Cum Sunt Reglementate Cazinourile Online in România

pariuri

Dimensiune font:

| 30-12-2021 15:21

România este una dintre țările membre ale Uniunii Europene care acordă o atenție sporită jocurilor de noroc și le consideră o sursă importantă de venit. Totuși, a fost nevoie ca legile privitoare la jocurile de noroc să fie revizuite în așa fel încât să devină compatibile cu cerințele Comisiei Europene. Primele reglementări care au permis cazinourilor online să funcționeze pe teritoriul României au fost promulgate de către Guvernul României in 2010. Unele legi nu au fost modificate de foarte multă vreme, ramânând depașite, dar la sfarșitul lui 2014, Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc a făcut demersuri pentru a permite cazinourilor stradale și online să devină foarte profitabile. În continuarea articolului vom prezenta în detaliu reglementările impuse de către ONJN operatorilor de pariuri online din România.

Reglementarile Online

După cum am menționat mai sus, România a legalizat activitatea cazinourilor online înca din 2010, dar atunci legile ingrădeau profitul operatorilor. Această stagnare se datora faptului că Guvernul României ezită sa modifice legile și să le alinieze cu standardele Europene și globale care evoluează constant. In 2007, România a devenit membră a Uniunii Europene, ceea ce inseamnă că nu putea aduce modificări reglementărilor asupra jocurilor de noroc decât cu aprobarea Comisiei Europene. Operatorii dispuși sa pătrundă pe piața Româneasca de jocuri de noroc s-au lovit de diverse obstacole de-a lungul anilor. In teorie, cazinouri online din afara teritoriului țării au devenit legale, dar nu exista nici o organizație guvernamentală care să elibereze licențe.

Situația a fost remediată în 2013 atunci când Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc a fost inființat și a emis primele seturi de reguli si reglementări privind cazinourile online. Totuși, legile erau considerate a fi prea restrictive pentru că nu permiteau operatorilor să funcționeze decât dacă aveau un reprezentant care locuia pe teritoriul României. Această reglementare a fost considerată a fi împotriva legilor Europene care doreau stabilirea unei piețe libere. Chiar dacă țările Uniunii Europene au dreptul de a își stabili propriile legi ele trebuie să respecte regulile impuse de Comisia Europeană.

Conform ultimelor reglementări, site-ul operatorilor care oferă jocuri de noroc trebuie să includă numele, adresa, detalii despre licență sub care operează și o informare cum că minorilor le este interzis accesul la servicii. De asemenea, operatorii sunt obligați să înștiinteze jucătorii despre problemele care pot să intervină în urma dependenței de jocuri de noroc și să le ofere access la contacte și resurse menite să le amelioreze dependența.

Regulile fiecăriu joc de noroc împreună cu modalitățile de plată, securitate, teremenii si condițiile specifice cazinoului respectiv trebuie să fie la îndemâna jucătorilor. Jucătorii trebuie sa aibă access la un ceas, care să masoare durata sesiunii de pariuri și in același timp trebuie sa existe informații despre balanța actuală aflată pe contul jucătorilor. Toate aceste informații trebuie să existe in limba Româna, și fiecare jucător care pariază pentru o durată mai lungă de 12 ore trebuie sa primească un mesaj email care să îi prezinte riscurile pe care și le asumă. Deasemenea, fiecare jucator trebuie sa aibă opțiunea de a seta limite pentru depozite zilnice, saptămânale, sau lunare. Totodata, operatorul își asumă responsabilitatea să pună la dispoziția jucătorului aplicații speciale care să îi permită acestuia sa își retragă fondurile care depașesc o anumita sumă prin metoda bancară folosită la depunere.

Jucătorilor li se permite să își inchidă contul temporar pentru o perioada de minim 24 de ore. Dacă se dorește închiderea permanentă a contului atunci redeschiderea sau crearea unui nou cont poate avea loc doar după 6 luni. Dacă operatorul decide să închidă contul unui jucător atunci trebuie sa îi trimită acestuia balanța curentă in maxim 10 zile lucratoare.

Conform legislației, operatorii de pariuri pot primi una dintre urmatoarele trei clase de licențe. Fiecare vine cu stipulații si cerințe care trebuiesc indeplinite după cum urmează:
- Clasa I de licențe este oferită operatorilor care oferă jocuri de noroc online direct jucatorilor. Pentru a păstra licența, fiecare operator trebuie sa plătească o taxă de €6,000 cu condiția că cifra de afaceri anuală nu depasește €500,000. Dacă cifra de afaceri depasește €500,000 atunci si taxa de licențiere va crește.
- Clasa II de licențe este oferită companiilor care oferă servicii online dar si tradiționale sau companiilor care se specilizează pe software pentru pariuri, afilieri, sau servicii de testare. Taxele percepute pentru această clasă sunt similare cu cele de la Clasa I.
- Clasa III de licențe pot fi obținute de companii care oferă jocuri de loterie, cum ar fi Loteria Româna S.A.

Licențele sunt valide pe o perioada de 10 ani, o creștere de la 5 ani conform reglementarilor anterioare. Operatorilor de jocuri de noroc care nu se afla pe teritoriul Romaniei li se va percepe inca o taxa egală cu 16% din profitul brut. Software-ul specilizat în care rulează jocurile de noroc trebuie de asemenea să fie aprobat de către Comitetul de Monitorizare al ONJN. Locația jucătorilor trebuie inregistrată de către operator impreună cu ora si durata sesiunilor de pariuri și aceste informații trebuie păstrate pentru o durata de 5 ani. Orice companie care dorește să opereze jocuri online de noroc pe teritoriul României trebuie să se asigure ca are un angajat care locuiește in România și care va reprezenta compania atunci când este nevoie. Conform celorlalte amendamente ale legii există si amenzi care pot fi aplicate atunci când operatorul nu indeplinește cerințele licenței.

Concluzie

România a înregistrat un progres considerabil atunci când vine vorba de reglamentarea jocurilor de noroc. Industria locală este la ani lumină față de situația haotica de la începutul anilor 2000 datorită cadrului legal stabilit prin Ordonanța Guvernamentală de Urgență nr.77 din 2009. Acestă ordonanță a reușit să stabilească regulamentul pe care toți operatorii de jocuri de noroc trebuie sa îl respecte. Se întrevăd noi modificări care vor crește performanța operatorilor jocurilor de noroc in viitorul apropiat. Considerați că industria jocurilor de noroc din România se indreptă in direcția corectă? Sunteți de părare ca legile impuse de catre ONJN oferă destulă protecție jucătorilor?

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Atenție mare: Escrocheria apelurilor pierdute de pe telefonul mobil. Tot mai mulți oameni cad în plasa întinsă de infractori
12/05/2024 17:54

     Metoda apelurilor pierdute este escrocheria care face ravagii in o multime de tări ale lumii. Autoritătile au explicat cum functionează, de fapt, schema si ce s ...

Șoc la Eurovision, cu câteva ore înainte de finală: unul dintre favoriţi a fost dat afară din competiție
11/05/2024 17:43

  Soc la Eurovision, cu cateva ore inainte de finală: unul dintre favoriţi a fost dat afară Joost Klein, concurentul olandez, a fost exclus din finala concursului Eurovision de sambăt ...

Locurile din municipiul Iași unde este permis afișajul electoral
10/05/2024 12:33

 Au fost amplasate mai multe panouri decat la alegerile precedente din 2020, pentru că este vorba de două scrutine pe 9 iunie       Angajatii de la Servicii Publice au amplasat p ...

Detalii picante din timpul procesului lui Donald Trump cu vedetă porno Stormy Daniels. S-au înfruntat în premieră la tribunal
08/05/2024 16:00

    Tensiunile si detaliile savuroase s-au revărsat in instantă marti, cand Daniels a compărut in procesul penal, infruntandu-l pe Trump pentru prima dată in fata instant ...

Infracțiunile pentru care românii sunt condamnați la închisoare. TOP 10 fapte penale
06/05/2024 23:34

 La nivel national, 44 de centre de detentie functionează in subordinea Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP). Peste 24.000 de cetăteni romani, străini si apatrizi se află incarcerati in ace ...

VIDEO Primul limitator de viteză inteligent, instalat lângă București
06/05/2024 12:33

 Primul limitator de viteză inteligent a fost instalat in comuna Snagov din judetul Ilfov, potrivit TVR. Dispozitivul este dotat cu senzori care identifică viteza de la distantă si le permite să t ...

Europenii năvălesc în România pentru a vedea acest loc. Se spune că nicăieri pe continent apa nu e mai pură ca aici
06/05/2024 09:51

Există un loc in Romania cu cea mai pură apă. De aici si legendele potrivit cărora cei care se spală pe maini cu ea sunt protejati tot anul. Lacul Sfanta Ana, din apropiere de Tusnad, are cea mai pură ap ...

Mesaje de Paște 2024. Urări de „Paște Fericit!” și mesaje prin care le spui „Hristos a înviat!” celor dragi
05/05/2024 11:40

 Sărbătorile pascale 2024 sunt un bun prilej pentru a transmite celor dragi, care nu sunt alături de tine, mesaje de Paste, urările de „Hristos a inviat” si felicitările aducandu-le un str ...

Vreme caldă de Paști
05/05/2024 08:27

Vremea va fi caldă iar precipitaţiile vor fi izolate şi sub formă de averse in perioada minivacanţei de Paşte, a declarat luni, pentru AGERPRES, directoarea generală a Administraţiei Naţionale de Meteo ...

Amenzi până la 3.000 lei pentru românii care stau la bloc și au balcon. Ce nu au voie să facă?
04/05/2024 10:47

 Amenzi pană la 3.000 lei pentru romanii care stau la bloc si au balcon. Ce nu au voie să facă? Iată ce trebuie să evitati să faceti incepand cu 1 mai.    Amenzi pentru romanii care stau ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei