20% din locurile de muncă disponibile în Iaşi presupun studii universitare

2munca

Dimensiune font:

| 17-08-2022 23:59

 veşti tot mai bune pentru cei ce vor să se angajeze: la nivel de judeţ, numărul posturilor disponibile a ajuns la 981 * 179 sunt pentru absolvenţii de facultate * construcţiile, industria şi HoReCa asigură mai bine de două treimi din oferta de lucru * tot mai puţine oportunităţi în Europa


Conform AJOFM Iaşi, în clipa de faţă sunt disponibile 981 locuri de muncă la nivelul judeţului Iași. O uşoară creştere faţă de intervalul precedent, când erau disponibile 975 posturi. Un procentaj important din oferta de lucru (20%) e dedicat celor cu studii superioare. Absolvenţii de facultate se pot angaja ca analist, cartograf, consilier cadastru, consilier juridic, referent economist în economie generală, contabil, expert achiziţii publice, geograf, ingineri (CFDP, CCIA, construcţii hidrotehnice, de sistem în informatică, de sistem software, ecolog, geodez, instalaţii pentru construcţii, proiectant energetician, topograf, tricotaje-confecţii), inspector salarii, referent resurse umane, manager marketing, manager proiect, manager tehnologia informaţiilor şi comunicaţii, medic veterinar, peisagist, programator, proiectant arhitect, geodez, reprezentant tehnic, specialist în domeniul proiectării asistate pe calculator, specialist marketing, specialist resurse umane sau tehnician cadastru.

Nici necalificaţii nu prea au de ce să se plângă. Îşi pot găsi de lucru în confecţii, construcţii, HoReCa (ajutor bucătar, ajutor ospătar, îngrijitor spaţii hoteliere, lucrător bucătărie) sau ca ambalator manual, femeie de serviciu, legător manual, lucrător pentru salubrizare căi publice ori manipulant mărfuri.

Analiza dinamicii pieţei muncii pe domenii de activitate relevă o uşoară creştere în comerţ (35/33), oarece scădere în HoReCa (116/119), zero în asigurări, trei posturi în transporturi şi 192 în restul serviciilor. Oricum, HoReCa, alături de construcţii şi industrie asigură mai bine de două treimi din oferta de lucru. În construcţii sunt vacante 429 de posturi (426, săptămâna trecută). Se caută betonişti, confecţioneri tâmplărie din aluminiu şi mase plastice, dulgheri, electricieni, fierar-betonişti, gipsari, instalatori (instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze, reţele termice şi sanitare), ipsosari, un izolator hidrofug, macaragii, un maşinist la maşini pentru terasamente, montatori elemente prefabricate din beton armat, necalificaţi la demolări, la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii, sudori, tâmplari universali, zidari şi zugravi. HoReCa mai are nevoie, în afară de necalificaţii pomeniţi, de barmani, brutari, bucătari, cameriste hotel, ospătari (chelneri), patiseri şi recepţioneri de hotel.

Necesarul de forţă de muncă din industrie a crescut de la 139 la 142. Se angajează electricieni auto, electricieni de întreţinere şi reparaţii, electromecanici, lăcătuşi construcţii metalice şi navale, lăcătuş mecanici, lăcătuşi SDV, lăcătuş-montatori, laminatori ţevi, mecanici auto, un operator control nedistructiv, operatori CNC, strungari universali şi tinichigii carosieri.

Destule locuri de muncă disponibile şi în confecţii: prelucrător în industria textilă, asamblor articole din textile, mecanic întreţinere şi reparaţii maşini de cusut industriale, necalificaţi, operator confecţii îmbrăcăminte din piele şi înlocuitori, în total 62.

Mai e câte ceva de lucru în agricultură (lucrători calificaţi în culturi vegetale mixte şi un post de mecanic agricol) şi sănătate (asistent medical generalist, infirmieră, registrator medical)

În Europa, situaţia continuă să se deterioreze

Numărul locurilor de muncă disponibile la nivel continental şi înregistrate pe platforma EURES tot scade, ajungând acum la un nivel similar celui din prima parte a pandemiei. Sunt vacante doar 196 posturi (săptămâna trecută erau 256). Belgia (96), Germania (30) şi Polonia (27) îşi păstrează ofertele din intervalul precedent. Olandezii şi-au făcut plinul în materie de căpşunari, norvegienii şi-au rezolvat problema cu prelucrătorii de somon, aici mai sunt vacante doar 12 posturi - frizer, instalator sanitar, sticlar, tâmplar. În Finlanda, zece posturi de muncitor în producţie pentru elemente din beton, Danemarca îşi conservă situaţia de săptămâna trecută, cinci posturi vacante (alpinist utilitar, instalator ţevi, izolator, montator schele şi vopsitor industrial. Malta încheie lista, cu două posturi de farmacist. Marcel FLUERARU

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:08

Bancul Zilei

04:18

 

Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iași, șos. Aleea Nicolina, nr, 82, jud. Iași, tel: 0232-243.864; fax: 0232-212.231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. Starmod S.A. Suceava cu sediul social în mun. Suceava, str. Universității, nr. 29, jud. Suceava, nr. înregistrare în Registrul Comerţului J33/69/1991 , C.U.I. RO3177717, numită potrivit Sentinţei Civile nr. 19 din data de 25.01.2022, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 9819/86/2010**, invită toți agenții economici interesați ca, până la data de 11.11.2022, ora 16:00, să depună o ofertă financiară și o ofertă tehnică pentru efectuarea lucrărilor cadastrale de reglementare a situațiilor tehnico-cadastrale pentru bunurile imobile din patrimoniul societății Starmod S.A. Suceava. Condiții de formă: Ofertele vor fi depuse la sediul lichidatorului judiciar MANAGEMENT REORGANIZARE LICHIDARE IAȘI S.P.R.L., din Iași, str. Aleea Nicolina, nr. 82, într-un plic închis şi sigilat prin aplicarea ștampilei ofertantului, ce va conţine documentele de participare mai jos menţionate. Plicul va menţiona în mod obligatoriu şi limitativ: numele/denumirea ofertantului, adresa domiciliului/sediului social al ofertantului, precum şi menţiunea „ofertă servicii cadastrale, a nu se deschide înainte de data de 11.11.2022, ora 16.00”. Solicităm ca oferta financiară să conţină următoarele elemente obligatorii: -Preț (va fi exprimat în lei, fără T.V.A.); -Acordul expres al ofertantului ca plata prețului să se efectueze în conformitate cu dispozițiile Legii 85/2006, pe măsură ce se vor obține fonduri din valorificari de active din patrimoniul societății debitoare. Solicităm ca oferta tehnică să conţină următoarele elemente obligatorii: -Termen de execuţie; -Lista serviciilor cadastrale ce vor fi prestate pentru reglementarea situațiilor tehnico-cadastrale pentru bunurile imobile din patrimoniul societății Starmod S.A. Suceava. -Certificatul de atestare din care reiese că ofertantul este calificat şi atestat în vederea efectuării de operațiuni/servicii cadastrale. Va fi descalificată automat orice ofertă care nu conţine toate documentele sus-menţionate. Pentru cuantificarea preţului de executare a lucrării, accesul în incinta societăţii debitoare se face cu programare (48 de ore) şi este condiţionat de semnarea unui Protocol de vizitare a acesteia care cuprinde clauze de confidenţialitate. Pentru programare ofertanţii trebuie să-şi anunţe prin fax la 0232-243.864 sau e-mail iasi@insolventa.ro intenţia de vizitare. Relații suplimentare se pot obține de la: -tel. 0232-243.864 0755.132.473 -fax: 0232-212.231 -email: secretariat@insolventa.ro
VANZARE TEREN SI CONSTRUCTII PIATA NEAMT str. Piata Garii, nr.7, loc. Piatra Neamt, jud. Neamt. Subscrisa BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L. desemnata in calitate de administrator judiciar al debitoarei PERLA INVEST S.R.L., in reorganizare, prin Incheierea de sedinta nr. 236 din data de 19.04.2016, pronuntata in Dosarul nr. 2699/103/2015/a4, de Tribunalul Neamt – Sectia a II-a Civila, de Contencios Administrativ si Fiscal, organizeaza in data de 23.11.2022, ora 13:00, la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., din Bucuresti, Str. Invingatorilor nr. 24, Victory Business Center, Et. 4, Sector 3, sedinta de licitatie publica cu strigare pentru vanzarea, in bloc, a proprietatii imobiliare compuse din: -teren intravilan, in suprafata de 1.000 mp, inscris in CF nr.54618 a Mun.Piatra Neamt, avand nr. cadastral 54618; -constructie in suprafata utila de 567,46 mp, inscrisa in CF nr.54618-C1-U1 a Mun. Piatra Neamt, avand nr. cadastral 54618-C1-U1; -constructie in suprafata utila de 1.707,65 mp, inscrisa in CF nr.54618-C1-U2 a Mun. Piatra Neamt, avand nr.cadastral 54618-C1-U2 situate in Mun. Patra Neamt, str. Piata Garii, nr.7, jud. Neamt. Pretul de pornire al sedintei de licitatie 1.379.000 EUR, exclusiv TVA. Detalierea componentei acelor blocuri de active poate fi solicitata administratorului judiciar la adresa de e-mail business.restructuring@bdo.ro. Ofertantii care doresc sa participe la licitatie trebuie sa depuna la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., cel tarziu cu o zi lucratoare inaintea sedintei de licitatie publica la care doresc sa participe, personal sau prin curier, ora 17:00, toate documentele specificate in cuprinsul Caietului de sarcini, ce poate fi achizitionat de la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L. pentru suma de 1.000 Lei, exclusiv TVA. Plata Caietului de sarcini se va realiza prin transfer bancar in contul unic de insolventa al societatii PERLA INVEST S.R.L., pe baza facturii comunicate de catre administratorul judiciar. Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la numarul 021.319.94.76 sau e-mail business.restructuring@bdo.ro.
Cercetător UAIC, în prestigioasa revistă „Nature Communications”
29/11/2022 10:59

    Dr. Dumitru-Claudiu Sergentu, Asistent de Cercetare Stiintifică al Universitătii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, in cadrul Laboratorului de investigare a proceselor fizico-chimice ...

Musafirii nu s-au mulţumit doar cu băutura. Au jefuit gazda
29/11/2022 10:45

 Rămas singur de mai multă vreme, I.M. (52 de ani) din Deleni obişnuieşte ca, in fiecare weekend, să invite consăteni la el acasă, la un pahar de vin ori de rachiu. N-are niciun farmec să bea singu ...

La 20 de ani, un ieșean are la activ o crimă, o tentativă de omor şi mai multe infracţiuni cu violenţă
29/11/2022 09:59

Răzvan Petru Zăncianu din Glăvăneşti, comuna Andrieşeni, a ajuns in atenţia presei acum patru ani, cand el şi doi prieteni, tot minori, au bătut cu pumnii şi picioarele un consătean in varstă de 30 ...

Cresc tarifele în parcările publice ale Iaşului!
29/11/2022 09:59

Directia  Exploatare  Patrimoniu, prin Serviciul Administrare Parcări, a intocmit un proiect de hotărare lansat in dezbatere publică vizand reactualizarea tarifelor la parcările publice din oraş. ...

Bulă de la Tomeşti nu mai vrea arest la domiciliu. S-a plictisit să-şi tot bată iubita
29/11/2022 09:59

Alexandru Constantin Niculiţă, zis Bulă este unul dintre cei autori ai megajafului de la Tomeşti, lovitură dată in seara de 21 decembrie 2021. Bulă, impreună cu Iosif Imbrişcă (zis Jbec) şi Ciprian S ...

Program de depistare activă a tuberculozei, la Iaşi
29/11/2022 08:59

Directia de Sănătate Publică (DSP) Iasi va demara, incepand din data de 5 decembrie, o acţiune de depistare activă a tuberculozei la nivelul judetului. in cadrul programului „Abordarea provocărilor ...

Paradă militară, vin fiert, fasole cu ciolan, înfrăţiri...
29/11/2022 08:15

Ziua Natională a Romaniei va fi marcată la Iasi printr-o ceremonie militară si religioasă organizată in fata Palatului Culturii, de la ora 11.00. Peste 250 de militari şi angajaţi ai MAI vor defila pe bu ...

Petru Movilă spune că ajutoarele pentru încălzire vin  prea târziu
29/11/2022 08:09

  Preşedintele executiv al PMP consideră important faptul că că familiile aflate in dificultate vor primi ajutoare de la Guvernul Romaniei, bani care provin din fondurile europene. Acesti bani vor fi ...

Primăria își recompensează angajații, de Crăciun
29/11/2022 07:59

   Anii in care angajaţii societăţilor Primăriei nu primeau prime pentru sărbătorile de iarnă motivat de dificultăţile financiare ale fiecărei companii sau de ordinele venite de la Palatul& ...

Repetentul din Probota care a dat cu ciocanul în cap unei bătrâne vrea să fie liber
28/11/2022 23:59

 Rămas repetent de patru ori, Samir Alexandru Paraschiv din Probota n-a mai venit la şcoală in toamna asta, deşi fusese inscris in clasa a VI-a. În loc de carte, a preferat scandalurile, iar ulti ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei