Cum se pregătesc ucrainenii să-i întâmpine pe ruşi: Au minat coasta de-a lungul Mării Azov şi au instalat rachete antinavă VIDEO

00000000000000 news-alert

Dimensiune font:

| 22-01-2022 23:06

 

 Ucraina are pregătiţi 261.000 de militari şi 400.000 de rezervişti, precum şi rachete sol-aer şi noi arme antitanc. Ucrainenii au minat coasta de-a lungul Mării Azov şi au instalat rachete antinavă. O operaţiune amfibie rusă ar duce la pierderi uriaşe, spun analiştii. 

 

 Cu peste 100.000 de soldaţi ruşi masaţi acum la graniţele sale, Ucraina este înconjurată. În sud, forţele armate ale Moscovei ar putea ataca din Crimeea şi se pot deplasa spre nord şi apoi spre est de-a lungul coastei, o fâşie plată de 250 km care cuprinde porturile ucrainene Berdiansk şi Mariupol.   Scopul strategic ar fi acela de a lega Crimeea de regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk. Moscova a ocupat efectiv aceste teritorii în primăvara anului 2014, instalând şi înarmând miliţiile locale şi declanşând un conflict care a continuat de atunci.   În est, tancurile ruseşti ar putea avansa peste graniţă spre oraşul ucrainean Harkov şi să spargă „linia de contact” dintre separatişti şi armata ucraineană. În vest, forţele ruseşti sunt staţionate în apropiere de Odesa, în Transnistria, o republică separatistă din estul Moldovei.

 

  Cele mai ameninţătoare evoluţii, între timp, au loc în nord. Kremlinul a mutat trupe, avioane de luptă şi arme grele în Belarus, înainte de ceea ce spune că sunt exerciţii militare la scară largă luna viitoare.   Au sosit batalioane tactice din estul îndepărtat al Rusiei, aducând cu ei lansatoare de rachete multiple autopropulsate Uragan şi sisteme de apărare antirachetă S-400. Această forţă de atac formidabilă se află la o distanţă mică de Kiev, la 200 km.  

 

Până acum, discuţiile dintre Rusia şi Occident, inclusiv o întâlnire de vineri între secretarul de stat american Antony Blinken şi ministrul rus de externe Serghei Lavrov nu au dus nicăieri. Rusia cere o zonă de influenţă pe modelul războiului rece în Europa de Est şi retragerea forţelor NATO din fostele state ale ale Pactului de la Varşovia. Toate acestea au determinat SUA şi aliaţii săi să spună că o invazie este iminentă – lucru pe care şi Joe Bidenl-a recunoscut săptămâna aceasta drept  „probabil” .   Experţii de la Kiev spun că orice incursiune rusă ar întâmpina o rezistenţă masivă din partea ucrainenilor. „În prezent, există suficiente forţe ruseşti la graniţe pentru a lansa un atac rapid şi a provoca pierderi semnificative. Dar nu există suficiente forţe pentru a câştiga”, a declarat Serhii Kuzan, preşedintele Centrului de Securitate şi Cooperare din Ucraina .   Ucraina are pregătiţi 261.000 de militari şi 400.000 de rezervişti, precum şi rachete sol-aer şi noi arme antitanc livrate săptămâna aceasta se Regatul Unit.    

 

Kievul a primit vineri noapte primul transport cu asistenţă de securitate din partea Statelor Unite, care conţine peste 90.000 de kilograme de armament şi muniţie pentru soldaţii ucraineni care apără ţara „din linia întâi”. Ajutorul a fost autorizat de preşedintele Joe Biden, a anunţat sâmbătă ambasada americană de la Kiev. SUA au pregătit transporturi cu ajutoare militare pentru Ucraina în valoare de 200 de milioane de dolari şi au anunţat că le vor suplimenta, dacă Rusia va declanşa o invazie.   Ucrainenii au minat coasta de-a lungul mării Azov şi au instalat rachete antinavă. O operaţiune amfibie rusă ar duce la pierderi uriaşe, a spus Serhii Kuzan.

 

  Câştigarea provinciei Herson ar rezolva cea mai presantă problemă a Crimeei: lipsa apei. O reţea de canale de 400 km lungime construită de sovietici a folosit pentru a conecta râul Nipru cu peninsula, aprovizionarea locuitorilor şi irigarea câmpurilor. În 2014, Ucraina a construit un baraj pentru a-i opri apa. În 2021, Crimeea a suferit o secetă gravă.  

Apărarea canalului este acum o prioritate strategică pentru Ucraina. Un singur soldat ucrainean a fost vizibil săptămâna trecută de unde începe canalul, în afara oraşului Kakova. Avea un kalaşnikov şi un câine alsacian. Zăpada acoperise calea navigabilă îngheţată şi sălcii sale pitoreşti.   La punctul de trecere Şonar, soldaţii dorm într-o cazarmă confortabilă încălzită de o sobă cu buşteni. Ei resping afirmaţia recentă a lui Putin că Ucraina şi Rusia sunt „un singur popor”. „Ne mutăm în Europa şi NATO. Rusia este blocată în trecutul sovietic”, spus lt Petro Iancenko. De ce luptă? „Pentru ca familia mea poate trăi într-o ţară liberă”, a răspuns el jurnaliştilor de la The Guardian.   Iancenko spune că Crimeea şi regiunea Donbas ocupată parţial de Rusia aparţin Ucrainei. El a adăugat că Kievul are pretenţii teritoriale nesoluţionate. Zona Kuban de sud a Rusiei – chiar vizavi de strâmtoarea Kerci din Crimeea – a fost cândva casa cazacilor ucraineni , a spus el. „Este teritoriul nostru”, afirmă el.  

 

Perspectiva ca Crimeea să se întoarcă vreodată la Ucraina pare îndepărtată. Dar Şekman a remarcat că peninsula şi-a schimbat stăpânii în numeroase ocazii. Putin pare să considere independenţa şi statalitatea Ucrainei, câştigate în 1991 şi aspiraţiile sale occidentale de astăzi, ca o eroare istorică.   Dar poate descoperi că readucerea Ucrainei sub strânsoarea imperială a Moscovei nu este atât de uşoară pe cât pare. „Rusia nu poate face altceva decât să ne ameninţe”, a spus Alex Luniov – sergent în marină. „Aceasta este casa noastră, casa noastră. Bunicii şi strămoşii noştri sunt îngropaţi aici. Dacă vin ruşii, ne vom lupta. Îi vom ucide ca pe vite.”   Luniov a spus că armata ucraineană este mai dură, mai profesionistă şi mai bine pregătită decât în 2014, când forţele ruse superioare au provocat înfrângeri grele în est, inclusiv un masacru în oraşul Ilovaisk. „De atunci am învăţat cum să luptăm”, a subliniat el, spunând că Ucraina are dreptate de partea ei.   Starea de spirit din Donbas  

 

Şi oamenii din regiunile separatiste pro-ruse sunt speriaţi. Aceştia spun însă că vestul şi guvernul de la Kiev au de gând să-i atace.   Steagurile ruseşti sunt la tot pasul în oraşul Doneţk, până în 2014 parte din Ucraina, acum... capitala Republici Populare cu acelaşi nume. Ici, colo sunt postere care îl comemorează pe primul preşedinte al regiunii separatiste, dar şi statui ale lui Lenin. Localnicii, în marea lor majoritate etnici ruşi, cred cu tărie că Ucraina pregăteşte o agresiune armată.   Eduard Basurin, adjunctul miliţiei din Doneţk spune că ucrainenii “mobilizează artilerie, tunuri, lansatoare multiple de rachete în număr mai mare ca până acum. Capacităţile acelor lansatoare sunt destinate pentru distanţe scurte, aşa că putem spune că se pregătesc de manevre ofensive”.  

 

Pentru localnicii pro-ruşi din această regiune, Ucraina şi Vestul sunt cei care pun în primejdie liniştea comunităţilor lor.   De partea cealaltă a liniei frontului, în oraşul Harkov, oamenii privesc cu teamă spre graniţa cu Rusia, aflată la doar 25 de kilometri spre nord. În Kiev, însă, ucrainenii nu par prea afectaţi de pericolul unei potenţiale invazii.   Pentru ucraineni, senzaţia e că au fost lăsaţi în afara discuţiei şi că nu au prea multe de spus pentru a decide cum se va încheia această situaţie foarte tensionată”.   Moralul localnicilor este unul ridicat, dacă e să ne luăm după declaraţiile lor.   „Pentru ucraineni nu e nimic nou. Chiar dacă în ultimele luni au fost masate mult mai multe trupe ruseşti la graniţă, ameninţarea unei invazii şi ameninţarea Rusiei, în general, este de opt ani o realitate aici, în Ucraina”, relatează Clarissa Ward, Chief International Correspondent.   „Trebuie să-i arătăm lui Putin cât de inutilă e fanfaronada lui. Au încercat cu Georgia în 2008 şi le-a mers, au încercat cu Ucraina, le-a mers. Încearcă să şantajeze şi Moldova. Dar acum au ridicat ştafeta prea sus, iar Europa s-a speriat.

 

Şi are de ce”, spune un ucrainean din Kiev.   Ajutor occidental   „Statele Unite şi aliaţii şi partenerii lor sunt uniţi în a trimite asistenţă de securitate Ucrainei. Folosim toate instrumentele disponibile de cooperare de securitate pentru a ajuta Ucraina să se apere în faţa agresiunii Rusie, a mai arătat Antony Blinken.   Potrivit Ambasadei SUA la Kiev, valoarea transporturilor cu ajutoare militare destinate Ucrainei este de 200 de milioane de dolari.    „Aşa cum i-a transmis preşedintele Biden preşedintelui Putin, dacă Rusia va invada Ucraina, Statele Unite vor furniza Ucrainei materiale defensive suplimentare celor pe care le-a trimis deja”, a precizat Ambasada SUA de la Kiev.   

 

Ţările baltice - Estonia, Letonia şi Lituania -  vor furniza Ucrainei rachete antitanc şi antiaeriene fabricate în SUA, au anunţat vineri seară miniştrii apărării din cele trei ţări într-o declaraţie comună, relatează Reuters şi AFP. De asemenea, ministrul apărării din Republica Cehă, Jana Cernochova, a anunţat că va propune cabinetului de la Praga să aprobe o livrare de muniţie de artilerie Ucrainei, potrivit Reuters.   „În lumina creşterii presiunii militare a Rusiei în Ucraina şi în regiune, ţările baltice au decis să răspundă nevoilor Ucrainei şi să furnizeze un ajutor suplimentar pentru apărare”, se menţionează în comunicatul comun.   „Acest ajutor va întări capacitatea Ucrainei de a-şi apăra teritoriul şi populaţia în caz de agresiune rusă”, adaugă comunicatul.   Concomitent, Republica Cehă a ales muniţia de calibrul 152 milimetri de pe lista de provizii solicitate de guvernul de la Kiev. Ea a precizat că mai multe detalii despre acest transport vor fi furnizate după ce cabinetul va valida propunerea, miercuri.   Estonia va trimite rachete antitanc Javelin, iar Letonia şi Lituania rachete antiaeriene Stinger.   „Sperăm cu sinceritate că Ucraina nu va trebui să utilizeze aceste arme”, a declarat ministrul lituanian al apărării, Arvydas Anusauskas..  

 

Departamentul de Stat al SUA a permis Lituaniei, Letoniei şi Estoniei să trimită rachete fabricate în SUA şi alte arme Ucrainei, au declarat miercuri trei surse cu cunoştinţe despre această decizie.   Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat, vineri, că mai multe livrări de asistenţă pentru securitate către Ucraina sunt programate în viitoarele săptămâni.   Pe de altă parte, însă, Berlinul face notă discordantă Germania a blocat transferul de tehnică militară către Kiev, o măsură care i-a adus critici cancelarului Scholz.  

 

Trei scenarii privind evoluţia crizei dintre Rusia şi Ucraina  

Foreign Affairs scrie, chiar în ziua întâlnirii dintre Antony Blinken şi Serghei Lavrov, că există trei scenarii posibile, în cazul în care calea diplomatică nu va avea succes, iar acestea depind foarte mult de modul în care Vladimir Putin decide că îşi poate atinge cel mai bine obiectivele.  

1. Soluţionare diplomatică   Primul scenariu ar presupune o soluţionare diplomatică coercitivă a crizei actuale. Rusia ar putea să recunoască sau să anexeze oficial regiunea Donbas din estul Ucrainei. Trebuie precizat că Parlamentul Rusiei dezbate deja o solicitare de recunoaştere a independenţei regiunilor Doneţk şi Lugansk din Ucraina. Acesta este un mod similar cu modul în care Rusia a recunoscut Abhazia şi Osetia de Sud, Georgia.   Acest lucru ar permite Rusiei să evite o escaladare militară ulterioară, dar totuşi să iasă în câştig. Dacă preşedintele rus alege această variantă, atunci Statele Unite şi NATO ar putea răspunde prin a continua cu desfăşurări suplimentare de-a lungul flancului estic al NATO, ceea ce ar genera o dilemă de securitate pe care Kremlinul vrea să o evite.  

2. Ofensivă limitată   O a doua variantă ar implica o ofensivă limitată rusă, pentru a ocupa un teritoriu suplimentar în estul Ucrainei şi în Donbas. Conform acestei variante, Rusia ar încerca să obţină portul Mariupol, la Marea Azov, dar şi Harkov. De asemenea, Rusia ar putea încerca o versiune mai ambiţioasă a acestei ofensive. Dinspre sud, Rusia ar putea incerca să lege, pe uscat, Crimeea de Rusia continentală. Mai mult, ar putea lansa o operaţiune pentru a ocupa Odessa, cel mai important port al Ucrainei.   O astfel de mişcare ar priva Ucraina de porturi economice vitale de-a lungul coastei sale de sud, lăsând ţara fără ieşire la mare, dar ar rezolva problemele logistice de lungă durată ale Rusiei. Totuşi, aceasta ar fi o operaţiune enormă, care angrena toate forţele pe care Rusia le-a adunat în Crimeea şi de-a lungul graniţelor de est şi de nord ale Ucrainei.  

3. Ofensivă la scară largă   Prin urmare, cel de-al treilea este o ofensivă rusă la scară largă care foloseşte puterea terestră, aeriană şi maritimă pe toate axele de atac. În acest scenariu, Rusia ar stabili superioritatea aeriană şi navală cât mai repede posibil. Unele forţe terestre ruseşti ar avansa spre Harkov şi Sumy în nord-est, iar altele forţe aflate acum în Crimeea şi Donbas ar avansa din sud şi, respectiv, est.   Între timp, forţele ruse din Belarus ar putea ameninţa direct Kievul, angrenând astfel forţele ucrainene care altfel s-ar fi putut deplasa pentru a întări estul şi sudul.  

 

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Primaria Comunei Cotusca, Cotusca, Str. Principala nr. 116, judetul Botosani, telefon 0231/561.946, fax 0231/561.936, e-mail: primariacotusca@ yahoo.com, cod fiscal 3372157. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: a) teren in suprafata de 7.900 mp, din Parcela Cadastrala 677, lot 2, situat in comuna Cotusca, judetul Botosani, apartine domeniului public al Comunei Cotusca, conform caietului de sarcini; b) teren in suprafata de 680 mp, din Parcela Cadastrala 682, lot 2, situat in comuna Cotusca, judetul Botosani, apartine domeniului public al Comunei Cotusca, conform caietului de sarcini; c) teren in suprafata de 7.210 mp, din Parcela Cadastrala 682, lot 1, situat in comuna Cotusca, judetul Botosani, apartine domeniului public al Comunei Cotusca, conform caietului de sarcini; conform H.C.L. nr. 22/08.04.2022 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitarea scrisa, de la sediul Primariei Comunei Cotusca. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Primariei Comunei Cotusca, Cotusca, Str. Principala nr. 116, judetul Botosani. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 100 Lei, se achita numerar la Casieria institutiei sau in contul concedentului: RO60 TREZ 1195 006X XX00 0330, deschis la Trezoreria Saveni, cod fiscal al concedentului 3372157. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.05.2022, ora 15.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 30.05.2022, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Primariei Comunei Cotusca, Cotusca, Str. Principala nr. 116, judetul Botosani. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 30.05.2022, ora 12.00, la sediul Primariei Comunei Cotusca, Cotusca, Str. Principala nr. 116, judetul Botosani. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de contencios administrativ a Tribunalului Botosani, oras Botosani, Str. Maxim Gorki nr. 8, judetul Botosani, telefon 0231/511.739, fax 0231/531.832, e-mail: tr-botosani-reg@ just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.05.2022.
Administratorul judiciar desemnat prin Sentinţa civilă nr. 76/F/12 aprilie 2022, pronunţată de Tribunalul Vaslui în dosarul nr. 454/89/2022, privind debitoarea S.C. SOPHPANIS S.R.L. Vaslui, având C.U.I. 28957084, sediul social în mun. Vaslui, str. Ştefan cel Mare, nr. 275, corp clădire C3, spaţiul 1, jud. Vaslui, înscrisă la O.R.C. Vaslui sub numărul J37/313/2011, notifică deschiderea procedurii generale a insolvenţei, conform Legii privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă. Termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor este 20.05.2022. În temeiul art. 114 din Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, nedepunerea cererii de admitere a creanţei până la termenul menţionat atrage decăderea din drepturi privind creanţa/creanţele deţinute împotriva debitorului. Termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor este 03.06.2022. Termenul pentru soluţionarea eventualelor contestaţii şi pentru afişarea tabelului definitiv al creanţelor este 28.06.2022. Adunarea creditorilor va avea loc în data de 09.06.2022, ora 1200 la sediul administratorului judiciar din mun. Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, jud. Vaslui, având următoarea ordine de zi: 1. desemnarea comitetului creditorilor şi a preşedintelui acestuia; 2. confirmarea administratorului judiciar şi a onorariului, 3. probleme diverse. Relaţii la administratorul judiciar ESTCONSULT I.P.U.R.L. Huşi, tel. 0335/566.035, 0727/850.575.
1.Informatii generale privind locatorul: Primaria Comunei Voinesti, cu sediul in satul Voinesti, str.Principala, nr.153, comuna Voinesti, judetul Iasi , telefon/fax: 0232/294755 2.Informatii generale privind obiectul inchirierii : inchiriere pe o perioada de 7 ani a unor suprafete de pasuni aflate in domeniul privat al UAT Comuna Voinesti, conform caietului de sarcini. Pretul de inchiriere stabilit conform HCL nr.74 /23.04.2021 , HCL nr.80/28.05.2021 si HCL nr.14/24.03.2022 este de 120 lei/ha/an. 2.1. Procedura aplicata : atribuire directa conform HCL nr.74 /23.04.2021 3. Informatii privind documentatia de inchiriere: 3.1.Modalitatea prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de inchiriere. Documentatia de atribuire se poate obtine de la sediul Primariei Comunei Voinesti, din sat Voinesti, str.Principala, nr.153, com.Voinesti, jud. Iasi. 3.2. Denumirea si adresa Compartimentului din cadrul locatorului de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de inchiriere. Documentatia de inchiriere se poate obtine de la Compartimentul Registru agricol din cadrul Primariei Comunei Voinesti, persoana de contact: inspector Marcoci Irina – membru comisie 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar. Documentatia de atribuire se poate obtine contra sumei de 100 lei de la sediul Primariei Comunei Voinesti, din sat Voinesti, str.Principala, nr.153, com.Voinesti, jud. Iaşi. Suma se achita la casieria institutiei. 4. Informatii privind cererile de inscriere 4.1. Data limita de depunere a cererilor de inscriere la sedinta publica de atribuire directa Dosarele de inscriere se depun la registratura Primariei Comunei Voinesti, pana la data de 16.05.2022 ora 1500. Documntele necesare in vederea intocmirii dosarului de inscriere sunt mentionate in caietul de sarcini. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de atribuire directa Sedinta publica de atribuire directa va avea loc in data de 19.05.2022 ora 0900 la sediul Primariei Comunei Voinesti. 6. Denumirea instantei competente in solutionarea litigiilor Judecatoria Iasi, str.Anastasie Panu, nr.25
Școlile secrete pentru fete din Afganistan, o nouă sfidare la adresa talibanilor. „Știm de amenințări, dar educația merită orice risc”
18/05/2022 16:19

 „Stim de amenintări si ne facem griji pentru ele”, spune singura profesoară, dar adaugă că „educatia fetelor merită orice risc”. În toate provinciile din tar ...

Cea mai mare companie din Olanda angajeaza personal tehnic
18/05/2022 12:55

Cautam urmatorii angajati calificati: - Instalatori si electricieni - Programatori de strungari/frezori CNC sau operatori - Sudori MIG/MAG - Asamblori - Lucratori in metal - Tamplari - Tamplari betonisti ...

27 de județe, sub cod galben de vreme rea.
18/05/2022 09:10

Meteorologii au emis o atenţionare Cod galben de vant puternic valabilă pe parcursul zilei de miercuri, 18 mai, in zone din 27 de judeţe situate in vestul şi estul ţării, iar local in Carpaţii Meridional ...

Finlanda şi Suedia îşi vor depune cererea de aderare la NATO astăzi
18/05/2022 08:45

Finlanda şi Suedia vor depune cererea de aderare la NATO miercuri, a declarat premierul suedez Magdalena Andersson intr-o conferinţă de presă comună cu preşedintele finlandez Sauli Niinisto la Stockholm ...

 Acțiune de amploare a polițiștilor și a procurorilor DIICOT în cinci județe: Zeci de percheziții la o rețea de trafic de migranți și trafic de droguri
18/05/2022 08:25

Miercuri, 18 mai 2022, politistii Serviciului de Combatere a Criminalitătii Organizate Arad si politistii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Timişoara şi Oradea, impreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B ...

Cum se trăiește în orașul pakistanez în care au fost +51 de grade
17/05/2022 18:00

 ​Unul dintre cele mai calde orase din lume se găseste in regiunea aridă Sindh din Pakistan, se numeste Jacobabad si in ultimele trei săptămani au fost 11 zile cu maxime de 48 C sau mai mari. Viata a ...

Elveția trimite lapte praf cu avionul în SUA
17/05/2022 16:45

Grupul elveţian Nestle SA a anunţat marţi că a inceput să transporte, cu avionul, lapte praf pentru bebeluşi din Ţările de Jos şi Elveţia in SUA, ca răspuns la criza de lapte praf din supermarketuril ...

Viza de ședere temporară pentru Statele Unite ale Americii se poate obține mai ușor
17/05/2022 16:42

În Statele Unite ale Americii se ajunge doar cu viză. Cetătenilor le este greu să o obtină acest document si vor neapărat să meargă in tara tuturor posibilitătilor fie pentru o vacantă, fie pentr ...

Alertă cod galben - ANM anunță două zile de ploi, vijelii, grindină și descărcări electrice/ Harta zonelor vizate
17/05/2022 15:00

 17 judete din Banat, Crisana, Oltenia si local Transilvania si Muntenia vor fi sub cod galben de ploi, de marti, de la ora 14. Miercuri, va fi cod galben de vant in 27 de judete, iar in unele zone vor fi ...

Peste 950.000 de ucraineni au intrat în România de la începutul crizei din ţara vecină
17/05/2022 09:23

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră informează marţi că, de la declanşarea crizei din Ucraina, in data de 24 februarie, au intrat in Romania 951.720 de cetăţeni din ţara vecină. În ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei