Salvarea planetei prin veganism. Mircea Badea, reacție după știrile cu avocado

9

Dimensiune font:

| 01-03-2024 14:52

Mircea Badea și-a relatat impresia în urma vizionării unei dezbateri despre veganism.

„Într-adevăr, am văzut și eu o dezbatere interesantă, o știți și voi, aceea că vaca se beșește. Iar când vaca se beșește, adică flatulează, emite gaze, iar apoi știți care e treaba că dacă mâncăm mai puțină carne de vită, noi, pe planeta Pământ, salvăm planeta. Bill Gates spunea să mâncăm carne artificială, că vaca e rea pentru natură. Și am văzut o dezbatere foarte interesantă, în care unul care era antivegan discuta cu un vegan, iar ăla (veganul) voia să-l responsabilizeze pe mâncătorul de carne. Și după aceea ăla (antiveganul) îl întreabă - prietene, dar ăstea pe care le mănânci tu, că nu știu să le zic pe nume, îți dai seama de unde sunt ele aduse și cât se poluează să ajungă pe masa ta, ca apoi să ai senzația că salvezi planeta? Interesantă dezbatere. Nu vreau să spun că unul sau altul ar avea dreptate sau către cine înclin eu. Ca dezbatere a fost interesant”, a precizat Mircea Badea, la emisiunea „În gura presei”, de pe Antena 3-CNN.

De la ce a pornit subiectul

Remarca a fost realizată după ce prezentatorul TV a citit un articol despre efectele negative are transportului de avocado, în raport cu cererea tot mai mare pe piață.

Agricultura de avocado poate duce la defrișarea pădurilor tropicale și la pierderea habitatelor naturale pentru a face loc plantațiilor de avocado. De asemenea, aceasta poate necesita cantități semnificative de apă pentru irigare, ceea ce poate contribui la scăderea nivelurilor de apă subterană în anumite zone.

Avocado este transportat pe distanțe lungi pentru a ajunge în magazinele din întreaga lume. Transportul pe distanțe lungi poate avea un impact semnificativ asupra emisiilor de gaze cu efect de seră.

Utilizarea excesivă a pesticidelor și fertilizatorilor în agricultura de avocado poate duce la poluarea solului și a apelor subterane. Consumul de avocado în mod moderat nu poluează planeta în mod direct, dar este important să fim conștienți de impactul producției și comercializării acestui aliment asupra mediului.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:22

FOTO/VIDEO - Pilaf de urzici
14/04/2024 09:32

Pilaful cu urzici este o retetă usor de pregătit in Postul Pastilor si nu numai. Această perioadă se suprapune cu sezonul urzicilor, primăvara. Vremea este incă destul de rece si nu prea s-au făcut. Am a ...

Povestea pâinii. De la semințe, la feliile din sandvișuri
12/04/2024 15:28

În fiecare dimineată, aroma painii proaspăt coapte se ridică din brutăriile orasului, un ritual vechi care continuă să isi găsească loc in inimile oamenilor. Istoria painii ne poartă intr-o căl ...

Rețete de post - turte la tigaie
12/04/2024 15:19

Turtele sunt niste plăcinte simple ideale in perioada postului, reteta fiind una rapidă si fără prea mari dureri de cap. Făcute la tigaie, la ceaun sau pe plită, aceste plăcinte umplu bucătăria de tot ...

Ce mâncau bucureștenii în postul din anul 1869: melci, stridii, halva cu miros de trandafir, nuga și unt-de-lemn de Toscana
12/04/2024 14:10

În secolul al XIX-lea, magazinele de profil din Bucuresti se aprovizionau cu delicatese din toată Europa, pentru ca oamenii să treacă mai usor peste post. Institutul de Studii Sud-Est Europene a post ...

Rețete de post. Curry de linte
12/04/2024 10:50

  Originar din Asia de Sud, curry-ul de linte este o mancare de post apreciată pentru aroma sa bogată si textura sa cremoasă. Această retetă combina linte proteică cu condimente exotice si legume ar ...

Detoxifiere cu smoothie cu pătrunjel
08/04/2024 07:45

Sucul de pătrunjel este, de fapt, un smoothie verde care devine un factor potent in eliminarea kilogramelor in plus. Practic, poti combina zilnic o legătură de pătrunjel intr-un smoothie cu legumele si fruc ...

FOTO - Mic dejun în stil spaniol: pâine cu roșii și ulei de măsline
04/04/2024 07:15

În tara măslinelor, uleiul de masline, fără grăsimi si foarte sănătos este la ordinea zilei si mai ales la micul dejun. Spaniolii stiu să facă o artă din pregătirea unui mic dejun, desi practic ...

 Povestea ciocolatei. De la zeii azteci la deliciul modern
01/04/2024 15:18

O călătorie in lumea ciocolatei este mai mult decat o explorare a evolutiei unui produs culinar; este o incursiune in istoria, cultura si inovatia. În ciuda formei si formulei sale actuale, ciocolata is ...

Rețete de Ramadan. Mâncare de bame
01/04/2024 14:12

Mancarea de bame este una dintre cele mai cunoscute retete din timpsul Ramadanului. Ingrediente: 800 g bame; 3-4 ardei; 500 g roşii; Sare, piper; 50 ml ulei de măsline, zeama de la o lămaie; un litru borş ...

Călătoria vafei prin timp și gust
01/04/2024 14:02

  Din inimile bucătăriilor europene, prin colturi indepărtate ale lumii, pană in vitrinele imbietoare ale cofetăriilor moderne, vafele sunt mai mult decat un simplu desert. Acestea sunt o fereast ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei