FOTO - Rețete de post. Pilaf sârbesc

pilaf

Dimensiune font:

| 08-12-2023 13:31

O mâncare gătită rapid în timpul postului, o rețetă foarte simplă și ușor de preparat este pilaful sârbesc. Rețeta este gata în maximum o jumătate de oră, iar pentru patru porții sunt necesare următoarele ingrediente:

-250g orez cu bobul rotund
-750ml apă 
-4 ardei gras
-1 ceapa normală 
-3 linguri ulei
-1 lingura pastă de tomate
-sare si piper macinat dupa gust
-4 crenguțe mărar verde

Mod de preparare 
-ceapa se curata si se taie marunt,
-ardeii se curata de cotor, se spala si se taie cubulete,
-se invinge putin ulei si se caleste ceapa la foc tare amestecand continuu pana devine sticloasa,
-se adauga ardeiul si se tine si el pe foc timp de zece minute amestecand periodic,
-se adauga orezul si se amesteca bine iar dupa doua minute se adauga o lingura de bulion si se amesteca,
-se completeaza cu apa si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper negru macinat,
-se fierbe la foc moderat timp de 15 minute sau pana cand orezul este fiert si zeama este aproape toata inghitita de orez,
-se adauga mararul proaspat tocat marunt si se amesteca bine orezul,
-se opreste focul si se acopera pilaful cu capac pentru zece minute,
-pilaful sarbesc se poate servi cald cu paine de casa si ornat cu verdeata, dar fiind o mancare de post este foarte bun si rece 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

 Bucătăria chineză, un mozaic al aromelor și tradițiilor ancestrale
01/03/2024 16:33

Una dintre caracteristicile definitorii ale bucătăriei chinezesti este diversitatea sa regională. China, cu dimensiunile sale continentale si varietatea sa de climă si teren, găzduieste o gamă vastă de s ...

O poveste crocantă. Călătoria cartofilor prăjiți
01/03/2024 15:44

În inima unei bucătării luminate slab, printre miresmele amestecate de condimente si sunetele ritmice ale bucătarilor, se naste o poveste simplă, dar profund emotionantă. Este povestea cartofilor pr ...

Salvarea planetei prin veganism. Mircea Badea, reacție după știrile cu avocado
01/03/2024 14:52

Mircea Badea si-a relatat impresia in urma vizionării unei dezbateri despre veganism. „Într-adevăr, am văzut si eu o dezbatere interesantă, o stiti si voi, aceea că vaca se beseste. Iar cand v ...

O călătorie aromatică și culturală
01/03/2024 14:45

Condimentele sunt mai mult decat simple ingrediente care adaugă gust mancărurilor noastre; ele sunt o fereastră spre istoria si cultura lumii. De la vechile rute comerciale care traversau continentele pană ...

Pe urmele înghețatei, din palatele antice în cupele de la malluri
01/03/2024 13:30

  În zilele toride de vară, cand soarele isi varsă razele peste pămant, putine lucruri sunt la fel de satisfăcătoare ca o portie rece de inghetată. Dincolo de aroma dulce ce te imbie din vitri ...

 Gustări divine. O călătorie culinară prin mănăstirile României
01/03/2024 13:04

În mănăstirile ortodoxe din Romania, postul reprezintă o perioadă importantă a vietii religioase, iar bucătăria este un loc in care se păstrează cu sfintenie traditiile gastronomice străvechi. M ...

Migas, mâncarea păstorilor din Spania
01/03/2024 12:54

Migas este una dintre cele mai vechi mancăruri ţărăneşti din Spania, fiind inventată de păstori, care prăjeau painea mai veche in grăsime de oaie, pregatindu-şi astfel un mic dejun delicios. Ca şi i ...

 Gogoșile, delicatesa culinară a lumii
01/03/2024 11:16

Gogosile, asa cum le stim astăzi, isi au rădăcinile in Europa medievală, unde erau cunoscute sub numele de „olykoeks” in Olanda. Aceste „prăjituri uleioase”erau preparate prin ...

  Vinul fiert, o călătorie prin timp și arome
01/03/2024 10:13

  În inima iernii, cand frigul se intinde peste orase si sate, o băutură străveche isi face simtită prezenta in casele oamenilor si pe străzile impodobite festiv: vinul fiert. Acest elixir, imb ...

 Povestea celor mai cunoscute deserturi din lume
01/03/2024 09:27

Baclava, răsfătul din Orientul Mijlociu Dacă ajungi intr-o cafenea din Istanbul sau Beirut, nu poti să treci pe langă baclava fără să te bucuri de aroma ei bogată si text ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei