Cele mai întâlnite ingrediente și rețete din bucătăria mexicană

tacos_mexican_reteta_92274600

Dimensiune font:

| 28-02-2024 09:57

Bucătăria mexicană este una dintre cele mai apreciate din lume, fiind cunoscută pentru aromele intense, combinațiile de ingrediente și diversitatea preparatelor. Aceasta este rezultatul unei combinații de influențe pre-hispanice, spaniole și a altor culturi indigene.

Ingredientele cele mai importante sunt:

Chili este esențial în bucătăria mexicană și este folosit în diverse forme, cum ar fi chili proaspăt, chili uscat sau chili prăjit. Ele adaugă o notă de picanterie specifică și se găsesc în majoritatea preparatelor mexicane.

Fasolea este o sursă importantă de proteine și este folosită într-o varietate de feluri de mâncare mexicane, cum ar fi frijoles refritos (fasole prăjită), frijoles charros (fasole gătită cu slănină și condimente) sau chili con carne.

Porumbul este un ingredient de bază în bucătăria mexicană și este folosit în preparate precum tortillas (lipii din porumb), tamales (mâncăruri învelite în foițe de porumb) sau elote (porumb copt servit cu brânză și condimente).

Guacamole, o pastă realizată din avocado matur pisat și amestecat cu ceapă, ardei iute, lime și alte condimente, este unul dintre cele mai cunoscute preparate mexicane. Avocado este, de asemenea, folosit în diverse salate și preparate cu fructe de mare.

Carne de vită și de pui: Mexicul este renumit pentru preparatele sale de carne, cum ar fi tacos (tortilla umplută cu carne de vită sau de pui, sosuri și legume), burritos (rolouri mari de tortilla umplute cu carne și alte ingrediente), sau carnea marinată în achiote și gătită pe grătar.

Cele mai întâlnite rețete din bucătaria mexicană sunt:

Tacos al pastor: Taco-uri sunt umpluți cu carne de porc asezonată cu achiote și condimente, gătită pe un grătar vertical și servită cu ceapă, coriandru și sosuri picante.

Enchiladas: Sunt tortillas umplute cu carne, brânză sau legume, acoperite cu sos de chili și gratinate cu brânză.

Pozole: Este o supă tradițională mexicană, preparată cu carne de porc, porumb, chili și condimente. Este adesea garnisită cu varză, ceapă, radacinoase și alte ingrediente.

Guacamole: Este o pastă de avocado delicioasă și aromată, servită cu chips-uri de tortilla sau ca garnitură pentru diverse preparate.

Chiles en nogada: Este un preparat festiv, compus din chili poblano umplut cu un amestec de carne, fructe și nuci, acoperit cu sos de nucă și garnisit cu semințe de rodie și pătrunjel.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

Povestea pâinii. De la semințe, la feliile din sandvișuri
12/04/2024 15:28

În fiecare dimineată, aroma painii proaspăt coapte se ridică din brutăriile orasului, un ritual vechi care continuă să isi găsească loc in inimile oamenilor. Istoria painii ne poartă intr-o căl ...

Rețete de post - turte la tigaie
12/04/2024 15:19

Turtele sunt niste plăcinte simple ideale in perioada postului, reteta fiind una rapidă si fără prea mari dureri de cap. Făcute la tigaie, la ceaun sau pe plită, aceste plăcinte umplu bucătăria de tot ...

Ce mâncau bucureștenii în postul din anul 1869: melci, stridii, halva cu miros de trandafir, nuga și unt-de-lemn de Toscana
12/04/2024 14:10

În secolul al XIX-lea, magazinele de profil din Bucuresti se aprovizionau cu delicatese din toată Europa, pentru ca oamenii să treacă mai usor peste post. Institutul de Studii Sud-Est Europene a post ...

Rețete de post. Curry de linte
12/04/2024 10:50

  Originar din Asia de Sud, curry-ul de linte este o mancare de post apreciată pentru aroma sa bogată si textura sa cremoasă. Această retetă combina linte proteică cu condimente exotice si legume ar ...

Detoxifiere cu smoothie cu pătrunjel
08/04/2024 07:45

Sucul de pătrunjel este, de fapt, un smoothie verde care devine un factor potent in eliminarea kilogramelor in plus. Practic, poti combina zilnic o legătură de pătrunjel intr-un smoothie cu legumele si fruc ...

FOTO - Mic dejun în stil spaniol: pâine cu roșii și ulei de măsline
04/04/2024 07:15

În tara măslinelor, uleiul de masline, fără grăsimi si foarte sănătos este la ordinea zilei si mai ales la micul dejun. Spaniolii stiu să facă o artă din pregătirea unui mic dejun, desi practic ...

 Povestea ciocolatei. De la zeii azteci la deliciul modern
01/04/2024 15:18

O călătorie in lumea ciocolatei este mai mult decat o explorare a evolutiei unui produs culinar; este o incursiune in istoria, cultura si inovatia. În ciuda formei si formulei sale actuale, ciocolata is ...

Rețete de Ramadan. Mâncare de bame
01/04/2024 14:12

Mancarea de bame este una dintre cele mai cunoscute retete din timpsul Ramadanului. Ingrediente: 800 g bame; 3-4 ardei; 500 g roşii; Sare, piper; 50 ml ulei de măsline, zeama de la o lămaie; un litru borş ...

Călătoria vafei prin timp și gust
01/04/2024 14:02

  Din inimile bucătăriilor europene, prin colturi indepărtate ale lumii, pană in vitrinele imbietoare ale cofetăriilor moderne, vafele sunt mai mult decat un simplu desert. Acestea sunt o fereast ...

Kapsalon, shaorma olandeză
01/04/2024 13:03

Ingrediente: 750 de grame cartofi congelati 500 grame carne de porc Pentru marinada: paprika afumata suc de lamaie ulei de masline pudra de ceapa pudra de usturoi pudra de cumin pudra de coriandru putina scorti ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei