Ce sunt hărțile neuronale și cum ne poate ajuta construirea lor

neurografica

Dimensiune font:

| 02-05-2024 09:40

 

În căutarea unor modalități inovatoare de a ne înțelege și îmbunătăți viața, o nouă tehnică a captat atenția celor pasionați de dezvoltare personală: neurografica. O combinație fascinantă între artă și neuroștiință, neurografica este tot mai recunoscută pentru capacitatea sa de a ajuta la explorarea subconștientului și la stimularea creativității, oferind, în același timp, unelte practice pentru gestionarea stresului și creșterea personală.

Ce este Neurografica?

La prima vedere, neurografica pare să fie o simplă desenare, însă în profunzimea ei stă o metodă complexă, bazată pe principii științifice solide. Dezvoltată de psihoterapeutul rus Pavel Piskarev, neurografica se bazează pe ideea că creierul uman poate fi reprogramat prin intermediul desenelor și al exercițiilor vizuale.

Această tehnică presupune crearea unor modele grafice folosind linii, cercuri și alte forme geometrice, într-un mod spontan și liber, fără a-ți cere să ai abilități artistice deosebite. Scopul este de a accesa niveluri mai adânci ale conștientului și subconștientului, activând conexiuni neuronale și stimulând creativitatea.

Neurografica se bazează pe conceptul că gesturile repetitive și simetrice, cum ar fi desenarea anumitor forme geometrice, pot calma sistemul nervos și pot induce stări de relaxare și claritate mentală. Aceste exerciții grafice ajută la reducerea activității cortexului prefrontal, asociat cu auto-critica și stresul, și stimulează în schimb activitatea cortexului posterior, care este implicat în procesele creative și intuitive.

O altă componentă esențială a neurograficii este focalizaraea atenției pe procesul de desenare în sine, lăsând deoparte judecățile și critica de sine. Această atenție concentrată asupra momentului prezent este similară practicilor de meditație și mindfulness, oferind beneficii similare pentru starea de bine mentală și emoțională.

O tehnică de desen ce combină elemente din artă, psihologie și neuroștiințe

Într-o lume în care ritmul vieții pare să se accelereze și presiunile cotidiene să devină tot mai intense, căutarea noastră pentru creștere personală și echilibru devine tot mai importantă. În acest context, o metodă relativ nouă, numită Neurografică, a început să atragă atenția și să câștige popularitate. Dar ce este Neurografica și cum ne poate ajuta în călătoria noastră spre autodescoperire și dezvoltare personală?

Neurografica este o tehnică de desen ce combină elemente din artă, psihologie și neuroștiințe. A fost creată de către Pavel Piskarev, un artist și psiholog rus, în anul 2014. Ideea din spatele Neurograficii este că prin desenarea unor linii și forme geometrice repetitive și simetrice, putem accesa și influența starea noastră mentală și emoțională.

Această tehnică se bazează pe principiul că mișcarea repetitivă a mâinilor în timp ce desenăm activează anumite zone ale creierului, inducând o stare de relaxare și concentrare, similară cu cea obținută în timpul meditației sau a hipnozei. Mai mult decât atât, Neurografia integrează și principii de rezolvare a problemelor și eliberare emoțională, oferindu-ne un instrument holistic pentru a ne explora și dezvolta noi perspective și capacități.

Cum funcționează practic Neurografia în creșterea personală?

Efectul principal al acestei tehnici este că ne ajută să accesăm și să lucrăm cu conținutul subconștientului nostru. În timp ce desenăm, avem oportunitatea de a observa gândurile și emoțiile care vin la suprafață, fără a le judeca sau analiza prea mult. Această observație conștientă ne permite să înțelegem mai bine motivele și temerile noastre, să eliberăm tensiunile și blocajele interne și să ne conectăm cu resursele și potențialul nostru interior.

De asemenea, neurografia poate fi folosită ca un instrument de manifestare și atragere a ceea ce ne dorim în viață. Prin focalizarea asupra unui obiectiv sau a unei dorințe în timp ce desenăm, putem amplifica puterea intenției noastre și să o transmitem în subconștientul nostru și, implicit, în univers. Acest proces poate contribui la clarificarea obiectivelor noastre și la creșterea încrederii în propria noastră capacitate de a le realiza.

În concluzie, neurografia reprezintă o metodă inovatoare și eficientă de creștere personală, care ne ajută să ne conectăm cu noi înșine și cu potențialul nostru interior. Prin intermediul acestei tehnici, putem elibera blocajele mentale și emoționale, să ne clarificăm obiectivele și să ne manifestăm dorințele. Într-o lume în care echilibrul și autodescoperirea devin tot mai importante, Neurografia se dovedește a fi un instrument valoros pentru călătoria noastră către o viață mai împlinită și autentică.

Clara DIMA

 

Beneficiile Neurograficii în Dezvoltarea Personală

  1. Reducerea stresului și anxietății: Practicarea neurograficii poate ajuta la diminuarea nivelului de stres și anxietate, oferind un mijloc de relaxare și eliberare emoțională.

  2. Stimularea creativității: Exercițiile de neurografică pot debloca creativitatea și imaginația, oferind un teren propice pentru generarea de idei noi și soluții inovatoare.

  3. Îmbunătățirea concentrării și clarității mentale: Prin concentrarea atenției pe procesul de desenare, neurografica poate ajuta la îmbunătățirea capacitatii de concentrare și la clarificarea gândurilor.

  4. Explorarea subconștientului: Modelarea grafică în neurografică poate oferi insight-uri în aspecte adânc înrădăcinate ale sinelui și ale experiențelor personale, ajutând la procesul de autocunoaștere și dezvoltare personală.

  5. Promovarea stării de bine generală: Practicând neurografica în mod regulat, oamenii raportează adesea o îmbunătățire a stării lor generale de bine, inclusiv o creștere a încrederii în sine și a satisfacției personale.

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:44

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 235 mp, teren curti constructii, situat in intravilan sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, str. Principala nr. 30, comuna Grumazesti, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 09.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 152 mp, teren curti constructii, situat in sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 11.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Orasul Negresti, cu sediul in orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui, telefon/fax 0235/457.679, e-mail: inforpnegresti@gmail.com, cod fiscal 13407333. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: Teren intravilan in suprafata de 35 mp, situat in orasul Negresti, Str. Decebal nr. 5, ce apartine domeniului public al Orasului Negresti, judetul Vaslui, identificat prin Cartea Funciara Nr. 73695 Negresti, Nr. Cadastral 73695, conform H.C.L. Orasul Negresti nr. 49/28.05.2024 si temeiul legal O.U.G. nr. 57/03.07.2019 privind Codul Administrativ, pentru realizarea unei constructii provizorii in vederea desfasurarii de activitati conexe serviciilor medicale referitoare la sanatatea umana. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei, Serviciul Juridic. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Serviciul Juridic, din cadrul Orasului Negresti, Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 Lei/exemplar, se achita cu numerar la Casieria Serviciului Impozite si Taxe Locale din cadrul Orasului Negresti. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 12.06.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 20.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Registratura, Orasul Negresti, Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.06.2024, ora 11.00, Orasul Negresti, Negresti, Sala Mare, parter, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon/fax 0235/311.582, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 29.05.2024.
Sărbătoarea luminii și energiei solare
19/06/2024 13:24

Solstitiul de vară este unul dintre cele mai fascinante si semnificative fenomene astronomice care au loc in fiecare an. În 2024, acest eveniment are loc pe 20 iunie, marcand ziua cea mai lungă si noapt ...

  Copilărie sub presiune. Efectele nefaste ale stresului
17/06/2024 11:32

Stresul este adesea definit ca o stare de tensiune sau presiune psihologică si fizică. La copii, poate fi declansat de o varietate de factori, incluzand schimbările in mediul familial, performantele scolare, ...

Designul comportamental, o revoluție în înțelegerea și influențarea comportamentului uman
16/06/2024 14:38

Designul comportamental reprezintă o disciplină emergentă care combină principiile psihologiei, economiei comportamentale si designului pentru a crea solutii care influentează si modelează comportamentul ...

 Pasiunea pentru căsuțele hobbit. Un refugiu din povești adus în realitate
13/06/2024 10:58

  În ultimii ani, multi oameni caută o evadare din cotidian, un loc in care să-si regăsească linistea si conexiunea cu natura. Această nevoie profundă de refugiu a dus la nasterea unei miscăr ...

Hora, un dans vibrant și sensibil care unește inimi
13/06/2024 10:13

Hora, un dans colectiv de o semnificatie profundă si un simbol al unitătii si al bucuriei, este recunoscut si practicat in multe părti ale lumii. Originile sale se pierd in negura timpului, iar evolutia sa c ...

În căutarea gustului perfect. Povestea somelierului modern
12/06/2024 09:34

În lumea fascinantă a vinului, există un personaj cu o abilitate aparte de a descifra arome, a identifica buchetul subtil al unui vin si de a crea perechi perfecte intre mancare si băutură - acel pers ...

Tabieturi cu dulceață de trandafiri și Netflix
12/06/2024 09:10

Într-o casă veche, pe o stradă linistită din Buhusi, un orăsel in care timpul pare să se fi oprit, camerele păstrează incă ecoul zilelor de altădată, iar fiecare obiect pierdut in timp isi spune ...

  Revoluția telemuncii. Cum s-a transformat viața în noua eră digitală
12/06/2024 08:58

Telemunca, un concept care a luat amploare in ultimii ani, a devenit o componentă esentială a vietii noastre cotidiene. Într-un timp scurt, multi angajati s-au văzut nevoiti să se adapteze la lucrul d ...

Ghatachandra, lumina Lunii prin norii istoriei
11/06/2024 14:23

Într-o lume plină de povesti si legende, există termeni si cuvinte care, prin simpla lor prezentă, evocă imagini si sentimente profunde. Un astfel de cuvant este „Ghatachandra”. Ce inseamn ...

Pelerinajele, drumul spre transcendență și transformare personală
10/06/2024 10:37

Pelerinajele au fost si continuă să fie călătorii profund semnificative pentru oameni din intreaga lume. Acestea sunt călătorii care transcend simplul act de deplasare fizică, fiind bogate in sensuri spi ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei