default

Dimensiune font:

Mount & Blade: With Fire and Sword Review

| 22-10-2012 16:22

Mount & Blade: With Fire and Sword Review

Având în vedere că poporul român cunoaşte destul de bine ascuțişul iataganelor turceşti şi a învățat, de-a lungul vremii, cum să-şi ferească grumazul, vecinii noştri s-au gândit cum să ne cucerească prin alte modalități. Astfel, în 2009 apărea Mount & Blade, o producție a unei familii din Turcia care a cucerit o lume întreagă, atrăgând atenția celor de la Paradox Interactive.

Succesul de care s-a bucurat a încurajat dezvoltarea unui add-on, pe numele său Warband, care introducea un element cerut cu insistență de fani: multiplayer-ul. Iar la o distanță foarte bine dozată de primul expansion iată că avem de-a face şi cu cel de-al doilea – With Fire and Sword. Unde vom putea folosi, pe lângă obişnuitele săbii, topoare şi alte unelte tăioase, o serie de unelte ceva mai zgomotoase şi fumigene: armele de foc.

Davai ceas, davai palton

Odată cu trecerea la perioada post-medievală – o trecere riscantă, ar spune unii – şi acțiunea s-a mutat un pic de pe tărâmul semi-fanteziei într-o Europă ceva mai apropiată de adevărul istoric. Cele cinci tabere care se înfruntă acum pot fi mai uşor recunoscute: Ruşi, Suedezi, Polonezi, precum şi Tătari sau Cazaci. Națiuni care au existat (şi există) şi chiar s-au ciondănit între ele, dar asemănările se opresc aici.

Asta pentru că harta pe care se desfăşoară ostilitățile nu seamănă cu vreo regiune istorică şi nici regatele respective nu respectă tratate sau alianțe seculare, declarațiile de război sau de pace între ele fiind la fel de aleatorii. Asta chiar dacă există unele oraşe numite Varşovia sau Moscova care-şi pot schimba foarte uşor stăpânul. Totuşi, lucrurile în campania single-player nu sunt chiar lipsite de orice socoteală, întrucât producătorii s-au inspirat din nuvela istorica omonimă a lui Henryk Szienkiewicz.

Acest lucru se traduce prin trei fire epice în campanie, în funcție de alegerea unei facțiuni sau a alteia, deşi suntem restricționați la cele slave. Avem aşadar parte de misiuni speciale, ieşite din tipicul celor clasice de transport, escortă sau urmărire, care nu pot fi executate decât în ordine şi numai pentru o singură facțiune. Acestea reuşesc să mai aducă un plus la atmosferă, întrucât dincolo de recompensele care nu pot fi obținute altfel, povestea din spatele lor este destul de interesantă şi vrednică de titul de aventură de capă şi spadă. De asemenea, nici obligatorii nu sunt, astfel încât ne putem vedea liniştiți de treabă şi de dominarea mondială fără să trecem prin politica alunecoasă a vremurilor.

Fie că devenim slugă la vreunul din cei cinci monarhi, fie că ne hotărâm să luăm lucrurile pe cont propriu, aventurile de pe harta strategică urmează în general ideile din primul joc. Avem cătunuri, fortărețe, castele şi oraşe, fiecare din acestea putând fi jefuite, cucerite sau folosite pentru comerț.

Comerțul a fost îmbunătațit în acest expansion, acum având posibilitatea de a ne crea propriile caravane şi a le duce de mânuță către destinație, una dintre cele mai profitabile activităţi. Cu puțină cercetare de piață se pot face acum profituri uriaşe într-un timp foarte scurt, ceea ce a ridicat problema balansării acestei opțiuni. Pe mine nu m-a deranjat în mod deosebit, întrucât eram mai interesat de obținerea rapidă a fondurilor necesare măcelurilor decât de grinding-ul economic. Mai ales că întreg sistemul a fost mai atent gândit în cazul în care ai de administrat propriul imperiu.

Odată intrat în serviciul unui rege, acesta te va chema constant să iei parte la campaniile sale militare, îți va oferi un sat sau chiar o fortăreață în proprietate şi te va răsplătii pentru serviciile tale, adesea mai puțin decât meriți. Duşmanii lui vor deveni ai tăi şi vei avea prea puține de spus în politica externă, însă vei avea parte de protecția unui întreg regat. S-a renunțat însă la turniruri şi cucerirea domnițelor, lucru pe care sincer nu l-am înţeles, fiindcă era vorba de activități relaxante şi, uneori, chiar utile.

To be or not to be king

Dacă însă ți-ai dat demisia şi ai început să pui bazele propriului regat, atunci trebuie să te pregăteşti pentru o lume mult mai necruţătoare, asta din mai multe motive. În primul rând, sistemul de taxe şi cheltuieli este ceva mai adus la zi, în sensul că taxele vin mai greu şi sunt mai modeste, în timp ce cheltuielile au tendința să crească necontrolat. Astfel, satele şi castelele îți vor aduce venituri în funcție de nivelul lor de dezvoltare, dar şi în funcție de cât de mult te au la suflet. Cu alte cuvinte, trebuie să ai grijă de enoriaşi prin construcția de clădiri în satele lor (şcoli, cârciumi), numirea de oficiali locali (preoți, judecători), precum şi prin protecția de bandiți sau lorzi adverşi care nu vor ezita să se servească din bunurile tale.

O altă problemă în menținerea propriului imperiu îl reprezintă nivelul de dificultate al adversarilor, din punct de vedere strategic. Pentru că oricât de rău le-ai călca armatele în picioare şi oricât de des i-ai pune pe fugă, aceştia se pare că dispun de resurse inepuizabile şi se vor întoarce curând cu un număr şi mai mare de trupe să te pedepsească. Dacă am vorbi de cerşetori rupți în coate şi echipați cu topoare ar mai fi ceva, însă toate regatele adverse scot pe bandă rulantă trupe de elită de nu se ştie unde, având în mod evident şi nedrept acces la o vistierie fără fund.

Însă ceea ce vine să strice aspectul macroeconomic al jocului este dinamica asediilor, ea fiind (într-un cuvânt) şchioapă. În titlurile anterioare, numărul de apărători al unei cetăți putea cu uşurință să țină piept unui număr dublu de asediatori, însă aici nu mai avem parte de aceleaşi favoruri pe care unii le-ar considera realiste. Astfel, e nevoie de foarte mulți oameni pe ziduri pentru a ține piept invadatorilor, lucru care nu face foarte practică organizarea imperiului de la distanță.

Lucrurile se schimbă puțin dacă te urci personal pe metereze pentru a-ți apăra teritoriul (ceea ce este dificil de realizat oricum într-un regat întins), dar nu cu mult. Asta pentru că punctele de acces în fortăreață, în trecut dificil de capturat, sunt acum mai multe şi mai uşor de cucerit, făcând asediul o afacere mai puțin tactică şi mai mult o chestiune de numere. Nemaivorbind de faptul că o fortăreață adversă aflată sub asediu îşi reumple ca prin minune rândurile dacă nu ai avut grijă să-i elimini toți apărătorii de la primul asalt, făcând astfel inutilă tactica de măcinare atât de vitală în primele titluri.

Există însă şi noutăți care sunt bine puse la punct, cum ar fi noul sistem de recrutare al unităților. Acum putem folosi mercenarii din taverne sau putem angaja trupe ne-experimentate din sate, dar acestea nu vor ajunge decât la nivelul mercenarilor. Avem însă posibilitatea angajării unor soldați profesionişti, aflați în tabere speciale în teritoriul fiecărui regat (detaliu vital, întrucât diferențele între trupele diverselor state există şi sunt destul de importante).

Astfel, muschetarii polonezi vor fi călare, în timp ce infanteriştii suedezi vor avea o armură mai bună, iar astfel de detalii pot duce la decizii tactice esențiale.  Poate însă cea mai interesantă modalitate de recrutare o reprezintă comandanţii cetăților care se află în proprietatea ta. Aceştia îți pot oferi acces la trupe speciale şi ceva mai răsărite, cum ar fi spadasini scoțieni sau archebuzieri germani, unități care de obicei sunt mai calificate decât recolta locală.

De altfel, o serie de lucruri interesante pot avea loc acum în fortărețe sau cetăți, cum ar fi achiziţionarea unui echipament de luptă de cea mai bună calitate. Ţi se poate meşteri o armură mai de soi sau o sabie mai ascuțită, de la geambaş poți pune mâna pe calul lui Făt-Frumos sau poți să iei împrumut de la cămătari pentru nişte cheltuieli urgente. Însă nu există doar cămătari, ci şi bănci, unde poți depune diverse sume de bani pentru dobânda lor.  Iar pentru cei cu înclinații studioase, în unele cetăți poate fi construită şi o Academie, pentru şcolarizarea partenerilor de drum în tainele medicinei, tacticii sau milităriei (cresc punctele însoțitorilor în acele domenii). Toate aceste servicii au desigur, un preț destul de piperat.

Unde eşti tu Ţepeş, Doamne?

Însoțitorii de drum sunt la fel de diverşi ca în primele titluri şi pot fi recrutați din taverne în schimbul unor sume de bani, ba chiar au primit şi personalități noi. Acum, aceştia nu mai acceptă la fel de uşor compania celor pe care nu-i suportă, acțiunile tale prea agresive sau dimpotrivă, prea mercantile. Au primit chiar şi nume şi portrete din epocă, eu unul fiind deosebit de plăcut impresionat de întâlnirea cu Ţepeş, prințul valah devenind un must-have în echipa mea.

Despre luptele propriu-zise nu ar fi fost multe de spus dacă nu am fi avut parte de introducerea armelor de foc, element care schimbă destul de mult dinamica înfruntărilor. Spun destul de mult (şi nu radical) pentru că producătorii au balansat destul de bine introducerea acestor elemente, astfel încât avem parte de o acțiune şi mai furioasă, dar nu mai enervantă. Trebuie să avem în vedere că nu suntem în perioada industrială, astfel încât armele de foc despre care vorbim sunt simple muschete, archebuze, sau pistoale. Aşadar, vorbim de o precizie mediocră şi timpi de încărcare foarte mari, zgomot puternic şi fum cât cuprinde. Din punct de vedere tactic, armele de foc sunt foarte utile atunci când există un baraj de aşa ceva, însă odată angajată lupta corp la corp, mai mult încurcă.

Cu alte cuvinte cavaleria, lancea şi sabia rămân în continuare cele mai importante unelte pe orice câmp de bătălie, datorită cadenței scăzute (şi realiste, de altfel) a pocnitorilor vremii. Totuşi, acestea nu sunt deloc de neglijat, fiind capabile să doboare orice inamic lipsit de armură dintr-un singur foc, făcând astfel trupele blindate cu atât mai valoroase. Arcurile în schimb şi-au pierdut din importanță (în timp ce arbaletele au dispărut cu totul), tocmai din cauză că unitațile tind acum să poarte niscaiva armuri. De remarcat ar fi şi faptul că avem acum posibilitatea de a trece în modul first-person, foarte util pentru folosirea noilor arme.

După cum spuneam, asediile sunt gândite puțin aiurea, astfel încât umplerea zidurilor de țintaşi nu garantează decât vreo două salve serioase, restul degenerând în acelaşi măcel corp la corp care ne-a încântat şi în titlurile anterioare. Chiar dacă sunt mulțumit de balansarea acestor noi unelte de război, parcă totuşi mi-aş fi dorit să aibă un impact ceva mai puternic cel puțin în defensivă, însă combinația de AI deficitar (muschetarii se uită unii la alții chiar daca ar putea să tragă), multitudinea punctelor de access în fortăreață şi timpii mari de încărcare fac din aceştia un simplu spectacol, fără un efect deosebit.

Un spectacol frumos de urmărit, totuşi, mai ales datorită plusului atmosferic pe care ți-l dă o trupă echipată cu arme de foc, iar pentru efecte pirotehnice complete poți oricând să arunci o grenadă în adversarii îngrămădiți (cum au obiceiul să stea) şi să asculți simpaticele urlete. Asta şi pentru că sunetele au devenit ceva mai fioroase, adversarii înjurând în limbile lor native (bine că nu ştiu rusă) şi se zvârcolesc foarte sugestiv.

Chiar dacă With Fire and Sword este bazat pe acelaşi engine, avem parte de texturi mult mai lustruite şi o grafică îmbunătățită. Producătorii au pus osul la muncă în acest domeniu şi rezultatele se văd. Armurile strălucesc în alte nuanțe şi sunt mai variate, detaliile uniformelor sunt mai vizibile şi mai atrăgătoare, iar oraşele arată mult mai bine, pornind de la clădiri şi ajungând la atracții turistice (am zărit chiar Kremlin-ul pe undeva). Nu vă aşteptați la Crysis, după cum vă spuneam engine-ul este acelaşi, însă trebuie remarcat efortul şi dedicația producătorilor de a ne aduce un titlu vizibil superior din punct de vedere grafic predecesoarelor sale.

În multiplayer nu sunt foarte multe noutăți, având aproape aceleaşi moduri de joc, precum Battle, Siege sau Capture the Flag. Cum însă coordonarea jucătorilor în multiplayer este o binecunoscută imposibilitate, avem  o noutate sub forma unui nou mod, Captain Team Deathmatch. Aici fiecare jucător are posibilitatea de a comanda o mică grupă de mercenari (boți) în acelaşi mod ca şi în single-player, dându-ne astfel măcar iluzia organizării.

Binențeles, introducerea armelor de foc îşi pune amprenta asupra tacticilor, însă în acelaşi mod balansat ca şi în single-player, călăreții rămânând suveranii câmpului de luptă. Deşi producătorii au reuşit (admirabil ce-i drept) să mărească numărul maxim de jucători până la 200, acest lucru nu a reuşit decât să aducă haos şi mai puțină strategie, însă luptele în care echipele se coordonează rămân la fel de fascinante.

Deşi With Fire & Sword poate fi considerat un simplu mod, este unul care aduce totuşi nişte noutăți interesante. Armele de foc sunt foarte bine balansate şi integrate în dinamica jocului (chiar dacă unii s-au temut de praful de puşcă într-un univers al săbiilor), grafica a primit un facelift binevenit şi economia pare mai vioaie.

Totuşi, se simte nevoia de schimbare mai ales în cazul asediilor, iar faptul că lipsesc unele opțiuni din Warband este, pe alocuri, de neînțeles. Astfel încât, odată ce s-a stins fascinația pentru pistoale, foarte mulţi jucători se vor întoarce la vechiul Mount & Blade.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Comentarii

george

Jan 05, 2013

ee un joc tare joc de mult timp am armata de 630 dar se misca naspa dar orcu e un joc supertare merita incercat

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
ANUNT LICITATIE. SC TOPCAR SRL- in faliment, prin lichidator judiciar CII Burcoveanu Laura Mihaela, cu sediul in Iasi, str. A.Panu nr. 13-15, mezanin, telefon 0741232516, e-mail laura.burcoveanu@yahoo.ro, in dosarul 3299/99/2017, anunta scoaterea la vanzare prin licitatie publica cu strigare, la data de 29.07.2020, ora 10, la sediul lichidatorului judiciar din Iasi, strada Anastasie Panu nr. 13-15, mezanin, a bunului mobil AUTOTURISM MARCA BMW 740D BERLINA, culoare albastra, an fabricatie 2003, motorina, nr. locuri 5, capacitate cilindrica 3901 cmc, tapiterie scaune piele, stare buna de functionare. Bunul poate fi vazut in parcarea restaurantului La Castel. Valoarea pornire de licitatie - 22765 lei, fara TVA, reprezentand 100% din pretul de evaluare. Daca bunul nu va fi adjudecat, o a doua licitatie va avea loc la data de 30.07.2020 – ora 10.00, la acelasi sediu si la acelasi pret. Daca bunul nu va fi adjudecat, alte licitatii vor avea loc la 10.08.2020- ora 10.00 si la 11.08.2020 - ora 10.00, la 90% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 20488,5 lei, iar ulterior la 31.08.2020- ora 10.00 si la 01.09.2020-ora 10.00, la 80% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 18212 lei. Persoanele care pretind vreun drept real asupra bunului au obligatia, sub sanctiunea decaderii, sa faca dovada acestui fapt pana la data de 28.07.2020, ora 12, la sediul lichidatorului judiciar. Caietul de sarcini se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, in baza unei cereri prealabile formulate cu 24 de ore inainte, la pretul de 50 de lei. Garantia de participare este de 10% din valoarea de pornire. Informatii suplimentare la telefon 0741232516 sau la sediul lichidatorului judiciar.
Zonele din Romania in care pandemia este tinuta sub control. Judetul care a raportat un singur caz nou
08/08/2020 14:59

 Romania a inregistrat in ultimele 24 de ore peste 1.300 de cazuri noi de COVID-19. In timp ce in unele judete sunt inregistrate in fiecare zi zeci de cazuri noi, unele judete raporteaza mai putin de cinci ...

CORONAVIRUS Numarul de cazuri noi si decese continua sa ramana ridicat: 1.350 de infectii si 43 de decese, raportate in ultimele 24 de ore. 448 de pacienti, internati la ATI
08/08/2020 13:02

 Autoritatie romane au facut publice ultimele date cu privire la numarul noi de cazuri de COVID-19, numarul deceselor si al pacientilor aflati la ATI. Pana astazi, 8 august, pe teritoriul Romaniei, au f ...

ULTIMA ORĂ Germania a decis să introducă 7 județe din România în ZONA DE RISC: Care sunt noile condiții de intrare pentru români
08/08/2020 12:39

Sapte judete din Romania au fost incluse de autoritătile Republicii Federale Germania in lista „zonelor de risc“. Partea germana a informat partea romana cu privire la măsurile luate, pe canale di ...

Declarații HALUCINANTE ale primarilor PSD chemați de șefii PNL ca să trădeze: 'Nu am trăit aşa vremuri de presiuni, să nu ne întoarcem la comunism'
08/08/2020 08:27

 Preşedintele executiv al PSD Giurgiu, Marian Mina, a declarat vineri, in cadrul unei conferinţe de presă, că asupra primarilor PSD din judeţ se fac presiuni pentru a trece la alte partide, dar foarte ...

 Record de decese si de cazuri noi: 50 de oameni au murit. Sunt 1.378 de cazuri noi. La ATI sunt 446 de pacienti
07/08/2020 13:16

 Record de decese si de cazuri noi: 50 de oameni au murit. Sunt 1.378 de cazuri noi. La ATI sunt 446 de pacienti  In 24 de ore din cauza COVID-19. De asemenea au fost inregistrate 1.378 de cazuri noi ...

Cod galben de caniculă și vânt puternic în jumătate de țară  HARTA METEO LIVE  VEZI METEO IN TIMP REAL
07/08/2020 10:00

 VEZI AICI METEO PENTRU: IASI,BACAU,BOTOSANI,NEAMT, SUCEAVA,VASLUI   Precipitatii Acum Radar Romania ANM.  

Coronavirus: Peste 19 milioane de cazuri în lume (bilanţ AFP)
07/08/2020 08:31

Peste 19 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost inregistrate in lume, dintre care un milion in patru zile, potrivit unui bilanţ efectuat de France Presse din surse oficiale joi la ora 23.0 ...

Hogeweyk, „orașul” în care toată lumea suferă de demență
02/08/2020 18:51

 La o primă vedere, Hogeweyk, situat la aproximativ 20 de kilometri de Amsterdam, arată ca orice alt oras olandez. Locuitorii isi duc viata in mod normal, fac cumpărături, merg la film si se intalnesc ...

Gafă de proporţii uriaşe a conducerii PNL şi USR Prahova ! Ploieştiul în pericol să piardă clădirea primăriei !
31/07/2020 14:04

 Anunţată de ieri, astăzi a avut loc conferinţa de presă a conducerilor judeţene a PNL şi USR Prahova, menită să anunţe alianţe electorale locale.   Iar locul „ochit” de cele ...

BREAKING - Noi restricții anunțate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență: Mască în spații deschise, activități interzise noaptea și distanță pe plajă
28/07/2020 20:44

Comitetul National pentru Situatii de Urgentă a aprobat in sedinta desfăsurată astăzi, 28 iulie, Hotărarea numărul 37 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspandirii infectiilor cu SARS CoV-2 l ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!