Broken Sword: The Angel of Death Review

default

Dimensiune font:

| 23-10-2012 18:19

Broken Sword: The Angel of Death Review

  Jocurile adventure. Binecuvântarea şi totodată blestemul modului single-player. Dacă stăm să ne gândim un pic, este amuzant că unul dintre cele mai vechi genuri de jocuri este încă în viaţă, chiar dând unele semne de revenire. De data aceasta ne vom îndrepta atenţia asupra lui Broken Sword 4: The Angel of Death. Titlul sună promiţător, cu toate că moartea asociată cu aventura nu prea crează hype-ul necesar unui astfel de titlu. Sunt un fan al jocurilor adventure de foarte mult timp şi mă bucur să văd că mulţi producători au început să adopte engine-uri 3D în detrimentul fundalurilor prerenderizate, la aceasta adăugând şi un voice acting de calitate care să întreţină atmosfera şi să completeze experienţa single-player. Broken Sword 4: The Angel of Death continuă acest trend şi cu toate că nu vă va omorî placa video, reuşeşte să creeze unele dintre cele mai impresionante locaţii văzute de mine până acum într-un adventure. Va trebui să vedem însă cât de bun este jocul în sine, deoarece grafica este ultimul lucru care ne interesează într-un astfel de titlu.

        Faceţi cunoştinţă cu George Stobbart, cu doi b. După ce cariera sa de avocat se duce de râpă, îl regăsim lucrând ca funcţionar pentru cauţiuni în New York. Faceţi cunoştinţă cu Anna Maria, o blondă superbă care-l aşteaptă pe George în biroul său şi, câteva niveluri mai târziu, în patul personal. Faceţi cunoştinţă cu "gorilele", câţiva italieni proşti ca noaptea ce o urmăresc pe Anna Maria pentru a-i lua un manuscris care ea susţine că i-ar aparţine de drept. George o ajută pe Anna şi o salvează de "gorile", cu toate că ea venise pentru cu totul alte motive. Ea doreşte să descifreze manuscrisul şi pentru asta are nevoie de ajutorul lui George. Premisa este chiar interesantă şi vă poate stimula curiozitatea să aflaţi ce se întâmplă mai departe, dar după ce veţi trece de prima parte a jocului veţi descoperi că întorsăturile de situaţie nu sunt chiar atât de interesante pe cât şi-au dorit scenariştii. Vă veţi da seama întotdeauna ce urmează să facă personajul vostru iar acest lucru vă va lăsa un gust amar în ceea ce priveşte povestea. Momentul în care presupuneţi că Nico este moartă este atât de prost realizat încât nu vă veţi face niciodată probleme că nu ar fi în viaţă. Consider că majoritatea problemelor sunt un rezultat direct al acţiunilor personajelor şi a modului în care acestea sunt incluse în poveste. Dacă aţi jucat şi titlurile precedente ale seriei, vă veţi aştepta deja ca anumite lucruri să se întâmple, aşa că multe schimbari de situaţie nu vor fi cu adevărat surprinzătoare.

    Pentru un începător, Broken Sword 4 se poate dovedi interesant, dar este uneori mult prea dificil pentru a-l putea recomanda ca un prim titlu pentru cineva care nu a mai jucat adventure-uri până acum. Unele puzzle-uri sunt mult prea complexe iar numărul de obiecte pe care-l veţi avea în inventar spre sfârşitul jocului poate descuraja orice novice. Cu alte cuvinte, Broken Sword 4 este un joc serios pentru oameni serioşi, care ştiu ce vor de la un adventure. Dacă vreţi să-l jucaţi, asiguraţi-vă că nu trebuie să ajungeţi la şcoală, muncă sau alte întâlniri importante, închideţi ferestrele şi uşile, măriţi volumul şi porniţi aventura. N-o să fiţi dezamăgiţi. Sunt atât de multe puzzle-uri în joc încât este foarte greu să le analizezi pe toate, dar ca o regulă generală, încercaţi întotdeauna să folosiţi obiectele pe care le aveţi în inventar şi exploraţi cu atenţie împrejurimile pentru a găsi obiecte pe care să le puteţi folosi. Restul ţine de imaginaţie şi din acest motiv sunt un împătimit al adventure-urilor.

        Mai târziu o sa aveti ocazia sa o intalniti si pe Nico şi să jucaţi cu ea pentru o vreme. Ştiu cum sună ce am scris mai devreme, dar este adevărat, fiindcă Nico este cel de-al doilea personaj din The Angel of Death pe care-l puteţi controla, având însă o importanţă mai scazută faţă de titlurile precedente ale seriei. Mi-a plăcut întotdeauna să joc cu Nico, mai ales datorită accentului său francez, însă de data aceasta producătorii au considerat de cuviinţă să o retrogradeze la rangul de personaj secundar şi s-o înlocuiască cu Anna Maria. Ceea ce este şi bine şi rău. Bine deoarece întâlnim noi personaje care au legătură cu cele deja existente, oferind producătorilor posibilitatea să realizeze scene noi, chiar dacă nu neapărat memorabile. Rău fiindcă Anna Maria nu este un personaj pe care-l puteţi controla, aşa că ea a fost inclusă doar de fun şi nu de dragul poveştii. Şi mai este o problemă cu personajele. Nu există nici un fel de luptă între personaje, şi unde nu-i luptă nu-i nici distracţie. Bineînţeles, Nico tot susţine că Anna Maria e vinovată, în timp ce George îi ia acesteia apărarea, însă aceste remarci nu oferă rezultatele aşteptate.

Este evident că seria are nevoie de o poveste nouă, în care ambele personaje să se afle în situaţii diferite şi, de ce nu, de ambele părţi ale baricadelor. Regândirea poveştii şi crearea unei experienţe de joc plăcute şi antrenante va fi probabil cel mai mare coşmar al producătorilor deoarece dacă nu reuşesc, s-ar putea ca şi ei să înfrunte un înger al morţii. Nu este o avertizare dar acestea sunt elemente ce ar trebui luate în calcul pentru viitorul seriei. Pentru unii dintre noi George şi Nico nu mai au nevoie de nici o prezentare, dar pentru un nou venit, ele par a fi lipsite de personalitate, deoarece personajele nu sunt dezvoltate pe parcursul jocului. Totul se rezumă la poveste. Personajele se află în locul respectiv în acel moment doar de dragul de a fi acolo. Un pic de gelozie, agonie, iubire sau pasiune dacă s-ar fi regăsit măcar într-unul dintre personaje ar fi fost extrem de benefic pentru joc şi ar fi îmbunătăţit nota primită.

        În privinţa aspectului tehnic trebuie să menţionez că Broken Sword 4 este primul joc care suport tehnologia amBX, deşi nu am auzit pe cineva să cumpere echipamentul necesar pentru aşa ceva. Dacă nu ştiţi despre ce e vorba, o scurtă vizită pe ambx.com vă va lămuri în această privinţă, însă pe scurt, e vorba de efecte de lumină, sunet şi vânt care să îmbunătăţească experienţa voastră în timp ce vizionaţi un film, vă jucaţi sau ascultaţi muzică. Personal nu consider aceasta ca fiind o necesitate pentru jucătorii casual, dar pentru fanii împătimiţi de adventure-uri poate reprezenta o investiţie interesantă. Pe de altă parte, jocul nu duce lipsă de bug-uri. Spre sfârşitul jocului, în ciuda eforturilor mele şi a reîncărcărilor repetate, George rămânea lipit de o dala de piatra din subsolul Vaticanului, soluţia fiind folosirea unui save mai vechi, care m-a forţat să rezolv din nou o serie de puzzle-uri, lucru nu foarte plăcut. Asta spune multe şi despre rejucabilitatea din Broken Sword 4, care este egală cu 0. Producătorii ar fi putut măcar să ne dea posibilitatea să schimbăm la sfârşitul jocului personajele şi să reluăm povestea însă trecând prin alte locaţii, dialoguri şi evenimente.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:01


1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Bivolari, judeţul Iasi, telefon 0232-298555, Fax: 0232-298508, email primaria primariabivolari@yahoo.com, persoana de contact:Alina Abuzatoaie; 2.1 Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : NC61473- TABARA= 583mp, NC61478- TABARA=583mp, NC62701- TABARA=583mp, NC62702- TABARA =583mp, NC62703- TABARA=583mp, NC62704- TABARA=583mp, NC62706- TABARA =583mp, NC62709- TABARA=583mp, NC62705- BIVOLARI=500mp, NC61481- BIVOLARI=500mp. Concesiunea se face conform HCL nr 65/28.05.2020 si OUG 57/2019. 2.2 Informații generale privind obiectul inchirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie inchiriat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : T77 P609/29=3238 mp, T63 P419 TRAIAN=13ha, T64 P421 TRAIAN=7,4221 ha; Inchirierea se face conform HCL nr 69/28.05.2020 si OUG 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la sediul U.A.T. Comuna Bivolari în baza unei cereri scrise. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00, Comuna Bivolari, jud. Iasi. 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 lei, se poate achita la casieria UAT Comuna Bivolari de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20/11/2020, ora 13.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 26/11/2020, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor 26/11/2020, ora 14.00, la sediul UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Iasi, Str. Elena Doamna, nr. 1A, tel: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, email tr-iasi-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04/11/2020
Ivanka Trump, audiată sub jurământ. Ea trebuie să dea explicații pentru utilizarea abuzivă a fondurilor nonprofit pentru inaugurarea lui Donald Trump
04/12/2020 16:45

Ivanka Trump (39 de ani), fiica şi consilieră a preşedintelui Statelor Unite, a fost audiată sub jurămant, săptămana aceasta, ca parte a unui proces civil referitor la utilizarea abuzivă a fondurilor no ...

 4 motive pentru care ar trebui sa iti vopsesti masina
04/12/2020 16:12

Iti place felul in care circula masina ta, dar ti-ai dori sa faci modificari la aspectul ei? S-ar putea sa fie timpul sa faci o vizita la o vopsitorie auto in Bucuresti.  Toata lumea are un motiv dif ...

Noi reguli pentru carantină în cazul persoanelor care intră în contact cu pacienți cu COVID sau care vin din zone cu riscul epidemiologic ridicat
04/12/2020 15:36

 Comitetul National pentru Situatii de Urgentă a stabilit vineri să fie exceptate de la măsura carantinării persoanele care au avut contact cu un pacient cu COVID-19 dacă se dovedeste prin documente m ...

OFICIAL - Noua listă a ţărilor cu risc epidemiologic: Persoane care se întorc din aceste ţări trebuie să stea în izolare 14 zile
04/12/2020 15:33

  Danemarca a fost inclusă pe lista ca urmare a detectiei circulatiei in populatia umana a unor variante de virus Sars Cov 2 provenite de la fermele de nurci.

Dosarul achizițiilor de echipamente medicale: Au fost reținuți manageri de spitale, un polițist, consilieri locali / Robot cumpărat la preț triplu, pentru o mită de 25.000 de euro
04/12/2020 14:33

 Managerul Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc, fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase Braşov, mai multi angajati din spitale, un politist si consilieri locali se află printre cele 12 perso ...

Lista celor mai afectate zone din Romania din cauza epidemiei Covid-19. Situatie foarte grava in Bucuresti si Constanta
04/12/2020 14:15

 Municipiul Bucuresti - 986 si judetele Constanta - 434, Cluj - 431, Brasov - 355, Timis - 344, Iasi - 340 sunt zonele cu cele mai multe cazuri nou confirmate de coronavirus fata de ultima raport ...

FOTO/VIDEO - Cine este copilul anului, ales de revista Times
04/12/2020 12:30

Un om de stiintă si inventator in varstă de 15 ani a fost numit pentru prima dată „copil al anului” de revista Time, relatează The Guardian. Gitanjali Rao, din Denver, Colorado, a inventat noi t ...

FOTO - Cum a ajuns Hitler președinte peste africani
04/12/2020 12:22

Un politician african numit după Adolf Hitler a castigat alegerile locale din Namibia, scrie Daily Mail. Acesta spune că nu are legături cu partidul nazist si nici nu plănuieste să cucerească lumea. Coinc ...

GHIDUL votantului: TOATE regulile pe care trebuie să le respectați dacă ieșiți duminică la urne
04/12/2020 10:34

Alegătorii care se prezintă duminică la urne pentru a-şi alege reprezentanţii in noul Legislativ sunt obligaţi să respecte măsurile speciale de protecţie stabilite de autorităţi in contextul pandemie ...

76 de moschei din Franța vor fi verificate
03/12/2020 11:36

Autoritătile din Franta vor face controale amănuntite la multe moschei, pentru a căuta dovezi legate de islamistii radicalizati.     76 de moschei din Franta vor fi verificate de autoritătile d ...


Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei