Fallen Earth Review

default

Dimensiune font:

| 22-10-2012 17:48

Fallen Earth Review

Oare de la ce ni se va trage sfârşitul lumii, dacǎ acesta va veni curând aşa cum ne tot anunţǎ ziarele de scandal şi televiziunile panicate? De la vreo gripǎ porcinǎ mutantǎ, imunǎ la aspirinǎ şi care-i va decima pe toţi cei care nu poartǎ şapcǎ? Sau vreun dictator îmbǎtat de propria mǎreţie ne va arunca pe toţi în iarna nuclearǎ? Se pare cǎ nici designerii de la Icarus Studios nu au fost foarte hotǎrâţi atunci când s-au decis asupra poveştii din spatele Fallen Earth, unul dintre puţinele MMO post-apocaliptice lansate până acum, a cǎrui acţiune are loc într-o Americǎ devastatǎ atât de virusul Shiva, cât şi de câteva focoase nucleare.

Şi pentru ca peisajul SF sǎ fie complet, tu eşti o clonǎ ce tocmai şi-a dobândit libertatea dupǎ ce haosul a cuprins întreaga omenire, corporaţia ce te-a creat – Global Tech – a ajuns o ruinǎ, iar supravieţuitorii Apocalipsei s-au refugiat în zona Marelui Canion, unde singurul strop de civilizaţie rǎmas se luptǎ din greu cu marmote iradiate şi zombie strǎlucitori.

Fallen Earth doreşte chiar de la definirea personajului sǎ rupǎ nişte tipare împǎmântenite de la Everquest încoace, cum ar fi sistemul de clase. Nu existǎ aşa ceva aici, iar primul şi singurul pas pe care îl ai de fǎcut la început este sǎ stabileşti modul în care o să arate personajul tǎu. Existǎ o largǎ selecţie de tatuaje, cercei sau sprâncene din care poţi sǎ-ţi creezi un avatar cât mai fioros, dar din cauza faptului cǎ fiecare piesǎ de îmbrǎcǎminte este redatǎ fidel pe modelul din joc, nu avem la dispoziţie nici obezi, nici anorexici, ci doar clone mai înalte sau mai scunde.

Unii dintre noi se vor bosumfla fiindcă nu au ocazia sǎ-şi împartǎ cele 10 puncte de început în Strength sau Dexterity, sau sǎ-şi aleagǎ un Warrior sau Mage, însǎ producǎtorii sunt deosebit de fermi: dacǎ întâlneşti pe cineva care se joacǎ de-a Paladinul, nu-l bǎga în seamă.

Să-mi fac un tank sau un rogue?

Asta pentru cǎ nu existǎ nici mǎcar obişnuitele clase de healer sau tank, în schimb toată lumea are libertatea de a-şi modela personajul aşa cum crede de cuviinţǎ şi e bine de ştiut cǎ poţi sǎ dai greş şi sǎ te trezeşti cu un tont de nivel 45 care nu e bun la nimic. Atribute de bazǎ sunt cunoscute – Strengh, Dexterity şi Perception – care dincolo de a oferi mai multe puncte de viaţǎ, stamina sau diverse rezistenţe, reprezintǎ de fapt baza de calcul pentru skill-uri. Cu alte cuvinte, nivelul maxim al unui skill, de pildǎ Pistol, este un algoritm bazat pe Dexterity şi Perception, adicǎ atributele de care trebuie sǎ ai grijǎ dacǎ vrei sǎ mânuieşti pistoale capabile.

Existǎ doar trei skill-uri ofensive, respectiv doar trei stiluri de luptǎ – Melee, Pistoale şi Puşti – cărora li se adaugă şi câteva skill-uri de suport, cum ar fi Primul Ajutor sau Armurǎ. La prima vedere oferta pare limitatǎ, însǎ varietatea de strategii şi abilitǎţi speciale vine sǎ compenseze acest lucru, mai ales cǎ nu existǎ nici o restricţie în a folosi câte o armǎ în fiecare mânǎ. Poţi, de altfel, sǎ ai o bâtǎ de baseball într-o mânǎ şi un Desert Eagle în cealaltǎ, o combinaţie cel puţin interesantǎ, chiar dacǎ ceilalţi supravieţuitori vor crede cǎ eşti puţin confuz.

Lupta efectivǎ depinde destul de mult de skill-ul pe care ai ales sǎ te concentrezi, respectiv faţǎ-în-faţǎ pentru Melee, sau de la distanţǎ pentru puşti şi pistoale. Spun „destul de mult” pentru cǎ acţiunea este o combinaţie interesantǎ între un FPS şi un RPG. Astfel, fiecare skill beneficiazǎ de o serie de abilitǎţi speciale, cum ar fi sǎ-i arzi una inamicului cu patul puştii sau sǎ-i pui o piedicǎ, dar rezultatul luptei depinde în mare mǎsurǎ şi de abilitatea de a împuşca cum se cuvine o ţintǎ în mişcare sau de a lovi adversarul în pǎrţile moi.

Totuşi, elementele de FPS sunt limitate, în sensul cǎ deşi acurateţea depinde de poziţia în care te afli, dacǎ fugi sau stai pe loc, mediul nu are aproape nici o însemnǎtate. Şi o vei afla la modul dureros cǎ inamicii pot sǎ tragǎ prin ziduri sau alte obstacole, lucru ce nu ar fi neapǎrat dramatic dacǎ nu ar alege sǎ se şi piteascǎ dupǎ vreun bolovan, caz în care nu mai vezi în ce sǎ tragi. Însă exceptând acest mic inconvenient, luptele sunt destul de dinamice, iar rezultatul depinde într-un mod echilibrat atât de dibǎcia jucǎtorului, cât şi de echipamentul acestuia.

O a treia categorie de skill-uri o reprezintǎ Mutagenii, o specie de abilitǎţi speciale dobândite în urma radiaţiilor. Nu mai puţin de nouǎ categorii de mutaţii sunt disponibile, cum ar fi Nano-manipularea sau Empatia, însǎ acestea nu au rolul magiei din alte MMO-uri, cum s-ar crede, având mai degrabǎ rol de suport. Acestea deschid accesul cǎtre abilitǎţi de vindecare, de îmbunătăţire a armurii sau de atac direct, fiind utile, dar nu vitale.

De altfel, vǎ puteţi lipsi cu totul de ele, pentru cǎ aşa cum spuneam la început, fiecare este liber sǎ-şi croiascǎ personajul aşa cum crede de cuvinţǎ. Atât atributele, cât şi skill-urile şi mutagenii pot fi dezvoltate folosind AP-urile (Advancement Points), care sunt acordate pe parcursul unui nivel sau ca recompensǎ pentru anumite misiuni. Vei descoperi rapid cǎ nu sunt acordate suficiente AP-uri pentru a creşte toate skill-urile pe care le doreşti şi va trebui sǎ alegi, de unde şi varietatea de personaje.

Creşterea în nivel se face fie prin lupta cu diverşi inamici (varianta plictisitoare) sau prin îndeplinirea misiunilor ce se gǎsesc din abundenţǎ. Aceste misiuni, fǎrǎ sǎ iasǎ din tiparul adunǎrii cozilor de şobolan sau asasinarea lui cutǎricǎ, reuşesc sǎ fie interesante prin descrierea şi titlul lor, dovadǎ cǎ producǎtorii au fǎcut ceva eforturi la acest capitol. Majoritatea chiar se ramificǎ, având continuǎri, iar recompensele sunt bine dozate pentru fiecare nivel.


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:00


1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Bivolari, judeţul Iasi, telefon 0232-298555, Fax: 0232-298508, email primaria primariabivolari@yahoo.com, persoana de contact:Alina Abuzatoaie; 2.1 Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : NC61473- TABARA= 583mp, NC61478- TABARA=583mp, NC62701- TABARA=583mp, NC62702- TABARA =583mp, NC62703- TABARA=583mp, NC62704- TABARA=583mp, NC62706- TABARA =583mp, NC62709- TABARA=583mp, NC62705- BIVOLARI=500mp, NC61481- BIVOLARI=500mp. Concesiunea se face conform HCL nr 65/28.05.2020 si OUG 57/2019. 2.2 Informații generale privind obiectul inchirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie inchiriat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : T77 P609/29=3238 mp, T63 P419 TRAIAN=13ha, T64 P421 TRAIAN=7,4221 ha; Inchirierea se face conform HCL nr 69/28.05.2020 si OUG 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la sediul U.A.T. Comuna Bivolari în baza unei cereri scrise. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00, Comuna Bivolari, jud. Iasi. 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 lei, se poate achita la casieria UAT Comuna Bivolari de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20/11/2020, ora 13.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 26/11/2020, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor 26/11/2020, ora 14.00, la sediul UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Iasi, Str. Elena Doamna, nr. 1A, tel: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, email tr-iasi-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04/11/2020
Polițiști din Botoșani, răniți într-un accident rutier
30/11/2020 15:47

Doi agenţi de poliţie au fost răniţi uşor in urma unui accident rutier produs, luni, pe strada Sucevei, in care a fost implicată o maşină a Poliţiei, a declarat şeful Biroului Rutier din cadrul Poli ...

Așa va arăta uniforma polițiștilor din 2021.
30/11/2020 14:05

  Ministrul de Interne, Marcel Vela, schimbă total imaginea Politiei Romane. După ce a rebranduit masinile, acum lucrează la uniforme. Iată cum vor iesi oamenii legii imbrăcati pe stradă, dar si rea ...

Frontierele Canadei vor ramane inchise, pana pe 21 ianuarie, pentru strainii a caror prezenta nu este considerata esentiala
30/11/2020 08:51

 Canada a anuntat duminica o noua prelungire, pana la 21 ianuarie 2021, a inchiderii frontierelor sale pentru strainii a caror prezenta nu este considerata esentiala, informeaza AFP. Din luna marti ...

Cum a fost omorat
30/11/2020 08:47

 Agentia de stiri iraniana Farsi lanseaza o ipoteza potrivit careia, "creierul" programului nuclear iranian, omul de stiinta Mohsen Fakhrizadeh, ar fi fost ucis de la distanta, cu ajutorul unei m ...

Cod galben de ninsori, luni, în 8 județe din Muntenia și Dobrogea   Prognoza meteo pentru urmatoarele zile
30/11/2020 08:33

    VREMEA      Prognoza meteo pentru IASI Iasi http://www.tititudorancea.ro/z/vremea_prognoza_meteo_iasi_romania.htm DATI CLIC PE " detalii" si se va dechide pa ...

Party privat, intr-un restaurant din Capitala. Participantii au fost amendati, iar patronul, dus la politie pentru audieri
29/11/2020 23:25

 Politistii au amendat duminica seara 26 de persoane care participau la un eveniment privat organizat intr-un restaurant din Bucuresti. Patronul localului a fost dus la politie pentru a ...

Prima ieșire televizată a lui Donald Trump după alegerile prezidențiale: Am câștigat detașat. Alegerile au fost trucate
29/11/2020 22:46

Preşedintele in exerciţiu american Donald Trump a afirmat - duminică - că "nu-şi va schimba opinia" privind acuzaţiile sale fără probă de fraudă electorală, in cursul primului său interviu ...

Topul județelor după noua raportare de cazuri COVID-19: București are peste 880 de cazuri în ultima zi / Prahova și Brașov, circa 350
29/11/2020 15:27

 Nu mai putin de 10 judete, aproape un sfert din total, au raportat peste 200 de cazuri de imbolnăviri cu COVID-19 in ultimele 24 de ore. De departe cel mai mare număr se regăseste in continuare in Capi ...

Constanța a ajuns la cea mai mare rată de infectare din țară, deși reședința și alte localități sunt în carantină
29/11/2020 14:16

Rata de infectare a explodat in Constanta in luna noiembrie, iar judetul de la malul mării a ajuns să aibă cea mai mare rată de infectare din tară, in timp ce municipiul si alte 8 localităti au fost car ...

Pensiuni în flăcări la Moeciu
29/11/2020 14:13

  Trei pensiuni au luat foc, sambătă, in statiunea Moeciu din judetul Brasov. Turistii cazati acolo s-au autoevacuat, astfel că nimeni nu a fost rănit, potrivit reprezentantilor ISU. Incendiul a porn ...


Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei