Asigurarea auto RCA este obligatorie și pentru vehiculele care nu circulă, cu excepția unei singure categorii de autoturisme

pint 1
pint 2
pint 3

Dimensiune font:

| 21-12-2021 15:40

 Asigurarea auto RCA este obligatorie și pentru vehiculele care nu circulă, cu excepția unei singure categorii de autoturisme

 
Nu puteți conduce legal în niciun stat din cadrul Uniunii Europene sau din lume fără a suporta responsabilitatea financiară în cazul daunelor provocate în cazul unui accident auto. Toate statele au legi privind responsabilitatea financiară, iar fără această dovadă a bunurilor, vă confruntați cu sancțiuni legale incepand cu plata unei amenzi și sfârșind cu reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor de înmatriculare.
Asigurarea auto RCA este obligatorie ca dovadă a responsabilității pe care proprietarul unui autovehicul o are în momentul în care își pune în circulație autoturismul pe teritoriul României. În plus, chiar și în cazul în care autoturismul dumneavoastră nu este folosit pentru circulație, obligativitatea pentru polita de asigurare RCA rămâne valabilă.
Totuși, există un singur caz particular în care polita RCA nu se impune șoferului. Pentru a afla mai multe detalii despre o asigurare RCA pentru autoturismele inregistrate in Romania și cum puteți încheia simplu si rapid un RCA pentru autovehiculul dumneavoastră, rămâneți în continuare alături de noi! Urmează să vă prezentăm și unica situație în care incheierea unei polite de asigurare RCA nu este necesară pentru un autoturism.
De ce este utilă asigurarea obligatorie RCA? Este vorba despre răspundere
 
 
Motivul principal pentru care este necesară asigurarea RCA este din cauza răspunderii dumneavoastră, adică a răspunderii pentru orice pagube materiale pe care le provocați cu propriul autovehicul în cazul unui accident auto pe drumurile publice.
Deși puteți avea o acoperire opțională cuprinzătoare și de coliziune pentru acoperirea vehiculului (așa cum este o asigurare CASCO), obligativitatea de asigurare RCA cerută de legile pentru vehicule inregistrate in Romania prevăd o polita de asigurare pentru vătămare corporală și daune materiale provocate unui terț.
Mai bine spus, aceste acoperiri – prin limitele de acoperire stabilite de fiecare stat în parte – oferă ajutor financiar pentru victimele daunelor pe care le provocați în urma unui accident. Deoarece vehiculul dumneavoastră are potențialul de a provoca vătămări fizice sau materiale, trebuie să aveți o asigurare RCA cu valabilitate în momentul producerii accidentului pentru a acoperi costurile acestor pagube materiale.
Asigurarea RCA există pentru a vă proteja bunurile
 
 
Dacă ați ales să vă finanțați mașina, dealerul auto poate intra în contact cu asiguratorul cu care lucrează pentru a solicita în numele dumneavoastră o asigurare auto RCA, dar și o asigurare CASCO completă în caz de accident ca parte a contractului de leasing.
Cu alte cuvinte, este firesc ca proprietarii auto să își dorească asigurare RCA pentru a-și proteja activul financiar – automobilul. Beneficiați de un serviciu online de încheiere a asigurării RCA cu plata rapida pe o perioadă de minimum 6 sau 12 luni pentru siguranța bunurilor dumneavoastră!
Care este unicul caz în care o asigurare RCA nu este obligatorie?
Așa cum menționam în prima parte a acestui articol, există o singură situație pentru care vehicule nu sunt obligate la reînnoirea unui RCA. Categoria de vehicule auto despre care vorbim sunt acelea care au fost radiate din circulație și, deci, nu mai sunt folosite nici măcar ocazional.
Diferența dintre vehiculele auto care sunt perfect optime pentru a fi puse în circulație, dar cu care nu se circulă din varii motive și cele radiate este că cele din urmă sunt scoase complet de pe piață. Iar în acest fel, dumneavoastră scăpați de obligația de a plăti polița pentru asigurarea acelui autovehicul.
De ce este necesară polita de asigurare RCA? Recomandări cheie pentru dumneavoastră
 
 
Deoarece puteți face rău altora în timp ce conduceți, trebuie să aveți o asigurare de răspundere civilă care să vă garanteze că puteți rambursa daunele în cazul unor accidente. Asigurarea RCA nu trebuie să fie costisitoare, însă recomandat ar fi să optați pentru o polita de asigurare cu decontare directă, fiindcă avantajele sunt absolut evidente.
Dacă sunteți în căutarea unei oferte pentru incheierea unei polițe RCA, intrați chiar acum pe Pint.ro, faceți un calcul simplu si rapid pe platforma online pusă la dispoziție de acest broker de asigurări și începeți de astăzi demersul pentru protejarea bunurilor materiale în caz de accidente.
Încheiați online simplu si rapid un contract RCA cu decontare directă de la Pint.ro!
 
 
Încheierea unei asigurări RCA online valabilă pe teritoriul României se face foarte simplu și nu durează mult. Tot ce trebuie dumneavoastră să faceți este să vă luați la îndemână toate datele pe care asiguratorul online vi le solicită, iar de acolo veți beneficia de cele mai bune oferte de RCA cu decontare directă de pe piață pentru perioada solicitată de dumneavoastră și pentru vehiculele pentru care încheiați polița RCA.
RCA-ul se poate încheia online la Pint.ro pe perioada pe care dumneavoastră o doriți. Aveți următoarele opțiuni stabilite de brokerul de asigurare: 1 luna, 3 luni, 6 luni, 9 luni și 12 luni. Alegerea vă aparține în totalitate, iar pentru autovehiculele inregistrate pe teritoriul României sunt acceptate toate aceste variante, însă diferența o face suma pe care o aveți de plata în cazul în care alegeți o perioada în locul alteia.
Care sunt datele cerute de brokerul de asigurare online pentru încheierea unui RCA rapid?
Indiferent că încheiați RCA-ul pe un termen de 6 sau 12 luni, important este să aveți la îndemână următoarele date despre mașina pe care vreți să o asigurați, cât și despre dumneavoastră ca șofer al acelui vehicul.
Datele șoferului
●        data la care a fost obținut permisul de conducere auto
●        localitatea
●        codul numeric personal (CNP)
●        categoria socială (pensionar, bugetar, student, șomer)
Datele mașinii
●        stare înmatriculare
●        marca
●        modelul de masina
●        combustibilul
●        seria de șasiu
●        seria cărții auto (CIV)
●        masa maximă autorizată
●        capacitate cilindrica
●        anul de fabricație
●        numar locuri
●        puterea motorului
O dată ce ați introdus online aceste date, veți putea beneficia de oferte pentru încheierea RCA-ului urmărind pașii menționați de calculatorul RCA pus la dispoziție de Pint.ro. De îndată ce ați selectat oferta de asigurare dorită, rămâne doar să faceți plata online cu cardul sau să optați pentru plata ramburs, iar asigurarea va fi generată instant direct pe adresa de email furnizată sau în contul de client.
Vedeți cât de simplu este să obțineți un RCA online? Întrebarea rămâne următoarea: De ce să riscați amenzi și daune pe care le puteți soluționa cu asigurarea auto RCA când puteți foarte bine să vă protejați bunurile și să circulați regulamentar pe drumurile publice?
Vă invităm să descoperiți oferta Pint.ro în materie de asigurari RCA online, cât și asigurari CASCO la fel de avantajoase pentru tipul de vehicul pe care îl conduceți. Brokerul de asigurări are parteneriate cu mai multe firme de asigurare, iar noi suntem convinși că veți găsi o poliță de asigurare pentru bugetul dumneavoastră.
 
 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Urmează botezul bebelușului tău?  Iată ce ar trebui să știi
01/03/2024 16:29

  Poză de Photography Maghradze PH pe Pexels.com  Botezul este un eveniment foarte important, atat pentru copil, cat si pentru toată familia acestuia, acest ritual reprezentand momentul in care co ...

Împreună contribuim la o lume mai bună
01/03/2024 10:26

Împreună contribuim la o lume mai bună Uneori, ne este dificil să ne imaginăm că viata unor persoane este mult mai grea decat a noastră. Însă a ne pune in locul unor oameni pentru care tra ...

Ce este „Privilegiul Doamnelor”, tradiția care se respectă doar pe 29 februarie 2024. Femeile profită de o legendă atunci când e an bisect
29/02/2024 08:36

O zi neobişnuită in calendar care există doar o dată la patru ani: 29 februarie. Anul 2024 este marcat de prezenta unei zile in plus, fiind o ocazie rară pentru cei născuti in această zi. Bineinteles, 29 ...

 Răsfățul naturii într-o sticlă. Povestea sucurilor iconice
27/02/2024 16:30

Într-o lume insetată de savoare si prospetime, sucurile au devenit un element indispensabil al vietii cotidiene. Aceste licori imbietoare au o istorie plină de inovatie si explorare, iar printre ele se ...

 Dragostea la un click distanță
27/02/2024 16:00

Într-o eră digitală in care conexiunile sunt la indemana noastră cu doar un clic sau un swipe, nu este surprinzător faptul că iubirea si relatiile s-au transformat, găsindu-si adesea rădăcinile in ...

 Puterea vulnerabilității, o fortăreață de neînvins
27/02/2024 15:44

În lumea noastră inconjurată de imagini de perfectiune si de presiuni sociale implacabile, vulnerabilitatea este adesea considerată o slăbiciune, o fisură in armura noastră psihologică. În sp ...

 Generația Z ca angajați: principalele așteptări pe care le au cei tineri
25/02/2024 12:55

 Generatia Z ca angajati: principalele asteptări pe care le au cei tineri Generatia Z reprezintă cea mai tanără categorie de angajati din prezent. Tinerii din Gen Z s-au născut intre anii 1997-2012 ...

Benzină, diesel, hibrid sau electric - ce tip de motorizare ți se potrivește
25/02/2024 12:39

Benzină, diesel, hibrid sau electric - ce tip de motorizare ti se potriveste Indiferent dacă esti la prima ta masină sau iti doresti o schimbare, este posibil să te gandesti la alternativele care utilizea ...

Cum să menții performanțele mașinii tale pe termen lung: Top 6 sfaturi de urmat
21/02/2024 10:27

 Cum să mentii performantele masinii tale pe termen lung: Top 6 sfaturi de urmat Indiferent dacă esti un sofer experimentat sau novice, mentinerea performantelor masinii tale intr-o stare optimă este e ...

Cum să alegi tractorul potrivit pentru activitatea ta agricolă
21/02/2024 10:21

Cum să alegi tractorul potrivit pentru activitatea ta agricolă Un tractor bun trebuie să răspundă nevoilor, asteptărilor, să fie fiabil, usor de utilizat, versatil si să-ti ofere sigurantă. Tractoru ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei