Rayman Origins Review

default

Dimensiune font:

| 22-10-2012 15:24

Rayman Origins Review

Rayman. O fiinţă înzestrată cu puteri extraordinare şi ridicole în acelaşi timp, dar lipsit de trăsături fizice de bun simţ, cum ar fi braţe sau picioare. Nu la fel de cunoscut precum Patriarhul platforming-ului, Mario, sau omologul din universul SEGA, Sonic, dar probabil la fel de important pentru reprezentanţii genului pe PC. Iar dacă v-aţi perindat prin titlurile Ubisoft, aţi observat figura mereu prietenoasă a eroului despre care, chiar şi după 8 jocuri din seria principală şi câteva spin-off-uri, nu se ştie mare lucru.

Origins abordează o nouă provocare pentru protagonistul sus-numit (care în cronologia seriei are loc undeva după Rayman 2: The Great Escape) şi preia o serie de teme ale acestuia (dintre care o parte sunt recurente întregii francize). Însă apropo de titlu, eu unul nu-i înţeleg sensul. Sigur, ar putea fi o referire la întoarcerea în mediul sidescrolling, dar poziţionarea în cronologia seriei, numărul de abilităţi şi lipsa de caracterizare a personajelor (pe care se presupune că le ştim deja) îi dau mai mult o alură de sequel decât de prequel.

raymanorigins056 raymanorigins055

Pe scurt, într-o bună după-amiază, sforăitul personajelor principale isterizează o bătrânică din Tărâmul Morţilor, aflată la un etaj inferior (cine stă la bloc ştie), care trimite o armată de colocatari să anihileze pacea temporară restaurată de către Rayman şi Globox (aghiotantul albastru, predispus la alcoolemie via suc de prune) la sfârşitul lui The Great Escape şi dau astfel curs aventurii care ne aşteaptă.

Drept urmare, Polokus (sau The Bubble Dreamer, cum e numit aici) începe să aibe coşmaruri, Electoons-ii sunt răpiţi şi îndesaţi în cuşti (una din temele recurente despre care vorbeam), iar zânele conduse de Betilla sunt capturate de către nişte monştri care au forma şi personalitatea unor pătrate ambulante.

De aici, povestea îşi urmează cursul natural printr-o serie de lumi, fiecare conţinând câteva niveluri în care se află de regulă trei cuşti cu Electoons ce pot fi sparte, cu teme şi mecanici diverse. Aproximativ fiecare lume se termină cu salvarea unei zâne şi o recompensă sub forma deblocării unei puteri – fie că e vorba de activarea elicopterului emblematic de planare, înotat, schimbarea mărimii în funcţie de cât de înguste sunt tunelurile prin care trebuie să treci sau alergarea în sus, pe pereţi.

raymanorigins054 raymanorigins053

Fiind un platformer 2.5D, elementul de tridimensional e livrat doar de transferul de pe un “strat” pe altul al lumii, iar curba de învăţare e extrem de simplă în doar două axe, ceea ce recomandă cu căldură Rayman: Origins chiar şi oamenilor care nu au pus niciodată mâna pe un Sega Genesis. Un aspect şi mai interesant este că această abordare nu face rabat de la un spectru destul de larg de dificultate care depinde de ambiţiile personale ale fiecăruia.

Sigur, simpla parcurgere a jocului nu e teribil de complicată, însă obiectivele bonus, colecţionarea tuturor Lums-urilor (pronunţate Looms) sau învingerea timpilor de time trial vor scoate peri albi oricui n-a crescut cu dificultatea Nintendo în braţe. Unde mai pui că există niveluri bonus, deblocate prin eliberarea unui anumit număr de Electoons, niveluri în care reflexele, viteza şi precizia necesare înscriu Origins pe lista neagră cunoscută şi sub numele de  „Platformer Hell”. Ah, şi jocul nu se va termina chiar în punctul în care vă aşteptaţi… Când veţi înţelege ce vreau să spun prin asta, veţi aprecia sistemul de vieţi infinite mult mai mult. Pentru că veţi avea nevoie de fiecare din ele. [sic]

Aspectul estetic este adorabil, urmând acelaşi tipar care a definit seria de la bun început ca un desen animat puternic colorat, de basm psihedelic ce urmează o serie de tiparuri simple, dar eficiente: o lume în pericol, o echipă de eroi idealişti, zâne care trebuie salvate şi o mitologie extinsă a unui univers ale cărui diverse zone sunt parcurse succesiv, prin intermediul unei hărţi.

raymanorigins052 raymanorigins051

Animaţiile sunt strălucite, controlul e fluid şi pentru prima oară după multe platformere, nu mi s-a întâmplat ceva ce aş putea defini ca fiind nedrept: n-am întâlnit vreo eroare de coliziune/control/fizică inexplicabilă care să-mi fi tăiat cheful de joc. Variaţia în teme este şi ea o bulină albă majoră a seriei, cu un număr extrem de mare de medii de joc foarte pestriţe şi înzestrate atât cu mecanici specifice temei cât şi abordări spaţiale interesante (steampunk, goth, niveluri subacvatice, niveluri de gheaţă în care mai mult patinezi decât mergi, fundaluri decorate cu instrumente muzicale care reacţionează în diverse feluri). Unde mai pui că există minigame-uri integrate în niveluri, cum ar fi un fel de sidescrolling space shooter în care călăreşti ţânţari şi împuşti sau înghiţi escadrile de monştri care zboară în formaţie. Şi, desigur, boşi.

Iar muzica şi sunetele sunt în totală concordanţă cu ce se vede pe monitor, începând cu latina porcească exersată de câteva personaje pentru umor şi terminând cu secvenţele disco nelipsite din jocurile Rayman. Diverse combinaţii jucăuşe de genuri muzicale constituie coloana sonoră, de la compozitii orchestrale până la piese mai funky. Cu toate că e extrem de eclectică, coloana sonoră se potriveşte de minune peste tot unde apare, iar singurul aspect oarecum negativ este că bucăţile peste care veţi da mai des (cum ar fi piesa de final de nivel, de la numărarea Lums-urilor salvate) pot deveni obositoare din cauza repetitivităţii.

raymanorigins050 raymanorigins049

Probabil cel mai atrăgător aspect al unui joc „de familie”, tipar în care Rayman: Origins se califică cu brio, este posibilitatea jocului cooperativ, pentru patru oameni. Aţi citit bine: patru. Pe. Acelaşi. Sistem. E posibil chiar pe aceeaşi tastatură, deşi nu recomand mai mult de doi în acest format, parţial din raţiuni de spaţiu şi parţial pentru că în momentul în care butonează frenetic mai mult de doi demenţi cu un simţ psihotic al autoconservării, veţi întâlni probleme serioase de răspuns a comenzilor.

Însă cu unul sau mai multe controllere, acţiunea rapidă şi spectacolul de pe ecran sunt extraordinare şi aduc pe PC o experienţă care e rezervată în general consolelor. Mai recomand alegerea unor personaje cât mai diferite ca formă şi culoare, pentru că nouă ni s-a întâmplat de câteva ori când foloseam personaje similare  a căror traiectorii se intersectau ca unul sau ambii jucători să confunde silueta coechipierului cu cea proprie.

Spre marele lor merit, designerii de la Ubisoft au reuşit să împace capra cu varza când vine vorba de atitudinea jocului faţă de modul cooperativ – pe de o parte, e competitiv prin marcarea numărului exact de Lums-uri culese de fiecare (deşi, între noi fie vorba, un scor mai mare decât al coechipierilor îţi va hrăni doar ego-ul, pentru că nu există recompense în sensul ăsta) şi cât se poate de clasic prin posibilitatea de a-ţi învia camarazii morţi cu o simplă scatoalcă după ureche (în timp ce decedatul poate pluti către tine pentru a-ţi înlesni munca).

Încă un element important al co-op-ului (integrat, se pare, intenţionat) este posibilitatea de a strica ziua partenerilor. Deşi nu îi puteţi răni în mod direct, o lovitură bine aplicată îi poate împinge în monştri, capcane sau abis, chestiune care, depinzând de perspectiva fiecăruia în parte, face Rayman: Origins fie superior, fie inferior lui New Super Mario Bros. Wii (unde nu puteaţi interacţiona cu partenerii).

raymanorigins048 raymanorigins047

AI-ul e tipic pentru platformere, în sensul în care e în genere scriptat într-o buclă, dar demonstrează adaptabilitate (sau ceea ce se cheamă Rubber Band Intelligence) atunci când vine vorba de urmărit comori, spre exemplu, care încetinesc sau accelerează în funcţie de performanţele jucătorului. În orice caz, nu e un pas înainte pentru nimeni care poate urmări un şablon comportamental simplu, dar funcţionează în aceeaşi manieră în care funcţionează în toate platformerele de succes.  Iar jocul e destul de greu în anumite puncte chiar şi fără monştri imprevizibili.

Astfel, Rayman: Origins e un fel de hibrid între Rayman şi Rayman 2. Din primul împrumută încadrarea şi mecanica generală, adăugând din al doilea elementele de poveste, evoluţie şi sentimentul de salvare gradată a unei lumi aruncate în haos (fie el şi un haos colorat, plin de bule de săpun şi cântece vesele).

Engine-ul UbiArt nu putea să aibă, cred eu, o demonstraţie mai elocventă a capacităţilor sale, deşi un editor de niveluri precum cel din primul Rayman ar fi fost mai mult decât binevenit. Iar per total, singurul lucru care m-a dezamăgit într-o oarecare măsură este lipsa de motivaţie din punct de vedere narativ din prima jumătate a jocului, pentru că nu ai un antagonist cu o personalitate puternică, a cărui influenţă să reprezinte un pericol notabil pentru cursul evenimentelor. Dacă x tipuri de inamici generici funcţionau în platformere mai vechi, unde povestea oricum era schiţată şi nimeni nu avea personalitate, aici ar fi fost binevenită o conturare ceva mai clară a intrigii.

raymanorigins046 raymanorigins045

Chiar şi aşa, Rayman: Origins e cel mai bine produs, accesibil, vast, bogat în mecanici şi distractiv platformer pe care l-am jucat în destul de multă vreme. Nu e cu nimic mai prejos decât recentele titluri AAA produse de Nintendo (pe care îi consider în continuare cei mai calificaţi producători de platformere de pe piaţă deşi, ce-i drept, concurenţa nu e foarte mare) şi ar putea marca începutul unei serii frumoase.

raymanorigins044 raymanorigins043

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare ”Teren iaz comunal III Oțeleni” suprafața 861 m.p. aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în sat Oțeleni, comuna Oțeleni, județul Iași, extravilan, nr. cadastral 60654, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 94/ 02.09.2019 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare grajd ”Clădire – C7” suprafața 800 m.p. aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în incinta Complexului zootehnic din sat Hândrești, comuna Oțeleni, județul Iași, intravilan, nr. cadastral 60302-C7, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 102/ 15.12.2020 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare grajd ”Clădire - C10” suprafața 13 m.p aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în incinta Complexului zootehnic din sat Hândrești, comuna Oțeleni, județul Iași, intravilan, nr. cadastral 60302-C10, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 102/ 15.12.2020 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare grajd ”Clădire – C9” suprafața 37 m.p. aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în incinta Complexului zootehnic din sat Hândrești, comuna Oțeleni, județul Iași, intravilan, nr. cadastral 60302-C9, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 102/ 15.12.2020 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
Accident mortal, la Galați
18/01/2021 14:03

Un bărbat din judeţul Galaţi a decedat după ce a fost lovit de un autoturism pe un pod, pe DJ 251 A, informează, luni, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Galaţi. Potrivit sursei citate, un tan ...

Donald Trump intenţionează să semneze peste 100 de acte de graţiere înainte de încheierea mandatului său
18/01/2021 12:45

Preşedintele in exerciţiu al SUA, Donald Trump, intenţionează să semneze peste 100 de acte de graţiere inainte de incheierea mandatului său, dar nu şi pentru el insuşi, relatează Reuters, care citeaz ...

18 migranți ascunși în camioane cu marfă, prinși la Arad
18/01/2021 12:15

Poliţiştii de frontieră arădeni şi bihoreni au prins, la sfarşitul săptămanii trecute, 18 migranţi care au incercat să iasă din ţară ascunşi in camioane cu mărfuri, toţi fiind solicitanţi de az ...

Ce are de gând Joe Binden în ziua învestirii sale
18/01/2021 12:00

Joe Biden a dezvăluit ce va face in ziua investirii. Preşedintele ales american Joe Biden intenţionează să anuleze proiectul controversatului oleoduct Keystone XL dintre Canada şi SUA. El va emite un de ...

Nicusor Dan, despre blocurile ramase fara caldura in cinci sectoare ale Bucurestiului:
18/01/2021 11:44

 Nicusor Dan a facut o declaratie de presa luni, 18 ianuarie, in care a anuntat ca sunt doar doua avarii la reteaua secundara care vor fi remediate in cursul zilei de luni. In ceea ce priveste blocurile ...

INCREDIBIL!  Ambulanță atacată de turiști la Bușteni
18/01/2021 11:10

Incident revoltător la Buşteni. O ambulanţă trimisă la baza partiei Kalinderu ca sa preia un copil rănit a fost blocată de turişti. Oamenii au năvălit cu bulgări şi cu vin fiert asupra maşinii, s ...

Israel: Un studiu pe sute de mii de persoane arată că vaccinarea a redus cu 33%, într-o lună, numărul de bolnavi de Covid-19
18/01/2021 10:51

La o lună de la debutul campaniei de vaccinare in masă in Israel, rezultatele iniţiale ale unui studiu relevă că vaccinul reduce in mod semnificativ numărul de noi infecţii, relatează luni DPA, preluat ...

Australia nu îşi va redeschide în 2021 frontierele pentru călătorii străini
18/01/2021 09:19

 Australia probabil nu işi va redeschide frontierele pentru călătorii străini in 2021 şi aceasta in pofida campaniilor de vaccinare ce vor continua in intreaga lume, a apreciat luni un inalt responsab ...

Oamenii de știință din Wuhan recunosc că au fost mușcați de lilieci infectați cu Covid
18/01/2021 07:45

Oamenii de stiintă de la laboratorul din Wuhan recunosc că au fost muscati de lilieci infectati cu Covid in timp ce colectau probe dintr-o pesteră. Acest lucru va ingreuna ancheta OMS cu privire la origine ...

VIDEO Momentul reținerii lui Navalnîi, la sosirea în Rusia
17/01/2021 21:19

 Criticul Kremlinului, Alexei Navalnii, a fost retinut duminică de politia rusă la controlul pasapoartelor, după ce s-a intors in Rusia din Germania, pentru prima dată după ce a fost otrăvit in vară ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei