Halcyon Sun Review

default

Dimensiune font:

| 24-10-2012 16:19

Halcyon Sun Review

Pentru mine, perioada jocurilor Spectrum a fost reprezentata mai ales de seria Dizzy si de Elite. Daca jocurile Dizzy m-au atras prin grafica excelenta pentru acele timpuri, prin poveste si modul de joc, Elite a exercitat asupra mea o fascinatie a necunoscutului, a viitorului in care omenirea va putea (cel putin teoretic) sa exploreze si sa calatoreasca in Univers. Aparut in 1984, Elite avea o grafica saraca, sa nu ii spunem rudimentara, insa a fost primul joc Spectrum tridimensional si a cucerit jucatorii prin libertatea imensa de joc data si de cele 9 galaxii formate din 2048 de stele. Desi partea a patra se lasa asteptata de cativa ani buni, preferintele jucatorilor privind acest gen s-au indreptat in ultimii ani asupra unor jocuri ca Wing Commander, Privateer, X: Beyond the Frontier, I-War, Starlancer sau Descent Freespace.
Asteptarea lansarii lui Freelancer (2003) a fost oarecum indulcita de aparitia in acest an a lui Halcyon Sun, un joc cunoscut anterior sub numele de Jump Runner ce a fost distribuit gratuit pe Internet in toamna lui 2000 sub forma a doua episoade. Anii au trecut si in aceasta vara jocul a fost lansat de sine statator sub forma a 40 de misiuni grupate in 12 episoade.

Halcyon Sun Halcyon Sun

Aceasta impartire in episoade se reflecta si asupra povestii jocului ce se desfasoara in alternanta cu misiunile prin intermediul unor cut-scenes care alcatuiesc o poveste destul de interesanta, mult peste media celor intalnite in celalalte jocuri ale genului. Jucatorul interpreteaza rolul lui Dru Avery, locotenent in cadrul fortelor armate Carolan, factiune care, in alianta cu Eridan, se afla in conflict cu teroristii cunoscuti sub numele de Nolledah Revolutionary Republic. Motivele acestui conflict raman aproape in totalitate ascunse jucatorului, de vreme ce Halcyon Sun nu are un tutorial, dar nici misiuni introductive din punct de vedere al contextului politic in care se desfasoara jocul. Respectiva alianta nu este una solida, cum ar putea parea la prima vedere, rivalitatatea Carolan-Erdian izbucnand sporadic sub forma unor conflicte intre pilotii celor doua factiuni, singurul liant ce mentine aceasta alianta fiind amenintarea reprezentata de Nolledah Revolutionary Republic.
Aceste neintelegeri se manifesta sub forma unor actiuni ale Eridanilor ce urmeaza ordine venite din partea conducerii Eridani, ordine care de multe ori nu se incadreaza in planul comun al celor doua factiuni. Aceste disensiuni politice sunt intarite si de aspectul social ce guverneaza simpatiile si antipatiile pilotilor ambelor tabere. Intre Dru Avery si Rae Sheridan exista o mai veche poveste de iubire umbrita insa de faptul ca Rae este o Eridani. Tensiunea intre cei doi creste odata cu aparitia comisarului politic Eridani Thera Jaruzelska, astfel ca din momentul in care interesele politice Eridani incep sa difere de cele ale Aliantei, Rae este sfasiata de datoria fata de poporul sau si de iubirea fata de Dru Avery. In scena mai intra Takani, o femeie aparent dura care nu se gandeste decat la integritatea navelor de care trebuie sa aiba grija, dar de fapt sufletul ei tresare mereu ingrijorat cand este vorba de viata pilotilor. Doon, prietenul lui Avery este personajul tipic care mereu se plange de cate ceva, intotdeauna are ceva de comentat si nu pregreta niciodata sa spuna lucrurilor pe nume, fapt care se reflecta intr-o izolare sociala din partea celorlalti piloti, izolare concretizata si prin insuccesul in randul reprezentantelor sexului opus din cauza comentariilor acide si misogine. Singurii care realizeaza ca Doon are totusi un suflet mare, fiind un camarad nepretuit in lupta sunt Dru Avery si comandantul Larance, un tip care, datorita unei simpatii fata de Thera Jaruzelska, nu ii intuieste planurile acesteia decat atunci cand e prea tarziu.
Incepand cu un anumit punct, povestea capata forma unui cliseu. Odata stins conflictul cu Nolledah Revolutionary Republic, la orizont apare o alta amenintare: Raleh, o rasa extraterestra a carei organizare sociala este asemanatoare cu cea din filmul Starship Troopers: una sau mai multe minti care controleaza prin intermediul telepatiei zeci de mii de nave ce ataca frontiera Eridani. Daca la inceput cei de la conducerea Carolan ii sprijina pe acestia in pofida neintelegerilor din trecut, alianta se destrama cand se descopera ca Raleh au atacat specia umana din cauza ca au fost provocati de Eridani ce le-au bombardat o planeta in timpul primului contact cu acestia. Planeta dupa planeta, sistem solar dupa sistem solar, tot ce este sub stapanirea Eridani sunt cucerite pe rand de Raleh, tehnologia usor mai avansata, dar mai ales superioritatea numerica fiind factorii decisivi. Din fericire, cliseul mai sus mentionat se atenueaza, deoarece victoria Carolan din finalul jocului nu se datoreaza unor descoperiri tehnologice ale oamenilor de ultima ora, asa cum se intampla de exemplu in Descent Freespace, ci din cauza lui Avery. Dru este un medium care poate simti prezenta Raleh cu mult timp inainte ca acestia sa fie detectati de sisteme radar. Desi este doar un receptor, neputand transmite repetatele mesaje disperate de pace ale oamenilor catre Raleh, Dru Avery inclina balanta decisiv in favoarea Carolan, victoria lor ce a constat in salvarea Terrei fiind una temporara, caci jocul se incheie cu obisnuitul mesaj ce apare de altfel intre toate episoadele: “To be continued”.

Halcyon Sun Halcyon Sun

Durata mica a misiunilor de lupta comparata cu lungile cut-scenes ale jocului contribuie hotarator la impresia ca de fapt urmaresti un film, un film destul de bine realizat luand in considerare vocile profesioniste ale actorilor ce sunt clare si cu intonatiile cuvenite (unele dintre cele mai bune pe care le-am auzit vreodata intr-un joc), detaliile chipurilor personajelor si ale imbracamintii lor, dar si alternanta catorva secvente care mareste tensiunea firului epic. Desi Halcyon Sun a fost realizat cu ajutorul engine-ului grafic Daedalus, Halcyon Sun arata bine din acest punct de vedere doar daca ne gandim ca intregul joc trebuia sa apara in 2000 si nu in acest an. Miscarea personajelor este teapana, iar absenta unui numar mare de poligoane se concretizeaza si sub forma design-ului slabut al navelor, unele semanand cu cele din Star Wars, iar altele prezentand similitudini evidente cu avioanele F-22.

Halcyon Sun Halcyon Sun

Cu toate ca unele misiuni trebuie indeplinite intr-un anumit interval de timp (5 minute), in general ele ca scop doar distrugerea tuturor navelor inamice, escortarea de convoaie sau anihilarea totala ori partiala a unei anumite nave, desi jocul nu dispune de un sistem de afisare a diverselor sisteme ale navelor inamice ca in Descent Freespace. Interfata este simpla. Nu exista un buton secundar de fire, nu iti poti repara nava in timpul bataliei, nu poti face rost de munitie suplimentara, nu poti chema ajutoare, nu iti poti alege ce nava si armamament doresti, nu poti da ordine wingman-ilor, managementul scuturilor este absent, lipseste optiunea (atat de necesara cateodata) “Select view target” – toate acestea sunt aspecte negative pe care nu ar trebui sa le intalnim intr-un joc aparut in 2002.

Halcyon Sun Halcyon Sun

Misiunile sunt complet liniare. Pentru a progresa in joc trebuie sa indeplinesti cu succes toate obiectivele fiecareia (nu exista obiective secundare). Doar in momentul cand ai murit, trebuie sa iei scenariul de la capat. Daca ai esuat de trei ori, poti trece mai departe, insa nu datorita nelinearitatii misiunilor, ci din cauza optiunii de “skip mission”. Exista doar un singur scenariu ale carui obiective nu pot fi respectate si jocul continua mai departe, insa acest fapt este scriptat. Numarul mic al wingman-ilor comparativ cu cel al inamicilor mai mereu covarsitor numerici nu iti da senzatia ca participi la lupte de o mare amploare al caror succes nu trebuie sa depinda in mare masura doar de indemanarea jucatorului, ci si de capacitatea acestuia de a lua deciziile potrivite la momentul potrivit.

Halcyon Sun Halcyon Sun

Ne-ar mai fi placut sa fie o miscare mai rapida a navelor in cadrul scenelor intermediare intre misiuni, ca acestea din urma sa fie progresive din punctul de vedere al dificultatii, am fi vrut ca AI-ul sa fie mai bun, ca fonturile dialogurilor sa fie mai mari, ne-am fi dorit ca Halcyon Sun sa aiba mod multiplayer, insa…


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:00

1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare ”Teren iaz comunal III Oțeleni” suprafața 861 m.p. aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în sat Oțeleni, comuna Oțeleni, județul Iași, extravilan, nr. cadastral 60654, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 94/ 02.09.2019 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare grajd ”Clădire – C7” suprafața 800 m.p. aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în incinta Complexului zootehnic din sat Hândrești, comuna Oțeleni, județul Iași, intravilan, nr. cadastral 60302-C7, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 102/ 15.12.2020 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare grajd ”Clădire - C10” suprafața 13 m.p aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în incinta Complexului zootehnic din sat Hândrești, comuna Oțeleni, județul Iași, intravilan, nr. cadastral 60302-C10, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 102/ 15.12.2020 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare grajd ”Clădire – C9” suprafața 37 m.p. aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în incinta Complexului zootehnic din sat Hândrești, comuna Oțeleni, județul Iași, intravilan, nr. cadastral 60302-C9, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 102/ 15.12.2020 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
Donald Trump pregătește o manifestație MILITARĂ și o plecare pe covor roșu de la Casa Albă
16/01/2021 20:04

Donald Trump pregăteste o manifestatie „elaborată“ si o plecare pe covor rosu de la Casa Albă. Donald Trump planifică o manifestatie „elaborată” pentru el, inainte de inaugurarea ...

Ministerul Afacerilor Externe explică taxa de 55 de euro plătită de români din Marea Britanie pentru cererile de viză de muncă
16/01/2021 19:12

MAE precizează că reducerea de 55 de lire aplicată de autoritătile britanice taxei pentru solicitările de viză de muncă reprezintă o măsură adoptată de autoritătile britanice in aplicarea Cartei Soc ...

Scene incredibile într-un supermarket din Galaţi: Un tânăr de 18 ani, surprins cu pistolul la brâu
16/01/2021 19:08

Scene incredibile intr-un supermarket din Galaţi. Un client de 18 ani a fost surprins cu pistolul la brau! Oamenii care asigurau paza magazinului l-au reţinut pe tanăr şi au chemat Poliţia. Agenţii au g ...

Sute de mii de persoane părăsesc Marea Britanie din cauza pandemiei de COVID-19
16/01/2021 15:00

Sute de mii de persoane au părăsit Marea Britanie din cauza efectelor pandemiei de COVID-19 asupra economiei, informează un studiu publicat vineri şi citat de DPA. „Se pare că o mare parte din pov ...

India dă startul uneia dintre cele mai mari campanii de vaccinare din lume
16/01/2021 13:41

Una dintre cele mai mari campanii de vaccinare din lume impotriva Covid-19 incepe sambătă in India, care intentionează să imunizeze 300 de milioane de oameni pană in iulie, potrivit AFP. Tara găzduieste c ...

Germania - CDU l-a ales pe succesorul Angelei Merkel/ FOTO
16/01/2021 13:38

 Armin Laschet, premierul landului Renania de Nord-Westfalia, poziţionat ca moştenitor al cursului centrist al cancelarului Angela Merkel, a fost ales sambătă la conducerea Uniunii Creştin-Democrate ( ...

ULTIMĂ ORĂ MAE a emis o NOUĂ alertă de călătorie: sunt vizați cei care merg în Regatul Țărilor de Jos
16/01/2021 11:21

Ministerul Afacerilor Externe ii informează pe cetăţenii romani care se află, tranzitează sau doresc să călătorească in Regatul Tărilor de Jos că, potrivit informatiilor publicate de autoritătile ol ...

Turcia, între sărăcie şi Pandemie. Preţurile au luat-o razna, oamenii reuşesc cu greu să-şi achite chiria şi să mănânce
16/01/2021 10:53

Prinsă de Pandemie deja in criză economică, Turcia se confruntă cu o creştere alarmantă a preţurilor şi o adancire a sărăciei in randurile populaţiei. Şomajul face ravagii, turcii abia dacă mai pot ...

Șoferul care a lovit intenționat un cărucior cu un copil a fost reținut
16/01/2021 10:10

Şoferul care a fost filmat in momentul in care ar fi lovit cu maşina, cu intenţie, vineri dimineaţă, o persoană şi căruciorul in care se afla un copil a fost reţinut, a informat Biroul de presă al Dir ...

Vreme extrem de rece. Temperaturile scad sub -20 de grade Celsius   Prognoza meteo pentru urmatoarele zile
16/01/2021 08:00

    VREMEA      Prognoza meteo pentru IASI Iasi http://www.tititudorancea.ro/z/vremea_prognoza_meteo_iasi_romania.htm DATI CLIC PE " detalii" si se va dechide pa ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei