Bisericii care sprijină de fapt femeile victime ale abuzurilor și violurilor.”

Pe Twitter, grecii l-au atacat pe episcop făcându-l „putred”, „psiho”, „creștin-taliban”.

Unii au spus că nu ar trebui să fie plătit cu banii contribuabililor.

Site-urile de știri ale mass-media s-au referit la declarațiile episcopului ca fiind „inacceptabile” sau „grețoase”.

Potrivit postului de stat ERT, Arhiepiscopul Ieronymos a fost informat despre incredibilele declarații ale Episcopului și se așteaptă o reacție, scrie publicația keeptalkinggreece. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

06:06

Bancul Zilei

06:21

BANCUL ZILEI

04:39

VANZARE TEREN SI CONSTRUCTII PIATA NEAMT str. Piata Garii, nr.7, loc. Piatra Neamt, jud. Neamt. Subscrisa BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L. desemnata in calitate de administrator judiciar al debitoarei PERLA INVEST S.R.L., in reorganizare, prin Incheierea de sedinta nr. 236 din data de 19.04.2016, pronuntata in Dosarul nr. 2699/103/2015/a4, de Tribunalul Neamt – Sectia a II-a Civila, de Contencios Administrativ si Fiscal, organizeaza in datele de 12.10.2022 si 26.10.2022, ora 13:00, la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., din Bucuresti, Str. Invingatorilor nr. 24, Victory Business Center, Et. 4, Sector 3, sedinta de licitatie publica cu strigare pentru vanzarea, in bloc, a proprietatii imobiliare compuse din: -teren intravilan, in suprafata de 1.000 mp, inscris in CF nr.54618 a Mun.Piatra Neamt, avand nr. cadastral 54618; -constructie in suprafata utila de 567,46 mp, inscrisa in CF nr.54618-C1-U1 a Mun. Piatra Neamt, avand nr. cadastral 54618-C1-U1; -constructie in suprafata utila de 1.707,65 mp, inscrisa in CF nr.54618-C1-U2 a Mun. Piatra Neamt, avand nr.cadastral 54618-C1-U2 situate in Mun. Patra Neamt, str. Piata Garii, nr.7, jud. Neamt. Pretul de pornire al sedintei de licitatie 1.379.000 EUR, exclusiv TVA. Detalierea componentei celor blocuri de active poate fi solicitata administratorului judiciar la adresa de e-mail business.restructuring@bdo.ro. Ofertantii care doresc sa participe la licitatie trebuie sa depuna la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., cel tarziu cu o zi lucratoare inaintea sedintei de licitatie publica la care doresc sa participe, personal sau prin curier, ora 17:00, toate documentele specificate in cuprinsul Caietului de sarcini, ce poate fi achizitionat de la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L. pentru suma de 1.000 Lei, exclusiv TVA. Plata Caietului de sarcini se va realiza prin transfer bancar in contul unic de insolventa al societatii PERLA INVEST S.R.L., pe baza facturii comunicate de catre administratorul judiciar. Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la numarul 021.319.94.76 sau e-mail business.restructuring@bdo.ro.
Mituri detronate legate de pierderea în greutate
30/09/2022 09:54

Pentru acelasi număr de calorii consumate intr-o zi, a manca mai mult la micul dejun, pranz sau cină nu face nicio diferentă in ceea ce priveste pierderea in greutate. Dacă mănanci mai mult seara, totusi ...

Cine e bărbatul care a răsfățat-o pe Simona Halep de ziua ei FOTO
29/09/2022 15:02

 Simona Halep a implinit 31 de ani si a avut parte de o zi specială, pe care si-a petrecut-o asa cum a dorit ea. Halep a primit multe flori si felicitări, dar si mesaje din intreaga lume si s-a pregă ...

Preotul Visarion Alexa a ajuns din nou în fața procurorilor
29/09/2022 12:31

Preotul Visarion Alexa, din nou in fata procurorilor pentru a asista la perchezitia informatică Preotul Visarion Alexa, suspectat de agresiune sexuală, din nou in fata procurorilor pentru a asista la perchez ...

O şopârlă a devenit eroină în Egipt după ce
29/09/2022 12:19

O şoparlă gecko egipteană, al cărei nume ştiinţific este Tarentola Annularis, a devenit o adevărată eroină in această ţară africană după publicarea unui studiu care avertizează că micuţa rept ...

Rapperul american Coolio, cunoscut pentru „Gangsta's Paradise”, a murit
29/09/2022 11:06

Rapperul american Coolio, cunoscut mai ales pentru melodia sa din 1995 „Gangsta's Paradise”, a murit la varsta de 59 de ani, a anunţat miercuri managerul său. Muzicianul caştigător al premiul ...

Inundaţii catastrofale în Florida
29/09/2022 10:51

Puternicul uragan Ian a măturat Florida miercuri, vanturile puternice şi ploile torenţiale provocand deja inundaţii „catastrofale” şi pene de curent pe scară largă. În apropiere de ...

Violator la 72 de ani. Victime au fost două copile de 5 ani
28/09/2022 16:25

Un bărbat de 72 de ani, din comuna Barca, judetul Dolj, este acuzat că ar fi violat două fetite de 5 ani, după ce le-a invitat pe copile in casa sa. Politistii Secţiei nr. 14 Poliţie Rurală Barca l-au ...

Tânăr român de 26 de ani, mort într-un accident rutier în Sardinia
28/09/2022 15:30

Numele lui era Tudor Daniel Gulie, dar in Sant’Anna Arresi lumea il stia pur si simplu ca Daniel. Un băiat roman despre care apropiatii spun că era extrem de muncitor, un exemplu de integrare perfect ...

Un profesor din Italia a fost înjunghiat în curtea școlii
28/09/2022 15:15

A plecat de acasă pentru a merge la scoală, unde a fost profesor de sprijin, dar nu s-a mai intors niciodată. Familia sa s-a alarmat si după ce a incercat in zadar să-l găsească, a apelat la carabinieri. ...

18 români, sclavi la cules usturoi în Spania
28/09/2022 15:00

Parchetul a cerut trei ani de inchisoare si o amendă de 3.240 de euro pentru un tată si fiul său, oameni de afaceri din mediul rural din Spania, pentru că au tinut fără contract 18 sezonieri romani. Munca ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei