Laptele praf, povestea plecată din Massachusetts

lapte

Dimensiune font:

| 06-05-2024 15:45

Odată, într-un târg agitat, în vremuri de schimbare și rapiditate, o femeie gânditoare și ingenioasă numită Ruth Wakefield se confrunta cu o provocare în bucătărie. Era anii '30, iar oamenii își doreau practicitate și ușurință, mai ales în pregătirea hranei. Ruth, împreună cu soțul său, conducând o mică pensiune numită „Toll House Inn” în Whitman, Massachusetts, căuta mereu modalități de a îmbunătăți experiența culinară a oaspeților săi.

Una dintre mâncărurile preferate ale oaspeților era prăjitura cu ciocolată, dar Ruth se confrunta mereu cu o problemă: ciocolata nu se topise uniform în aluat. În loc să se descurajeze, Ruth a decis să găsească o soluție.

Într-o zi, inspirată de dorința de a simplifica procesul de topire a ciocolatei, Ruth a avut o idee strălucită. A luat ciocolată neîndulcită, produsă de către compania Nestlé, și a sfărâmat-o în bucăți mici, pe care le-a amestecat în aluatul pentru prăjitură. Credea că ciocolata se va topi uniform în timpul coacerii, astfel încât să obțină o prăjitură cu ciocolată perfect omogenă.

Pentru a-și testa teoria, Ruth a pregătit aceste prăjituri cu ciocolată pentru oaspeții de la pensiunea sa. Prăjiturile au devenit instantaneu un succes și au atras atenția celor din jur. Oamenii doreau să știe secretul din spatele acestei delicii noi și rapide.

Nestlé, fiind impresionați de ingeniozitatea lui Ruth, au încheiat un acord cu ea. În 1939, Nestlé a început să producă „morsuri” de ciocolată, care s-au transformat mai târziu în cunoscutele chips-uri de ciocolată. În același timp, Ruth a primit un așa-numit „deal de viață” – un dolar și aprovizionare nelimitată cu ciocolată Nestlé, în schimbul drepturilor de autor asupra rețetei sale.

Chiar și după ce Nestlé a început să producă chips-uri de ciocolată, oamenii întâmpinau în continuare dificultăți în topirea ciocolatei pentru diverse rețete. Așa s-a născut laptele praf. Un chimist din Wisconsin, Alfred L. Cralle, a dezvoltat procesul de liofilizare (uscare prin îngheț) a laptelui pentru a obține un produs care să fie ușor de păstrat și de folosit în bucătărie. Acest produs a devenit cunoscut sub numele de lapte praf.

Astfel, laptele praf a devenit o soluție practică pentru multe gospodine, eliminând necesitatea de a stoca și de a folosi lapte proaspăt în diverse rețete. În plus, a rezolvat problema topirii ciocolatei pentru prăjituri și alte deserturi, oferind o consistență uniformă și un gust delicios.

 

Urmareste-ne si pe canalul nostru de WhatsApp

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:04

Polițiștii intră peste tăietorii ilegali de lemne. Ce amenzi au aplicat autoritățile după ce au confiscat cantități imense
15/03/2025 10:51

 O actiune de amploarea a avut loc in judetul Brasov. Politistii si Garda Forestieră au confiscat peste 400 de metri cubi de lemn, despre care autoritătile spun că a fost tăiat ilegal. Verificările s ...

Tradiții de Mucenici
09/03/2025 06:00

  În calendarul ortodox, astăzi este sărbătoarea Celor 40 de Mucenici din Sevastia. Legenda spune că ei au fost soldaţi creştini, aflaţi in slujba impăratului roman Licinius. Trei dintre ei, ...

Zilele Babei, capriciile primăverii în credința populară românească
04/03/2025 18:15

De cum intră luna martie in drepturile sale, romanii isi aleg cu grijă o zi intre 1 si 9 martie, ziua care, conform traditiei, le va prevesti norocul si starea sufletească pentru anul in curs. Aceste zile, c ...

Escrocherie de peste un milion de euro în Franța. Cum au păcălit cinci români zeci de persoane pentru a le lua banii
02/03/2025 16:06

 Mai multi romani stabiliti in Franta sunt acuzati de fraudă după ce au escrocat mai multe persoane, reusind astfel să obtină peste un milion de euro. Romanii sunt acuzati că cumpărau furgonete si r ...

Bucatele care unesc lumea. Cele mai întâlnite rețete din bucătăriile lumii
02/03/2025 15:45

Gastronomia este o artă universală, iar unele preparate s-au răspandit in toate colturile lumii, adaptandu-se specificului fiecărei culturi. În orice bucătărie, fie că este vorba despre Asia, Europ ...

Sfânta Vineri – Protectoarea celor buni și judecătoarea celor păcătoși
28/02/2025 11:01

În credintele populare romanesti, Sfanta Vineri este una dintre cele mai respectate fiinte mitologice, o divinitate protectoare a femeilor, a celor smeriti si muncitori, dar si o aspră judecătoare a cel ...

Datul de pomană, puntea dintre lumi și lecția generozității
22/02/2025 08:07

Într-un colt de sat, sub umbra unei case vechi cu pridvor, o bătrană isi aranjează cosul cu pomeni. Asază coliva cu migală, langă ea asterne colăceii aurii si lumanările albe. Mainile ei, brăzdat ...

Cele mai deștepte femei din România – O istorie a excelenței și inovației
15/02/2025 13:25

Inteligenta feminină a jucat un rol esential in progresul Romaniei, de la stiintă si medicină, pană la literatură, artă si politică. De-a lungul timpului, numeroase femei romance au depăsit obstacole so ...

  Sensibilitatea în vremuri nesigure – între fragilitate și forță interioară
04/02/2025 08:42

Lumea de astăzi pare a fi intr-o continuă fugă. Tehnologia ne conectează intr-un mod pe care strămosii nostri nu l-ar fi putut imagina, dar, paradoxal, sufletele noastre par din ce in ce mai izolate. Sensi ...

  Femeia între iubire, prejudecăți și curaj – un portret al lumii moderne
03/02/2025 17:50

Într-o lume in care rolurile se schimbă, dar asteptările răman deseori ancorate in traditii, femeile traversează un teren adesea instabil. De la relatii toxice la maternitatea solitară, de la prejude ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei