Pilaf cu carne și șofran. Rețetă din Uzbekistan

arroz_pollo_azafran

Dimensiune font:

| 05-12-2023 11:15

Pilaful cu carne de porc este o mâncare foarte apreciază în Uzbekistan.

Ingrediente
1 kg pulpă porc
2 căni orez
3 morcovi
2 cepe
2 linguri untură
5-600 ml supă carne
3 căciulii usturoi
puțin sofran
1/2 linguriță chimen
1/2 linguriță coriandru
sare
piper

 

Mod de preparare
Punem un ceaun pe foc și topim untura în care prăjim cuburile de carne, pâna se rumenesc frumos pe toate părțile.

Adăugăm ceapa tocată și amestecăm, lăsând să fiarba câteva minute până când tăiem morcovii julienne.

Adaugăm jumătate peste carnea și ceapa călită, amestecăm și lăsăm să dea cateva clocote, cam 5 minute.

Condimentăm și adăugăm supa până când depășește nivelul cărnii.

Adăugăm căciuliile de usturoi și lăsăm să fiarbă semiacoperit. Semințele de coriandru și de chimen le-am pus într-un tifon legat pe care îl îndepărtăm când mâncarea este gata.

Orezul îl spălăm cam în vreo 5-7 ape până când apa rămâne limpede, apoi îl lăsăm în apă până când vom avea nevoie de el.

Soatem usturoiul când carnea este aproape fiartă, la fel și tifonul cu semințele.

Punem restulde morcovi julien peste carnea care a fiert cam 40-50 de minute.

Deasupra așezam orezul scurs de apă și îl nivelăm cu o lingură, apoi presărăm firicelele de șofran.

Adăugăm restul de supă, acoperim și lăsăm să fiarbă orezul fără să amestecăm. Adăugăm din nou usturoiul și lăsăm să fiarbă acoperit la foc mic cam 30-40 de minute fără să amestecăm. 

Chiar dacă a mai rămas puțină supă, stingem focul și lăsăm 10 minute orezul să se aseze. Boabele vor absorbi toată zeama și nu se vor lipi.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

 Gogoșile, delicatesa culinară a lumii
23/02/2024 11:16

Gogosile, asa cum le stim astăzi, isi au rădăcinile in Europa medievală, unde erau cunoscute sub numele de „olykoeks” in Olanda. Aceste „prăjituri uleioase”erau preparate prin ...

  Vinul fiert, o călătorie prin timp și arome
23/02/2024 10:13

  În inima iernii, cand frigul se intinde peste orase si sate, o băutură străveche isi face simtită prezenta in casele oamenilor si pe străzile impodobite festiv: vinul fiert. Acest elixir, imb ...

Clătite cu carne și ciuperci
23/02/2024 09:45

Clătitele cu ciuperci si carne sunt delicioase. Pot fi servite si reci, ca aperitic, si calde, ca fel principal. Ingrediente Pentru 7 - 8 clatite de 25 cm 175 g faina 250 ml lapte rece 125 ml apa minerala ...

Tartine cu salată de ouă
22/02/2024 15:15

Salata de ouă este un preparat delicios, care poate fi oricand o alternativă la gustare. Ingrediente: 10 ouă 4 linguri maioneză 3 linguri de iaurt 1 legătura de ceapă (doar partea verde) pătrunjel ...

VIDEO -     Prăjitură poloneză cu mere
22/02/2024 10:35

  Un desert foarte delicios, prăjitura poloneză cu mere este foarte apreciată, iar toamna este o surpriză culinară foarte apreciată. Pentru preparare, avem nevoie de urm[toarele ingrediente: Pentr ...

FOTO - Prăjitura magică
22/02/2024 07:15

Prăjitura magică este un desert spectaculos usor de preparat, fiind formată din trei straturi de consistente diferite. Este un preparat perfect pentru ocazii speciale sau pentru zilele in care ai musafiri la ...

FOTO/VIDEO - Mâncare de post - chiftele de cartofi
21/02/2024 10:15

O mancare de post foarte gustoasă si usor de preparat.    500 g Cartofi 1 bucată Ou ...

 Aromele iernii, călătorie sensibilă prin bucătăriile lumii
21/02/2024 09:23

Sub mantia albă a iernii, in adancul serilor lungi, oamenii din intreaga lume isi găsesc refugiul in căldura bucătăriilor lor, unde aromele traditionale se impletesc cu amintirile si povestile lor. O& ...

 Arome de poveste - rahatul turcesc
18/02/2024 10:44

Nu există carte de bucate in care să nu se regăsească si o poveste desprinsă din minaretelor dedicată unei comori culinare care a incantat sufletele si papilele gustative de-a lungul secolelor - raha ...

 Povestea celor mai cunoscute deserturi din lume
18/02/2024 09:27

Baclava, răsfătul din Orientul Mijlociu Dacă ajungi intr-o cafenea din Istanbul sau Beirut, nu poti să treci pe langă baclava fără să te bucuri de aroma ei bogată si text ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei