Cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, LIVETEXT:

19:11Imagine din Kiev: Mergând pe bicicletă cu puștile de atac în spate

 

 

 

19:11Twitter a anunțat sâmbătă, într-un tweet, că serviciul său este restricționat pentru unele persoane din Rusia și că lucrează pentru a menține site-ul în siguranță și accesibil, relatează Reuters.

19:02VIDEO Momente dramatice în Ucraina. Tancuri și blindate rusești, prinse într-o ambuscadă. Soldații ucraineni luptă cu rachetele antitanc NLAW

18:51Rusia închide spațiul aerian pentru România.

 

18:37Și Ambadada Rusiei din Londra anunță că este în contact cu Poliția britanică după ce a primit amenințări telefonice, potrivit Reuters.

18:35Mesaje anonime de amenințare cu bombă ce vizează gările și aeroportul din Moscova, relatează Reuters, citând RIA Novosti. Autoritățile din Rusia fac cercetări.

18:24VIDEO VIRAL Soldați ruși, rămași cu blindatul fără combustibil în mijlocul drumului. Șofer ucrainean: „Vă tractez eu înapoi în Rusia?”

18:12Trupele ruse au demontat un baraj ce fusese construit în anul 2014 cu scopul de a întrerupe, la acel moment, alimentarea cu apă a Crimeei, înainte de anexarea acesteia - Serghei Aksionov, guvernatorul Crimeei, citat de RIA Novosti.

18:07FOTO Aproximativ o mie de oameni în fața Ambasadei Rusiei la București, scandând "Ucraina"

18:0219 civili au fost uciși și 73 au fost răniți în regiunea Donețk, ca urmare a bombardamentelor rusești, anunță Reuters, citând Interfax.

17:57Un nou mesaj de susținere din partea Franței: "Zelenski și Ucraina au decis să reziste agresiunii Rusiei, trebuie să îi sprijinim", a transmis sâmbătă Administrația Prezidențială a Franței, potrivit Reuters.

17:45Avansul Rusiei în invazia din Ucraina a încetinit, cel mai probabil din cauza problemelor logistice și a rezistenței întâmpinate, a arătat sâmbătă Ministerul britanic al Apărării, într-o actualizare a informațiilor postate pe Twitter, relatează Reuters.

17:19Germania urmează să aprobe livrarea a 400 de lansatoare de grenade în Ucraina, potrivit unui diplomat UE, citat de Reuters.

17:15Toate unitățile ruse din Ucraina au primit sâmbătă ordinul de a relua ofensiva din toate direcțiile, a anunțat Ministerul rus al Apărării, scrie Reuters, citând RIA Novosti.

17:01Ucraina acuză că marina rusă blochează o parte din Marea Neagră

16:57Guvernul suedez a cerut, sâmbătă, excluderea completă a Rusiei din toate competițiile sportive, în urma invadării Ucrainei, ordonată de Vladimir Putin. Practic, niciun sportiv rus nu ar mai putea participa la vreo competiție sportivă pe teritoriul Europei.

Ca parte a sancțiunilor europene care vizează Moscova, Stockholm intenționează să convingă cele 27 de state membre ale Uniunii Europene să boicoteze complet orice legături sportive cu Rusia, pe întreaga durată a invaziei din Ucraina, a anunțat ministrul suedez al Sportului, Anders Ygeman, potrivit AFP.

Rusia, aproape să fie scoasă din sistemul SWIFT / Zelenski spune că Turcia ar urma să închidă strâmtorile de la Marea Neagră pentru navele rusești

16:47Ministrul de Externe al Ucrainei: Țările occidentale au convenit să deconecteze Rusia de la sistemul de plăți SWIFT

16:43SUA vor acorda un nou ajutor militar în valoare de 350 de milioane de dolari pentru Ucraina.

Washingtonul, care acuză Moscova că vrea să preia controlul asupra Kievului pentru a "decapita" guvernul ucrainean şi a instala o putere favorabilă Rusiei - a anunţat sâmbătă trimiterea unui nou ajutor militar Ucrainei, în valoare de 350 de milioane de dolari.

Tot mai multe țări și-au anunțat sprijinul pentru Ucraina în ultimele ore: Olanda a anunțat că va livra Ucrainei "cât mai curând" 200 de rachete antiaeriene Stinger.

Cehia a anunțat că va trimite "în următoarele ore" arme în valoare de 7,6 milioane de euro, iar Belgia că va aproviziona Kievul cu 2.000 de mitraliere și 3.800 de tone de combustibil.

16:17"Turcia nu a luat încă decizia de a închide strâmtorile pentru navele rusești", declară un înalt oficial turc.

16:14VIDEO Localnici din Cernihiv în fața tancurilor rusești, în încercarea de a le opri

16:11Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, i-a cerut sâmbătă, într-o convorbire telefonică, omologului său rus, Serghei Lavrov, ca Rusia să pună capăt operațiunii militare din Ucraina, anunță AFP, citând o sursă diplomatică turcă.

Turcia a calificat în mai multe rânduri drept "inacceptabilă" invazia rusă din Ucraina.

Cavusoglu i-a transmis lui Lavrov că o nouă escaladare a tensiunilor militare "nu folosește nimănui".

16:03Zelenski sugerează că, într-o discuție cu Erdogan, că acesta i-ar fi spus că va interzice trecerea navelor de război rusești prin strâmtorile turcești, informație care dacă se dovedește adevărată va fi una de mare impact.

Într-o postare pe Twitter ce începe prin mulțumiri către președintele turc, Zelenski scrie că ”interzicerea trecerii navelor de război rusești în Marea Neagră și un sprijin militar și umanitar semnificativ pentru Ucraina sunt extrem de importante astăzi. Poporul din Ucraina nu va uita niciodată acest lucru!”

Dinspre Ankara nu vine la acest moment nicio precizare privind o asemenea măsură, doar confirmarea discuției telefonice și faptul că Erdogan i-a spus lui Zelenski că Turcia face eforturi pentru o încetare imediată a focului, și a exprimat, de asemenea, condoleanțe pentru ucrainenii uciși în atacul rusesc.

Turcia a spus ieri că nu poate împiedica navele de război rusești să intre în Marea Neagră prin strâmtorile sale, cum solicită Ucraina, din cauza unei clauze dintr-un pact internațional.

15:56Ungaria va susține toate sancțiunile Uniunii Europene împotriva Rusiei și nu va bloca nimic, a declarat sâmbătă premierul Viktor Orban, la granița dintre Ucraina și Ungaria.

"Ungaria a spus clar, susținem toate sancțiunile, deci nu vom bloca nimic, așa că ceea ce premierii Uniunii Europene vor putea să convină, noi acceptăm și susținem", a declarat el reporterilor în limba engleză.

"Acesta este momentul să fim uniți, este un război", a spus el, adăugând că eforturile de pace sunt cele mai importante.

15:43Belgia trimite 300 de soldați în România pentru forțele NATO și anunță că ajută Ucraina cu mitraliere și combustibil

15:28România și-a retras toți

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>