000000  ultima-ora-480x330

Dimensiune font:

160 de spitale, maternitati si centre de dializa, desemnate unitati de suport pentru pacientii cu coronavirus, dar si cu alte boli

| 31-03-2020 15:53

 57 de spitale/ sectii exterioare/corpuri de cladire, 44 de maternitati, 60 de spitale si centre pentru dializa din toata tara au fost desemnate unitati de suport, unde sunt tratate cazuri pozitive la COVID-19 care necesita ingrijiri medicale si pentru alte patologii.

De asemenea, in planul de masuri pentru pregatirea spitalelor sunt trecute reglementari privind modul de folosire a echipamentului individual de protectie la nivelul unitatii sanitare, in mod rational si corect, in functie de sectie, personal si tipul de activitate.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategica, Nelu Tataru, ministrul Sanatatii, a aprobat ordinul de ministru privind Planul de masuri pentru pregatirea spitalelor in contextul epidemiei Coronavirus COVID-19 si Lista spitalelor de suport pentru pacientii testati pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Planul de masuri reprezinta un document-cadru care instituie pasii care trebuie urmati de managementul unitatilor sanitare si masurile pe care trebuie sa le implementeze pentru izolarea si tratamentul cazurilor COVID-pozitive.

De asemenea, documentul contine reglementari privind modul de folosire a echipamentului individual de protectie (PPE) la nivelul unitatii sanitare, in mod rational si corect, in functie de sectie, personal si tipul de activitate.

"Astfel, in contextul COVID-19, echipamentul individual de protectie trebuie utilizat pe baza riscului de expunere (ex. tipul de activitate) si a dinamicii de transmitere a agentului patogen (ex. contact, picaturi sau aerosoli).

Tipul de PPE utilizat atunci cand se ofera ingrijiri pacientilor cu COVID-19 va varia in functie de situatie, personalul sanitar si activitatea desfasurata. Personalul medical implicat in ingrijirea directa a pacientilor trebuie sa utilizeze urmatoarele PPE: halate, manusi, masca si protectie oculara (ochelari de protectie sau scut facial)
", arata sursa citata.

In mod specific, pentru procedurile generatoare de aerosoli pentru pacientii cu COVID-19 (ex. intubare, ventilatie non-invaziva, traheostomie, resuscitare cardiopulmonara, ventilatie manuala inainte de intubare, bronhoscopie, gastroscopie si recoltarea testelor PCR COVID) personalul medical trebuie sa utilizeze ca protectie manusi, halate, masti FFP2 si FFP3; de asemenea, se vor utiliza sorturi impermeabile, in cazul in care combinezoanele/halatele nu sunt impermeabile.

In colaborare cu autoritatile administratiei publice locale, pe baza analizei la nivel local a capacitatilor de ingrijire a pacientilor, a fost elaborata si Lista cu spitalele de suport pentru pacientii COVID-19 pozitiv care necesita tratament si pentru patologii specifice (ex. afectiuni cardiace, ortopedice, etc)

Astfel, au fost identificate si desemnate ca unitati suport un numar de 57 de spitale/ sectii exterioare/corpuri de cladire, 44 de maternitati, 60 de spitale si centre pentru realizarea procedurilor de dializa din toate judetele tarii si Bucuresti.


In spitale de suport sunt tratate cazuri pozitive la COVID-19 care necesita ingrijiri medicale si pentru alte patologii.


Intr-o prima etapa, spitalele de suport desemnate reprezinta unitati sanitare fara importanta de urgenta, care pot asigura asistenta medicala pentru celelalte urgente medico-chirurgicale. Au fost incluse in reteaua de spitale de suport, unitati municipale/orasenesti si spitale din alte judete preponderent cele cu sectii de Boli Infectioase, precum si spitalele din alte retele, decat ale Ministerului Sanatatii (Ministerul Transporturilor, Ministerul Apararii Nationale, unitati sanitare private).

"Planul de masuri pentru pregatirea spitalelor a fost elaborat de specialistii din cadrul comisiilor de specialitate ATI, boli infectioase si specialisti din cadrul Ministerului Sanatatii, pe baza recomandarilor OMS si CE.

Am cerut managerilor unitatilor sanitare, dar si directiilor de sanatate publica, serviciilor de ambulanta sa aduca la cunostinta personalului medical si auxiliar, in mod repetat, procedurile ce trebuie urmate in aceasta situatie de criza, toate masurile existente in planul de masuri, in special reglementarile privind masurile de preventie si utilizarea corecta, in functie de expunere, personalului medical, dar si auxiliar", a declarat Nelu Tataru, ministrul Sanatatii.

Toate unitatile sanitare din sistemul public si privat au obligatia asigurarii acordarii ingrijirilor medicale tuturor pacientilor, in concordanta cu prevederile planului de masuri aprobat. Refuzul asigurarii acordarii ingrijirilor medicale conform atributiilor specifice se sanctioneaza conform prevederilor legale.

Ordinul ministerului Sanatatii este publicat in Monitorul Oficial 263/31.03.2020. Acesta a fost adus la cunostinta managerilor unitatilor sanitare si a directiilor de sanatate publica intr-o videoconferinta condusa marti de ministrul Sanatatii.

Ordinul de ministru privind Planul de masuri pentru pregatirea spitalelorIn prezent, Romania se afla in scenariul 4 al pandemiei, ceea ce inseamna ca de acum spitalele se vor ocupa doar de cazurile grave, restul celor infectati vor fi tratati acasa sau in spatii speciale de carantina.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat, luni seara, carantinarea orasului Suceava si a unor comune de langa. Comunele carantinate odata cu Suceava sunt: Adancata, Salcia, Ipotesti, Bosanci, Moara, Scheia, Patrauti si Mitocul Dragomirnei.

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Subscrisul Cabinet Individual de Insolvenţă Opriş Irina, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. SALIX FARM IMPEX S.R.L, conform Încheiere nr. 137 din data de 16.10.2018, emisă de Secţia a II a Civilă a Tribunalului Iaşi-Faliment, anunţă, scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică cu strigare, în data de 09.03.2020, orele 14.00, a imobilului situat în localitatea Popeşti, parter, ap.1, judeţul Iaşi, la 9.037,50 euro fără TVA, reprezentand 75% din valoarea de piaţă stabilită prin Raportul de evaluare. Licitaţia se va desfăşura la sediul lichidatorului judiciar din Iaşi, str. Pictor Octav Băncilă, nr.1, jud. Iaşi în conformitate cu regulamentul de vânzare, ce va fi afişat la loc vizibil, cu cel puţin 5 zile înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie. Preţul de la care începe licitaţia este echivalentul în Ron la cursul BNR din ziua licitaţiei a 75% din valoarea stabilită prin Raportul de evaluare a imobilului, la care se adaugă TVA. În cazul în care la licitaţia din data de 09.03.2020 nu se va reuşi valorificarea imobilului, se vor organiza noi licitaţii, în aceleaşi condiţii, pe 16.03.2020, respectiv 23.03.2020 orele 14,00. Toţi cei care posedă un drept real asupra imobilului scos la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, de a face lichitatorului dovada acestuia, până în preziua licitaţiei. Imobilul se va vinde liber de orice sarcini conform art. 91 alin. 1 din Legea 85/2014. Poate participa la licitatie orice persoană fizică sau juridică care depune cu cel puţin o zi înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie, până la ora 12.00, la sediul lichidatorului documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 08.00-16.00. Garanţiei de participare este în procent de 20% din preţul de pornire la licitaţiei. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0751103771.
Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
Coronavirus: Economia Suediei a crescut în primul trimestru / Țara cu cea mai controversată politică anticoronavirus
31/05/2020 10:43

 Biroul de statistică al tării a raportat că produsul intern brut a crescut cu o rată anuală de 0,4% in primul trimestru. PIB a crescut cu 0,1%, ajustat sezonier in comparatie cu trimestrul precedent. ...

Haos în plină pandemie - Protestele VIOLENTE continuă în SUA! A fost instituită starea de alertă în mai multe orașe (VIDEO)
31/05/2020 10:26

Proteste violente au loc in zeci de oraşe din Statele Unite, după moartea lui George Floyd. Cazul bărbatului de culoare care şi-a pierdut viaţa in timp ce era imobilizat brutal de agenţi de poliţie din M ...

METEO  Nu scapam de ploi nici in prima zi din iunie  HARTA METEO LIVE  VEZI METEO IN TIMP REAL
31/05/2020 06:07

 VEZI AICI METEO PENTRU: IASI,BACAU,BOTOSANI,NEAMT, SUCEAVA,VASLUI   Precipitatii Acum Radar Romania ANM.  

Atenție! S-a stabilit ultima zi în care mai pot fi contestate amenzile primite în timpul stării de urgență
31/05/2020 05:46

2 iunie este ultima zi in care pot fi contestate amenzile date pentru nerespectarea restrictiilor impuse in perioada de urgentă. Desi au fost declarate neconstitutionale, acestea pot fi anulate doar dacă sunt ...

Ungaria mentine deocamdata restrictiile de calatorie pentru Romania si Ucraina
31/05/2020 05:13

 Ungaria mentine deocamdata restrictiile de calatorie pentru Romania si Ucraina, a declarat sambata Tibor Lakatos, membru al comitetului operativ pentru combaterea epidemiei de COVID-19, intr-un briefing d ...

Coronavirus: Brazilia depășește Spania la numărul de morți
30/05/2020 20:16

 Brazilia inregistrează deja mai multe decese cauzate de noul tip de coronavirus decat Spania, potrivit noilor statistici raportate vineri de Universitatea Hopkins din SUA, informează sambătă DPA, cita ...

Malta a confiscat 1,1 miliarde de dolari in moneda libiana falsa tiparita in Rusia
30/05/2020 20:08

 Autoritatile malteze au confiscat bancnote libiene false in suma echivalenta cu 1,1 miliarde de dolari, tiparite de o firma din Rusia, a anuntat Departamentul de Stat al SUA. "Statele Unite saluta ...

Alte sase noi decese cauzate de noul coronavirus. Sunt 1.259 de morti in total in Romania
30/05/2020 20:05

 Grupul de Comunicare Strategica a anuntat, sambata la pranz, inca sase decese cauzate de noul coronavirus. Dimineata au fost anuntate alte cinci. Astfel, bilantul negru in tara noastra ajunge la 1.259 ...

Noi decese în România din cauza COVID-19! Bilanțul ajunge la 1253
30/05/2020 11:35

Deces 1249 Femeie, 76 ani, judet Iasi. Dată confirmare: 21.05.2020. Dată deces: 29.05.2020. Comorbidităti: HTA, FA, Boală renală cronică. Deces 1250 Bărbat, 66 ani, judet Ilfov. Dată confirma ...

Spania a fost devansată! Numărul morților din cauza COVID-19 a explodat în Brazilia
30/05/2020 11:32

Brazilia a devenit, vineri, a cincea ţară care inregistrează cele mai multe decese din cauza coronavirusului, 27.878 de victime, potrivit Ministerului Sănătăţii, devansand Spania, scrie AFP, conform news ...