Statele Unite au plantat explozibilii care au distrus Nord Stream, susține Seymour Hersh

7

Dimensiune font:

| 01-03-2023 13:58

Seymour Hersh, jurnalist de investigație și laureat al premiului Pulitzer, relatează că Statele Unite au fost în spatele exploziilor care au distrus Nord Stream. Un cont care poartă numele celebrului jurnalist de investigații american Seymour Hersh, laureat al premiului Pulitzer, a declarat că scafandri ai marinei americane au plantat explozibili pentru a distruge gazoductele Nord Stream anul trecut.

„În iunie anul trecut, scafandrii Marinei Militare, care operau sub acoperirea unui exercițiu NATO de la mijlocul verii, cunoscut sub numele de BALTOPS 22, care a fost larg mediatizat, au plantat explozibilii declanșați de la distanță care, trei luni mai târziu, au distrus trei dintre cele patru conducte Nord Stream, potrivit unei surse cu cunoștințe directe despre planificarea operațională”, a scris Hersh în buletinul său informativ Substack.

Casa Albă a răspuns și a respins afirmațiile ca fiind „false și complet fictive”. Ulterior, Hersh a confirmat pentru agenția rusă de știri Sputnik că este autorul raportului de investigație în cauză.

„Bineînțeles”, a declarat Hersh pentru Sputnik când a fost întrebat dacă este autorul articolului publicat pe un cont Substack creat cu puțin timp înainte de publicarea acestuia.

Datele Flightradar24 au arătat la sfârșitul lunii septembrie că elicopterele militare americane au circulat în mod obișnuit și în numeroase ocazii timp de ore deasupra locului incidentului cu gazoductul Nord Stream, în apropiere de insula Bornholm.

Un elicopter Sikorsky MH-60R Seahawk al marinei americane a zăbovit mai multe zile la rând, în special în zilele de 1, 2 și 3 septembrie, deasupra conductelor de gaze naturale avariate în Marea Baltică, în apropiere de Bornholm.

„În iunie anul trecut, scafandrii Marinei, care operau sub acoperirea unui exercițiu NATO de la mijlocul verii, cunoscut sub numele de BALTOPS 22, care a fost larg mediatizat, au plantat explozibilii declanșați de la distanță care, trei luni mai târziu, au distrus trei dintre cele patru conducte Nord Stream, potrivit unei surse cu informații directe despre planificarea operațională”, se arată în raport.

Dezvăluirea raportului a determinat Moscova să ceară Statelor Unite să comenteze, afirmând că acestea au declarat în repetate rânduri că Statele Unite și statele membre NATO au fost implicate în exploziile de la Nord Stream, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova.

„Am afirmat în repetate rânduri poziția Rusiei cu privire la implicarea Statelor Unite și a NATO, menționând că acestea nu au ascuns-o, lăudându-se în fața întregii lumi cu intenția lor de a distruge infrastructura civilă prin care Europa primea resursele energetice rusești”, a declarat Zakharova.

„De asemenea, am subliniat în mod regulat reticența Danemarcei, Germaniei și Suediei de a efectua o anchetă deschisă și opoziția față de participarea Rusiei la aceasta. Și asta în ciuda faptului că țara noastră a suferit costuri uriașe. Acum, Casa Albă ar trebui să comenteze toate aceste fapte”, a adăugat ea.

Exploziile au avut loc la 26 septembrie

Exploziile au avut loc la 26 septembrie la trei din cele patru șiruri de conducte submarine Nord Stream 1 și 2, care sunt proiectate să transporte în total 110 miliarde de metri cubi de gaz rusesc către Europa în fiecare an. Investigații separate au fost lansate de Germania, Danemarca și Suedia cu privire la suspiciunea de sabotaj, iar presa germană a relatat probleme de încredere între cele trei națiuni ale UE. Procuratura rusă a anunțat o anchetă privind un posibil terorism internațional.

Cu toate acestea, Danemarca și Suedia au interzis Rusiei să investigheze atacul. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că această excludere a evidențiat standardele duble ale Occidentului. În plus, anchetatorii germani care investighează exploziile care au lovit conductele rusești Nord Stream nu au la îndemână nicio dovadă care să demonstreze că Rusia se află în spatele exploziilor catastrofale care au avut loc în Marea Baltică în septembrie 2022, a declarat sâmbătă procurorul general german Peter Frank, potrivit Die Welt.

Frank a dezvăluit că două nave de cercetare au prelevat probe de apă și de sol, precum și mostre din rămășițele conductelor, precizând că întregul incident a fost „documentat în mod cuprinzător”. „În prezent, evaluăm toate acestea din punct de vedere criminalistic”.

Ambasadorul Rusiei în Danemarca, Vladimir Barbin, a declarat că Danemarca nu oferă nicio informație privind progresul și rezultatele investigației privind exploziile de la gazoductele Nord Stream, ceea ce ridică îngrijorări. Barbin a declarat că, în prezent, partea daneză nu furnizează nicio informație cu privire la progresul și rezultatele investigației privind sabotajul conductelor de gaz.

În apropierea aniversării războiului din Ucraina, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a fost întrebat despre planurile Rusiei de a marca această dată. Ministrul de externe a precizat că sunt multe lucruri care trebuie amintite și demonstrate, care ar descrie modul în care SUA își stabilesc hegemonia.

„Pregătim un fel de raport cu ceea ce s-a întâmplat în acest an, ceea ce am reușit să descoperim, și nu este vorba doar de programele biologice militare americane, de care încearcă să se dezică, mint, ca întotdeauna, și nu doar de participarea directă a Statelor Unite la exploziile de la Nord Stream”, a spus Lavrov.

Lavrov a declarat că declarațiile făcute de Victoria Nuland, subsecretarul de stat american pentru afaceri politice, cu privire la exploziile gazoductului Nord Stream arată că Washingtonul a fost complice la acest incident. Nuland a mai declarat că „administrația [americană] este foarte mulțumită să știe că Nord Stream 2” nu va mai fi operațional.

Președintele rus Vladimir Putin a dat vina pe Occident pentru această situație. „Este clar pentru toată lumea cine beneficiază de acest lucru. Iar cel care beneficiază de pe urma acestui lucru este cel care a făcut-o”, a subliniat Putin la acea vreme.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:30

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Caz revoltător în Parcul Natural Apuseni. Polonezi prinşi cu 22 de maşini într-un raliu off-road clandestin
03/05/2024 06:09

Un grup de polonezi, imbarcaţi in 22 de maşini de teren, au fost opriţi de rangerii Parcului Natural Apuseni. Polonezii veniseră pentru un raliu in munţi, dar au fost nevoiţi să renunţe, alegandu-se şi ...

Descoperirea terifiantă făcută de arheologi în casa lui Hermann Goring, prietenul lui Adolf Hitler: „Am fost complet șocați“
01/05/2024 21:52

Schelete infiorătoare, cu membre lipsă, au fost găsite in „Barlogul Lupului", unde a locuit candva un apropiat de top al lui Hitler, relatează The Sun. Arheologii germani si polonezi au făcut această d ...

Armele ghidate de precizie ale SUA cad rând pe rând pradă războiului electronic al Rusiei. „După șase săptămâni, eficiența a scăzut la doar 6 %“
01/05/2024 21:11

O altă armă americană ghidată de precizie a fost aparent paralizată de războiul electronic rusesc, a declarat un oficial al Pentagonului. Munitia, care a fost rapid dezvoltată si transportată in Ucrain ...

NATO se pregătește de invazia Rusiei: are loc cel mai mare exercițiu militar de aproape 40 de ani, cu 90.000 de oameni
01/05/2024 19:20

 Romania participă cu 2.300 de militari şi 220 de mijloace tehnice la un exerciţiu multinaţional organizat, in luna mai, de Comandamentul Forţelor Terestre ale SUA in Europa şi Africa. SWIFT RESPONSE ...

Ce pensie va avea Klaus Iohannis. „Are 42 de ani de muncă și 10 de președinție”
01/05/2024 16:13

Preşedintele Klaus Iohannis a depus cererea de pensionare de la Colegiul National „Samuel von Brukenthal” din Sibiu, lucru deja confirmat de Administraţia Prezidenţială. Preşedintele Klaus Iohannis ur ...

Cum s-au îmbogățit peste noapte sute de mii de români în anii sărăciei crunte. „Am vândut o vacă și am băgat banii acolo”
01/05/2024 15:31

Cum s-au imbogătit peste noapte sute de mii de romani in anii sărăciei crunte. „Am vandut o vacă si am băgat banii acolo” Sute de mii de familii din Romania s-au imbogătit in anii 90, la scurt timp d ...

Primarul din Băile Herculane spune că taxa de stațiune pe care o plătesc turiștii este prea mică
29/04/2024 19:13

Turistii care vizitează statiunea Băile Herculane de 1 Mai si de Pasti vor fi nevoiti să plătească o taxă de statiune. Primarul Cristian Miclău a declarat la Radio Romania Resita că valoarea actuală a ...

Curtea Penală Internaţională se pregăteşte să emită mandate de arestare pe numele unor oficiali israelieni şi Hamas
29/04/2024 12:05

Curtea Penală Internaţională (CPI) se pregăteşte să emită mandate pe numele liderilor israelini şi Hamas in legătură cu Războiul din Faşia Gaza, declară cinci oficiali israelieni şi străini, re ...

Prinţul Paul Phillipe al României a fost depistat de către poliţişti într-un resort din Malta
29/04/2024 07:42

Prinţul Paul Phillipe al Romaniei a fost depistat intr-un resort, in urma activităţilor de cooperare intre Poliţia Romană şi Poliţia din Malta, au precizat surse judiciare, duminică pentru News.ro. Fa ...

Dana Nălbaru și Dragoș Bucur au început munca pământului:
29/04/2024 00:07

Toată lumea ii admiră pentru viata simplă pe care au ales să o ducă la tară, departe de cosmopolitul Bucuresti. Dana Nălbaru si Dragos Bucur se bucură de tihna de la sat, dar aceasta vine si cu un pret, ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei