Broken Sword: The Angel of Death Review

default

Dimensiune font:

| 23-10-2012 18:19

Broken Sword: The Angel of Death Review

  Jocurile adventure. Binecuvântarea şi totodată blestemul modului single-player. Dacă stăm să ne gândim un pic, este amuzant că unul dintre cele mai vechi genuri de jocuri este încă în viaţă, chiar dând unele semne de revenire. De data aceasta ne vom îndrepta atenţia asupra lui Broken Sword 4: The Angel of Death. Titlul sună promiţător, cu toate că moartea asociată cu aventura nu prea crează hype-ul necesar unui astfel de titlu. Sunt un fan al jocurilor adventure de foarte mult timp şi mă bucur să văd că mulţi producători au început să adopte engine-uri 3D în detrimentul fundalurilor prerenderizate, la aceasta adăugând şi un voice acting de calitate care să întreţină atmosfera şi să completeze experienţa single-player. Broken Sword 4: The Angel of Death continuă acest trend şi cu toate că nu vă va omorî placa video, reuşeşte să creeze unele dintre cele mai impresionante locaţii văzute de mine până acum într-un adventure. Va trebui să vedem însă cât de bun este jocul în sine, deoarece grafica este ultimul lucru care ne interesează într-un astfel de titlu.

        Faceţi cunoştinţă cu George Stobbart, cu doi b. După ce cariera sa de avocat se duce de râpă, îl regăsim lucrând ca funcţionar pentru cauţiuni în New York. Faceţi cunoştinţă cu Anna Maria, o blondă superbă care-l aşteaptă pe George în biroul său şi, câteva niveluri mai târziu, în patul personal. Faceţi cunoştinţă cu "gorilele", câţiva italieni proşti ca noaptea ce o urmăresc pe Anna Maria pentru a-i lua un manuscris care ea susţine că i-ar aparţine de drept. George o ajută pe Anna şi o salvează de "gorile", cu toate că ea venise pentru cu totul alte motive. Ea doreşte să descifreze manuscrisul şi pentru asta are nevoie de ajutorul lui George. Premisa este chiar interesantă şi vă poate stimula curiozitatea să aflaţi ce se întâmplă mai departe, dar după ce veţi trece de prima parte a jocului veţi descoperi că întorsăturile de situaţie nu sunt chiar atât de interesante pe cât şi-au dorit scenariştii. Vă veţi da seama întotdeauna ce urmează să facă personajul vostru iar acest lucru vă va lăsa un gust amar în ceea ce priveşte povestea. Momentul în care presupuneţi că Nico este moartă este atât de prost realizat încât nu vă veţi face niciodată probleme că nu ar fi în viaţă. Consider că majoritatea problemelor sunt un rezultat direct al acţiunilor personajelor şi a modului în care acestea sunt incluse în poveste. Dacă aţi jucat şi titlurile precedente ale seriei, vă veţi aştepta deja ca anumite lucruri să se întâmple, aşa că multe schimbari de situaţie nu vor fi cu adevărat surprinzătoare.

    Pentru un începător, Broken Sword 4 se poate dovedi interesant, dar este uneori mult prea dificil pentru a-l putea recomanda ca un prim titlu pentru cineva care nu a mai jucat adventure-uri până acum. Unele puzzle-uri sunt mult prea complexe iar numărul de obiecte pe care-l veţi avea în inventar spre sfârşitul jocului poate descuraja orice novice. Cu alte cuvinte, Broken Sword 4 este un joc serios pentru oameni serioşi, care ştiu ce vor de la un adventure. Dacă vreţi să-l jucaţi, asiguraţi-vă că nu trebuie să ajungeţi la şcoală, muncă sau alte întâlniri importante, închideţi ferestrele şi uşile, măriţi volumul şi porniţi aventura. N-o să fiţi dezamăgiţi. Sunt atât de multe puzzle-uri în joc încât este foarte greu să le analizezi pe toate, dar ca o regulă generală, încercaţi întotdeauna să folosiţi obiectele pe care le aveţi în inventar şi exploraţi cu atenţie împrejurimile pentru a găsi obiecte pe care să le puteţi folosi. Restul ţine de imaginaţie şi din acest motiv sunt un împătimit al adventure-urilor.

        Mai târziu o sa aveti ocazia sa o intalniti si pe Nico şi să jucaţi cu ea pentru o vreme. Ştiu cum sună ce am scris mai devreme, dar este adevărat, fiindcă Nico este cel de-al doilea personaj din The Angel of Death pe care-l puteţi controla, având însă o importanţă mai scazută faţă de titlurile precedente ale seriei. Mi-a plăcut întotdeauna să joc cu Nico, mai ales datorită accentului său francez, însă de data aceasta producătorii au considerat de cuviinţă să o retrogradeze la rangul de personaj secundar şi s-o înlocuiască cu Anna Maria. Ceea ce este şi bine şi rău. Bine deoarece întâlnim noi personaje care au legătură cu cele deja existente, oferind producătorilor posibilitatea să realizeze scene noi, chiar dacă nu neapărat memorabile. Rău fiindcă Anna Maria nu este un personaj pe care-l puteţi controla, aşa că ea a fost inclusă doar de fun şi nu de dragul poveştii. Şi mai este o problemă cu personajele. Nu există nici un fel de luptă între personaje, şi unde nu-i luptă nu-i nici distracţie. Bineînţeles, Nico tot susţine că Anna Maria e vinovată, în timp ce George îi ia acesteia apărarea, însă aceste remarci nu oferă rezultatele aşteptate.

Este evident că seria are nevoie de o poveste nouă, în care ambele personaje să se afle în situaţii diferite şi, de ce nu, de ambele părţi ale baricadelor. Regândirea poveştii şi crearea unei experienţe de joc plăcute şi antrenante va fi probabil cel mai mare coşmar al producătorilor deoarece dacă nu reuşesc, s-ar putea ca şi ei să înfrunte un înger al morţii. Nu este o avertizare dar acestea sunt elemente ce ar trebui luate în calcul pentru viitorul seriei. Pentru unii dintre noi George şi Nico nu mai au nevoie de nici o prezentare, dar pentru un nou venit, ele par a fi lipsite de personalitate, deoarece personajele nu sunt dezvoltate pe parcursul jocului. Totul se rezumă la poveste. Personajele se află în locul respectiv în acel moment doar de dragul de a fi acolo. Un pic de gelozie, agonie, iubire sau pasiune dacă s-ar fi regăsit măcar într-unul dintre personaje ar fi fost extrem de benefic pentru joc şi ar fi îmbunătăţit nota primită.

        În privinţa aspectului tehnic trebuie să menţionez că Broken Sword 4 este primul joc care suport tehnologia amBX, deşi nu am auzit pe cineva să cumpere echipamentul necesar pentru aşa ceva. Dacă nu ştiţi despre ce e vorba, o scurtă vizită pe ambx.com vă va lămuri în această privinţă, însă pe scurt, e vorba de efecte de lumină, sunet şi vânt care să îmbunătăţească experienţa voastră în timp ce vizionaţi un film, vă jucaţi sau ascultaţi muzică. Personal nu consider aceasta ca fiind o necesitate pentru jucătorii casual, dar pentru fanii împătimiţi de adventure-uri poate reprezenta o investiţie interesantă. Pe de altă parte, jocul nu duce lipsă de bug-uri. Spre sfârşitul jocului, în ciuda eforturilor mele şi a reîncărcărilor repetate, George rămânea lipit de o dala de piatra din subsolul Vaticanului, soluţia fiind folosirea unui save mai vechi, care m-a forţat să rezolv din nou o serie de puzzle-uri, lucru nu foarte plăcut. Asta spune multe şi despre rejucabilitatea din Broken Sword 4, care este egală cu 0. Producătorii ar fi putut măcar să ne dea posibilitatea să schimbăm la sfârşitul jocului personajele şi să reluăm povestea însă trecând prin alte locaţii, dialoguri şi evenimente.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:08

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei