KUSADASI - ambianta in Turcia

default

Dimensiune font:

| 06-11-2012 07:58

KUSADASI, una din principalele statiuni de vacanta din Turcia, ofera o ambianta pentru o vacanta de neuitat. Situat pe coasta de vest a Turciei, la 90 km sud de Izmir, Kusadasi are reputatia unuia dintre cele mai atractive orase de la Marea Egee, fiind aproape de cele mai importante site-uri istorice, precum Efes, Didyma, Priene, Miletos - capitale ale lumii antice. De-a lungul coastelor Mediteranei si Egeei si prin urmare, si in Kusadasi soarele straluceste in jur de 300 de zile pe an. Este posibil sa se inoate de la inceputul lunii aprilie, pana la jumatatea lunii noiembrie.

Dupa primul razboi mondial, Kusadasi a fost invadat de greci (1919). Orasul a dus o lunga lupta pentru independenta si in 1922 a devenit parte din Republica Turca.

Kusadasi
este astazi capitala provinciei Izmir si unul dintre cele mai sofisticate centre turistice din Turcia; locul perfect de vacanta, cu plaje cu nisip fin si ape limpezi. Contrastul dintre viata agitata de vacanta si linistea ruinelor antice, creaza atmosfera deosebita a orasului. Va puteti relaxa pe plaje sau puteti calatori in istoria milenara a locurilor.

Pigeon Island Beach
: plaja privata, situata pe malul insulei Porumbelului, ideala pentru inotatorii care vor sa se bucure de apele translucide si adanci ale Marii Egee.
Ladies Beach: plaja cu nisip fin, ce ofera de o varietate de divertismente in incinta sa.
Kustur Beach: plaja situata la 6 km de autostrada Selcuk, ce ofera o varietate de activitati sportive: schi nautic, parasailing, surfing.
Long Beach: plaja lunga de nisip, cu apa limpede ca cristalul, ideala pentru inot, sporturi nautice si odihna placuta. Este la 6 km sud, intre Batihan Hotel si asezarea Nazilli.
Gold Beach: plaja de nisip ca de aur, locul ideal pentru o vacanta, situat intre tabara Emekli Sandigi si zona Emektur.
Silver Beach: plaja situata in jurul asezarilor Ozlem si SSK, cu ape clare de argint, ce asteapta a fi explorate.
Paradise Beach: plaja situata intre asezarile Aykustur si Sokeliler, ce ofera un mediu de relaxare ideal.
City Beach: plaja de nisip, situata in Centru, ce ofera un mediu ideal de relaxare.
Parcul National Kalamaki: plaje situate la 30 km sud-vest de Kusadasi. Golfurile Icmeler, Aydinlik, Kavakli, Karasu ascund numeroase golfuri retrase si golfulete, iar apele limpezi ofera oportunitati de scufundare. Golful Icmeler are plaja de nisip, iar parcul e inconjurat de pini. Peninsula Dilek se afla la doar 1-2 km departare de insula greceasca Samos.

Centrul Kusadasi
are locuri unde puteti face cumparaturi, unde puteti lua masa si unde va puteti bucura de viata colorata de noapte. Pentru a ajunge oriunde in oras, exista maxi-taxi, numite "dolmus" care sunt cel mai ieftin mijloc de transport, sau puteti lua taxiuri.

Caravanserai este un castel otoman, aproape de portul Kusadasi, construit pentru comertul maritim. A fost ridicat de catre vizirul Mehmed Okuz Pasha si restaurat in 1966. Sapaturile au scos la iveala, o fantana in mijlocul curtii, ce a fost restaurata ca un bazin. In spatele fiecarui portic arcuit, din jurul curtii, exista cate o camera in care se afla dulapioare de dimensiuni diferite. In interior functioneaza o expozitie de covoare si se organizeaza seri turcesti. In partea de est exista o poarta ce se deschide direct spre bazar.

 

Pigeon Island, cu imaginea sa scanteietoare, merita intr-adevar sa fie simbolul Kusadasi. Privelistea fascinanta a insulei, laolalta cu panorama de culori a apusului de soare, atrage orice vizitator. Insula fiind foarte populata de pasari in timpul migratiilor sezoniere, a fost numita Bird Island. In timpul otomanilor, numele insulei a fost dat orasului, care a inceput sa fie numit "Kusadasi" (Bird Island). De atunci, numele insulei a fost schimbat in Pigeon Island. Insula a fost utilizata in scopuri militare inainte si in timpul otomanilor, locatia fiind strategica pentru siguranta tarmului si prevenirea atacurilor de pe mare. Castelul bizantin de pe stanci, folosit impotriva piratilor, este cunoscut sub numele de "Castelul Piratului".

 

Marele Bazar si Orient Bazar sunt cele mai importante centre comerciale din Kusadasi. Ele sunt cele mai vizitate centre comerciale, pentru ca sunt cel mai aproape de portul Kusadasi, unde acosteaza marile vase de croaziera, ce traverseaza Insulele Egee. Ele sunt faimose cu varietatea de magazine de piele, aur, covoare, suveniruri, inghesuite una in alta. Daca v-ati decis sa cumperati ceva, ar trebui sa incercati sa va targuiti cu vanzatorii locali.

 

"Kaleici" care inseamna "castelul interior" in turca, este cea mai veche parte a orasului, casele vechi sunt acum magazine de cumparaturi, restaurante si cluburi de noapte. Viata incepe din primele lumini ale zilei si continua pana in ziua urmatoare. Magazinele sunt foarte cunsocute pentru preturile foarte mici si produsele de slaba calitate. De asemenea, aici exista cluburi de noapte si discoteci celebre si chiar o sauna turceasca.

 

Efes este cel mai bine conservat oras antic de la Mediterana, si probabil cel mai bun loc din lume pentru a simti cum a fost viata in timpurile romane. Cu pozitia sa strategica de coasta, ca poarta de acces catre lumea din Est, acest refugiu Ionian, a crescut devenind al doilea mare oras din Imperiul Roman, locul unui altar crestin, si una dintre cele sapte minuni ale lumii antice. Legenda spune ca Fecioara Maria, insotita de Sf. Paul, a venit la Efes, la sfarsitul vietii, cca 37-45 i.e.n. Calatoria e mentionata de istoricii bisericii Renasterii, unde se spune ca crestinii venerau un mic loc langa Efes ca si casa Fecioarei Maria. In 1967, Papa Paul VI a vizitat locul in care e astazi o capela, si a confirmat autenticitatea legendei. Biserica Sf. Ioan este situata in apropiere de Efes. Se spune ca Sf. Ioan a trait ultimii ani din viata aici si dupa moartea sa, a fost ridicat un altar peste mormant.

 

Un loc natural si istoric neobisnuit, cu cascade care seamana cu un castel alb-stralucitor, Pamukkale este unul dintre cele mai importante puncte de atractie din Turcia, unic in lume. Locul este numit in turca "Pamukkale", care inseamna "castelul din bumbac". Terasele de calcar au aparut in urma depunerii in mii de ani a calcarului continut de izvoarele termale, rezultand forme spectaculoase: platouri inundate de apa azurie, stalactite ce ascund buchete de leandri, terase ce alterneaza cu mici cascade, cataracte. Vizitat anual de apoximativ 2 milioane de turisti, Pamukkale fascineaza prin cascadele turcoaz ce se intrepatrund cu zonele de un alb sclipitor. Apele, ce contin in principal saruri de calciu si dioxid de carbon, se scurg de pe platou, depunand calciu, in timp ce dioxidul de carbon se evapora. Apa din Pamukkale este faimoasa pentru beneficiile sale pentru ochi si piele, si proprietatile sale de a vindeca de astm si de reumatism.

 

In spatele teraselor de calcar, se afla orasul antic Hierapolis, un oras impresionant ca marime, numit si "Orasul Sacru". Sursele de apa minerala de la izvoarele termale, aflate deasupra teatrului din Hierapolis, sunt colectate intr-un bazin, cunoscut sub numele de "Bazinul Sacru" al vechilor timpuri. Acum, ceeea ce a ramas din bazin, cunoscut ca "Piscina Cleopatrei", este situat in incinta Hotelului Pamukkale, unde puteti inota printre ramasitele istorice ale orasului antic Hierapolis. Ruinele orasului, conservate destul de bine, dateaza din perioada regelui Eumenes al-II-lea din Pergam. Orasul a fost reconstruit de romani in timpul domniei Imparatului Tiberius. Vara, oamenii veneau si se scaldau intr-un izvor cu apa termala, numit Pamukkale. Afectat de numeroase cutremure, orasul a fost refacut de romani, dar dupa cutremurul din 1219, care l-a distrus definitiv, a fost parasit.

 

Daca nu v-ati hotarat inca unde sa mergeti, va spun ca desi Kusadasi nu se ridica la nivelul unei statiuni ca Antalya, poate fi alternativa, unde ti se pot oferi servicii complete.

 

Daca insa, ati ajuns deja acolo si va ganditi de ce ati reveni, relaxati-va intr-o cafenea cu o cafea turceasca la nisip sau un ceai din ierburi aromate, si cu siropatele prajituri turcesti.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:53

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Manastirea Bucium – Iasi
25/06/2021 19:04

Manastirea Bucium din Iasi este o manastire de calugari crestin-ortodocsi, cu hramul Duminica Tuturor Sfintilor Atonului. Lacasul a fost construit in anul 1863, ca metoh al schitului romanesc Prodromul de la ...

Pentru cei carora le place iarna
21/12/2018 12:00

Stockholm, Suedia Pamantul Vikingilor, in anotimpul iernii are un aer magic. Poti face o plimbare romantica cu barca impreuna cu prietenul tau pentru a viz ...

Rezervaţia de zimbri „Neagra”
22/05/2018 14:39

 Satul Bucşani din comuna omonimă, judeţul Damboviţa, adăposteşte una dintre cele mai frumoase Rezervaţii de zimbri din ţară, dar şi din Europa. Prima atestare documentară a satului datează din ...

Muzeul de Artă Piatra-Neamţ
18/01/2016 16:00

Piatra Neamţ , reşedinţa de judeţ, este unul dintre principalele puncte de pornire intr-o excursie prin acest ţinut moldovan. Ajunşi aici, veţi vedea că oraşul are o aşezare pitorească in zona de ...

Complexul Green Village – Sfantu Gheorghe
05/01/2016 15:38

Localizat in Sfantu Gheorghe, locul unde Dunarea intalneste Marea Neagra, Complexul Green Village inseamna deopotriva o vacanta pe litoral si o evadare in inima Deltei. Descriere Complexul Green Village &nda ...

Vila Luminiş - Muzeul „George Enescu” Sinaia
26/11/2015 12:13

 Vila Luminiş a constituit loc de inspiraţie pentru George Enescu, dar şi loc de relaxare după concerte. Clădirea este realizată intr-un mod autentic romanesc, regăsind in faţada acesteia stilul cu ...

Salina de la Slănic - Prahova
26/11/2015 07:59

 Localitatea Slănic din judeţul Prahova este celebră datorită zăcămantului de sare care se află in această zonă. În 1685, Mihai Cantacuzino şi-a dat seama că aici există un mare zăcăman ...

Turismul in Delta are alternative: Birdwatching, foto safari, mormintele de pirati
17/11/2015 14:00

Marea problema a Deltei o constituie suprataxarea serviciilor turistice care se resimte apoi in pretul pe care il platesc turistii pentru un sejur in aceasta zona. Este nevoie de un plan de dezvoltare a D ...

Palatul Poştei, Galaţi
09/11/2015 05:00

În anul 1399, la Giurgiu, este atestată de către Mircea cel Bătran intr-un Hristov, existenţa serviciilor poştale pe teritoriul Romaniei. Prin acest document, localităţile din ţară erau obligate ...

Pasajul Scărilor
06/11/2015 13:49

Atestat documentar pentru prima dată in 1191, Sibiul este un oraş modern, occidental, dar care mai păstrează urme ale infloritorului burg medieval de altădată ori clădiri cu elemente arhitecturale specif ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei