BlackSite: Area 51 Review

default

Dimensiune font:

| 23-10-2012 16:11

BlackSite: Area 51 Review

   În BlackSite: Area 51 vei intra în rolul lui Aeran Pierce, un soldat “periculos” din cadrul unei echipe Delta Force, povestea rezumându-se la aceeaşi idee ca cea din Area 51, similară X-Files (nu degeaba voice acting-ul era asigurat de David Duchovny): extratereştrii versus guvernul SUA. Din păcate, ea îţi este oarecum dată "cu linguriţa”: mergi prin nivel, mai tragi într-un monstru şi abia apoi poate mai afli vreo noutate. E drept, pentru cei care vor să afle mai mult există câteva bonusuri relativ ascunse de producători, numite “dossiers”, care au rolul de a umple anumite goluri lăsate de poveste, pe care le poţi accesa din meniul jocului după ce le găseşti.

       Acţiunea începe în Irak, unde vei înfrunta nişte fiinţe extraterestre într-o misiune periculoasă, în care mai dai şi peste un fragment-cristal de origine necunoscută. Într-un mod deloc surprizător lucrurile iau o întorsătură urâtă, au loc nişte confruntări, tu pierzi un om din echipă după care “se stinge lumina”. Povestea continuă în Nevada trei ani mai târziu, când întâlnirile cu mutanţi şi creaturi care de care mai ciudate ajung la ordinea zilei, alter-ego-ul tău având din nou o echipă sub comanda sa pentru a elimina inamicii.
       În privinţa gameplay-ului, BlackSite este repetitiv şi liniar, ideea de bază fiind să parcurgi împreună cu echipa ta un traseu bine definit, să le dai ordine coechipierilor şi în cea mai mare parte a timpului să împuşti orice îţi stă în cale. Ordinele sunt foarte simple, fiind vorba de a muta subordonaţii în nişte puncte prestabilite (îţi va apărea un cerculeţ mare pe tot ecranul care să te anunţe), a-i pune la comanda turelelor, să folosească C4 pentru a arunca diverse uşi în aer sau să conducă vehicule. Acest management al echipei putea însă foarte bine să lipsească, deoarece în afara locurilor unde pot fi folosite, ordinele au o valoare egală cu 0. Ca şi cum asta n-ar fi fost de ajuns, vei fi în permanenţă constrâns de ziduri invizibile, care bineînţeles că nu te vor lăsa să o iei pe unde doreşti, fiind nevoit să parcurgi nivelurile doar pe drumul gândit de către designeri.
       Pentru a face lucrurile mai interesante a fost implementat un sistem de moral, care să afecteze starea soldaţilor; în teorie, dacă moralul echipei este ridicat, coechipierii se vor comporta mai bine în lupte, vor ochi mai precis şi vor fi mai voioşi împotriva extratereştrilor, pe când dacă moralul este scăzut eficacitatea lor va avea de suferit. Eu însă nu am sesizat vreo schimbare în comportamentul lor, dar dacă manualul jocului precizează acest element, probabil că există pe undeva pe acolo.

   Pe parcursul jocului vei avea acces şi la vehicule, care chiar dacă la primul contact sunt mai dificil de manevrat (parcă patinezi pe gheaţă cu Humvee-ul), te vor mai scoate un pic din monotonia împuşcaturilor. La fel se poate spune şi despre folosirea turelelor sau confruntările cu inamicii tip boss – creaturi imense asemănătoare “balaurilor cu 7 capete” din povestirile mioritice.
       Principala atracţie din BlackSite ar fi trebuit să fie luptele, dar chiar şi acestea sunt fade şi monotone. Şi nici arsenalul nu stă mai bine în privinţa diversităţii. Avem o versiune modificată a clasicului M16A2, o puşcă de asalt M4, pistolul cel de toate zilele, o puşcă cu lunetă pe care din păcate nu prea vei avea ocazia s-o foloseşti, deoarece muniţia aferentă se găseşte mai greu, un lansator de rachete cu ghidare laser, un fel de shotgun mai deosebit şi un tun cu plasmă. Cel mai enervant va fi însă faptul că de cele mai multe ori, după ce te chinui să strângi un armament mai avansat, la începutul unui alt nivel nu vei rămâne decât cu pistolul şi clasicul M4.
       Continuând pe linia trasată de lupte şi arsenal, nici creaturile extraterestre nu sunt extrem de variate, asfel că de multe ori vei da peste inamici care au “la bord” câteva membre în plus, puse acolo probabil pentru a-i face mai ciudaţi şi mai interesanţi. Monstruleţii împrumutaţi din filmele de profil (gen Aliens) vor fi şi ei prezenţi, jocul încercând să introducă şi nişte elemente horror, însă cel puţin pentru mine ele nu şi-au făcut efectul. Cel mai des însă te vei întâlni cu soldaţii înviaţi cu ajutorul tehnologiei extraterestre (numiţi Reborn), inamicii tip boss menţionaţi anterior nefiind memorabili în vreun fel (poate doar prin dimensiune).

       Din punct de vedere grafic jocul se prezintă bine, mulţumită versiunii modificate a engine-ului Unreal 3 pe care o foloseşte. Performanţa este rezonabilă chiar şi pe sisteme modeste, singura problemă fiind reprezentată de un bug care te forţează să schimbi rezoluţia ori de câte ori intri înapoi în joc, lucru care mi s-a părut deranjant. Din cauza folosirii engine-ului U3, personajele şi obiectele au un efect de bloom, specific de altfel titlurilor care folosesc tehnologia creată de Epic Games, lucru care e posibil să nu fie chiar pe placul tuturor. Ploaia este şi ea prezentă la datorie, însă doar la nivel de nuanţă, deoarece nu reuşeşte să-ţi imprime acea stare apăsătoare care ar fi plusat la capitolul atmosferă. Bine măcar că exploziile grenadelor și a diferitelor butoaie (sau chiar a anumitor tipuri de extratereștri) sunt bine realizate. Lucru valabil şi pentru expresiile faciale şi animaţiile personajelor.
       Ţin să mai menţionez şi faptul că Midway îşi face reclamă prin intermediul jocului, fiind afişate în diverse locuri bannere ale propriului studio. Nu că ar fi primul producător care apelează la asemenea tactici, însă după o vreme acestea încep să devină enervante, fiind afişate la un moment dat la tot pasul. Campanie electorală în toată regulă. Şi în mod paradoxal, cu toate că în meniul jocului apare logo-ul Havok, efectele de fizică aproape că lipsesc cu desăvârşire, acest lucru reflectându-se în principal în condusul vehiculelor şi în timpul confruntărilor.
       Din fericire pentru Blacksite, partea audio are mai multe părţi pozitive decât negative. Plângerile pe care le am la acest capitol sunt îndreptate către coloana sonoră, care există doar pe alocuri, şi zgomotele armelor, care numai realist nu sună. E drept, şi sunetele produse de monştri ne duc mai mult cu gândul la o parodie decât joc horror, dar aici intervin şi gusturile personale. În schimb, voice acting-ul este ok din punct de vedere calitativ şi plin de ironii care de care mai răutăcioase, la adresa ta sau guvernului SUA, pornirile agresive sau prietenoase ale NPC-urilor contribuind şi ele la o atmosferă măcar comică.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA


1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Bivolari, judeţul Iasi, telefon 0232-298555, Fax: 0232-298508, email primaria primariabivolari@yahoo.com, persoana de contact:Alina Abuzatoaie; 2.1 Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : NC61473- TABARA= 583mp, NC61478- TABARA=583mp, NC62701- TABARA=583mp, NC62702- TABARA =583mp, NC62703- TABARA=583mp, NC62704- TABARA=583mp, NC62706- TABARA =583mp, NC62709- TABARA=583mp, NC62705- BIVOLARI=500mp, NC61481- BIVOLARI=500mp. Concesiunea se face conform HCL nr 65/28.05.2020 si OUG 57/2019. 2.2 Informații generale privind obiectul inchirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie inchiriat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : T77 P609/29=3238 mp, T63 P419 TRAIAN=13ha, T64 P421 TRAIAN=7,4221 ha; Inchirierea se face conform HCL nr 69/28.05.2020 si OUG 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la sediul U.A.T. Comuna Bivolari în baza unei cereri scrise. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00, Comuna Bivolari, jud. Iasi. 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 lei, se poate achita la casieria UAT Comuna Bivolari de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20/11/2020, ora 13.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 26/11/2020, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor 26/11/2020, ora 14.00, la sediul UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Iasi, Str. Elena Doamna, nr. 1A, tel: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, email tr-iasi-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04/11/2020
Nereguli la votul din Diaspora - 14.000 de voturi au fost pierdute. AEP dă vină pe Poșta Română
05/12/2020 18:24

Potrivit calculelor Autoritătii Electorale Romane, peste 14.000 din cele 35.800 de voturi prin corespondentă trimise către romanii din străinătate nu au ajuns la Bucuresti. Singura sansă ca să voteze e s ...

La final de mandat, Donald Trump retrage trupele SUA din străinătate
05/12/2020 14:14

Preşedintele in exerciţiu al Statelor Unite, Donald Trump, a ordonat retragerea "majorităţii" trupelor americane din Somalia "pană la inceputul anului 2021", adică inainte de incheiere ...

Rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19! Situația în Constanța rămâne critică; trei județe sunt în scenariul verde
05/12/2020 14:10

Judetul Constanta se menţine la peste 7 cazuri la 1000 de locuitori, in vreme ce trei judeţe - Gorj, Harghita si Olt - au mai puţin de 1,5 cazuri la 1000 de locuitori.    Carantina in oraşul C ...

Vremea afectează ziua alegerilor: frig, vânt și ploi în majoritatea țării  Prognoza meteo pentru urmatoarele zile
05/12/2020 11:33

    VREMEA      Prognoza meteo pentru IASI Iasi http://www.tititudorancea.ro/z/vremea_prognoza_meteo_iasi_romania.htm DATI CLIC PE " detalii" si se va dechide pa ...

Coronavirus: Peste 225.000 de cazuri în 24 de ore în SUA, un nou record
05/12/2020 10:05

Statele Unite au inregistrat vineri, pentru a doua zi consecutiv, un record de contaminări cu coronavirusul in 24 de ore, cu 225.201 noi cazuri recenzate, potrivit datelor raportate de universitatea americană ...

Ivanka Trump, audiată sub jurământ. Ea trebuie să dea explicații pentru utilizarea abuzivă a fondurilor nonprofit pentru inaugurarea lui Donald Trump
04/12/2020 16:45

Ivanka Trump (39 de ani), fiica şi consilieră a preşedintelui Statelor Unite, a fost audiată sub jurămant, săptămana aceasta, ca parte a unui proces civil referitor la utilizarea abuzivă a fondurilor no ...

 4 motive pentru care ar trebui sa iti vopsesti masina
04/12/2020 16:12

Iti place felul in care circula masina ta, dar ti-ai dori sa faci modificari la aspectul ei? S-ar putea sa fie timpul sa faci o vizita la o vopsitorie auto in Bucuresti.  Toata lumea are un motiv dif ...

Noi reguli pentru carantină în cazul persoanelor care intră în contact cu pacienți cu COVID sau care vin din zone cu riscul epidemiologic ridicat
04/12/2020 15:36

 Comitetul National pentru Situatii de Urgentă a stabilit vineri să fie exceptate de la măsura carantinării persoanele care au avut contact cu un pacient cu COVID-19 dacă se dovedeste prin documente m ...

OFICIAL - Noua listă a ţărilor cu risc epidemiologic: Persoane care se întorc din aceste ţări trebuie să stea în izolare 14 zile
04/12/2020 15:33

  Danemarca a fost inclusă pe lista ca urmare a detectiei circulatiei in populatia umana a unor variante de virus Sars Cov 2 provenite de la fermele de nurci.

Dosarul achizițiilor de echipamente medicale: Au fost reținuți manageri de spitale, un polițist, consilieri locali / Robot cumpărat la preț triplu, pentru o mită de 25.000 de euro
04/12/2020 14:33

 Managerul Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc, fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase Braşov, mai multi angajati din spitale, un politist si consilieri locali se află printre cele 12 perso ...


Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei