Treci printr-un divorţ? Iată ce poţi face pentru a ajuta copiii să depăşească momentul în funcţie de vârstă

divortul-cu-copii-1280x720

Dimensiune font:

| 25-01-2023 18:28

 Divortul reprezintă o schimbare pivot şi adesea traumatizantă în lumea copilului – şi din perspectiva lor, o pierdere a familiei. Când li se spune despre divorț, mulți copii se simt triști, furioși și anxioși și ar putea avea dificultăți în a înțelege cum se va schimba viața lor. Vârsta copilului influențează, de asemenea, răspunsul său la noua structură familială, conform Parents.

Trecerea printr-un divorț atunci când aveți copii necesită luarea în considerare a modului în care divorțul îi poate afecta. Iată un scurt rezumat a ceea ce înțeleg copiii la vârste diferite și cum le puteți ușura tranziția după divorț.

Efectele divorțului asupra copiilor: 0 - 18 luni

Deși poate fi o surpriză pentru unii, chiar și bebelușii sunt afectați de divorț. În timpul copilăriei, bebelușii pot simți tensiune în casă (și între părinții lor), dar nu pot înțelege raționamentul din spatele conflictului. Dacă tensiunea continuă, bebelușii pot deveni iritabili și agitați, în special în jurul oamenilor noi și au izbucniri emoționale frecvente. Ele pot, de asemenea, să regreseze sau să prezinte semne de întârziere în dezvoltare.

Facilitarea tranziției după divorț

 

Părinții care divorțează pot ușura tranziția copilului după divorț prin crearea unui mediu sigur din punct de vedere emoțional. Bebelușii au nevoie de consecvență și rutină. Prin urmare, este util să mențineți rutinele zilnice normale, în special în ceea ce privește somnul și mesele, în timpul și după divorț. Oferă-i copilului jucăriile sau obiectele de securitate preferate și petrece timp suplimentar ținându-l în brațe și oferindu-i confort fizic. Bazați-vă pe prieteni și familie pentru ajutor și odihniți-vă suficient, astfel încât să fiți atenți atunci când copilul este treaz. 

Efectele divorțului asupra copiilor mici: 18 luni și 3 ani

Divorţul poate avea un impact emoţional şi psihologic asupra copiilor cu vârste cuprinse între 18 luni şi 3 ani. În timpul copilăriei, principala legătură a copilului este cu părinții, astfel încât orice perturbare majoră în viața de familie poate fi dificil de acceptat și de înțeles. Mai mult, copiii mici sunt egocentrici și pot crede că au cauzat destrămarea părinților lor. Ei vor plânge adesea și vor dori mai multă atenție decât de obicei, vor regresa și se vor întoarce la suptul degetului mare, vor rezista antrenamentului la toaletă, vor dezvolta teama de a fi abandonați sau vor avea probleme cu somnul sau cu somnul pe timp de noapte.

Facilitarea tranziției după divorț

Părinții ar trebui să ia în considerare prioritizarea rutinelor copilului lor pentru a facilita tranziția la viața post-divorț. Dacă este posibil, părinții ar trebui să lucreze împreună pentru a dezvolta rutine normale, previzibile, pe care copilul lor le poate urma cu ușurință. De asemenea, este important să petreceți timp de calitate cu copilul dvs. şi să oferiți o atenție suplimentară; cereți prietenilor și rudelor de încredere să facă același lucru. Discutați despre sentimentele copilului (dacă este suficient de mare pentru a vorbi), citiți cărți împreună și asigurați-vă că nu se simt responsabili pentru divorț.

Efectele divorțului asupra preșcolarilor: 3 și 6 de ani

Divorţul este un concept dificil de înţeles pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani, în principal din cauza nivelului înfricoşător de incertitudine pe care îl aduce. Preșcolarii nu înțeleg noțiunea de divorț și nu doresc ca părinții lor să se despartă, indiferent cât de tensionat este mediul lor de acasă.

Ca și copiii mici, preșcolarii ar putea crede că sunt în cele din urmă responsabili pentru separarea părinților lor. Ei pot experimenta sentimente nesigure despre viitor, își pot păstra furia în interior, pot avea gânduri sau idei neplăcute sau pot fi afectați de coșmaruri.

Facilitarea tranziției după divorț

Pentru a-i ajuta pe copiii cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani să treacă mai ușor de la divorț, părinții ar trebui să se angajeze să modeleze comportamentul și atitudinea pe care doresc să le vadă la copiii lor.

Părinții ar trebui să gestioneze divorțul într-o manieră deschisă și pozitivă, dacă este posibil, deoarece preșcolarii vor reflecta stările și atitudinile părinților lor. Probabil că vor dori să vorbească cu cineva și să-și exprime sentimentele și pot răspunde bine la cărți adecvate vârstei despre acest subiect. Copiii de această vârstă trebuie, de asemenea, să se simtă în siguranță și în siguranță, știind că vor continua să-și vadă părintele non-custodial (cel cu care nu trăiesc) în mod regulat. Stabiliți un program de vizitare regulat și respectați în mod constant acest lucru.

Efectele divorțului asupra copiilor: 6 și 11 ani

Divorțul poate lăsa copiii de vârstă școlară cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani să se lupte cu sentimente de abandon. Copiii mai mici, în special cei cu vârsta cuprinsă între 5 și 8 ani, s-ar putea să nu înțeleagă conceptul și să se simtă ca și cum părinții lor divorțează de ei. Ei se pot îngrijora de pierderea unuia dintre părinți și își imaginează că părinții lor se vor întoarce împreună. De fapt, ei cred adesea că pot "salva" căsătoria părinților lor.

Copiii de la 8 la 11 ani pot da vina pe un părinte pentru separare și se pot alinia cu părintele „bun” împotriva celui „rău”. Ei își pot acuza părinții că sunt răi sau egoiști, exprimându-și mânia în diferite moduri: luptând cu colegii de clasă, luptând împotriva lumii sau devenind anxioși, retrași sau deprimați. 

Facilitarea tranziției după divorț

Părinții care divorțează pot ajuta la prevenirea abandonului copiilor lor prin crearea unor oportunități consistente și fiabile pentru un timp de calitate împreună.

Copiii de școală primară pot simți pierderi extreme și respingere în timpul unui divorț, dar părinții pot reconstrui sentimentul de stimă de sine și siguranță al copilului lor. Pentru a începe, fiecare părinte ar trebui să petreacă timp de calitate cu copilul, îndemnându-l să se deschidă despre sentimentele sale. Asigurați-i că niciunul dintre părinți nu îi va abandona și repetați că divorțul nu este vina lor. (De asemenea, părinții nu ar trebui să se învinovățească unul pe altul pentru despărțire, ci să explice că a fost o decizie reciprocă.) De asemenea, este important să se mențină un program regulat de vizitare, deoarece copiii se dezvoltă pe predictibilitate - în special în perioadele de turbulențe.

În cele din urmă, încurajați-vă copilul să se implice în evenimente și distracții de care se bucură (școala, prieteniile și activitățile extracurriculare sunt din ce în ce mai importante la această vârstă). Ajută-i să-și reaprindă stima de sine și încurajează-i să-şi facă noi prieteni în loc să se retragă din lume.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
România are 4.748.274 de pensionari
05/05/2024 13:38

Un număr de 4.748.274 de pensionari era inregistrat in aprilie 2024 in Romania, cu 4.274 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia medie a fost de 2.248 de lei, conform datelor centraliza ...

5 mai, Ziua Mamei
05/05/2024 10:00

La data de 5 mai 2024 este sărbătorită, in Romania, Ziua mamei. Celebrarea acestei zile a fost instituită in anul 2009, prin Legea nr. 319/2009, care prevede marcarea acesteia in fiecare an, in prima dumin ...

Vama Veche s-a umplut de droguri
05/05/2024 09:45

Litoralul este locul preferat de tineri pentru minivacanţa de 1 Mai şi Paşti. Staţiunile Mamaia şi Vama Veche sunt de departe cele mai frecventate. Din păcate, tot in aceste zone, mai mulţi petrecăreţ ...

Paștele în România: schimbări, tradiții și conexiuni
04/05/2024 17:21

Cu Sărbătorile Pascale apropiindu-se cu pasi rapizi, studiul realizat de Reveal Marketing Research aduce in lumină interesantele tendinte si transformări in modul in care romanii se pregătesc pentru aceast ...

Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Ce arată ultimele date Eurostat
04/05/2024 15:24

Cele mai recente date Eurostat arată că speranta de viată a inceput din nou să crească in Uniunea Europeană, ceea ce ar putea insemna si o crestere a varstei de pensionare. Romania ar putea decide creste ...

Mihai Mărgineanu, oripilat și șocat de Vama Veche. 'Multe fete bete chioare'. 'Cum poate un puști de 17 ani să bea Jameson direct din sticlă?'
03/05/2024 17:28

Mihai Mărgineanu a povestit pe retelele sociale socul pe care l-a trăit după ce a perecut ziua de 1 Mai in Vama Veche. Artistul a povesit că nu a fost pe litoralul roamesc ca să se distreze el, ci ca supr ...

Domeniul Regal Săvârşin se deschide de Ziua Copilului
02/05/2024 16:14

Domeniul Regal Săvarşin se deschide publicului pe 1 iunie, cand vor avea loc evenimente dedicate Zilei Copilului. ''Deschiderea domeniului la public va avea loc sambătă, 1 iunie 2024. În acea zi, in ...

Fundația Emmaus Iași anunță încheierea proiectului ”Permis Pentru Mai Bine”
01/05/2024 09:00

 ”Permis pentru Mai Bine”- Iasi, 30.04.2024 Fundatia Emmaus Iasi anuntă incheierea proiectului ”Permis Pentru Mai Bine”. Implementat in perioada 01.07.2023-30.04.2024, proiectul s ...

29 aprilie, Ziua veteranilor de război
29/04/2024 10:53

Ziua veteranilor de război este marcată anual la 29 aprilie, in semn de recunoaştere a meritelor acestora pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor Romani ...

Gabriel Biriş. Tichetele sărăciei
29/04/2024 00:10

Gabriel Biriş, avocat specializat in fiscalitate, crede ca inflaţia este alimentată de o „super avalanşă de tichete”, precum cele pentru profesori, pentru mămici, pe langă creşterile de taxe din ult ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei