Mario Iorgulescu - Mascaradă judiciară cu sentință prestabilită

bfbbedc4-ead4-4add-8e9c-aaf834eb6814

Dimensiune font:

| 16-01-2023 09:24

 Vineri, 13 ianuarie 2023, judecătoarea MANUELA MARIA ORZAȚĂ de la Tribunalul București, Secția I Penală, a pus capăt mascaradei judiciare care, din punct de vedere legal, se numește dosarul penal în care ar trebui să fie cercetat MARIO GINO IORGULESCU, pentru teribilul accident din data de 08.09.2019, accident în urma căruia, din păcate, și-a pierdut viața DANIEL ANDREI VICOL.

 

Pentru a fi bine înțeles de toți oamenii de bună credință și pentru a tăia elanul detractorilor care își varsă mânia proletară în mod partizan, încă de la început declar faptul că MARIO GINO IORGULESCU are cea mai mare parte din culpă pentru producerea fatidicului accident deoarece s-a suit la volan sub influența băuturilor alcoolice, a condus autoturismul cu o viteză cu mult peste limita maximă admisă și a forțat intrarea în intersecție pe culoarea roșie a semaforului din direcția lui de mers.

Nicio persoană rațională nu poate contesta aceste realități. În egală măsură, orice persoană rațională și, cu atât mai mult judecătorul învestit cu soluționarea LEGALĂ a dosarului, ar trebui să analizeze în mod obiectiv cauzele care au generat comportamentul lui MARIO GINO IORGULESCU.

 

Analizând cauzele care au declanșat în dimineața zilei de 08.09.2019, comportamentul irațional al lui MARIO GINO IORGULESCU, ajungem inevitabil la starea lui precară de sănătate.

Pentru ca această stare de sănătate să fie constatată nemijlocit de către instanța de judecată, judecătoarea MANUELA MARIA ORZAȚĂ avea obligația legală de a dispune efectuarea Expertizei Medico – Legale solicitate de apărarea lui MARIO GINO IORGULESCU.

Efectuarea Expertizei Medico – Legale trebuia dispusă cel puțin raportat la următoarele considerente :

1. Pentru ca procesul penal să se desfășoare în condiții de legalitate trebuia să se constate dacă, din punct de vedere medical, MARIO GINO IORGULESCU are reprezentarea faptelor și a susținerilor sale, cu alte cuvinte dacă poate sta într-un proces penal.

Încuviințarea și efectuarea Expertizei Medico Legale era și este în continuare (în faza apelului), imperios necesară, cu atât mai mult cu cât, prin Sentința nr. 38, pronunțată la data de 01.06.2022, de către Curtea de Apel din Milano, Secția Penală, această instanță a decis :

Nepunerea în executare a Mandatului European de Arestare nr. 93/UP/15.05.2020, emis în data de 15.05.2022, de către Tribunalul București, în procesul nr. 4406/3/2020 pentru infracțiunea de omor și conducere sub influența alcoolului și a Mandatului European de Arestare nr. 5/E/1931-2018/13.04.2021, emis în data de 13.04.2021 de Tribunalul București, pentru executarea pedepsei de 3 ani închisoare aplicată prin Sentința Penală nr. 944/20.12.2018, modificată prin Sentința nr. 504/A/09.04.2021, a Curții de Apel București, pentru infracțiunea de privare de libertate în mod ilegal, săvârșită în București, la data de 06.06.2016, deoarece starea psihică a lui IORGULESCU GINO MARIO este de natură să împiedice participarea conștientă la proces într-un mod ireversibil.

2. Am depus la dosar practică judiciară din care rezultă în mod indubitabil, nu doar faptul că este legal, din perspectiva dispozițiilor legale incidente, ca o astfel de expertiză să se desfășoare în afara teritoriului României, în speță, în Italia, dar există și posibilitatea practică ca expertiza să se desfășoare la clinica în care se află internat clientul meu.

Pentru a nu exista absolut nicio discuție referitoare la posibilitatea și legalitatea ca o astfel de expertiză să se desfășoare exact la clinica la care este acum internat MARIO GINO IORGULESCU, am depus la dosar, nu doar Încheierea prin care Judecătoria Sectorului 2 a încuviințat, la data de 30.05.2019, efectuarea  Expertizei Medico – Legale a inculpatului la clinica din Italia la care inculpatul din acel dosar era internat, dar și răspunsul INML la solicitarea instanței, precum și corespondența ulterioară dintre instanța de judecată și INML.

Văzând că, și în aceste condiții în care am dovedit în mod indubitabil că este, nu doar legal, ci și posibil ca expertiza să se desfășoare la clinica din Italia, dar, cu toate acestea, doamna judecător MANUELA MARIA ORZAȚĂ a respins această probă esențială pentru justa soluționare a dosarului, atât pentru acest motiv, cât și pentru alte motive anterioare, colegul meu, domnul avocat MIRCEA POPESCU a depus o plângere penală împotriva doamnei judecător pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

La termenul din 11 ianuarie 2023, termen la care colegul meu i-a adus la cunoștință faptul că a depus plângerea penală împotriva dumneaei, doamna judecător MANUELA MARIA ORZAȚĂ nu a înțeles să se abțină, după cum era nu doar legal, ci și firesc, motiv pentru care domnul avocat MIRCEA POPESCU a depus cererea de recuzare.

În mod paradoxal, același judecător care a respins și precedenta cerere de recuzare, respectiv domnul judecător ANDI MIHAI MALALIU, a respins și de data aceasta cererea de recuzare, cu toate că este mai presus de orice dubiu faptul că, un judecător împotriva căruia inculpatul sau reprezentantul său legal a formulat o plângere penală, sub nicio formă nu mai poate judeca cu obiectivitate acel dosar.

Dovada irefutabilă a lipsei de obiectivitate a doamnei judecător MANUELA MARIA ORZAȚĂ ne-a fost relevată vineri, 13 ianuarie 2023, termen la care doamna judecător, după ce a respins solicitarea de efectuare a unui supliment la Raportul de Expertiză Criminalistică privind dinamica producerii accidentului, a respins și solicitarea de schimbare a încadrării juridice din infracțiunea de omor, în infracțiunea de ucidere din culpă pentru ca apoi, pe repede înainte, să încheie așa zisa cercetare judecătorească care, de fapt, a fost o execuție publică.

Referitor la respingerea cererii de schimbare a încadrării juridice se impune a fi făcute următoarele precizări :

1. Atât doctrina, cât și practica judiciară sunt în mod cvasi unanim în sensul reținerii infracțiunii de ucidere din culpă, nicidecum a infracțiunii de omor.

2. Cu prilejul susținerii cererii de schimbare a încadrării juridice, am subliniat faptul că, cu doar două zile înainte instanța de judecată s-a pronunțat în mod definitiv în dosarul având ca obiect uciderea din culpă a celor două minore pe str. Andronache din Cartierul Colentina.

Este important de subliniat faptul că, în acel dosar, deși șoferița era beată și a omorât pe trotuar două fetițe, una de 7 alta de 14 ani, fără ca acestea să aibă absolut nicio culpă, astfel cum a avut DANIEL ANDREI VICOL care era sub influența substanțelor stupefiante în momentul în care s-a suit la volan, nu purta centura de siguranță și circula neregulamentar pe banda a doua, instanța a condamnat acea șoferiță pentru infracțiunea de ucidere din culpă, nicidecum pentru omor.

Mai mult, în acel dosar, instanța de judecată nici măcar nu a aprobat cererea de arestare preventivă iar procurorului anchetator sau instanței de judecată nici nu le-a trecut prin cap să schimbe, ca și în cazul lui MARIO GINO IORGULESCU, încadrarea juridică din infracțiunea de ucidere din culpă în infracțiunea de omor.

Parcă pentru a spulbera absolut orice dubiu referitor la obiectivitatea și echilibrul de care trebuia să dea dovadă, după ce a respins solicitarea de schimbare a încadrării juridice, mânată de aceeași pasiune nepermisă, doamna judecător MANUELA MARIA ORZAȚĂ a dat cuvântul pe fond.

Deși i-am solicitat expres și hotărât acordarea unui termen în vederea pregătirii concluziilor pe fond, raportat la faptul că doar din acel moment, prin respingerea cererii de schimbare a încadrării juridice, aveam realitatea juridică definitivă în fața instanței de fond, respectiv infracțiunea de omor, doamna judecător MANUELA MARIA ORZAȚĂ a respins solicitarea mea mai mult decât pertinentă și, călcând în picioare principii precum desfășurarea procesului în mod echitabil și respectarea dreptului la apărare, ne-a acordat cuvântul pe fond.

Trebuie subliniat faptul că, pentru a-și îndeplini obiectivul de a-l executa pe MARIO GINO IORGULESCU exact la termenul următor celui la care a aflat de plângerea penală depusă împotriva ei, doamna judecător nu doar că a călcat în picioare principii fundamentale ce reglementează buna desfășurare a procesului penal dar nici nu a fost impresionată de faptul că de vreo 3 ori i-am cerut în ședință publică să oprească această mascaradă judiciară.

În aceste condiții, deși legea ar trebui să fie rațiunea eliberată de orice pasiune, este mai mult decât previzibil că doamna judecător MANUELA MARIA ORZAȚĂ va izbi cu putere cu ciocanul (nedreptății) și va pronunța o pedeapsă exemplară, în deplină concordanță cu mânia proletară care i-a întunecat rațiunea.

În aceste circumstanțe, este evident faptul că nici nu are rost să-mi pierd timpul și să-mi risipesc energia, decizia privind pedeapsa lui MARIO GINO IORGULESCU fiind luată încă de la penultimul termen, cel de miercuri, 11 ianuarie 2023, dată la care doamna judecător MANUELA MARIA ORZAȚĂ a aflat de la colegul meu că acesta a depus o plângere penală împotriva ei.

Cu toate acestea, din respect pentru profesia de avocat și, în egală măsură, din respect față de client și față de părinții acestuia, voi formula concluzii scrise fiind convins de faptul că, atât concluziile scrise formulate complet inutil în fața instanței de fond, precum și celelalte apărări, vor avea relevanță în fața instanței de apel.

Avocat Florin Constantin Durgheu

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Povestea unui tânăr român din UK care a găsit credința după o tragedie
06/05/2024 09:10

Povestea unui tanăr roman care trăieste in Northampton, Marea Britanie, a fost recent prezentată de un post de televiziune britanic. Mario Ilie si-a schimbat radical viata si, din păcate, la baza acestei tr ...

Deschide Raiul din tine
06/05/2024 07:42

  Pe măsură ce lumanările din noaptea de Înviere incep să se topească, iar cantările „Hristos a Înviat!” incă mai răsună in urechile credinciosilor, cea de-a doua zi de ...

Doliu în lumea filmului! A murit un cunoscut actor din Stăpânul Inelelor
06/05/2024 07:30

Este doliu in lumea filmului international, după ce un actor indrăgit s-a stins din viată. Bernard Hill a murit la varsta de 79 de ani, după o carieră ideală. Este cunoscut in intreaga lume datorită rolu ...

Sînziana Mircea, pianista inclusă de Universitatea Bocconi din Milano în topul celor mai de succes absolvente
05/05/2024 17:45

Sinziana Mircea este pianista care a fost inclusă de Universitatea Bocconi din Milano in topul celor mai de succes absolvente din istoria sa. A fost un volum cu 99 de povesti, iar ea este singura romancă din ...

Un bărbat din Buzău a fost amenințat de o viperă
05/05/2024 10:30

Desi s-a dus in pădure ca să caute metale pretioase si alte artefacte, un buzoian a dat peste unul dintre cei mai rari serpi din Romania: vipera neagră. Întalnirile cu şerpii pe munte devin din ce in ...

Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
04/05/2024 11:51

 În timpul interviurilor pentru angajare, candidatii pot avea parte de intamplări neplăcute sau umilitoare si de multe ori sunt discriminati fătis din cauza varstei, a sexului sau a aspectului fiz ...

Cum se făceau micii acum peste 100 de ani? Rețeta din 1920, de la „Caru' cu Bere”
01/05/2024 18:14

Cum se făceau micii acum peste 100 de ani? O retetă din 1920, scrisă intr-o epistolă chiar de bucătarul-sef de la renumitul restaurant „Caru' cu Bere” contine secretul preparării corecte a cel ...

Sute de aparate de radar vor fi folosite pe toate şoselele din ţară în minivacanţa de 1 mai şi de Paşte
01/05/2024 14:16

Sute de aparate de radar vor fi folosite pe toate şoselele din ţară in minivacanţa de 1 mai şi de Paşte. Poliţiştii nu vor sta doar pe şosele, ci şi pe pasarele sau in diverse refugii, pentru a măsu ...

Atenție la vopseaua pentru ouă! Poate fi toxică!
01/05/2024 14:12

Vopseaua pentru ouăle de Paşte poate conţine peste 10 E-uri, susţine Asociaţia InfoCons. Organizaţia recomandă achiziţionarea acesteia din locuri autorizate şi atrage atenţia că pot apărea probleme ...

O femeie din Bihor a sunat la 112 ca să spună că fiul ei s-a sinucis. De fapt, ea l-a omorât
01/05/2024 13:12

O femeie din Bihor a ajuns in Arestul Poliţiei după ce, marti seara a sunat la 112 să sesizeze faptul că fiul ei s-a injunghiat cu cuţitul de bucătărie in piept şi a murit. Ajunşi la locul faptei, poli ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei