În liceu aveam o colegă despre care toată lumea bârfea că e o prostituată. Două povești ca două oglinzi

0000   0730000

Dimensiune font:

| 05-12-2021 23:52

Aveam în liceu o colegă despre care toată lumea credea că e o prostituată.

Cele mai rele erau fetele, care inventau în fiecare săptămână câte o bârfă despre ea. Ba că a fost văzută făcând sex în toaleta școlii, ba că și-a tras-o cu nu știu ce profesor, ba că s-a culcat cu jumătate din oraș.

Niciuna nu îndrăznea să-i spună în față toate lucrurile astea. În schimb, tot liceul vorbea despre cât de nerușinată și nimfomană era fata asta.

Mi-o amintesc bine. Se îmbrăca sexy, dar nu vulgar. Avea un corp foarte frumos, pe care stătea bine orice haină. Toți băieții din liceu o plăceau, însă foarte puțini aveau curaj să o abordeze.

Avea fata asta un stil incredibil: se purta cu toată lumea prietenos, inclusiv cu fetele, care o urau de moarte. Părea mereu că flirtează cu băieții, însă la cea mai mică aluzie sexuală, îi îngheța zâmbetul pe față și îi lăsa baltă.


Țin minte că unele dintre bârfe au fost lansate inclusiv de către băieți, frustrați că nu li s-a răspuns la avansuri.

În clasa a XII-a și-a făcut primul prieten. Băiatul era elev la un alt liceu din oraș. Venea uneori și o aștepta în fața școlii, o săruta, iar apoi plecau ținându-se de mână. S-au căsătorit imediat după Bacalaureat.

Pentru că Râmnicu Vâlcea a fost mereu un oraș mic, am aflat că băiatul ăsta li se confesase prietenilor săi că fata nu l-a lăsat să o atingă până în noaptea nunții.

În urmă cu mai bine de 10 ani, în Râmnicu Vâlcea a apărut un băiat cu părul vopsit blond, purtând blugi mulați (pe vremea aceea, cu excepția fetelor, nu purta nimeni așa ceva), cu sprâncenele pensate și cu un aspect general foarte îngrijit.

Își deschisese un salon de coafură aproape de centrul orașului. Am aflat mai apoi că făcuse timp de câțiva ani cursuri la Paris, iar apoi se hotărâse să-și deschidă propria lui afacere în orașul natal.

Nu cred că avea mai mult de 25 de ani. În scurt timp, perioada de așteptare pentru o programare la salonul său crescuse la câteva săptămâni. Se dusese vestea despre noul hair stylist din oraș și toată lumea voia să-și aranjeze părul acolo.

Omul era formidabil, reușea să facă niște lucruri spectaculoase cu părul femeilor. În plus, am înțeles că era extrem de amabil, reușea mereu să le facă pe cliente să se simtă bine în salonul său.

Le făcea complimente, iar dacă i se cereau sugestii legate de vestimentație, oferea sfaturi excelente. N-am văzut până acum gay care să nu se priceapă la vestimentație, majoritatea au gusturi ireproșabile.

L-am întâlnit de vreo câteva ori pe stradă. Mergea repede, cu capul în jos, de fiecare dată cu un fel de poșetă – borsetă pe umăr. Saluta politicos dacă cineva îi striga numele și mergea mai departe.

Devenise destul de cunoscut. Orașul era mic și conservator, iar el era singurul localnic care arăta și se comporta ca un gay. Nu o făcea demonstrativ, însă imediat ce îl vedeai, știai despre ce era vorba.

 

 
Ultima oară când l-am văzut, eram într-o cofetărie din nordul orașului. Voiam să cumpăr un platou de prăjituri asortate pentru nu știu ce ocazie.

L-am văzut lângă mine, așteptând cuminte să-i vină rândul. Cred că a cerut o amandină. Vânzătoarea i-a împachetat-o, privindu-l curioasă. Mă gândesc că nu-l mai văzuse până atunci.

Am ieșit din cofetărie aproape în același timp. Am trecut strada, îndreptându-mă către stația de taxiuri. Atunci, am auzit râsetele și înjurăturile.

El rămăsese pe trotuarul celălalt, cu punguța de la cofetărie în mână și cu gentuța pe umăr.

Niște muncitori aproape îl înconjuraseră și începuseră să râdă, să-l facă poponar și curist, ba chiar unul dintre ei i-a dat o palmă peste fund.

Stăteam în ușa taxiului și urmăream scena. A început să râdă și șoferul mașinii în care urma să mă urc, iar ceilalți taximetriști aflați în stație au început să fluiere și să zbiere la bietul băiat, care încerca să scape și să-și vadă de drum.

I-am spus șoferului să pornească, nu mai voiam să stau o secundă acolo. Pe drum mi-am dat seama că nu ar fi trebuit să urc în mașina aia. Ar fi fost un minim act de protest din partea mea. Am tăcut, am ajuns la destinație, am plătit și am stat o vreme în fața blocului.

Mi-era rușine și nu știam de ce. Pe vremea aia, eram aproape la fel de homofob ca taximetriștii și muncitorii ăia. Nu aș fi agresat niciodată un gay, dar nici nu-i vedeam pe homosexuali ca pe oameni întregi.

Și totuși, mi-a fost rușine pe toată durata acelei zile. Parcă asistasem la un viol.


În ambele povești este, aparent, vorba despre același lucru: intoleranță și bullying. La un alt nivel însă, este despre teama noastră de ceea ce suntem cu adevărat și despre manifestarea agresivă a unor complexe.

Obișnuim să ne definim într-un anumit fel, uitând (ori neștiind) că suntem mult mai mult de atât.

Conținem germenii răului și ai binelui, suntem alcătuiți din zeci de straturi de depuneri familiale, sociale, educaționale, politice.

Rulăm programe învățate de la mama și de la tata, care la rândul lor le-au moștenit de la părinții lor și tot așa.

Rostogolim clișee învățate în familie, școală și societate. Ne blocăm în mentalități mici și încercăm să ne încadrăm în mediu.

Ne ferim de lucrurile pe care la dezaprobă ceilalți și încercăm să aderăm la grupuri, prin încuviințarea unor practici și repetarea lor.

Formăm haite și îi atacăm pe cei mai slabi sau doar diferiți. Cine nu-i ca noi, e împotriva noastră.

Acuzăm o fată că e prostituată, pentru că de fapt, poate, și în noi e o femeie inhibată, care-și apasă gura cu palmele ca să nu țipe.

Agresăm un gay pentru că de fapt, probabil, ascundem în noi un băiat cu părul vopsit blond, cu sprâncenele pensate, îmbrăcat cu blugi mulați și purtând pe umăr un fel de gentuță – borsetă. 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:57

Subscrisa“EuroBusiness LRJ”S.P.R.L., cu sediul în Iași, Str. Zorilor nr.11, Jud.Iași, în calitate de lichidator judiciar al debitoarei S.C.”VILA LUX GRUP” S.R.L, cu sediul în Mun. Bacău, Str. Mioriței, nr. 82, Bl. 82, Sc. B, parter, ap. 2, jud. Bacău, J04/53/1998, CUI 10141511, desemnat prin Sentinţa Civilă 326/24.07.2020, pronunţată de Tribunalul Bacău, Secția a II–a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal, în dosarul 5323/110/2017, primește oferte,pe suport de hârtie, în plic sigilat la sediul lichidatorului judiciar, până la data de 24.01.2022, orele 12:00, pentru angajarea unei firme specializate în serviciul arhivistic pentru prelucrarea arhivistică (servicii de organizare a fondului arhivistic) și de păstrare și conservare (depozitare) a fondului arhivistic. Deschiderea ofertelor se va face la data de 24.01.2022, orele 13:00. Oferta trebuie să conțină următoarele elemente obligatorii: structura prețului pentru fiecare serviciu, prețul pentru perioada de depozitare legală, precum și pentru un metru liniar de documente,modalități și termene de plată. Oferta va fi însoțită de copiile certificatelor de conformitate, a actului constitutiv al persoanei juridice, a certificatelor de inregistrare la Registrul Comertului,a autorizației de funcționare pentru serviciile arhivistice menționate, inclusiv de păstrare și conservare a documentelor de arhivă cu valoare practică, eliberată de Arhivele Naționale,precum și de proiectul contractului în care să se regăsească și clauzele privind transferul acestor documente, conform Ordinului MAI nr.137/27.09.2013 și a art.18 indice 4, din Legea nr.138/2013. Documentele de arhivă cuprind documente contabile, acte de personal etc., ale societății falite S.C.”VILA LUX GRUP”S.R.L, în cantitate de aproximativ 12 m.l. Criteriul aplicat pentru stabilirea ofertei câștigătoare este prețul cel mai mic oferit. Ofertele ce urmeaza a fi primite vor fi supuse atenţiei Adunării Creditorilor debitoarei S.C.”VILA LUX GRUP”S.R.L.-în faliment. Desemnarea ofertantului câştigător al selecţiei de oferte va fi făcută în conformitate cu decizia Adunării Creditorilor .Relații suplimentare la tel./fax 0232/220.777, mail: office.is@lrj.ro,www.lrj.ro.
Subscrisa“EuroBusiness LRJ”S.P.R.L., cu sediul în Iași, Str. Zorilor nr.11, Jud.Iași, în calitate de lichidator judiciar al debitoarei S.C.”VILA LUX GRUP” S.R.L, cu sediul în Mun. Bacău, Str. Mioriței, nr. 82, Bl. 82, Sc. B, parter, ap. 2, jud. Bacău, J04/53/1998, CUI 10141511, desemnat prin Sentinţa Civilă 326/24.07.2020, pronunţată de Tribunalul Bacău, Secția a II–a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal, în dosarul 5323/110/2017, primește oferte,pe suport de hârtie, în plic sigilat la sediul lichidatorului judiciar, până la data de 24.01.2022, orele 12:00, pentru angajarea unei firme specializate în serviciul arhivistic pentru prelucrarea arhivistică (servicii de organizare a fondului arhivistic) și de păstrare și conservare (depozitare) a fondului arhivistic. Deschiderea ofertelor se va face la data de 24.01.2022, orele 13:00. Oferta trebuie să conțină următoarele elemente obligatorii: structura prețului pentru fiecare serviciu, prețul pentru perioada de depozitare legală, precum și pentru un metru liniar de documente,modalități și termene de plată. Oferta va fi însoțită de copiile certificatelor de conformitate, a actului constitutiv al persoanei juridice, a certificatelor de inregistrare la Registrul Comertului,a autorizației de funcționare pentru serviciile arhivistice menționate, inclusiv de păstrare și conservare a documentelor de arhivă cu valoare practică, eliberată de Arhivele Naționale,precum și de proiectul contractului în care să se regăsească și clauzele privind transferul acestor documente, conform Ordinului MAI nr.137/27.09.2013 și a art.18 indice 4, din Legea nr.138/2013. Documentele de arhivă cuprind documente contabile, acte de personal etc., ale societății falite S.C.”VILA LUX GRUP”S.R.L, în cantitate de aproximativ 12 m.l. Criteriul aplicat pentru stabilirea ofertei câștigătoare este prețul cel mai mic oferit. Ofertele ce urmeaza a fi primite vor fi supuse atenţiei Adunării Creditorilor debitoarei S.C.”VILA LUX GRUP”S.R.L.-în faliment. Desemnarea ofertantului câştigător al selecţiei de oferte va fi făcută în conformitate cu decizia Adunării Creditorilor .Relații suplimentare la tel./fax 0232/220.777, mail: office.is@lrj.ro,www.lrj.ro.
Primăria Comunei Vlădeni, județul Iași, telefon 0232299690, organizează licitație pentru concesionarea următoarelor suprafețe de teren: teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 60.765 mp, identificat cadastral în T43 HS759/1, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 22.971 mp, identificat cadastral în T43 HB760/1, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 1.988 mp, identificat cadastral în T43 HS762, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 2.892 mp, identificat cadastral în T43 HS763/2, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 2.401 mp, identificat cadastral în T43 HB765/2, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 39.907 mp, identificat cadastral în T43 HB767/3, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 873 mp, identificat cadastral în T43 HB767/4, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 22.382 mp, identificat cadastral în T43 HS768/1, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 1.986 mp, identificat cadastral în T44 P770, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 114.475 mp, identificat cadastral în T44 HB771/3, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 600 mp, identificat cadastral în T44 P772, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 46.159 mp, identifica cadastral în T44 HS773, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 601 mp, identificat cadastral în T44 HB774, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 4.338 mp, identificat cadastral în T44 HS777/2, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; Concesionarea se face conform O.U.G nr. 57/2019 și H.C.L nr. 42/09.06.2021, H.C.L. 84/22.11.2021, H.C.L. 87/25.11.2021. Ofertele se depun la sediul Primăriei Comunei Vlădeni, județul Iași, până la data de 16.02.2022, ora 14.00. Sedința de deschidere a ofertelor în data de 17.02.2022, ora 10.00. Relații la sediul Primăriei și la telefon: 0233299690 și 0740122165.
Curiozități despre daci. Cum se căsătoreau dacii și câte soții aveau bărbații?
16/01/2022 19:28

Dacii au fost un popor de războinici, strămosii romanilor si, potrivit istoricilor, prima mare civilizatie a lumii. Acestia au stăpanit secole la rand teritoriul dintre Marea Neagră, Munţii Balcani, Tisa ...

Duminică este Ziua Internațională a Statului Degeaba. Cum a apărut sărbătoarea celebrată începând din 1973
16/01/2022 12:50

 Ziua Statului Degeaba, marcată pe 16 ianuarie, este celebrată incepand din 1973. Această zi se referă literalmente la a nu face nimic, ceea ce o plasează in randul altor sărbători cu un iz suprar ...

VIDEO-Distrugerea lui Mihai Eminescu, născut pe 15 ianuarie. Substanțele care l-au dus spre moarte
16/01/2022 00:19

Mihai Eminescu „s-a consumat mult mai repede in cei 39 de ani pe care ii avea”. Se implinesc 172 de ani de la nasterea poetului Mihai Eminescu. Dincolo de opera incontestabilă, personalitatea lu ...

De ce stewardesele nu beau ceai sau cafea în timpul zborului. Mai bine faceți și voi la fel!
15/01/2022 19:20

Multe persoane nu isi inchipuie că ar putea să inceapă dimineata fără o cească de ceai sau cafea. Atunci cand vine vorba despre un zbor lung, numerosi oameni preferă să se bucure de o astfel de băutur ...

Românii vor avea parte de o nouă minivacanţă chiar în ianuarie 2022
15/01/2022 18:39

Romanii vor avea parte de o nouă minivacanţă. Romanii vor avea parte de o nouă minivacanţă, de trei zile, la sfarsitul lunii ianuarie, ca urmare a faptului că pe data de 24 ianuarie (luni) se sărbăt ...

FIUL LUI MIHAI EMINESCU
15/01/2022 10:39

 Fiul lui Mihai Eminescu     Despre copilul natural al poetului Mihai Eminescu se ştiu puţine. De altfel, pană să-i fie descoperit certificatul de naşteri, mărturiile contemporanilor poe ...

Care este diferența dintre cafeaua arabica și robusta?
15/01/2022 08:36

  Cafeaua face parte dintr-o familie de plante cu flori numite Rubiaceae. În cadrul acestei familii, se găsesc peste cinci sute de genuri (grupul biologic in care se imparte o familie) si aproxim ...

Videoclipul piesei „Baby Shark” a devenit primul conţinut video din lume care a depăşit 10 miliarde de vizualizări pe YouTube
14/01/2022 13:11

 Videoclipul piesei „Baby Shark”, un popular cantec pentru copii, a devenit primul conţinut video din lume care a depăşit 10 miliarde de vizualizări pe YouTube, un record obţinut la mai pu ...

Primul lungmetraj al lui Almodovar în limba engleză:
14/01/2022 12:15

  Actriţa australiană Cate Blanchett va fi una dintre protagonistele primului lungmetraj in limba engleză al cineastului spaniol Pedro Almodovar, intitulat "A Manual for Cleaning Women", ş ...

Ce s-a întâmplat azi,. la noi si in lume 14 ianuarie?
14/01/2022 08:47

Ziua de 14 ianuarie este cea de 14-a zi a calendarului gregorian si a 15-a zi in anii bisecti. Pană la sfarsitul anului au mai rămas 351 de zile. Congresul continental a ratificat Tratatul de la Paris la ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei