Rayman Origins Review

default

Dimensiune font:

| 22-10-2012 15:24

Rayman Origins Review

Rayman. O fiinţă înzestrată cu puteri extraordinare şi ridicole în acelaşi timp, dar lipsit de trăsături fizice de bun simţ, cum ar fi braţe sau picioare. Nu la fel de cunoscut precum Patriarhul platforming-ului, Mario, sau omologul din universul SEGA, Sonic, dar probabil la fel de important pentru reprezentanţii genului pe PC. Iar dacă v-aţi perindat prin titlurile Ubisoft, aţi observat figura mereu prietenoasă a eroului despre care, chiar şi după 8 jocuri din seria principală şi câteva spin-off-uri, nu se ştie mare lucru.

Origins abordează o nouă provocare pentru protagonistul sus-numit (care în cronologia seriei are loc undeva după Rayman 2: The Great Escape) şi preia o serie de teme ale acestuia (dintre care o parte sunt recurente întregii francize). Însă apropo de titlu, eu unul nu-i înţeleg sensul. Sigur, ar putea fi o referire la întoarcerea în mediul sidescrolling, dar poziţionarea în cronologia seriei, numărul de abilităţi şi lipsa de caracterizare a personajelor (pe care se presupune că le ştim deja) îi dau mai mult o alură de sequel decât de prequel.

raymanorigins056 raymanorigins055

Pe scurt, într-o bună după-amiază, sforăitul personajelor principale isterizează o bătrânică din Tărâmul Morţilor, aflată la un etaj inferior (cine stă la bloc ştie), care trimite o armată de colocatari să anihileze pacea temporară restaurată de către Rayman şi Globox (aghiotantul albastru, predispus la alcoolemie via suc de prune) la sfârşitul lui The Great Escape şi dau astfel curs aventurii care ne aşteaptă.

Drept urmare, Polokus (sau The Bubble Dreamer, cum e numit aici) începe să aibe coşmaruri, Electoons-ii sunt răpiţi şi îndesaţi în cuşti (una din temele recurente despre care vorbeam), iar zânele conduse de Betilla sunt capturate de către nişte monştri care au forma şi personalitatea unor pătrate ambulante.

De aici, povestea îşi urmează cursul natural printr-o serie de lumi, fiecare conţinând câteva niveluri în care se află de regulă trei cuşti cu Electoons ce pot fi sparte, cu teme şi mecanici diverse. Aproximativ fiecare lume se termină cu salvarea unei zâne şi o recompensă sub forma deblocării unei puteri – fie că e vorba de activarea elicopterului emblematic de planare, înotat, schimbarea mărimii în funcţie de cât de înguste sunt tunelurile prin care trebuie să treci sau alergarea în sus, pe pereţi.

raymanorigins054 raymanorigins053

Fiind un platformer 2.5D, elementul de tridimensional e livrat doar de transferul de pe un “strat” pe altul al lumii, iar curba de învăţare e extrem de simplă în doar două axe, ceea ce recomandă cu căldură Rayman: Origins chiar şi oamenilor care nu au pus niciodată mâna pe un Sega Genesis. Un aspect şi mai interesant este că această abordare nu face rabat de la un spectru destul de larg de dificultate care depinde de ambiţiile personale ale fiecăruia.

Sigur, simpla parcurgere a jocului nu e teribil de complicată, însă obiectivele bonus, colecţionarea tuturor Lums-urilor (pronunţate Looms) sau învingerea timpilor de time trial vor scoate peri albi oricui n-a crescut cu dificultatea Nintendo în braţe. Unde mai pui că există niveluri bonus, deblocate prin eliberarea unui anumit număr de Electoons, niveluri în care reflexele, viteza şi precizia necesare înscriu Origins pe lista neagră cunoscută şi sub numele de  „Platformer Hell”. Ah, şi jocul nu se va termina chiar în punctul în care vă aşteptaţi… Când veţi înţelege ce vreau să spun prin asta, veţi aprecia sistemul de vieţi infinite mult mai mult. Pentru că veţi avea nevoie de fiecare din ele. [sic]

Aspectul estetic este adorabil, urmând acelaşi tipar care a definit seria de la bun început ca un desen animat puternic colorat, de basm psihedelic ce urmează o serie de tiparuri simple, dar eficiente: o lume în pericol, o echipă de eroi idealişti, zâne care trebuie salvate şi o mitologie extinsă a unui univers ale cărui diverse zone sunt parcurse succesiv, prin intermediul unei hărţi.

raymanorigins052 raymanorigins051

Animaţiile sunt strălucite, controlul e fluid şi pentru prima oară după multe platformere, nu mi s-a întâmplat ceva ce aş putea defini ca fiind nedrept: n-am întâlnit vreo eroare de coliziune/control/fizică inexplicabilă care să-mi fi tăiat cheful de joc. Variaţia în teme este şi ea o bulină albă majoră a seriei, cu un număr extrem de mare de medii de joc foarte pestriţe şi înzestrate atât cu mecanici specifice temei cât şi abordări spaţiale interesante (steampunk, goth, niveluri subacvatice, niveluri de gheaţă în care mai mult patinezi decât mergi, fundaluri decorate cu instrumente muzicale care reacţionează în diverse feluri). Unde mai pui că există minigame-uri integrate în niveluri, cum ar fi un fel de sidescrolling space shooter în care călăreşti ţânţari şi împuşti sau înghiţi escadrile de monştri care zboară în formaţie. Şi, desigur, boşi.

Iar muzica şi sunetele sunt în totală concordanţă cu ce se vede pe monitor, începând cu latina porcească exersată de câteva personaje pentru umor şi terminând cu secvenţele disco nelipsite din jocurile Rayman. Diverse combinaţii jucăuşe de genuri muzicale constituie coloana sonoră, de la compozitii orchestrale până la piese mai funky. Cu toate că e extrem de eclectică, coloana sonoră se potriveşte de minune peste tot unde apare, iar singurul aspect oarecum negativ este că bucăţile peste care veţi da mai des (cum ar fi piesa de final de nivel, de la numărarea Lums-urilor salvate) pot deveni obositoare din cauza repetitivităţii.

raymanorigins050 raymanorigins049

Probabil cel mai atrăgător aspect al unui joc „de familie”, tipar în care Rayman: Origins se califică cu brio, este posibilitatea jocului cooperativ, pentru patru oameni. Aţi citit bine: patru. Pe. Acelaşi. Sistem. E posibil chiar pe aceeaşi tastatură, deşi nu recomand mai mult de doi în acest format, parţial din raţiuni de spaţiu şi parţial pentru că în momentul în care butonează frenetic mai mult de doi demenţi cu un simţ psihotic al autoconservării, veţi întâlni probleme serioase de răspuns a comenzilor.

Însă cu unul sau mai multe controllere, acţiunea rapidă şi spectacolul de pe ecran sunt extraordinare şi aduc pe PC o experienţă care e rezervată în general consolelor. Mai recomand alegerea unor personaje cât mai diferite ca formă şi culoare, pentru că nouă ni s-a întâmplat de câteva ori când foloseam personaje similare  a căror traiectorii se intersectau ca unul sau ambii jucători să confunde silueta coechipierului cu cea proprie.

Spre marele lor merit, designerii de la Ubisoft au reuşit să împace capra cu varza când vine vorba de atitudinea jocului faţă de modul cooperativ – pe de o parte, e competitiv prin marcarea numărului exact de Lums-uri culese de fiecare (deşi, între noi fie vorba, un scor mai mare decât al coechipierilor îţi va hrăni doar ego-ul, pentru că nu există recompense în sensul ăsta) şi cât se poate de clasic prin posibilitatea de a-ţi învia camarazii morţi cu o simplă scatoalcă după ureche (în timp ce decedatul poate pluti către tine pentru a-ţi înlesni munca).

Încă un element important al co-op-ului (integrat, se pare, intenţionat) este posibilitatea de a strica ziua partenerilor. Deşi nu îi puteţi răni în mod direct, o lovitură bine aplicată îi poate împinge în monştri, capcane sau abis, chestiune care, depinzând de perspectiva fiecăruia în parte, face Rayman: Origins fie superior, fie inferior lui New Super Mario Bros. Wii (unde nu puteaţi interacţiona cu partenerii).

raymanorigins048 raymanorigins047

AI-ul e tipic pentru platformere, în sensul în care e în genere scriptat într-o buclă, dar demonstrează adaptabilitate (sau ceea ce se cheamă Rubber Band Intelligence) atunci când vine vorba de urmărit comori, spre exemplu, care încetinesc sau accelerează în funcţie de performanţele jucătorului. În orice caz, nu e un pas înainte pentru nimeni care poate urmări un şablon comportamental simplu, dar funcţionează în aceeaşi manieră în care funcţionează în toate platformerele de succes.  Iar jocul e destul de greu în anumite puncte chiar şi fără monştri imprevizibili.

Astfel, Rayman: Origins e un fel de hibrid între Rayman şi Rayman 2. Din primul împrumută încadrarea şi mecanica generală, adăugând din al doilea elementele de poveste, evoluţie şi sentimentul de salvare gradată a unei lumi aruncate în haos (fie el şi un haos colorat, plin de bule de săpun şi cântece vesele).

Engine-ul UbiArt nu putea să aibă, cred eu, o demonstraţie mai elocventă a capacităţilor sale, deşi un editor de niveluri precum cel din primul Rayman ar fi fost mai mult decât binevenit. Iar per total, singurul lucru care m-a dezamăgit într-o oarecare măsură este lipsa de motivaţie din punct de vedere narativ din prima jumătate a jocului, pentru că nu ai un antagonist cu o personalitate puternică, a cărui influenţă să reprezinte un pericol notabil pentru cursul evenimentelor. Dacă x tipuri de inamici generici funcţionau în platformere mai vechi, unde povestea oricum era schiţată şi nimeni nu avea personalitate, aici ar fi fost binevenită o conturare ceva mai clară a intrigii.

raymanorigins046 raymanorigins045

Chiar şi aşa, Rayman: Origins e cel mai bine produs, accesibil, vast, bogat în mecanici şi distractiv platformer pe care l-am jucat în destul de multă vreme. Nu e cu nimic mai prejos decât recentele titluri AAA produse de Nintendo (pe care îi consider în continuare cei mai calificaţi producători de platformere de pe piaţă deşi, ce-i drept, concurenţa nu e foarte mare) şi ar putea marca începutul unei serii frumoase.

raymanorigins044 raymanorigins043

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
Un cunoscut dezvoltator imobiliar din Bucuresti, retinut dupa ce a vrut sa-si omoare sotia in jacuzzi la Mamaia
14/08/2020 17:23

 Un cunoscut dezvoltator imobiliar din Capitala a fost retinut vineri, 14 august 2020, dupa ce in urma cu o saptamana a vrut sa isi ucida sotia in timp ce se aflau la mare. Surse apropiate anchetei au d ...

Românii vor trebui să prezinte un test PCR negativ la intrarea în Serbia / Măsura intră în vigoare de sâmbătă
14/08/2020 16:57

 Cetăţenii străini care sosesc in Serbia din mai multe ţări vecine, respectiv Romania, Bulgaria, Croaţia şi Macedonia de Nord, vor trebui să prezinte un test negativ pentru coronavirus, au anunţat ...

Cum a lăsat un poștaș din Pitești pensionarii fără banii de pensie
14/08/2020 16:55

 Un poştaş din Arges este anchetat pentru furtul pensiilor si alocaţiilor. Postasul este acuzat că a semnat in fals pentru primirea banilor in locul destinatarilor si nu a livrat aproape 20.000 lei, re ...

ALERTĂ Hidrologii au emis COD GALBEN de inundații în mai multe județe
14/08/2020 14:34

Avertizare de ultimă oră pentru mai multe judete din tară, unde sunt asteptate inundatii. Hidrologii au emis vineri o atentionare Cod galben de inundatii pentru rauri din mai multe judete, valabilă de viner ...

Vremea in weekend. Se racoreste si va ploua  HARTA METEO LIVE  VEZI METEO IN TIMP REAL
14/08/2020 09:00

 VEZI AICI METEO PENTRU: IASI,BACAU,BOTOSANI,NEAMT, SUCEAVA,VASLUI   Precipitatii Acum Radar Romania ANM.  

Germania: Elevii care nu poartă masca la orele de curs riscă să fie exmatriculați.
14/08/2020 08:33

 În cel mai populat land german, Renania de Nord-Westfalia (NRW), elevii sunt obligati să poarte masca inclusiv la orele de curs. Cine nu respectă această măsură de protecţie se poate aştepta ...

Noul coronavirus poate fi transmis prin alimente? OMS a dat răspunsul așteptat de toată lumea
13/08/2020 23:03

OMS a apreciat joi că noul coronavirus nu poate fi transmis prin alimente, după ce China a anunţat că a descoperit virusul care provoacă noua boală COVID-19 in alimente de import, relatează agenţiile in ...

Anuntul facut de Grecia: nimeni nu mai intra in tara fara testul COVID-19 negativ. Noile restrictii valabile pana pe 31 august
13/08/2020 22:59

 Republica Elena a inasprit conditiile de intrare in tara. Astfel, incepand cu data de 17 august 2020, masura prezentarii unui test molecular negativ pentru infectia cu SARS-CoV-2, prelevat cu 72 ore inain ...

Perchezitii multiple la traficantii de heroina din Bucuresti. Ce captura au facut procurorii la clanurile Zoicarenii, Tobosarii si Cocalarii
13/08/2020 20:52

 Oficialii DIICOT au mediatizat joi, 13 august, efectuarea mai multor perchezitii la traficantii de heroina din Bucuresti si Ilfov. Anchetatorii vorbesc despre 19 perchezitii domicil ...

Trei angajați SMURD, confirmați cu noul coronavirus, în Neamț
13/08/2020 17:14

Trei angajati ai SMURD din cadrul ISU Neamt au fost confirmati cu noul coronavirus. Potrivit ISU Neamt, cei trei isi desfăsoară activitatea la Detasamentul Piatra-Neamt si sunt asimptomatici. După primirea ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!