Au dispărut consilierii „toxici”!

1sedinta online

Dimensiune font:

| 01-07-2020 00:00


Din motive legate de pandemie, mandatele aleşilor locali au fost prelungite până pe 1 noiembrie * în formula actuală nu se mai regăsesc doi consilieri liberali, care au demisionat şi din partid, şi din Consiliul Local * primarul i-a numit pe aceştia „toxici”, afirmând că „au iniţiat foarte multă gâlceavă” * primarul a făcut referire şi la anumite persoane din Consiliul Director al clubului de fotbal, a căror prezenţă „nu se justifică” * „Sunt şi persoane de 75, de 80 ani... Ce mai caută ei acolo, care e viziunea lor în modernizarea clubului?”, a întrebat Mihai Chirica

 

 


 

Şedinţa Consiliului Local Municipal de ieri a fost una atipică şi aceasta din două motive: a fost prima şedinţa din extra-mandat, după ce mandatele aleşilor locali au expirat pe 21-22 iunie şi, totodată, prima întrunire într-o formulă redusă, cu 25 de consilieri activi, după demisiile lui Răzvan Timofciuc şi Etienne Ignat, plecaţi la USR Iaşi, liberalii întârziind să nominalizeze înlocuitorii acestora.  Primarul Mihai Chirica nu s-a sfiit să facă o radiografie a activităţii celor doi consilieri demisionari. „Putem spune că s-a făcut dreptate în Consiliul Local pentru că cei doi care care au părăsit CL trecând la altă formaţiune politică ce nu este reprezentată aici au fost doi dintre cei mai toxici consilieri. Au iniţiat foarte multă gâlceavă. Au votat împotriva modernizării transportului public. Au încercat să transfere Spitalul Regional de Urgenţă de la Iaşi la Miroslava. Au votat împotriva căminelor studenţeşti din complexele universitare. Avem o listă de lucruri care nu arătau ataşamentul pentru oraşul lor. Şi au părăsit destul de urât vechea formaţiune politică, jignindu-şi colegii de partid. Asta va fi consecinţa muncii lor în altă formaţiune politică, unde sper ca rezultatele să fie pe măsură”, a spus primarul Mihai Chirica.

Încă două, maxim trei şedinţe

Primarul Iaşului a transmis un mesaj şi către ceilalţi consilieri, mulţumindu-le acestora pentru implicare. „Am încercat să păstrăm aceste măsuri de distanţare socială şi să continuăm şedinţele în regim online. Şi-au arătat eficienţa pentru cetăţenii municipiului Iaşi, motiv pentru care doresc să vă mulţumesc. Astăzi suntem doar 25 de consilieri în funcţie şi primarul, ceea ce este un element de noutate. Din motive legate de pandemie, mandatele dvs şi al meu, ca primar, s-au prelungit până la o dată prevăzută, deocamdată prin lege, pe 1 noiembrie. Practic, de astăzi ne continuăm activitatea în extramandat. Un mandat greu, dar cu rezultate. Mai avem două şedinţe, în iulie şi august, iar în funcţie de pandemie putem prinde şi luna septembrie. Vă rog să ne ducem misiunea până la capăt. Cred că în această echipă, Iaşul a reuşit să se înscrie pe o altă traiectorie: este un oraş vizibil, suntem în topurile realizate de alte entităţi, este oraş regal, capitală istorică, oraşul cu cel mai accelerat ritm de creştere în domeniul IT, locul doi în Europa ca eficienţă a investiţiilor. Pentru toate acestea ţin să vă mulţumesc”, a spus Chirica.

Primarul a tunat împotriva oamenilor lui Nichita

Şedinţa a început cu secţiunea de interpelări. Social-democratul Florentin Ciubotaru a venit cu ideea ca viitorul club al municipalităţii, CSM 2020, să preia prin transfer echipa feminină de şah a clubului Politehnica, care se confruntă cu probleme financiare. „O echipă formată exclusiv din ieşence. Efortul bugetar al Primăriei ar fi de maxim 30.000 de euro pe an”, a spus acesta. Tot pe latura sportivă a „marşat” şi Mihai Liviu Gavril. „Am votat anul trecut o sumă consistentă pentru gazonul de la stadionul care ne aparţine. Fenomenele meteo severe au ridicat semne de întrebare cu privire la funcţionarea corectă a sistemului de drenaj. Eu sunt sigur că lucrările de mentenenţă sunt făcute impecabil, numai că aş vrea ca Executivul să verifice dacă nu cumva sistemul de drenare ar fi avut de suferit din perioada în care a fost montat. Dacă există o garanţie de bună execuţie, să o executăm şi să dispunem refacerea acestei lucrări”, a spus acesta. Gavril a mai spus că o situaţie similară poate fi întâlnită şi pe suprafaţa de joc a stadionului „Tineretului”. Interpelarea a declanşat o reacţie vehementă din partea primarului Chirica. „De fiecare dată când echipa a mers prost au găsit un vinovat. Ori era gazonul, ori pista de alergare nu era dreaptă. Îşi găsesc motive de incompetenţă. Suprafaţa este drenabilă şi funcţională. Au curs 2 milioane de litri în 30 de zile. Au un inginer acolo, am să dau cu crucea peste el. Să pună mâna să joace fotbal, să aducă puncte. Când echipa merge prost au explicaţii. Apa caldă n-a fost prea caldă, mâncarea a avut prea mult calciu şi prea puţin magneziu, tactica de joc a ţinut de relaţia Ronaldo – Messi şi nu de altă pereche de jucători. Au unul dintre cei mai buni antrenori din ţară, au adus cei mai buni jucători tineri, au cele mai bune condiţii de joc, dar nu au rezultate. Când echipa câştigă, e meritul lor. Când pierde, e de vină antrenorul şi Primăria, care finanţează cu milioane de lei anual. Bani care se puteau duce la creşe, la pensionari, oameni care nu au ce mânca, la străzi”. Primarul a făcut referire şi la persoane din Consiliul Director a căror prezenţă nu se justifică. „Sunt şi persoane de 75, de 80 ani. E Ion Apostol de la Salubris. Ce mai caută ei acolo, care e viziunea lor în modernizarea clubului? Cât priveşte marketingul, nu ştiu să promoveze, nu aduc sponsori pentru că nimeni nu se apropie de feţele alea insipide de la marketing. Nu ştiu să posteze pe Facebook, să aibă abonaţi mulţi, nu merg în licee, nu organizează diferite întâlniri. Nu e o echipă de profesionişti la marketing! Nu-s în stare nici să facă publicitate pe stadion. Nu-i duce mintea să ducă idei mai departe, cum a fost cea cu abonamentele luate de mine, de viceprimari. Aşteaptă bani de la Rednic, de la Consiliul Local, de la FRF. Doar cer! Mă uit de o săptămână pe organigramă să văd ce se întâmplă acolo. E o armată de persoane care stau pe nişte sinecuri!” a tunat Mihai Chirica.

În continuare, Călin Scripcaru (PSD) a adus în discuţie problematica COVID-19 în Iaşi, iar Florentin Ciubotaru a cerut Primăriei să continue demersul vizând preluarea taberei şcolare de la Ciric. Independentul Andrei Postolache a cerut lămuriri despre situaţia PUG-ului (documentaţia a ajuns la Ministerul Culturii) şi despre data la care se vor încheia lucrările în Tudor Vladimirescu (probabil în luna octombrie, în loc de martie 2021). Liberalul Ciprian Bostan a cerut mobilier urban pentru pensionari şi refacerea unor marcaje rutiere. Florin Boca a adus în discuţie licenţele pentru taxiuri (un proiect de hotărâre este în dezbatere publică) şi banda unică pentru transport (analiza este în lucru la Poliţia Rutieră).

În ceea ce priveşte construirea de noi creşe, a fost adoptat proiectul de hotărâre privind aprobarea studiilor de fezabilitate, proiectelor tehnice, indicatorilor tehnico - economici și devizelor generale aferente pentru construirea a patru creșe pe aleea Nicolina nr. 167, bulevardul Tudor Vladimirescu, nr. 39 – 45, șoseaua Iași - Voinești, nr. 26 şi strada Canta, nr. 52. Tudor DAMASCHIN

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
„Croitorașul cel Viteaz”, noua premieră de la „Luceafărul”
28/04/2024 17:49

În lumina strălucitoare a reflectoarelor, cortina se ridică veselă, dezvăluind o scenă vie si plină de culoare. În sala Teatrului Luceafărul din Iasi, povestile prind viată intr-o reinterpre ...

Un bărbat de 43 de ani din Rădăuți a evadat din arestul la domiciliu după ce a fost condamnat la patru ani închisoare
28/04/2024 07:55

Un bărbat in varstă de 43 de ani din municipiul Rădăuţi este cercetat penal pentru evadare, după ce ar fi părăsit arestul la domiciliu la scurt timp după ce a fost condamnat la patru ani de inchisoare, ...

Tragedia din 2 Mai, aproape să se repete în Piatra Neamț! Tânăr prins de două ori drogat la volan, în aceeași noapte
28/04/2024 07:40

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ a informat că un tanăr in varstă de 22 ani a fost prins conducand drogat un autoturism, de două ori, in noaptea de vineri spre sambătă! Tragedia din 2 Mai ...

Bărbat recent eliberat din închisoare, reţinut în Iași pentru trafic de heroină
28/04/2024 00:14

Un bărbat a fost reţinut pentru trafic de heroină, el fiind recent eliberat din penitenciar, au anunţat, sambătă, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Te ...

Mocănița Huțulca din Suceava va ajunge până la Mănăstirea Moldovița / Noua cale ferată, cu o lungime de peste 5 km, se deschide vineri
27/04/2024 19:31

O nouă linie a Mocănitei Hutulca de la Moldovita va lega Mănăstirea Moldovita de pitorescul traseu al trenuletului pe linie ingustă din Bucovina, incepand de vineri, 26 aprilie  Noua cale ferată, ...

Liderii PNL Iași, furioși după declarația președintelui PSD despre moldoveni: ”Orice zi cu Ciolacu premier e o rușine”
27/04/2024 19:09

Moldovenii nu sunt cetăţeni de mana a doua ai Romaniei şi orice zi cu Marcel Ciolacu incă in funcţia de premier este o jignire la adresa Iaşiului şi a Moldovei, susţine preşedintele CJ Iaşi, Costel Al ...

Buget limitat pentru înmormântare? Iată de ce să alegi o agenție de servicii funerare.
27/04/2024 16:34

Buget limitat pentru inmormantare? Iată de ce să alegi o agentie de servicii funerare. Organizarea ceremoniei de inmormantare trebuie să se realizeze intr-un timp relativ scurt după ce un membru al fa ...

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende
27/04/2024 15:09

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botosaniului, o retea de beciuri adanci, intinsă pe kilometri intregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei ...

Cum arată cel mai impozant pod construit la ordinul domnitorului Ștefan cel Mare. Încă există și intră în restaurare
27/04/2024 14:00

O asociatie din Transilvania a inceput in toamna anului trecut lucrări de restaurare a podului construit la ordinul lui Stefan cel Mare, in 1495, in satul Negoiesti, din comuna băcăuană care poartă numele ...

Un proiect de anvergură din Bacău s-a împotmolit în mocirla birocrației și a fostei albii a Bistriței
27/04/2024 13:46

Pe 12 mai 2024, băcăuanii ar fi trebuit să circule pe jos sau cu bicicleta pe traseul Parcul Cancicov - Stadionul Municipal-Bazin de Inot- Universitatea ”Vasile Alecsandri”, proiect de anvergură denumit ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei