Cel mai mare inamic al procurorilor anticoruptie va conduce Justitia din Romania,Florin Iordache, propus la Justitie: Inginer la Fabrica de Mobila Caracal, apoi viceprimar in orasul natal

default

Dimensiune font:

| 04-01-2017 19:52

Florin Iordache este de departe cel mai toxic personaj al actualului Guvern abia votat.

Domnia sa nu este ceea ce s-ar putea numi un lider politic. Nu se remarca printr-un discurs stralucit, iar ca parlamentar a avut si a cultivat un profil aflat in linia a doua a politicii PSD.

E considerat un jurist stralucit, desi urmeaza Facultatea de Drept a Universitatii din Craiova in jurul varstei de 40 de ani. Initial, a terminat Facultatea de Mecanica.

 CV-ul noului ministru al Justitiei

Florin Iordache, in varsta de 56 de ani, propus ministru al Justitiei, este la al cincilea mandat de deputat. Si-a inceput activitatea profesionala in 1985, ca inginer la Fabrica de Mobila Caracal, orasul sau natal, unde a fost si viceprimar intre anii 1996-2000.

 

Florin Iordache s-a nascut pe 14 decembrie 1960, la Caracal, este casatorit si are o fiica. In 1985, el a absolvit Facultatea de Mecanica la Universitatea Craiova, iar in 2002 a terminat cursurile Facultatii de Drept de la Universitatea din Craiova. Din 2004, a urmat cursuri postuniversitare si un master la Institutul National de Administratie. El a urmat si cursuri de master la Universitatea "Nicolae Titulescu" din Bucuresti si cursuri postuniversitare la Colegiul National de Aparare.

Florin Iordache a devenit, in 2007, doctor in "Relatii economice internationale", iar in 2008 a urmat noi cursuri postuniversitare la Institutul Diplomatic Roman.
 

Deputatul PSD si-a inceput activitatea profesionala in 1985, el fiind pana in 1989 inginer la Fabrica de Mobila Caracal. Intre anii 1989 si 1996, Florin Iordache a fost inginer-sef -director la SAFAR S.F.6 Caracal. Din 1996 si pana in 2000, el a fost viceprimar la Caracal.

In anul 2000, Florin Iordache a obtinut si primul mandat de deputat, din partea PDSR, partid in care s-a inscris in acelasi an, dupa ce din 1996 el activase in Partidul Socialist, fiind presedinte al organizatiei Olt.

Aflat la cel de-al cincilea mandat de deputat, Florin Iordache este si vicepresedinte al PSD Olt.

Din iunie 2016 si pana la incheierea mandatului fostului Parlament, Florin Iordache a fost presedinte interimar al Camerei Deputatilor, urmare a revocarii lui Valeriu Zgonea din aceasta functie.

Audiat in dosarul lui Vlasov

In luna octombrie a anului trecut, Florin Iordache a fost audiat in calitate de martor, la instanta suprema, in dosarul in care a fost trimis in judecata fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) Mihail Vlasov, acuzat de interventii pentru promovarea in Parlament a unui proiect de act normativ prin care CCIR sa poata prelua Oficiul National al Registrului Comertului.

Social-democratul a sustinut ca, din punctul sau de vedere, proiectul de lege nu a fost unul special, iar prin sustinerea acestuia a vrut sa vada care va fi dezbaterea parlamentara. Acesta a mai spus ca este arbitru in cadrul Camerei de Arbitraj, dar nu isi aduce aminte daca a dobandit acesta calitate in mandatul lui Mihail Vlasov.

In declaratia de avere a deputatului PSD este mentionat ca sotia sa, Magdalena Iordache, detine un teren intravilan in Bragadiru, cu o suprafata de 450 mp, precum si o casa in aceeasi localitate de 238 mp, ambele proprietati fiind achizitionate in 2009. El are si un autoturism VW Golf 1200, fabricat in 2013. La venituri, social-democratul a trecut 108.000 lei primiti de la Camera Deputatilor si 22.000 de la CCIR. Sotia sa a avut venituri anuale de 145.200 lei si 45.600 de la ICCJ.


 

Nu a avut nicio initiativa de a reforma sistemul juridic din Romania, dar s-a remarcat ca un bun manuitor al regulamentelor Camerei Deputatilor si un rapid scriitor si sustinator al proiectelor de legi controversate.

Florin Iordache nu face parte din categoria juristilor talentati, care au imaginatie si reusesc sa seduca un complet de judecatori, dar imbinarea dintre inginerie si Drept l-au facut un maestru al tehnicii legislative.

Culoarea neagra a unei zile de marti

Noul ministru al Justitiei i-a atras atentia lui Victor Ponta de pe vremea USL, imediat dupa 2012, cand si-a asumat in fata conducerii PSD ca impreuna cu un grup de parlamentari poate sa scrie legile amnistiei si gratierii intr-o singura noapte pentru a le pune rapid pe ordinea de zi si a fi votate. Aceasta operatiune politica a intrat in constiinta opiniei publice ca "Martea Neagra".

Iata stenograme din Parlament din Martea Neagra - Cum s-a desfasurat votul pe cele mai controversate legi

Pe site-ul Camerei Deputatilor au aparut stenogramele discutiilor din Parlament, cu prilejul adoptarii de catre deputati a modificarilor aduse Codului Penal si a raportului privind Legea Amnistiei din asa numita Martea Neagra.

"Valeriu Zgonea: Multumesc. Alte luari de cuvant? Intram pe amendamente. Amendamentul 1. Obiectii, comentarii? Nu. Admis. Amendamentul 2. Obiectii, comentarii? Nu. Admis. Amendamentul 3. Obiectii, comentarii? Nu. Admis. Amendamentul 4...". Astfel s-a desfasurat in mare intreaga sedinta, dupa cum arata stenogramele dezbaterilor din Parlament pe marginea raportului Comisiei Juridice asupra Legii Amnistiei si a gratierii unor pedepse. Si acest monolog Zgonea l-a tinut fara a ridica, de cele mai multe ori, ochii inspre sala.

Situatia s-a petrecut astfel in primul rand pentru ca cei mai multi dintre alesi nici nu intrasera in posesia proiectelor pe care trebuiau sa le voteze, in special cel privind amnistierea si gratierea, pentru ca el fusese votat in comisii cu o seara inainte si introdus pe ordinea de zi in ultimul moment.
 


Adoptarea raportului Comisiei juridice privind Legea Amnistiei continua ca in fragmentul de mai sus pana la amendamentul 23, fara nici un fel de reactie din partea parlamentarilor din sala.

Procesul de vot a decurs cu o rapiditate uluitoare, iar in cazul Legii Amnistiei, desi 
PNL, PDL si PP-DD au protestat la inceputul sedintei prin reprezentantii lor, nu au reusit sa formuleze obiectii la nici unul din amendamentele acesteia, un indiciu, probabil, ca nu avusesera timp sa studieze aceste amendamente.

 

"Valeriu Zgonea: Multumesc. Dezbateri generale? Nu sunt. Intram pe amendamente. Domnul 
deputat Scutaru. Nu v-am vazut, iertati-ma! Aveti cuvantul", spune presedintele Camerei Deputatilor, lucru explicat prin faptul ca abia isi ridica privirea catre sala. Dupa ce Scutaru, apoi Adrian Gurzau de la PDL si Daniel Fenechiu de la PP-DD isi expun indoielile, amendamentele sunt trecute pe banda rulanta.
 


"Amendamentul 23. Obiectii, comentarii? Nu. Admis. Merge la votul final. Are caracter organic", isi incheie Valeriu Zgonea calitatea de 
presedinte al sedintei.
La fel si in cazul dezbaterii Propunerii legislative pentru modificarea art. 2531 din Codul penal (Pl-x 467/2012), cand sunt scutite cateva categorii profesionale de conflictul de interese.

La fel si in cazul Dezbaterii Proiectului de Lege privind abrogarea art. 741 din Codul penal. "Valeriu Stefan Zgonea: Dezbateri generale? Nu sunt. Intram pe amendamentele admise. Amendamentul 1. Obiectii, comentarii? Nu. Admis. Amendamentul 2. Obiectii, comentarii? Nu. Admis...".
 


Atmosfera generala a acestor stenograme e una a lipsei evidente de 
dezbatere si transparenta, iar alesii arata ca de cele mai multe ori habar nu au ce voteaza, cum s-a demonstrat si in Legislativul trecut atunci cand, la semnul lui Mircea Toader, toti pedelistii, inclusiv ministrii, au votat impotriva masurilor luate de Guvernul lor, sustinand cresterea pensiilor si scaderea TVA la alimente fara sa stie.

Pe 10 decembrie, Camera Deputatilor a adoptat mai multe amendamente la Codul penal prin care parlamentarii sunt scosi din categoria functionarilor publici, astfel incat nu mai pot fi cercetati de catre ANI si DNA. Prin Legea amnistiei si a gratierii ar urma sa fie eliberati multi dintre demnitarii inchisi pentru fapte de coruptie iar cei care sunt in diverse faze de judecata ar urma sa scape de incriminare.

 

Societatea civila, magistratii, ANI, DNA, presedintele Traian Basescu si tari importante, ca SUA, Germania, Franta Anglia sau Olanda, prin ambasadele lor, au protestat fata de actiunea Parlamentului Romaniei.
 

In cele din urma, Parlamentul a amanat pentru sesiunea din februarie adoptarea finala a amendamentelor la Codul Penal si votul pe Legea amnistiei, pana atunci acestea urmand sa se afle in dezbatere publica.


Florin Iordache, ministru al Justitiei


Florin Iordache, un "inginer in Drept", va conduce destinele Justitiei din Romania -

Atacul la sistemul legislativ a avut loc in data de 10 decembrie 2013.

Victor Ponta, premierul de atunci, a dat unda verde declansarii, nefiind in tara. Se afla in Africa de Sud, la inmormantarea lui Nelson Mandela.

Pachetul de legi conceput de echipa condusa de Florin Iordache cuprindea pe langa legea amnistiei si cea a gratierii si legea minelor cu referire directa la exploatarea de la Rosia Montana, precum si legea lobby-ului.

Toate aceste proiecte erau extrem de sensibile pentru societatea romaneasca, cu impact urias in ce priveste flagelul coruptiei. Acest pachet exploziv de legi a declansat criza din interiorul USL, urmata la scurt timp de ruperea aliantei dintre PNL si PSD.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:08

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei