Trei deficiențe nutritive care stau la baza lipsei de energie

download (1)

Dimensiune font:

| 28-12-2021 09:19

Simțiți constant că nu aveți energie? Deficiențele de nutrienți sunt cauze comune ale energiei scăzute, iar o singură vitamină nu este suficientă pentru remedierea acesteia. Iată cum poți să-ți recâștigi energia.


Nu este surprinzător faptul că deficiențele de nutrienți sunt cauzele unei energii scăzute și ale obosealii, având în vedere că trilioanele de celule ale corpului se bazează pe vitamine și minerale pentru a genera energie. Ceea ce este surprinzător este faptul că puțini medici recunosc faptul că oboseala și lipsa de energie sunt adesea un simptom precoce al deficiențelor multiple de vitamine și minerale, notează University Health News.

Mulți furnizori de servicii de sănătate ignoră, de asemenea, faptul că lipsa de vitamine și minerale este o afecțiune surprinzător de comună. Acest lucru este valabil chiar și în lumea dezvoltată, unde suntem cunoscuți ca „supraalimentați, dar subnutriți".

Nutrienți și vitamine pentru oboseală și energie
Un procent ridicat de adulți din Statele Unite mănâncă mai puțin decât valoarea minimă zilnică a multor vitamine și minerale esențiale. Un studiu publicat în Journal of Nutrition în 2011, de exemplu, a constatat că și atunci când includ aportul de vitamine din suplimente și alimente îmbogățite, 97 la sută dintre americani nu obțin suficient potasiu, 65 la sută nu obțin suficientă vitamina K, 60 la sută nu obțin suficientă vitamină E, 70 la sută nu au suficientă vitamină D și în jur de 30 la sută nu obține suficiente vitamine A și C.

Deficiențele de nutrienți sunt printre cauzele scăzute de energie și oboseală, deoarece încetinesc producția de energie în interiorul celulelor. Acest lucru poate duce la oboseală excesivă și lipsă de energie, precum și multe alte simptome. Aici, vom arunca o privire mai atentă la trei dintre cei mai importanți nutrienți legați de oboseală, cauze energetice scăzute și ce suplimente energetice puteți lua.

1. Vitaminele B
Vitaminele B sunt necesare pentru transformarea alimentelor în energie. Vitaminele B sunt B1 (tiamina), B2 (riboflavina), B3 (niacină), B5 (acid pantotenic), B6, B12, acid folic și biotină. Dacă nu aveți vitamina B, fie pentru că nevoile sunt crescute, fie pentru că nu luați cantități suficiente, capacitatea mitocondriilor celulelor de a genera energie va fi compromisă. Mitocondriile sunt casele de energie energetică ale celulei. Datorită rolului lor critic în producerea energiei care conduce fiecare proces fiziologic, funcția mitocondrială este o zonă de interes și studiu intens.

Lipsa unei singure vitamine B poate compromite o întreagă secvență de reacții biochimice necesare transformării alimentelor în energie. Deficiențele de vitamina B12 sunt, în special, cauze de oboseală semnificative, iar între 10 și 15 la sută dintre adulții îmbătrâniți au o deficiență de B12. Vitaminele B pot preveni și pierderea memoriei și chiar pot preveni accidentul vascular cerebral.

2. magneziu
Magneziul este un mineral esențial pentru organismul uman. Este implicat în peste 300 de reacții metabolice, o reacție cheie fiind producția de energie. Magneziul este necesar pentru formarea și stocarea moleculei de energie ATP. Deficitul de magneziu afectează calea de producere a energiei cerută de mitocondrii pentru a genera ATP.

Deficiența de magneziu reduce, de asemenea, capacitatea mitocondriei de a rezista la deteriorarea radicalilor liberi și duce la producerea excesivă de radicali liberi obținuți de oxigen și inflamație de grad scăzut. Inflamările cronice și stresul oxidativ au fost identificate atât ca factori cauzali în mai multe afecțiuni legate de oboseală, cum ar fi depresia și sindromul de oboseală cronică.

Până la 23% din adulții din Statele Unite au un nivel scăzut de magneziu și nu îndeplinesc aportul alimentar recomandat de magneziu. Aproape jumătate (48 la sută) din populația SUA a consumat mai puțin decât cantitatea necesară de magneziu din alimente în 2005-2006.

Nivelurile scăzute de magneziu au fost legate de un risc crescut de oboseală cronică. Completarea magneziului la pacienții cu oboseală cronică arată o îmbunătățire clinică a nivelului de energie.

3. Antioxidanti
Antioxidantii sunt compusi chimici care neutralizeaza radicalii liberi prin prevenirea reactiei oxigenului cu alti compusi. Exemple includ vitaminele C și E, seleniul mineral și coenzima nutritivă Q10. Ca și vitaminele B, antioxidanții sunt implicați în producerea de energie mitocondrială.

Capacitatea mitocondriilor de a funcționa corect este compromisă atunci când acestea sunt deteriorate de speciile de oxigen reactiv (radicali liberi) produși ca urmare a stresului oxidativ crescut și a apărării insuficiente a antioxidanților. Această deteriorare determină o scădere a producției de energie de către unele dintre mitocondrii celulelor.

Antioxidanții, cum ar fi vitaminele C și E, seleniul mineral și importanța coenzimă Q10 de nutrienți sunt necesare pentru a sprijini producția de energie mitocondrială sănătoasă. Deficiențele de antioxidanți, într-un mod similar cu deficiențele de vitamina B, sunt, prin urmare, cauze de oboseală demne de abordat. Suplimentarea cu o formulă antioxidantă care conține niveluri ridicate ale acestora și alți nutrienți antioxidanți poate ajuta la oboseală  

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Top 5 motive pentru care să-ţi încurajezi copilul să înveţe să meargă pe role: avantajele cele mai importante pe care le are pentru dezvoltarea copiilor
07/05/2024 14:34

Poză de Norexy_art pe Pixabay.com   Mişcarea fizică este un element crucial pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor, iar cei mici trebuie incurajaţi să descopere forme de a face mişcare care s ...

Transformarea afacerilor prin servicii de data analytics
07/05/2024 12:38

Transformarea afacerilor prin servicii de data analytics Sursa foto: freepik   În era digitală in care trăim, datele sunt motorul care alimentează inovatia si cresterea intr-o varietate de ind ...

Bujorul românesc, eterna eleganță
07/05/2024 11:17

  Într-un colt indepărtat al naturii, printre pajisti si păduri, infloreste o comoară ce incantă privirile si inimile: bujorul, floarea emblematică a Romaniei. Este un simbol al frumusetii, ...

Țeapa virală care se dă în România: O treime din români sunt victime sigure!
03/05/2024 18:56

Poliţia Romană, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, a efectuat un studiu privind descrierea obiceiurilor de utilizare a internetului de către populaţia adultă din Romania, rezult ...

 Cum să-ți accesorizezi dormitorul?
02/05/2024 09:00

 Cum să-ti accesorizezi dormitorul? În decorarea dormitorului, detaliile fac diferenta, iar cuverturile de pat si pernele personalizate sunt elementele cheie care adaugă nu doar confort, ci si per ...

Obiceiul care îți „omoară” încet, dar sigur, relația amoroasă: „Este dificil de ignorat răul pe care îl poate face”
01/05/2024 21:39

Obiceiul de a naviga seara pe retelele de socializare ar putea fi fatal - cel putin pentru viata ta amoroasă. Conform expertilor, această practică de a petrece seara cu ochii in telefon in timp ce stai intin ...

De ce dărâmă pisicile lucrurile din casă. Explicația la care nimeni nu s-a gândit până acum
01/05/2024 21:21

Pisicile sunt animale de companie fascinante, dar uneori comportamentul lor poate părea misterios sau chiar frustrant pentru proprietari. Unul dintre comportamentele care poate deranja este obiceiul pisicilor ...

Ritualul spălării picioarelor, un exercițiu de compasiune și smerenie
01/05/2024 14:46

În inima traditiei si spiritualitătii crestine, Joia Mare este un moment de profundă reflectie si ritualuri speciale. Printre acestea se numără si obiceiul milenar al spălării picioarelor, o practic ...

5 abilități de care ai nevoie pentru a face o carieră din videochat
29/04/2024 15:02

5 abilităti de care ai nevoie pentru a face o carieră din videochat Videochatul este un domeniu avantajos din multe puncte de vedere, factorul financiar fiind de departe principalul motiv pentru care tot mai ...

Smerenia și recunoștința, piloni ai călătoriei interioare
29/04/2024 14:30

  În tumultul vietii cotidiene, adesea uităm să reflectăm asupra valorilor simple, dar esentiale, care ne indrumă călătoria interioară. Printre acestea, smerenia si recunostinta stau ca p ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei