Mafia italiană are acum concurență din import. Povestea tulburătoare a unui fost traficant

0000 top-secret

Dimensiune font:

| 26-07-2020 11:50

Când auziți cuvântul „Mafie”, vă gândiți probabil la grupările de interlopi din Italia, notorii pentru șantaj, amenințări, crime și corupție. Cam așa era și în orașul Castel Volturno, aflat la nord de Napoli, unul dintre fiefurile Camorrei, temuta organizație mafiotă din Italia. Acum, însă, a apărut concurența: clanurile nigeriene se impun pe piața drogurilor și în proxenetism. Urmăriți un reportaj marca „Focus Europa”, un proiect Digi24 şi Deutsche Welle. Emisiunea e difuzată vinerea la ora 23:30 și în reluare sâmbăta de la ora 19:30.


 
Acesta este orașul italian Castel Volturno. L-am vizitat și înainte de pandemie. Cândva o atractivă destinație turistică, a devenit acum un fief al infractorilor. Este controlat de mafia nigeriană, după cum ne povestește chiar un fost interlop. Acest bărbat a fost traficant de droguri. Acum a schimbat tabăra și ne-a spus detalii tulburătoare din trecutului său de infractor. Ne spune despre conaționalii săi că fac milioane de euro din droguri și proxenetism.

Fostul mafiot, care acum colaborează cu autoritățile italiene, vrea să rămână anonim. Așa că îi vom spune în continuare „Davide”. La urma urmei, își pune viața în pericol.

„Castel Volturno e ca un mare centru de operațiuni asupra cărora nu există niciun control. Sunt multe locuri ferite aici, în Castel Volturno, unde se pot ascunde și pot face tot ce își doresc fără să fie reperați de stat sau de poliție”, explică Davide.


El a fost traficant de droguri. Ca atâția alți nigerieni, înghițea pachete mici cu cocaină și venea în Italia.

„Înghițeam până la 1,2 kilograme. Niciodată nu era suficient. Nu mâncam două zile ca să pot face asta”, povestește bărbatul.

Droguri recuperate cu prețul vieții cărăușului
Există mulți traficanți care mor în timpul acestui proces, spune radiologul Mariano Scaglione. Dacă un singur pachet de cocaină se sparge în interiorul intestinului, cărăușul moare. Scaglione a făcut echipă cu autoritățile italiene pentru a destructura mafia nigeriană din Castel Volturno.

„Aceste pachete sunt în intestin. Puteți vedea aici aproximativ 20, până la 30, fiecare de aproximativ 7-8 centimetri lungime. Este o cantitate remarcabilă de cocaină. Sunt o mulțime de pachete”, arată radiologul pe o radiografie.

„Să spunem că avem pe cineva cărăuș și aduce droguri în Italia. Dacă nu poate elimina drogurile, persoana e țintuită la pământ, legată și lăsată să moară. Apoi traficanții recuperează încărcătura. Marfa e mai importantă decât omul. Viața unui om nu are nicio valoare pentru ei, absolut niciuna”, povestește Davide.

„Timp de zeci de ani, regiunea Castel Volturno a fost controlată de un clan Camorra foarte periculos și influent - Casaleza. Dar chiar și așa, mafia nigeriană a reușit să se răspândească în zonă. Sunt sigură că aceste organizații criminale au ajuns la un soi de înțelegere”, spune Ilaria Sasso Del Verme, fost procuror din Napoli.

Expertă IT, ademenită cu un loc de muncă și constrânsă să fie prostituată
Mafia nigeriană este implicată și în prostituție. Și în acest caz oamenii sunt tratați de parcă ar fi de unică folosință.

Blessing este una dintre femeile care au căzut victime. Experta nigeriană în IT a fost ademenită în Europa de către interlopi cu promisiunea unui loc de muncă bine plătit. A venit legal în Italia, prin Spania - dar, la fel ca mii de alte femei nigeriene, a ajuns pe străzi.

„M-am speriat când mi-au luat telefonul și mi-au spus că le datorez 65 de mii de euro. Abia atunci mi-am dat seama că ajunsesem în mâinile traficanților”, povestește Blessing Okoedion, acum membră a unui ONG antisclavie.

Blessing a avut curajul să fugă. A mers la poliție și apoi a fost primită de măicuțe la o mănăstire.

„Când te trimit pe stradă, te spionează mereu, te urmăresc. Dacă vine o mașină - un client - țin o listă și îți verifică mai târziu câștigurile, pentru a fi siguri că nu ascunzi bani. Dacă rămâi însărcinată, te obligă să iei niște medicamente pentru a avorta, apoi te țin închisă în acasă timp de trei zile chiar dacă sângerezi”, spune femeia.

Cum se răzbună mafia nigeriană
Majoritatea acestor activități ilegale se întâmplă în ceea ce mafia nigeriană numește „case de conectare”. La percheziția unei astfel de case, autoritățile italiene au găsit arme, droguri și prostituate.

Între timp, oricine încalcă regulile mafiei este pedepsit drastic.

„Te tranșează și te aruncă în pădure. Cadavrul e făcut bucăți, astfel încât nimeni să nu poată da de urma persoanei respective și să afle ce i s-a întâmplat”, explică Davide.

Mafia nigeriană domnește netulburată la Castel Volturno. Davide își amintește de transporturi de droguri făcute cu barca.

„Când vedem semnalul pe mare, așteptam până la 9:00 sau 10:00 noaptea. Apoi luam barca rapidă pentru a merge acolo și a prelua drogurile”, povestește el.

„Deci, la sfârșitul zilei, barca pe care o văd acolo nu este o barcă de pescuit, ci o barcă pentru trafic de droguri?” întreabă reporterul arătând spre o barcă ancorată în larg.

„Exact. Nu putem spune că toată poliția e la curent cu ce se întâmplă. Dar sigur e cineva care cunoaște aceste mișcări”, crede fostul traficant.

Zeci de organizații interlope activează în Italia. Este și motivul pentru care Davide vrea să ajute la combaterea lor și a politicienilor influenți care îi ajută. 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei SC IRSIDO S.R.L.–societate în faliment, dosar nr. 380/99/2017 aflat pe rolul Tribunalului Iași, în temeiul dispozițiilor Legii nr.85/2014, vinde prin licitație publică cu strigare următoarele bunuri proprietate ale debitoarei:1. Bunuri mobile conform Raport de evaluare-Preț de pornire 65% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare, astfel: a. Stocuri/echipamente birotică–în valoare totală de 26.525 lei (exclusivTVA) b. Obiecte de inventar/mijloace fixe: Nr. crt. Denumire activ Valoare de pornire la licitație–65% lei–fără TVA 1. Mașină ambalat role hârtie 2.465 2. Utilaj de fabricat role hârtie 50.694 3. Autoturism Mazda IS-01-YRS 9.883 4. Autovehicul Ford Tranzit Connect IS-12-YRS 7.352 5. Mobilier pal 483 6. Masina ștampile UM 1100-1200 1.306 7. Scaun directorial 1.177 8. Notebook Benq 1.376 9. Notebook Acer Aspire 743 10. Notebook Acer Aspire 743 11. TV 3d Sony Bravia LX900 2.348 12. Mobila Element Corp 3.300 13. Set canapele 2.007 14. Mobila Element Part 1.009 15. Mobila Sidney alb 1.208 Licitațiile vor avea loc în zilele de: 01,08,15,22,29.10.2021 respectiv 05.11.2021 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun.Iași, Str. Grigore Ureche, nr.3, Bl. Gh. Şonțu, Demisol, Birou nr.4, Jud.Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 500 lei fără TVA;- dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în cont colector RO35PIRB2400711906003000 deschis pe numele debitoarei la First Bank; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul lichidatorului judiciar RO33PIRB2400738563001000 deschis la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare,sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau la tel:0744520508, 0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
CONSENSUS OMNIUM IPURL, lichidator al S.C. M.G.P. DISTRIBUTION SRL, cu sediul in Municipiul Iaşi, Str. Anastasie Panu Nr. 56, Bl. B1, Sc. A, Et. 4, Ap. 15, Bir 1, Județ Iaşi, J22/3084/2007, CUI 22664786, scoate la vanzare prin licitatie publica urmatorul bun imobil, proprietatea S.C. M.G.P. DISTRIBUTION SRL: Apartament cu 3 camere si dependinte, in suprafata utila de 74,02 mp, plus balcon in suprafata de 6,96 mp, situat in Mun. Iasi, Str Otilia Cazimir Nr. 15, Et. 7, Ap. 5, Jud. Iasi, inscris in CF nr. 129406-C1-U53, plus boxa nr. 2, in suprafata utila de 2,83 mp, cota indiviza in suprafata de 34,65 mp, la pretul de 103.300 EUR, la cursul BNR din ziua platii. Prima licitatie va avea loc, in data de 18.11.2021, ora 14.00, la sediul lichidatorului din Bucureşti, sector 5, str. Dr. Carol Davila Nr. 103. În caz de neadjudecare, licitatia se va relua saptamânal, în fiecare zi de miercuri, începând cu data de 25.11.2021, în aceleaşi conditii. Ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului, cu cel puțin 24 de ore înainte de inceperea licitației, garantia de participare la licitatie, în cuantum de 10% din preţul de pornire al licitatiei si vor cumpara caietului de sarcini. Prezentul anunt constituie si notificare pentru creditori, debitor si orice persoana fizica sau juridica interesata in cauza. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunului imobil care urmeaza a fi scoas la licitatie, au obligatia sub sanctiunea decaderii, sa faca dovada acestui fapt pana la data licitatiei, la sediul lichidatorului judiciar din Bucureşti, sector 5, str. Dr. Carol Davila Nr. 103. Relatii la nr. de tel.: 0724 265 555.
Imperiul Roman, curiozități și lucruri mai puțin știute
16/10/2021 15:38

Din fiecare am invătat cate ceva atat despre dimensiunile si forta imperiului, cat si despre contributia pe care a avut-o acesta la dezvoltarea stiintei, civilizatiei si folosofiei umane. Prezentăm in cele ce ...

Cum să scapi de gândacii de canalizare. Metode simple și eficiente
16/10/2021 14:05

Dacă te confrunti cu problema gadacilor de canalizare, trebuie să stii că există cateva metode simple de a scăpa de această problemă. Ar fi bine să faci o inspecţie amanutita a ţevilor din casa ta. ...

FOTO/VIDEO -   ,,Miros de scorțișoară”, un videoclip dedicat bucuriei și lucrurilor simple
16/10/2021 09:35

  Tanără muziciană Diana Maria Urdes, cunoscută pentru melodiile sensibile si pentru poeziile ei pline de dragoste, a lansat al patrulea cantec din seria ,,Cantecele Dianei”. „Piesa a ...

Curiozități despre lavandă. Ce beneficii terapeutice are lavanda?
15/10/2021 20:53

Lavanda este o plantă care face parte din familia Lamiaceae. Aceasta se cultivă peste tot in lume si cuprinde intre 40 si 60 de specii. Numele de lavandă este folosit uneori pentru a desemna parfumul extras ...

FOTO/VIDEO - Noul single al lui Adele, peste 10 milioane de vizualizări în doar 6 ore
15/10/2021 11:45

Cantăreaţa engleză Adele a lansat vineri single-ul „Easy On Me” cu un videoclip regizat de cineastul canadian Xavier Dolan, cu care a colaborat şi pentru „Hello” şi care este cunosc ...

Cinci ţigani romani  au vrut să-l jefuiască pe campionul Japoniei la ju-jitsu: A urmat PRĂPĂDUL/ FOTO-VIDEO
13/10/2021 13:59

 Un grup format din cinci ţigani romani au vrut să dea lovitura in Italia, dar au incasat-o grav de tot. Omul pe care voiau să-l jefuiască era campionul Japoniei la ju jitsu. Ce a ieşit? Ţiganii şi- ...

Trupa Nirvana, acuzată de pornografie infantilă
10/10/2021 09:00

​Dave Grohl a afirmat că Nirvana ar putea modifica coperta albumului „Nevermind” in cazul unor lansări viitoare după ce bărbatul care a apărut pe coperta discului, pe cand era bebelus, a inte ...

Care sunt cele mai extrase numere la 6 din 49?
02/10/2021 11:20

6 din 49 este jocul la care milioane de romani au visat sau visează să castige. Jocul de 6 din 49 este destul de popular la noi in tară, dar sansele ca un jucător să triumfe sunt extrem de mici. Practic, d ...

VIDEO Erupția vulcanului din La Palma: Lava a ajuns la ocean
29/09/2021 08:36

 Lava vulcanului care a erupt in urmă cu zece zile pe insula La Palma din arhipelagul spaniol al Canarelor a ajuns la ocean in noaptea de marţi spre miercuri, un fenomen potenţial periculos, a informat ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei