Halcyon Sun Review

default

Dimensiune font:

| 24-10-2012 16:19

Halcyon Sun Review

Pentru mine, perioada jocurilor Spectrum a fost reprezentata mai ales de seria Dizzy si de Elite. Daca jocurile Dizzy m-au atras prin grafica excelenta pentru acele timpuri, prin poveste si modul de joc, Elite a exercitat asupra mea o fascinatie a necunoscutului, a viitorului in care omenirea va putea (cel putin teoretic) sa exploreze si sa calatoreasca in Univers. Aparut in 1984, Elite avea o grafica saraca, sa nu ii spunem rudimentara, insa a fost primul joc Spectrum tridimensional si a cucerit jucatorii prin libertatea imensa de joc data si de cele 9 galaxii formate din 2048 de stele. Desi partea a patra se lasa asteptata de cativa ani buni, preferintele jucatorilor privind acest gen s-au indreptat in ultimii ani asupra unor jocuri ca Wing Commander, Privateer, X: Beyond the Frontier, I-War, Starlancer sau Descent Freespace.
Asteptarea lansarii lui Freelancer (2003) a fost oarecum indulcita de aparitia in acest an a lui Halcyon Sun, un joc cunoscut anterior sub numele de Jump Runner ce a fost distribuit gratuit pe Internet in toamna lui 2000 sub forma a doua episoade. Anii au trecut si in aceasta vara jocul a fost lansat de sine statator sub forma a 40 de misiuni grupate in 12 episoade.

Halcyon Sun Halcyon Sun

Aceasta impartire in episoade se reflecta si asupra povestii jocului ce se desfasoara in alternanta cu misiunile prin intermediul unor cut-scenes care alcatuiesc o poveste destul de interesanta, mult peste media celor intalnite in celalalte jocuri ale genului. Jucatorul interpreteaza rolul lui Dru Avery, locotenent in cadrul fortelor armate Carolan, factiune care, in alianta cu Eridan, se afla in conflict cu teroristii cunoscuti sub numele de Nolledah Revolutionary Republic. Motivele acestui conflict raman aproape in totalitate ascunse jucatorului, de vreme ce Halcyon Sun nu are un tutorial, dar nici misiuni introductive din punct de vedere al contextului politic in care se desfasoara jocul. Respectiva alianta nu este una solida, cum ar putea parea la prima vedere, rivalitatatea Carolan-Erdian izbucnand sporadic sub forma unor conflicte intre pilotii celor doua factiuni, singurul liant ce mentine aceasta alianta fiind amenintarea reprezentata de Nolledah Revolutionary Republic.
Aceste neintelegeri se manifesta sub forma unor actiuni ale Eridanilor ce urmeaza ordine venite din partea conducerii Eridani, ordine care de multe ori nu se incadreaza in planul comun al celor doua factiuni. Aceste disensiuni politice sunt intarite si de aspectul social ce guverneaza simpatiile si antipatiile pilotilor ambelor tabere. Intre Dru Avery si Rae Sheridan exista o mai veche poveste de iubire umbrita insa de faptul ca Rae este o Eridani. Tensiunea intre cei doi creste odata cu aparitia comisarului politic Eridani Thera Jaruzelska, astfel ca din momentul in care interesele politice Eridani incep sa difere de cele ale Aliantei, Rae este sfasiata de datoria fata de poporul sau si de iubirea fata de Dru Avery. In scena mai intra Takani, o femeie aparent dura care nu se gandeste decat la integritatea navelor de care trebuie sa aiba grija, dar de fapt sufletul ei tresare mereu ingrijorat cand este vorba de viata pilotilor. Doon, prietenul lui Avery este personajul tipic care mereu se plange de cate ceva, intotdeauna are ceva de comentat si nu pregreta niciodata sa spuna lucrurilor pe nume, fapt care se reflecta intr-o izolare sociala din partea celorlalti piloti, izolare concretizata si prin insuccesul in randul reprezentantelor sexului opus din cauza comentariilor acide si misogine. Singurii care realizeaza ca Doon are totusi un suflet mare, fiind un camarad nepretuit in lupta sunt Dru Avery si comandantul Larance, un tip care, datorita unei simpatii fata de Thera Jaruzelska, nu ii intuieste planurile acesteia decat atunci cand e prea tarziu.
Incepand cu un anumit punct, povestea capata forma unui cliseu. Odata stins conflictul cu Nolledah Revolutionary Republic, la orizont apare o alta amenintare: Raleh, o rasa extraterestra a carei organizare sociala este asemanatoare cu cea din filmul Starship Troopers: una sau mai multe minti care controleaza prin intermediul telepatiei zeci de mii de nave ce ataca frontiera Eridani. Daca la inceput cei de la conducerea Carolan ii sprijina pe acestia in pofida neintelegerilor din trecut, alianta se destrama cand se descopera ca Raleh au atacat specia umana din cauza ca au fost provocati de Eridani ce le-au bombardat o planeta in timpul primului contact cu acestia. Planeta dupa planeta, sistem solar dupa sistem solar, tot ce este sub stapanirea Eridani sunt cucerite pe rand de Raleh, tehnologia usor mai avansata, dar mai ales superioritatea numerica fiind factorii decisivi. Din fericire, cliseul mai sus mentionat se atenueaza, deoarece victoria Carolan din finalul jocului nu se datoreaza unor descoperiri tehnologice ale oamenilor de ultima ora, asa cum se intampla de exemplu in Descent Freespace, ci din cauza lui Avery. Dru este un medium care poate simti prezenta Raleh cu mult timp inainte ca acestia sa fie detectati de sisteme radar. Desi este doar un receptor, neputand transmite repetatele mesaje disperate de pace ale oamenilor catre Raleh, Dru Avery inclina balanta decisiv in favoarea Carolan, victoria lor ce a constat in salvarea Terrei fiind una temporara, caci jocul se incheie cu obisnuitul mesaj ce apare de altfel intre toate episoadele: “To be continued”.

Halcyon Sun Halcyon Sun

Durata mica a misiunilor de lupta comparata cu lungile cut-scenes ale jocului contribuie hotarator la impresia ca de fapt urmaresti un film, un film destul de bine realizat luand in considerare vocile profesioniste ale actorilor ce sunt clare si cu intonatiile cuvenite (unele dintre cele mai bune pe care le-am auzit vreodata intr-un joc), detaliile chipurilor personajelor si ale imbracamintii lor, dar si alternanta catorva secvente care mareste tensiunea firului epic. Desi Halcyon Sun a fost realizat cu ajutorul engine-ului grafic Daedalus, Halcyon Sun arata bine din acest punct de vedere doar daca ne gandim ca intregul joc trebuia sa apara in 2000 si nu in acest an. Miscarea personajelor este teapana, iar absenta unui numar mare de poligoane se concretizeaza si sub forma design-ului slabut al navelor, unele semanand cu cele din Star Wars, iar altele prezentand similitudini evidente cu avioanele F-22.

Halcyon Sun Halcyon Sun

Cu toate ca unele misiuni trebuie indeplinite intr-un anumit interval de timp (5 minute), in general ele ca scop doar distrugerea tuturor navelor inamice, escortarea de convoaie sau anihilarea totala ori partiala a unei anumite nave, desi jocul nu dispune de un sistem de afisare a diverselor sisteme ale navelor inamice ca in Descent Freespace. Interfata este simpla. Nu exista un buton secundar de fire, nu iti poti repara nava in timpul bataliei, nu poti face rost de munitie suplimentara, nu poti chema ajutoare, nu iti poti alege ce nava si armamament doresti, nu poti da ordine wingman-ilor, managementul scuturilor este absent, lipseste optiunea (atat de necesara cateodata) “Select view target” – toate acestea sunt aspecte negative pe care nu ar trebui sa le intalnim intr-un joc aparut in 2002.

Halcyon Sun Halcyon Sun

Misiunile sunt complet liniare. Pentru a progresa in joc trebuie sa indeplinesti cu succes toate obiectivele fiecareia (nu exista obiective secundare). Doar in momentul cand ai murit, trebuie sa iei scenariul de la capat. Daca ai esuat de trei ori, poti trece mai departe, insa nu datorita nelinearitatii misiunilor, ci din cauza optiunii de “skip mission”. Exista doar un singur scenariu ale carui obiective nu pot fi respectate si jocul continua mai departe, insa acest fapt este scriptat. Numarul mic al wingman-ilor comparativ cu cel al inamicilor mai mereu covarsitor numerici nu iti da senzatia ca participi la lupte de o mare amploare al caror succes nu trebuie sa depinda in mare masura doar de indemanarea jucatorului, ci si de capacitatea acestuia de a lua deciziile potrivite la momentul potrivit.

Halcyon Sun Halcyon Sun

Ne-ar mai fi placut sa fie o miscare mai rapida a navelor in cadrul scenelor intermediare intre misiuni, ca acestea din urma sa fie progresive din punctul de vedere al dificultatii, am fi vrut ca AI-ul sa fie mai bun, ca fonturile dialogurilor sa fie mai mari, ne-am fi dorit ca Halcyon Sun sa aiba mod multiplayer, insa…


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

00:22

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
Sex cu profu de sport. Arestare la Babadag
19/09/2020 19:45

y Judecătoria Babadag a decis, vineri seara, arestarea preventivă a unui tanăr, in varstă de 29 de ani, profesor de educaţie fizică şi sport, acuzat de săvarşirea a trei infracţiuni de act sexual c ...

VIDEO Situație alarmantă în Grecia! Ciclonul Ianos a făcut primele victime
19/09/2020 19:35

    Doi oameni au murit, cel puţin o persoană este dispărută şi numeroase pagube s-au inregistrat in Grecia după ce regiunea a fost lovită de un ciclon tropical mediteranean, fenomen ...

 Scandal la Bucuresti - Protest împotriva purtării măștii la școală
19/09/2020 19:14

  Un miting la care participă peste 200 de manifestanti a avut loc in Piata Universitătii din Bucuresti. Protestatarii s-au opus obligativitătii purtării măstii de protectie la scoală. Ei ...

Primele temperaturi negative din aceasta toamna. Prognoza meteo pentru urmatoarele zile
19/09/2020 09:00

    VREMEA      Prognoza meteo pentru IASI Iasi http://www.tititudorancea.ro/z/vremea_prognoza_meteo_iasi_romania.htm DATI CLIC PE " detalii" si se va dechide pa ...

 Ziua Artileriei şi Rachetelor Antiaeriene
19/09/2020 08:45

 Ziua Artileriei şi Rachetelor Antiaeriene este marcată la 19 septembrie, dată la care, in 1916, in timpul executării manevrei de la Flămanda de către Armata 3, a fost doborat primul avion inami ...

 „Legea românească
18/09/2020 21:08

 „Legea romanească", aplicată in Zaragoza - a spart usa chiriasului rău-platnic Un roman din Spania a spart cu ciocanul usa apartamentului pe care il detine intr-un bloc din Zaragoza, supăr ...

 Peste 90 de urmăriți național și internațional, prinși în urma a 200 de percheziții
18/09/2020 20:55

  Peste 200 de percheziţii au fost efectuate de poliţişti, in ultima săptămană, in dosare care vizează, printre altele, fapte de contrabandă, trafic de droguri, furt, ameninţare şi şantaj, in u ...

 Trei suspecți în cazul crimei de la Chiajna au fost prinși într-o cabană izolată din Prahova
18/09/2020 20:37

  Trei bărbaţi care erau daţi in urmărire generală in cazul tentativei de omor petrecută pe data de 23 iulie in localitatea ilfoveană Chiajna au fost prinşi de poliţişti intr-o cabană izolată ...

BOMBĂ -  Copile dintr-un orfelinat, obligate să facă sex între ele
18/09/2020 16:40

  Într-un centru de plasament din judetul Arges a izbucnit un scandal monstru. Politia a intrat pe fir si investighează deja cazul. Este vorba despre două minore care au fost obligate să int ...

 Captură de țigări de contrabandă, de peste 250.000 de lei
18/09/2020 16:01

  Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei au confiscat la frontiera de nord a ţării, 25.948 pachete cu ţigări de provenienţă ucrainean ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei